Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
TeDo_BaPHa написа:Да речем, че на един приятел преди време от разхлабен болт се стигна до кажи речи напълно равит болт и изядена вилка точно до ушите... Нз ти прецени дали е животозастрашаващо и какво щеше да се случи ако не е бил спрял на време а е отишъл да кара нагоре..
did написа:Опасността не е от пребиване, а от скапване на компонентите, например резбите в главината, но това го има като риск и при шиманските шлицови монтажи.
did написа:Не съм чувал за такъв случай, пък и не мога да си представя, как ще стане тая работа с пребиването заради развит винт на ротор.
Абе имам подозрението, че с мойте 125 кг. (животегло+ раница+велосипед) движещи се с 20-30 км в час тва болтче на 5 санта от оста няма и да го усетя, че е заклинило, стига да имам дотатъчно сцепление и да не ми поднесе гумата.bikerider написа:Веднага ти казвам как - стара главина с добре "разработена" резба и незатегнат винт без threadlock. Хубаво, добро N км спускане на висока скорост po чакъл, черен път, или други... тоест малки като амплитуда, но високочестотни вибрации - винта лека-полека се отвива достатъчно, започва да жули в ботуша... и се заклинва в него, когато Мърфи си няма работа - следва човка и свободен летеж.
PtD написа:Ще прощаваш, байкрайдър, ама шансът да нацелиш някое дърво, като не вземеш завоя, също е ненулев и е по-голям от този да се пребиеш поради разхлабен болт. Е какво да правим, да не караме в гора ли?
PtD написа:Аз пък моите болтове си ги завивам без какъвто и да е thread lock. Пребивал съм се доста пъти, и нито един от тях не е бил заради разхлабен болт. И не съм прецакал нито една главина.
PtD написа:Според мен прекалявате с тия динамометрични ключове и прочие маниакалности.
PtD написа:П.П. С хубав, качествен, специализиран thread lock, шансът също е ненулев.Нулев шанс срещу пребиване с колело дава само лежането вкъщи в леглото.
SeSSion написа::offtopic: Здравейте искам да си купя така наречения threadlock, но не знам от къде. Някой може ли да ми каже. От Варна съм, може и онлайн магазин.
hitar_potter написа:Айде, айде, bikerider, прекаляваш.. Все едно трябва да ползваме само обезмаслители на съответният производител, а не Meglio, Специалното шиманско минерално масло, а не някое конрентно, 5 пъти по-евтино на друга марка и т.н. и т.н. ..
bikerider написа:Виж какво, айде да не смесваме пак произволни неща. Едно е пребиване поради лоша преценка, друго е поради отказ на компонент.
hitar_potter написа:Айде, айде, bikerider, прекаляваш.. Все едно трябва да ползваме само обезмаслители на съответният производител, а не Meglio, Специалното шиманско минерално масло, а не някое конрентно, 5 пъти по-евтино на друга марка и т.н. и т.н. ..
PtD написа:Просто намаляваш вероятността чичо Мърфи да се намеси
Тук ще подкрепя байкрайдър. Няма смисъл да се пребиваш два пъти. По-добре само един път.bikerider написа:PtD написа:Просто намаляваш вероятността чичо Мърфи да се намеси
Именно. Явно имаш късмет в излишък и затова си преценил, че не ти трябва threadlock.
hitar_potter написа:Изобщо, тези които го оплюват, пробвали ли са?
hitar_potter написа:Защото предложението да се използва не беше на базата на разни догадки от типа „ако, ако, ако“
hitar_potter написа:а на някакъв опит в крайна сметка.
hitar_potter написа:Изкарвате го, все едно задължително ще се пребиеш..
bikerider написа:Казвам, че ако недай си Боже ти се развие лакиран винт и нещо стане
hitar_potter написа:От един винт няма какво толкоз да стане.
hitar_potter написа:мисля, че рискът, на който се подлага човек, ползвайка „лака на мама“ е по-малък, от колкото твърдиш
PtD написа:В тази връзка е любопитно да се разбере колко хора са имали проблеми заради разхлабени болтчета на диска. Не да са им били разхлабени, а да са имали проблеми поради това - да речем, животозастрашаваща ситуация...
Според мен, не трябва да отричаме разни „бабини“ методи, защото практиката е показала, че доста от тях работят.
SeSSion написа:Трябвало е да ги прочетеш.
veskoz написа:И учебниците по Български също.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта