Fox vs. Marzocchi

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Fox vs. Marzocchi

Мнениеот mil4o3 » Сря Яну 06, 2010 7:11 pm

Здравейте. Искам да попитам коя от двете вилки ще предложите :bowdown: . Двумя се между Fox чисто нова http://www.dimibike.com/product_info.ph ... 5647a29ae9 И Marzocchi viewtopic.php?f=17&t=64284&p=581579&hilit=marzocchi#p581579 (извинявам се на колегата "Apocaliptica" че съм копирал.) Вилката ще се кара на рамка (ram ht 2) от новите,сега се кара с rock shok tora 289. Стила на каране ще е лек фрирайд и малко спусканя. И ако това е от значение човекът тежи 68-70 кила ,и е висок 185-190 височина.Бюджет-а е около 650-700 в които от тях трябва да влезне и главина на 20 ос ако вилката е с 20 ос.Може и други предложения да давате :beer: .
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Re: Fox vs. Marzocchi

Мнениеот Fanatico » Сря Яну 06, 2010 7:16 pm

:offtopic: А аз да попитам тези вилки за посочената рамка не са ли над допустимия ход или ще е изгъзица и гавра с рамката, или скоро ще я сменяш ? :idea: Изображение
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот mil4o3 » Сря Яну 06, 2010 7:24 pm

ами не fox-a е 14 ход и смятам, че рамката ще издържи . А за Marzocchi-то нали се намаля хода :beer: ,но по натам може да сменя и рамката с ram am
Аватар
mil4o3

Мнениеот X_NRG » Сря Яну 06, 2010 7:30 pm

АТА системата на Цоки-то има лоша слава, че след време има загуба на ход, но не съм сигурен дали важи за всички модели или само за тези след 2007 година. Относно Фокс-а - виждал съм RAM HT2 с FOX Vanilla отпред и според мен геометрията е идеална. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот mil4o3 » Сря Яну 06, 2010 7:36 pm

ами X_NRG marzocchi-то с ATA ли е :D
Аватар
mil4o3

Мнениеот Night_Falcon » Сря Яну 06, 2010 7:54 pm

Всъщност, АТА има най-много проблеми точно през 2007, доколкото съм чел.
@mil4o3 Да, марзочито е с АТА
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Яну 06, 2010 7:56 pm

Защо не видиш някой Pike втора ръка. HT 2 с Pike си е класика! :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот mil4o3 » Сря Яну 06, 2010 8:06 pm

Благодаря ви много момчета.(Night_Falcon ) благодаря и на тебе за отговора.А за пайка не се бях сетил мерси. :beer:
Аватар
mil4o3

Мнениеот Лифта » Сря Яну 06, 2010 8:29 pm

Още един глас за пайк-а. Разполага с 20мм ос, чиято липса се явява като главния недостатък на посочения от теб Fox, а системата му за регулиране на хода (U-Turn*) е доказано по-надеждна от АТА-та на марцоки-то. За работата на хидравличните системи не мога да дам оценка, но не мисля, че би имал какъвто и да било проблем със Motion Control-а. Ето тук админа се е постарал да опише подробно впечатленията си от модела на Rock Shox.

*при нея няма какво да се обърка защото представлява просто един "болт" който се движи в пружината на вилката. Изглежда ето така.
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот hitar_potar » Сря Яну 06, 2010 8:34 pm

едно малко нестандартно предложение от мен - един от новите сънтър епикон. в сайта, към който е форума, си има тест на такава вилка. преспокойно можеш да си купиш топ-модела и да ти останат пари за цяла предна капла - разликата е, че ще бъде с 15мм ос, а не с 20мм. силно се съмнявам, че ще бруталстваш достатъчно, че да й направиш нещо. а ако все пак греша, бих те насочил пак към сънтър, само че дуролукс 2010. първия модел дуролукс не беше толкова добър, но съм сигурен, че големите подобрения в модела епикон няма как да подминат и дуролукса и според мен той ще бачка вече задоволително. а доколкото разбирам, ще има и версия с 120-160мм ход, а не само 140-180мм. да не говорим пък, че теглото му е повече от добро - задминава представителите с регулация на хода на рок шокс, магура и марзочи и се конкурира с фокс, а и има 20мм ос. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Яну 06, 2010 9:51 pm

Я хвърли 1 око:
viewtopic.php?f=17&t=65017
:))))
това мисля че отговаря на изискванията :)))
п.с.
на HT2 няма никакъв проблем да се кара вилка с 140 мм ход; доста е обсъждано по други теми.....
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот icko122 » Сря Яну 06, 2010 10:15 pm

Да ти кажа карал съм и двете вилки, говоря за Vanilla-та и Pike-а и трябва да ти кажа, че фоксчето работи много по-добре.
Аватар
icko122

Рейтинг: 1074

Мнениеот SeSSion » Сря Яну 06, 2010 10:44 pm

Аз се чудя, каква вилка да си взема пайк втора ръка или този фокс- нов, предпочитам да е с 20 мм ос, но ако работата на фокса си струва парите повече (като се предполага, че един пайк втора ръка струва около 600 лв.) ще взема фокса, а и това дуролукс 2010 работи ли добре, на каква цена и от каде мога да го взема от БГ.
SeSSion

Мнениеот Лифта » Сря Яну 06, 2010 10:45 pm

SeSSion написа:като се предполага, че един пайк втора ръка струва около 600 лв

По-скоро около 400 ;)

П.С. Тва трябваше да е ЛС, да се е*а в заспалия пън ... :crazy:
Последна промяна Лифта на Сря Яну 06, 2010 10:53 pm, променена общо 1 път
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Яну 06, 2010 10:46 pm

Лифта написа:
SeSSion написа:като се предполага, че един пайк втора ръка струва около 600 лв

По-скоро около 400 ;)

Зависи от Пайка! :D :deal:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот hitar_potar » Сря Яну 06, 2010 10:53 pm

SeSSion написа:Аз се чудя, каква вилка да си взема пайк втора ръка или този фокс- нов, предпочитам да е с 20 мм ос, но ако работата на фокса си струва парите повече (като се предполага, че един пайк втора ръка струва около 600 лв.) ще взема фокса, а и това дуролукс 2010 работи ли добре, на каква цена и от каде мога да го взема от БГ.

отговор за доставка могат да ти дадат от веломания, както и цена. за бачкането - не знам, още не е дошло. поне стария модел бачкаше зле... с оглед на промените в другите модели на фирмата предполагам, че работата му ще е променена... надявам се към добро.
колкото до фокс и пайк - качвал съм се и на двете, макар и не за сериозни карания. лично на мен работата на пайка ми хареса много повече, както и екстрите му - аз обръщам повече внимание на настройката на хода и гейта. настройка на хода фокс предлагат в съвсем различен паричен диапазон. ако наистина искаш сериозна вилка на някой от големите производители, моя глас отива за пайк - идеален е за рам ХТ2.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот mil4o3 » Сря Яну 06, 2010 11:11 pm

Благодаря за корекните и точните отговори.Мисля ,че ще е pike втора ръка :beer:
Аватар
mil4o3

Мнениеот FighteR » Чет Яну 07, 2010 12:13 am

Направил си един не лош избор.В форума има един пайк ЦЪК . :beer:
Аватар
FighteR

Рейтинг: 1220

Мнениеот simok_mtb » Чет Яну 07, 2010 6:54 pm

hitar_potar написа:едно малко нестандартно предложение от мен - един от новите сънтър епикон. в сайта, към който е форума, си има тест на такава вилка. преспокойно можеш да си купиш топ-модела и да ти останат пари за цяла предна капла - разликата е, че ще бъде с 15мм ос, а не с 20мм. силно се съмнявам, че ще бруталстваш достатъчно, че да й направиш нещо. а ако все пак греша, бих те насочил пак към сънтър, само че дуролукс 2010. първия модел дуролукс не беше толкова добър, но съм сигурен, че големите подобрения в модела епикон няма как да подминат и дуролукса и според мен той ще бачка вече задоволително. а доколкото разбирам, ще има и версия с 120-160мм ход, а не само 140-180мм. да не говорим пък, че теглото му е повече от добро - задминава представителите с регулация на хода на рок шокс, магура и марзочи и се конкурира с фокс, а и има 20мм ос. :agree:

Според мен си много, много прав за epikon.Имах възможност да тествам горепосочения от теб модел предимно за спускане.Останах много доволен от работата на вилката, като цяло. :agree:

ПП.Epikona беше тестван на рамка HT1
simok_mtb

Рейтинг: 1055

Мнениеот hitar_potar » Чет Яну 07, 2010 7:39 pm

еми аз карах моя на рам хт2 - вилката беше една от първите още като излезе на пазара, демек най-старата версия. бях много доволен от нея, въпреки че ме наплашиха отначало, че много изпускала въздух... след определено време на употреба и моята изпусна... закарах си я на ход до магазина, от който я купих, човечеца я прегледа, удари 2-3 помпи, видя, че си изпуска, при това бързичко. оказа се, че отгоре тези големите гайки - и под винтила, и под врътката на компресията, не бяха затегнати добре фабрично, и изпускаше от гайката под винтила - с 1 тънък гаечен глюч специално за такива случаи ги натегна, напомпихме я пак и оттогава нямаше и 1 кьорав проблем вилката. верно като работа изоставаше от домейна, с който впоследствие се обзаведох, но за парите си работеше повече от отлично. сега епикона го търкаля колегата @Stanev и е много доволен. а новите модели - ми Админа си е казал мнението, а за мен то тежи доста. предстои ми да довърша ФР-проекта си, след което мисля наново да сглобя рама. и из главата ми витаят пъклени планове за нов епикон, макар и не с проходна ос.
към автора на темата - топ модела на епикон е 380лв, една капла на 15мм ос няма да е повече от 150лв., освен ако не си решил, че ще достигнеш възможностите на 20-те мм. пак казвам - силно се съмнявам, че ти трябва по-тежка и мощна вилка... щото на такава, по-мощна вилка, рам хт2 не ходи особено. все пак епикона си е нов, с гаранция, ала бала, няма деруги и тем подобни, сигурен си, че получаваш нещо качествено, докато ползвана вилка - винаги се чудиш как ли е карана, тормозена ли е, има ли поражения по нея, всичко работи ли й, тоя продавача дали не ме е метнал нещо... ей такива неща. :dontknow: лично аз съм виждал пайк, на който нищичко му нямаше външно, обаче почнеш ли да си играеш с Ю-търна, и почва да му пропада хода и да не работи. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот simok_mtb » Чет Яну 07, 2010 11:39 pm

hitar_potar написа:еми аз карах моя на рам хт2 - вилката беше една от първите още като излезе на пазара, демек най-старата версия. бях много доволен от нея, въпреки че ме наплашиха отначало, че много изпускала въздух... след определено време на употреба и моята изпусна... закарах си я на ход до магазина, от който я купих, човечеца я прегледа, удари 2-3 помпи, видя, че си изпуска, при това бързичко. оказа се, че отгоре тези големите гайки - и под винтила, и под врътката на компресията, не бяха затегнати добре фабрично, и изпускаше от гайката под винтила - с 1 тънък гаечен глюч специално за такива случаи ги натегна, напомпихме я пак и оттогава нямаше и 1 кьорав проблем вилката. верно като работа изоставаше от домейна, с който впоследствие се обзаведох, но за парите си работеше повече от отлично. сега епикона го търкаля колегата @Stanev и е много доволен. а новите модели - ми Админа си е казал мнението, а за мен то тежи доста. предстои ми да довърша ФР-проекта си, след което мисля наново да сглобя рама. и из главата ми витаят пъклени планове за нов епикон, макар и не с проходна ос.
към автора на темата - топ модела на епикон е 380лв, една капла на 15мм ос няма да е повече от 150лв., освен ако не си решил, че ще достигнеш възможностите на 20-те мм. пак казвам - силно се съмнявам, че ти трябва по-тежка и мощна вилка... щото на такава, по-мощна вилка, рам хт2 не ходи особено. все пак епикона си е нов, с гаранция, ала бала, няма деруги и тем подобни, сигурен си, че получаваш нещо качествено, докато ползвана вилка - винаги се чудиш как ли е карана, тормозена ли е, има ли поражения по нея, всичко работи ли й, тоя продавача дали не ме е метнал нещо... ей такива неща. :dontknow: лично аз съм виждал пайк, на който нищичко му нямаше външно, обаче почнеш ли да си играеш с Ю-търна, и почва да му пропада хода и да не
работи. :dontknow:

ЕМ аз за първия модел мнение нямам, но мога да ти кажа към автора на темата, че ако взимаш epikon което ти препоръчвам защото за парите работи повече от отлично да взимаш версията маслено-въздушна 140мм ход защото проблемите който hitar-potar е посочил в този модел ги няма.Сега незнам но с hitar-potar ти доказахме много причини да вземеш epikon най-вече защото за парите си работи повече от отлично
simok_mtb

Рейтинг: 1055

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд