Нашата група :)

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Нашата група :)

Мнениеот тучо чучо » Вто Ное 24, 2009 6:06 pm

Мисля, че пита за друг човек.
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Вто Ное 24, 2009 6:10 pm

Може аз видях на Виктор перлата и за него се сетих. :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот eminem94 » Вто Ное 24, 2009 6:24 pm

Моля да ме извините,че не уточних :

Изображение
Мъж паднал с колело и една жена отишла и казала:Господине паднахте лошо.А мъжът отговорил:Падни ти по хубаво да ти еба майката.
Аватар
eminem94

Рейтинг: 1210

Мнениеот Reactor » Вто Ное 24, 2009 9:35 pm

Ооо,да....това колело е наистина една Перла.Страхотна изработка :agree:
Момчето е приятел на GRINDER !
Прати му ЛС и го помоли да те свърже с него :)
УСПЕХ! :)

nahi написа:Айде рупайте още малко матриал!
http://picasaweb.google.com/Biser.Toshev/221109#

:clap: Браво!Жалко,че нямахме Дюрасел :D
Аватар
Reactor

Мнениеот Reactor » Сря Ное 25, 2009 8:52 am

veskoz написа:И тоя уЙкенд го дават тучно временцето. Тааа... да побъхтим дружно? А? :beer:
А и туй момче Асен6о кък маа... как да му пишеш отсъствие?! Не стаа :D

Ша побъхтим разбира се :)...само кажи къде и кого Изображение :D

Сега сериозно.....аз не знам кой от двата дена ще съм на работа,може и да не съм,но за сега съм пас.Ще разбера до два дена.

Веско давай идеята и да организираме групата,то се е видяло ,че и двата дена ще се кара.Който когато може,една група за Събота,една за Неделя и всеки се включва когато му е кеф :) :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот vpravov » Сря Ное 25, 2009 10:45 pm

Малко със закъснение, но все пак:

http://vpravov.snimka.bg/other-sports/v ... 09g.447279
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Reactor » Сря Ное 25, 2009 11:06 pm

vpravov написа:Малко със закъснение, но все пак:

http://vpravov.snimka.bg/other-sports/v ... 09g.447279

Това спускане,което направихте вие беше невероятна авантюра :beer: :bowdown:

Групата на Каскадьорите!

Каскадьорката :bowdown: е зад обектива
Аватар
Reactor

Мнениеот vpravov » Сря Ное 25, 2009 11:27 pm

Reactor написа:Това спускане,което направихте вие беше невероятна авантюра :beer: :bowdown:

Пътечката е рядко попадение и реално доказателство, че понякога е хубаво да изпуснеш(изтървеш;изгубиш) "отъпкания път". Определено ще се повтори и потрети! Особено, когато вече знам какво да очаквам, удоволствието ще е почти сексуално. :D В интерес на истината, в случая не бях с нагласата за толкова "хард" спускане и на моменти направо ме стресна, а това рядко ми се случва. Ако досега пътечката под ресторанта на "Копитото" ми беше любимата в тази част на Витоша, определено отстъпи в класацията. :agree:

edit1: Към момчето с жълтата каска, предполагам че това си ти: Ти си живо доказателство на нещо, което ми се случва да твърдя и не ми вярват.RESPECT :bowdown:

edit2: @Reactor - задължително..... ама вече ще си взема пълния комплект протектори :D :agree:
Последна промяна vpravov на Сря Ное 25, 2009 11:47 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Reactor » Сря Ное 25, 2009 11:43 pm

vpravov написа:Пътечката е рядко попадение и реално доказателство, че понякога е хубаво да изпуснеш(изтървеш;изгубиш) "отъпкания път". Определено ще се повтори и потрети! Особено, когато вече знам какво да очаквам, удоволствието ще е почти сексуално. :D В интерес на истината, в случая не бях с нагласата за толкова "хард" спускане и на моменти направо ме стресна, а това рядко ми се случва. Ако досега пътечката под ресторанта на "Копитото" ми беше любимата в тази част на Витоша, определено отстъпи в класацията. :agree:

Ще споделя нещо :) :

2007 участвах във ВелоРали "Черни връх" и точно там се загубих и полетях увлечен надолу точно към тази пътечка.
Не видях стрелката на дървото сочеща наляво.
Когато се изправих пред почти отвесното свободно падане между камъните си казах:
- Неееее,Веломания не може да ми причини това и разбрах,че съм се загубил :D
Отново се изкатерих и се спуснах по вече познатия на всички маршрут към финала в Бояна.
Тогава не бих си и помислил да продължа надолу по тази част от Витоша.
Сега обаче,задължително трябва да го направим заедно поне още веднъж :beer: :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот codename47 » Чет Ное 26, 2009 12:06 am

ехаа, къде е това??
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот veskoz » Чет Ное 26, 2009 9:18 am

Toва е панорамата до ТВ кулата нали. Ооо там е лошо, ако не се внимава :fight:

За Събота мислим Белята вода - Кладница. НО не по равната пътека, а през Златните и Селимица. Трак-а по-долу е 18,2 km. Връщането е по равното (над Рударци-Мърчаево и т.н.)
Темпото ще е стегнато, тъй като денят ни гони, а на Кладница трябва да хапнем набързо и да изпием по 10 бири :evil:
До последно се чудех дали да пускам предложението, тъй като с Asen6o се бяхме разбрали темпото да е стегнато+. В Крайна сметка мисля, че като група също ще се справим. :peace:
Към момента срещата е в 8:00 на Боянско ханче. Часа е ранен за тези (повечето :D ) които сте от Младост и Мусагеница, но искаме да направим един по-спокоен преход от гледна точка на светлините.
На отиване ще минем през няколко хижи, но не е зле да загънете по един сандвич, тъй като времето е чук и в планината ще е фул с народ - демек нЕма се доредиме. :P

Пак:
Събота-8:00-Боянско Ханче-Златни Мостове-Селимица-Кладница - :beer: - Тихия кът-Беля вода-Койоткъде

codename47 написа:ехаа, къде е това??

Като пускаш от Момина през малинажа долу се разклонява на 3. Верния(безопасния)път е почти обратен завой, а този е дясно на него ;)
Прикачени файлове
Belqta Kladnica.JPG
Belqta Kladnica.JPG (43.48 KiB) Прегледано 1396 пъти
Аватар
veskoz

Мнениеот THEZOGGO » Чет Ное 26, 2009 10:08 am

@veskoz
Добре сте я измислили разходката в Събота. :agree: :)
А за Неделя дали се очертава някакво каране и ако има, къде ще е то? :)
:beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот veskoz » Чет Ное 26, 2009 10:13 am

За Неделя незнам. Все още се надявам Йоско да се включи в събота... ако не - ще караме И в Неделя. Няма да се измъкне :dgrin:
THEZOGGO написа:А за Неделя дали се очертава някакво каране и ако има, къде ще е то?

Ми къде си го начертаем :D :agree:
Аватар
veskoz

Мнениеот GRINDER » Чет Ное 26, 2009 10:33 am

vpravov написа:
Reactor написа:Това спускане,което направихте вие беше невероятна авантюра :beer: :bowdown:

Пътечката е рядко попадение и реално доказателство, че понякога е хубаво да изпуснеш(изтървеш;изгубиш) "отъпкания път". Определено ще се повтори и потрети! Особено, когато вече знам какво да очаквам, удоволствието ще е почти сексуално. :D В интерес на истината, в случая не бях с нагласата за толкова "хард" спускане и на моменти направо ме стресна, а това рядко ми се случва. Ако досега пътечката под ресторанта на "Копитото" ми беше любимата в тази част на Витоша, определено отстъпи в класацията. :agree:

edit1: Към момчето с жълтата каска, предполагам че това си ти: Ти си живо доказателство на нещо, което ми се случва да твърдя и не ми вярват.RESPECT :bowdown:

edit2: @Reactor - задължително..... ама вече ще си взема пълния комплект протектори :D :agree:

Дааа, "пътечката" беше невероятна, имаше много адреналин в спускането и то не заради скоростта. На моменти терена си беше по-скоро за траял :bowdown: !!! За съжаление умората от изкачването до Момина скала си каза думата надолу, но това не попречи изживяването да бъде незабравимо ! Мерси за чудесната компания и нагоре и надолу :beer: !
... и се присъединявам към "RESPECT" за момчето с бялата машина, успя да ме впечатли и нагоре и надолу :bowdown:
Аватар
GRINDER

Рейтинг: 1347

Мнениеот codename47 » Чет Ное 26, 2009 11:21 am

не мога да се сетя къде е това: директно пътеката под хотела ли??
аз ви предлагам един друг маршрут на връщане: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes/14-ar014 - "... хижа Камен дел - Боянското езеро - кв. Бояна". Включването в него може да стане от Момина скала, като се продължи по равното към Бай Кръстьо(8,63-ми км на схемата), подминава се директната пътека към Боянския Водопад и следващата пътека е тази??
след Боянското Езеро може да се продължи и излезне на Драгалевци: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes/16-ar018 - маршрут 1
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот sos » Чет Ное 26, 2009 11:47 am

Аз мога ли да ви чакам на Белята вода,предполагам че към 09.00ч ще сте там!И още един въпрос какво да разбирам под стегнато каране!
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот Miroslav_red star » Чет Ное 26, 2009 12:25 pm

Пак:
Събота-8:00-Боянско Ханче-Златни Мостове-Селимица-Кладница - :beer: - Тихия кът-Беля вода-Койоткъде

Охоо, ще гледам да съм там в 8.00ч :agree:

Аз заради бирите най-вече ще дойда :beer:

П.С. Веско, винце? ;)
Аватар
Miroslav_red star

Рейтинг: 1280

Мнениеот veskoz » Чет Ное 26, 2009 1:08 pm

Miroslav_red star написа:П.С. Веско, винце? ;)

Да ама тоя път ще си взема кило :evil:
Аватар
veskoz

Мнениеот vpravov » Чет Ное 26, 2009 1:43 pm

codename47 написа:не мога да се сетя къде е това: директно пътеката под хотела ли??

.jpg
(293.96 KiB) 157 пъти

С жълтата линия е приблизително пътечката под хотела.
Със зелената линия е приблизително пътеката от велорали "Черни връх".
Червената линия е приблизително маршрута на пътеката, по която се спуснахме. Просто сме пропуснали десния завой. С лилавото кръгче съм оградил полянката на която са част от снимките. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот codename47 » Чет Ное 26, 2009 2:07 pm

@vpravov tnx :agree: , не съм я минавал :dontknow: . Аз също на това място се обърках на Велоралито за първи път, ще трябва да се пробва :beer:
Аватар
codename47

Мнениеот тучо чучо » Чет Ное 26, 2009 2:10 pm

Заслужава си, повярвай! :D
Аватар
тучо чучо

Мнениеот sos » Чет Ное 26, 2009 3:09 pm

sos написа:Аз мога ли да ви чакам на Белята вода,предполагам че към 09.00ч ще сте там!И още един въпрос какво да разбирам под стегнато каране!

Съжалявам сигурно нахалствам ама никои не ми отговори!
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот veskoz » Чет Ное 26, 2009 3:11 pm

sos написа:отговори!

да ;) там някъде +/- 10мин
Аватар
veskoz

Мнениеот Alleyezonme » Чет Ное 26, 2009 8:22 pm

А долу горе колко км е прехода да преценя ще мога ли да се впиша в групата?
Alleyezonme

Мнениеот THEZOGGO » Чет Ное 26, 2009 9:45 pm

@Alleyezonme
Не четеш! :)
veskoz е написал каква е дистанцията -
veskoz написа:Трак-а по-долу е 18,2 km.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот ko3er » Чет Ное 26, 2009 10:01 pm

vpravov написа:

Благодаря за уважението,макар и реално да не съм направил нищо кой знае какво,просто си карам както ми е кеф.
Какво е това нещо,което ти се случва да твърдиш и не са ти вярвали?
Относно пътеката,(червената на картата).Аз вече втора година на велорали Черни Връх ,така и не видях къде пътеката продължава в ляво.Тогава,както и този път си цепих нарпед,унесен в спускането,сечащ всяка възможна серпентина и търсейки най-добрата треактория за преминаване през скалите.Най накрая тази карта(евала за която)ми помогна да видя къде продължава трасето на велорали черни връх.(сега погледнах и картата от велоралито.На нея също е отбелязано това спускане)
Между другото тази жълтата трябва да я пробвам,100% ще е много добра

Аз в събота май няма да мога да се включа,че се заформя едно трипче към скейтпарка в хасково.Може да се включа в неделя с предложение за един маршрут:Катерене по маршрута на велоралито до черни връх и от там по този маршрут да се приберем.Общо взето идеята ми е да се получи Бояна-Златните мостове-Платото-Черни връх-Купена-Железница-койоткъде(агитирам през обиколната).Ще е продължително и супер разнообразно каране с прилично натоварване и доволно количество както катерене,така и спускане.Надявам се да се съберем достатъчно ентусиасти за този велосипеден "мини подвиг"
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот Alleyezonme » Чет Ное 26, 2009 10:08 pm

@THEZOGGO

Прочетох го това но така написано не ми стана много ясно кое е 18,2 км. Помислих че някаква част от трасето е само толкова.
Alleyezonme

Мнениеот codename47 » Чет Ное 26, 2009 10:14 pm

ko3er написа: ...Общо взето идеята ми е да се получи Бояна-Златните мостове-Платото-Черни връх-Купена-Железница-койоткъде(агитирам през обиколната).Ще е продължително и супер разнообразно каране с прилично натоварване и доволно количество както катерене,така и спускане.Надявам се да се съберем достатъчно ентусиасти за този велосипеден "мини подвиг"

това май е било трасето на първото състезание "Черни Връх" т.е сигурно си е към 50км
Последна промяна codename47 на Чет Ное 26, 2009 10:25 pm, променена общо 1 път
Аватар
codename47

Мнениеот ko3er » Чет Ное 26, 2009 10:24 pm

Еми 50км е ектра кво :dontknow: един път да повъртиме малко повече :D
Друг вариант е от купена да се спуснем към Ярлово и от там Ярема-Железница-обиколната..Хубаво е да има някой които е карал там,защото аз не съм и незнам пътеките.Разполагам с отпечатани описанията на любо(админ),но само на ориентация.. ..що пък не :) тръпка да има
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот codename47 » Чет Ное 26, 2009 10:31 pm

хм, не знам как са другите ама жената май ще закъса на твоя вариант :) . Иначе този маршрут може да се удължи много хубаво с едно минаване през гората между Железница и Бистрица като там има едно много приятно спускане по серпентини - Reactor го знае но трябва да го е минавал човек. След това е спускането към Камбаните, така че се получава едно спускане от разклона за Ярлово до Камбаните което си е бая(т.е. екстра)
Аватар
codename47

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания