S/M/L/XL = ???

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

S/M/L/XL = ???

Мнениеот Ride_or_Die » Сря Дек 09, 2009 8:36 pm

Здравейте,
събрахме се към трима човека днес за поръчка от CHC и повечето неща са дрехи, каски, ръкавици и др. Проблема е че съм сигорен че мерките не са същите като тук. Ако може да ми дадете някаква таблица за дрехи, каски и ръкавици по която да определя дали да е примерно L или S. Търсих в CHC но не намерих нищо. Искаше ми се да е таблица, която те са изработили, за да не стане така че да остана без подарък за празниците (или съответно да имам подарък но в раздел Продава) Ако все пак искате да ви кажа нашите мерки пишете

ПС: На много хора ли им се е случвало да сбъркат размера.

Мерси
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Re: S/M/L/XL = ???

Мнениеот Анелия » Сря Дек 09, 2009 10:49 pm

Размерът на каските се определя по обиколката на главата.

Sizing:
-XS : 53-54 cm
-S : 55-56 cm
-M : 57-58 cm
-L : 59-60 cm
-XL : 61-62 cm

За дрехи...ТУК има някаква таблица. Не е на чейна специално, размерите в чуждите магазини отговарят. Аз винаги съм улучвала.
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот codename47 » Сря Дек 09, 2009 11:00 pm

Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот liblibiq1 » Чет Дек 10, 2009 4:41 pm

Имам тениска поръчвана от там -размер ХЛ тениска на Райс Фейс и се оказа по - голяма от другите ми тениски който са ХЛ , но има много и различни производители все пак ......... :agree:
Поглед максимално напред. Не се гледат камъни, дупки, и дератата встрани от пътеката. Фокусът е съсредоточен върху правилната линия.
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот 25thframe » Пет Дек 11, 2009 10:31 am

liblibiq1 написа:Имам тениска поръчвана от там -размер ХЛ тениска на Райс Фейс и се оказа по - голяма от другите ми тениски който са ХЛ , но има много и различни производители все пак ......... :agree:

При каските не би трябвало да е така, но за дрехите има разлика в размера, при различните производители.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Bolverk » Пет Дек 11, 2009 5:35 pm

Всъщност отговорът на този въпрос се състой в две части за мен:
1. Гледай и търси че няма да ти го дадем на готово защото не ни е това работата.
2. В сайтът на повечето производители има таблица с размери по който можеш да се ориентираш аде сега прилагай 1.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Ride_or_Die » Пет Дек 11, 2009 6:30 pm

Мерси за отговорите.

Bolverk Защо говориш в множествено число и като това не ти е работата защо ми цапаш темата с излишни мнения. То е много близко до ума да се провери по сайтовете но я се замисли дали всички имат такива данни.
Ride_or_Die

Мнениеот Ozzie » Пет Дек 11, 2009 7:23 pm

Това което Bolverk се опита да ти каже, че всеки производител някъде по сайтовете си има сравнителна табличка с размери различните размери на какви сантиметри отговарят за различните артикули.
Само трябва да се положи малко време, за да се открие въпросната информация.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Bolverk » Пет Дек 11, 2009 8:27 pm

Ride_or_Die написа:Мерси за отговорите.

Bolverk Защо говориш в множествено число и като това не ти е работата защо ми цапаш темата с излишни мнения. То е много близко до ума да се провери по сайтовете но я се замисли дали всички имат такива данни.

Мислех да не ти отговарям ама нещо ме човърка, че не си разбрал характера на отговора.

1. За множественото число - това че искаш информация не означава че трябва да ти я сервираме на тепсия с паднелка. За да се случи това трябва да отидеш при профисионалист, каквито има и им се заплаща само за това да отговарят на въпроси (и то пак с определено работно време). От тази гледна точка, от нас тук можеш да получиш доза добра воля и съвет.
2. За отговора - няма как да ти се даде отговор на такъв общ въпрос. Както ти намекнаха различните производители имат различни разбирания за общоприетите схващания за малък, среден, голям и други размери. Ти самият сигурно имаш трети разбирания за това, поради това, че гледаш от своя гледна точна на тези абстрактни понятия. Затова е необходимо за да ти се даде точен отговор да посочиш марките, моделите и собствените си размери и тогава някой с голяма доза желание и свободно време може би ще ти даде отговор какъв размер ти трябва.
3. За сайтовете - Ако няма на сайтът на производителя търсиш на друго място, само за пример, ще ти дам че повечето Online магазини дават такива данни за артикулите, който продават точно с цел по-лесната им продажба и спестяване на главоболия. Както казах приложи точка 1 от предният пост и използвай времето в което пишеш, по този форум, глупости, за търсене на необходимата ти информация.

Ако не си "схванал" още идеята на предният ми пост, скъпо дете не мисля, че мога да ти помогна с нещо повече. Времето ми е ценно и желанието ми се изчерпва.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Ride_or_Die » Пет Дек 11, 2009 10:27 pm

Благодаря за разяснението на тези ''абстрактни понятия''. Няма как да отида при специалист защото все пак тези неща ще ги взимам от Интернет (освен ако не му платя за два въпроса). От друга страна трябва да прегледам специални таблици с размерите но те не фигурират във вскички сайтове на пройзводителите. Така че ми остава само да взема една обща таблица и да се надявам че всичко ще е точно. Това мисля че не важи само при каските понеже там има много точно определени размери. Както и да е мисля че е време да прекратим този спор. Също така искам да кажа че публикувам тази тема с желание да ми се даде точен и ясен отговор по най-бързия и лесен начин НО не задължавам никого да ми отговаря. Иначе за търсенето на информация и невъзможноста на който и да е форум да даде отговор на всички въпроси в дадена сфера си абсолютно прав. Мерси :beer:
Ride_or_Die

Назад към Общ форум