Ски

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Ски

Мнениеот CrZ » Чет Дек 17, 2009 10:09 am

NovemberCharlie написа:Я посъветвате чичо си кви еФтини обуща и дъски да си вземе. Висок 180 см, тежи 105 кг. Ще ги карам на писта. Ниво - веднъж преди 3 години съм се качвал на ски. После много ме болеше. Обаче жената ме оборудва с гащи и яке и сега трябват ски. Чувах за некви Techno....Повтарям еФтини! Бюджет 600-700 лв за обуща плюс ски. Приемам и по-евтини, но не и по-скъпи. НОВИ!. Щи ги купувам тази или другата седмица. :D :beer:

Ходи виж DALBELLO за обувки. Имат в момента чудни намаления аз си взех про модел, които бяха смъкнати от 800 на 350 лв. А иначе е пълно с висок клас обувки за под 300 лв. DALBELLO правят адски удобни обувки, но тук в БГ като че ли са малко недооценени и повечето хора се чудят каква е тази марка а тя е с над 50 60 годишна история. Магазина е точно на ъгъла на Фритьоф Нансен и Евлоги Георгиев, има едни палачинки до него. Витрината е червена с надписи WILSON и ATOMIC. SKIMAN ше потвърди, че обувките на тая марка наистина си струват и аз поне досега не съм карал толкова удобни чепици.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот skiman » Чет Дек 17, 2009 10:28 am

Потвърждавам. И все пак трябва да се мери. :agree:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот Вилката » Чет Дек 17, 2009 10:57 am

Леле, всички намирате висок клас обувки до 300 лв., само аз не мога :dontknow: Не се заяждам, а питам. Кажете ми конкретно къде, коя маркаи модел и за колко пари се продава. Питам сериозно, че вече който мой познат тръгне да пазарува, все мен пита, а явно съм малко назад с материала :erm:
:beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот CrZ » Чет Дек 17, 2009 11:09 am

Еми ето ти веднага 2 места. SLS имат намаления на миналогодишни модели за 300тина лв. Далбело за което писах са с 50 - 60 % намалени.
А за модел аз си взех ето това Изображение в нета дори гледам цената му е над 700$. Аз го взех тук в магазина за точно 365 лв но това е най най високият клас на Далбело. ИМа същите една идея по меки за 315 лв Изображение.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот skiman » Чет Дек 17, 2009 11:36 am

В магазина на Черни връх с/у завод Витоша имат 50% намаление на Ланге. Има модели за по 170-200 лв висок клас. Въпроса е какво е останало като номерация.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Вилката » Чет Дек 17, 2009 12:12 pm

Ами то в това е проблемът - намаления колкото искаш, ама обувки няма. Станало е някаква мода да се правят и фалшиви намаления при останала единична бройка от 46 номер. Влизаш в магазина и ти се казва - абе тия се похарчиха, ама те тия са същите. Поглеждаш цената и ти става лошо.
В Мирас например, колкото познати се опитаха да се възползват от 50% намаление на ланските модели ски Head, всички бяха отрязани. А aз бях щастлив че намерих модела за SG на ските им... но за кратко :bawling:
Аватар
Вилката

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Дек 17, 2009 7:47 pm

Днес минах през SLS. Има обувки с твърдост 100 един модел и един със 110 от новата колекция. Цена 440-500 лв. Мен ми хвана окото един Zenith Sensor 3. Не съм го мерил, но според сайта ширината им на възглавничките е 102, а мен май ми е 108-110. :V: . Ски имаше доста с добри цени. Утре ще гледам Саломон, Хед и Ланге. Обещаха ми ски с автомати за 350 лв. с некво дърво вътре.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот skiman » Чет Дек 17, 2009 9:49 pm

Обувка с ширина долу на стъпалото 110 мм и върдост 100 няма да намериш. А и ме съмнява, да ти е толкова.
Ако обаче наистина си с по-чепати крака от моите, то тогава отиваш на Саломон новите модели с термоформироваема коруба(не само чорап).
Те имат такива модели, но цените литват.
Не се подвеждай чак толкова по ширината. Мери обувката без чорап!!! Както ти писах по-горе.
Аватар
skiman

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Дек 18, 2009 9:58 am

Ок!
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Дек 19, 2009 5:29 pm

Да рапортувам. Намерих няколко модела, които се вписват в ценовия ми диапазон. Основно в аутлета на СЛС на бул. Черни връх и в Нордика, пак там. Купих и ски чорапи, с които мерих обувките. Най ми хвана окото един миналогодишен модел с регулируема твърдост 90-100. Оранжев на цвят. Че и с 50 процента намаление. Усещането обаче е все едно някой ми е бетонирал краката. И при двата модела имах силно притискане в кокалчетета от вътрешната страна на стъпалата, които се намират под глезените. Казаха ми, че след няколко карания, ако все още имам проблем, може да ги нагреят. Пробвах според указанията по-горе. За съжаление нямах време да стоя повече от 10 минути с всяка от обувките. Утре ще ходя да пробвам Нордика и вероятно ще се спра на някой модел.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Ride_or_Die » Съб Дек 19, 2009 8:06 pm

Утре дали ще е хубаво времето на Алеко? Проверих в ПСС и видях че Симионския/Кабинковия и лифта от долната станция на Лале работят утре дали ще е така. Заслужава ли си да се отиде? Ако някой неска е бил нека да сподели.
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Мнениеот O.K » Съб Дек 19, 2009 10:22 pm

Ride_or_Die написа:Утре дали ще е хубаво времето на Алеко? Проверих в ПСС и видях че Симионския/Кабинковия и лифта от долната станция на Лале работят утре дали ще е така. Заслужава ли си да се отиде? Ако някой неска е бил нека да сподели.

Вероятно ще е така, може би със снеговалеж и повечко хора, но аз пак ще се кача ако и ти се качваш оглеждай се за човек среден на ръст с фулфейс и сива грейка, каращ по и около пистата, свъркай ако ме видиш. :beer:
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът никога нямат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са прави, виж точка 1!
Аватар
O.K

Рейтинг: 1067

Мнениеот Ride_or_Die » Съб Дек 19, 2009 10:45 pm

Добре. Спокойно ако те видя ще те позная. Не са много хората с байкове по Лалето.
Ride_or_Die

Мнениеот Вилката » Нед Дек 20, 2009 1:39 pm

NovemberCharlie написа: Утре ще ходя да пробвам Нордика и вероятно ще се спра на някой модел.

Гледай моделите Sportmachine и Speedmachine, отговарят на всички изисквания да се нарекат висок клас. В магазина на Нордока има една особеност - винаги имат залежали модели на хубави цени, но винаги си траят първите няколко проби. Така че се задръж повече там, мери, искай им други, пак мери, разхождай се... докато не отворят склада ;)
Аватар
Вилката

Мнениеот skiman » Нед Дек 20, 2009 5:51 pm

NovemberCharlie написа: За съжаление нямах време да стоя повече от 10 минути с всяка от обувките.

Въоръжи се с време. Недей избира бързайки. Шанса да направиш грешен избор е голям. Щом те убиват в магазина, ще те убиват и горе. Не се връзвай на лафоветете ще отпуснат, ще ги нагреем. Това, че крака ти е като в менгеме не е лошо. Но не трябва да убиват никъде в магазина. Още повече на кокалчета.
Аватар
skiman

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Дек 20, 2009 5:57 pm

Вече съм оборудван! Обувки Росиньол Радикал с твърдост 90-100, ски Техно про ХСМ 400, автомати Саломон С711, щеки Росиньол, ръкавици Лафума , каска и очила Алпин. Обаче тия обувки ще ми счупят краката. Вече седя в къщи с тях от един час ими изтръпват ходилата. На дължина са ми ОК и не ме убиват на конкретно място, обаче на ширина...Имам чувството, че съм в менгеме. Общо 970 лв. за всичко.
Последна промяна NovemberCharlie на Нед Дек 20, 2009 6:40 pm, променена общо 1 път
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Дек 20, 2009 6:13 pm

Току що прабвах да и променя реглажа и-- на едната обувка не стана. Май има и реглаж на ъглите, ама не им разбирам

Едит: Опаа, стана :D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот skiman » Нед Дек 20, 2009 6:17 pm

NovemberCharlie написа:Вече съм оборудван!

Честито. :beer:
NovemberCharlie написа: Обувки Росиньол Радикал с твърдост 90-100,

Добър избор. :agree:
NovemberCharlie написа: ски Техно про ХСМ 400

Тва чудо от къде го изкопа? :dontknow:
NovemberCharlie написа: автомати Саломон С711

:nono: :nono: Автомат нисък клас с DIN 11, а ти беше споменал, че си над 100 кг? Не е добре. :nono:
NovemberCharlie написа: щеки Росиньол, ръкавици Лафума , каска и очила Алпин

Биват. Ръкавиците ще ги сменяш...предполагам и маската. За сега са ОК.
NovemberCharlie написа:Обаче тия обувки ще ми счупят краката. Вече седя в къщи с тях от един час ими изтръпват ходилата. На дължина са ми ОК и не ме убиват на конкретно място, обаче на ширина...Имам чувството, че съм в менгеме.

Това, че си в менгеме няма лошо. Въпроса е да не те убиват. Я ги премери и по начина, който ти писах горе. :magnify:
Чорапа винаги след 3-4 карания се отпуска. Трябва да го изтрадаш това. Няма начин. Ако си взел обувки, които не ти стягат крака като в менгеме, след 4 карания ще се разхлопат.

NovemberCharlie написа:Току що прабвах да и променя реглажа и-- на едната обувка не стана. Май има и реглаж на ъглите, ама не им разбирам

Реглажа на ъгъла се нарича "кантинг". Не го пипай, освен, ако краката ти не са като на Трифон Иванов! :D
Аватар
skiman

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Дек 20, 2009 6:33 pm

Ммм... ските и автоматите нямаше как да ги откажа, просто бяха избратни от близък човек за мене и.... Вървят в комплект. Цена - 350 лв. Не са със силно изразен карвинг и са високи 176см. Да колкото разбрах ските се правят във фабриката/ите на Елан и са търговска марка на Интерспорт. Конкретния модел е с дървена сърцевина. Минава за скъп, в сравнение с останалите модели на марката. :D
П.П. извадих чорапите на обувките отново - при опряни пръсти отпред никъде не ми опираше крака. Обаче слагането на чорапите обратно ....:confused: Между другото ръкавиците бяха едиствените, с които усещах сравнително добре щеките. С всички останали усещането беше много слабо.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот skiman » Нед Дек 20, 2009 6:56 pm

Тия ски техно про са едни зелени? От ски пазара? :D
Ама хич не слушаш. :D
Щом не ти опират никъде при махнат чорап, значи си ОК. Е връщането обратно на чорапа обикновенно е тегаво, ама като свикнеш не е проблем. Не забравяй след всяко каране да вадиш чорапа да съхне. Но не върху радиатора, а под него. Иначе ....абе мокри чорапи...там знаеш какво става :bigeyes:
Хубавите ръкавици са с гортекс и кожена длан. Ама тръгват от 100 лв нагоре. Следващият път. Карай си сетъпа и се кефи. Постепенно ще разбереш какво има нужа да сменяш. ...то като с колелото...май. :D :beer:
п.п На Коледа и другите дни ще съм по Витоша, ако се качваш и ме разпознаеш свиркай. :magnify:
Аватар
skiman

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Дек 20, 2009 7:14 pm

Не са зелени, а черни с оранжево - може да ги видиш в магазин Интерспорт в мола на Стамболийски, както и в Оутлет Борд Шоп, за който ти писах по-горе. Нови са. С удоволствие ще ти се обадя, ако те видя, ама как да те позная? :D Що не минеш някоя сряда в 1516 да черпя по бира?
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Дек 20, 2009 7:48 pm

Сега погледнах. Ските са с радиус 18.3 и размер 115-74-100. Дължина 176.
Прикачени файлове
DSCF1706.JPG
Charlie with skies:-)))))
(225.58 KiB) 201 пъти
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот skiman » Нед Дек 20, 2009 9:13 pm

http://befsa.com/images/upload/403/img_2115-12743.jpg
Трудно ще ме сбъркаш;-)
Предпочитам ако ще черпиш да е горе :beer:
Аватар
skiman

Мнениеот Ride_or_Die » Нед Дек 20, 2009 9:57 pm

Здравейте,
днес бях на Лалето. Очакванията ми за добро ''скидване'' не бяха много големи днес но когато се качих се промениха. Пистата беше перфектна. Имаше малко лед и буци тук там но е напълно разбираемо за втори ден от началото на сезона. Решил съм че след 12 години каране е време да се стегна и да започна да си давам малко повече зор. Появиха се следните проблеми:
1.Ски обувките ми страшно много ми обиваха и по точно по средата на езика. Цяла година бяха отворени в килера и сега незнам как да ги оправя. Дадохте ми няколко съвета но те не помогнаха.
2.Ските ми са Orion Ultra carv race 2 (червените). Пластмасата е доста издраскана а кантовете са направо назъбени като трион. Как да ги оправя. Дали някой може да ми даде малко инфо за тях.
3.Имам проблем че нося очила с диоптер и те трябва да са под маската(очилата за ски) но когато сложа маска за предпазване от вятър ми се запотяват страшно много. Освен спрея от SLS и маската със вентилатор друго помага ли.

Мерси много!

Весели празници
Ride_or_Die

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Дек 21, 2009 6:46 am

skiman написа:Предпочитам ако ще черпиш да е горе :beer:

Може! Само трябва да се науча да карам.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот skiman » Пон Дек 21, 2009 9:52 am

Ride_or_Die написа:1.Ски обувките ми страшно много ми обиваха и по точно по средата на езика. Цяла година бяха отворени в килера и сега незнам как да ги оправя. Дадохте ми няколко съвета но те не помогнаха.

Нови обувки.
Ride_or_Die написа:2.Ските ми са Orion Ultra carv race 2 (червените). Пластмасата е доста издраскана а кантовете са направо назъбени като трион. Как да ги оправя. Дали някой може да ми даде малко инфо за тях.

Ски сервиз. Препоръчвам ти сервиза в СЛС. Като модел са пръчка.
Ride_or_Die написа:3.Имам проблем че нося очила с диоптер и те трябва да са под маската(очилата за ски) но когато сложа маска за предпазване от вятър ми се запотяват страшно много. Освен спрея от SLS и маската със вентилатор друго помага ли.

Лещи.

NovemberCharlie написа:Може! Само трябва да се науча да карам.

Нямаш ядове. :)
Аватар
skiman

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Яну 09, 2010 5:53 pm

Първи стъпки :D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Вилката » Вто Яну 12, 2010 11:01 am

Е много скромно рало де! Я отвори малко по-широко краката и клекни повечко ;)
Аватар
Вилката

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 12, 2010 1:20 pm

Скромно ама с вкус! Тя идеята тука е по-малко рало и повече скорост. :D :beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Вто Яну 12, 2010 1:24 pm

Ако искаш да напреднеш по-бързо (т.е. по-евтино), пробвай на наклонена писта :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Други