digimortales написа:аааа сега разбирам на кого са били следите от байкове от хлебна надоло. аз и още двама минахме след вас към язовира.
А бе ще се сетите вие с Влади къде се КАРА ама ще мине време.

digimortales написа:аааа сега разбирам на кого са били следите от байкове от хлебна надоло. аз и още двама минахме след вас към язовира.
nicky bike написа:digimortales написа:аааа сега разбирам на кого са били следите от байкове от хлебна надоло. аз и още двама минахме след вас към язовира.
А бе ще се сетите вие с Влади къде се КАРА ама ще мине време.
nicky bike написа:Следобедното каране мина подобаващо добре. Понаправихме и малко снимчици. Браво на Мишо прилично представяне като за "сефте".
Popa написа:...Щях да забравя,нащраках и някви кви да е снимки:
nicky bike написа:...В неделя каране леко с деца. Вероятно с коли до Шипка ...
cholla написа:тази сутрин в 9.00 пред магазина...
SStoeV написа:Хуууубаво покарахме днес... по масите, макар, че не дремехме по тях и не сме говорили на едро си искарахме много добре. Ама с хубави хора стават хубави сбирки и празненства..![]()
Popa написа:Днес ще направим едно хубаво вечерно каране, на маса естествено
, да му мислят шараните
.
Честит имен ден на всички празнуващи днес, сещам се за няколко Габровци които трябва да почерпят
![]()
![]()
.
![]()
![]()
Велопарк за екстремно колоездене ще бъде изграден в местността Узана. Това се предвижда в проект на сдружение "Устойчив туризъм Узана" и Община Габрово по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Договорът за разработката вече е подписан, съобщи кметът Томислав Дончев. Наименованието на проекта е "Опазване биоразнообразието в местността Узана чрез устойчиво управление на територията".
Стойността му е над 120 000 лв., а продължителността 13 месеца. В рамките на проекта ще бъде изработена концепция за устойчиво развитие на местността, ще се изгради инфраструктура за управление на туристопотока, ще бъде издадена книга "Узана - зеленото сърце на България".
Велопаркът, който ще бъде създаден, ще съдържа 17 елемента, които ще са разположени върху 10 - 20 дка общински терен между посетителския информационен център и хотел Импулс. Съоръженията са предназначени за колоездачи с опит. Кметът подчерта, че е горд с разработката и се надява, велопаркът да привлече още повече туристи. Според него в страната няма изградено подобно съоръжение. Предстои да се обмисли как точно новите атракции ще бъдат предпазени от вандали.
sensation_blue написа:... Предполагам става дума за North Shore? Дали ще има някой в БГ, който ще може да кара там? Надявам се да - аз лично съм далече от тези умения, но като жител на Габрово и фен на екстремните спортове се вълнувам от тази новина. ...
Количествени резултати:
- Изработена Концепция за устойчиво развитие и управление на местност Узана /1 бр./;
- Пресконференции /3 бр./; Издадена книга /сборник с материали/ „Узана – Зеленото сърце на България” /600 екз./;
- Изграден велопарк /1 бр. от 17 елемента/;
- Обезпечено оборудване /8 комплекта за велоспорт/;
- Официално откриване на велопарка /1 бр./;
-
- Информационен анонс сайт Община Габрово /3 бр./;
- Информационен панел сайт Посетителски информационен център „Узана” /1 бр./;
- Визуализиращи табели /2 бр./;
- Комплект отличителни материали /100 бр./
Общ бюджет (в евро) 67477,36
Одобрено финансиране от Фонда (евро) 60057,51
SStoeV написа:ИИи ето отново по традиция дългоочакваните Коледни и Новогодишни купони започват.........![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Назад към Клубове, групи и организирани карания
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта