us3r7 написа:Привет на всички от форума!
Искам да купя нови гуми за моя аполон, защото тези с които го взех са много неиздръжливи. Сегашните ми гуми са Kenda 26x1.95. Дайте съвет към какви гуми да се насоча, целта ми е да избегна спукването от трънчета до колкото е възможно. Мога ли да му сложа гуми с по-голяма дебелина?
bio написа:ако държиш да се предпазиш от тръните ти трябват гуми с разните му там кевларени слоеве
bio написа:спрете бе хора. вие четете ли нещо докрай ?!? или като видите гума и започвате да си пишете каквото ви хрумене.
bio написа:@kvelikov колега нямам нищо лично против теб, но:.......................
dudelgrincen написа:хм-странно ми се струва как пукаш тия гуми от трънчета-защото това което аз си представям по думата-не е достатъчно голямо и здраво да я пукне.
Да не е стара?Всеки знае че гумата си губи гъвкавостта и здравината си с годините.
dudelgrincen написа:Имаш ли бандаж??-ако не слагай веднага че инак ще има да пукаш до второто пришествие.
kvelikov написа:Научи се да лепиш и сменяш гуми (елементарно е)
us3r7 написа:Просто за 4 месеца спуках задната гума 3 пъти по пътеките от дребни трънчета...
bio написа:по-широките гуми са доста тънки в пространството между шарките, така че отново ще пукаш гуми. ако държиш да се предпазиш от тръните ти трябват гуми с разните му там кевларени слоеве, така поне казват/пишат всички. гуми без подобен слой са напълно незащитени
dudelgrincen написа:...това което аз си представям по думата-не е достатъчно голямо и здраво да я пукне...
-2004та си купих drag f4 (рамка която ми правеше доста проблеми-и с радост продадох-но това е друга тема)-сравнително добре окомпректованНе приятел, гумите са нови, купих колелото преди 4 месеца.
dudelgrincen написа:тесните добре напомпани гуми (на бегачите) имат ниско съпротивление само на хубава гладка настилка.Когато настилката е неравна предизвикват загуба на контрол,но и съпротивление значително по-високо отколкото при една широка гума (което води до по трудно въртене -а често и до падане)
Широките и по-меки гуми имат ниско съпротивление на неравни терени,но сцеплението им значително нараства на гладки повърхности.Контролът при тях обаче винаги е по-добър.
УСПЕХ
dudelgrincen написа:спомням си че имаше смеси за стандартни и безкамерни гуми които запушват дупчици в гумата с размер до 0.7-1мм стига да си ги напълнил преди това
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта