Темата се разклони на две, така че ето го моето мнение:
за стоманен стержен - заварявай моментално без да му мислиш и карай спокойно.
за алуминиев - набивай вложка и я фиксирай с център на няколко места. Всякакви фиксиращи болтове и прочее само добавят тегло и още риск, да не говорим, че е малко трики ако тая сглобка трябва да минава през чашките - прекалено сложно става да се изпипа хубаво, а и няма смисъл.
@outfaced: знам какво пише по учебниците, но на практика с лайнян материал и 0.2 става. А дали ще влезе, зависи от механика и пресата. При мен се е налагало да е 0.2, защото струга(ря) беше леко калпав. стержена беше Easton и удължението се наби доста спокойно с шпилка, гайки и хубава смазка, което е бая аматьорска преса. Признавам веднага без бой, че не влизаше 4 см
