Колко съм тъп!?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колко съм тъп!?

Мнениеот venci95 » Сря Яну 20, 2010 3:15 pm

Понеже постъпих уникално глупаво да си купя Драг(бомбата) съм на път да сменя рамката с твърда(просто драг-а ТЕЖИ)!Колебая се между няколко рамки,искам да кажа,че не съм ламер-няма да се превишава допустимата граница за ход на вилката или да се натоварва над предвидените граници!Рамката ще се кара с SrSuntor XCT v2 100мм ход.Тежа 85кг и съм висок 186см.Малко много,но :dontknow:
Това са рамките:
http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ucts_id=34
http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=1226
http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ucts_id=31

Не се кланям на марки и модели,готов съм да отделя 200лв за рамка,но се колебая между тези три рамки,защото ми се струват много близки,а не разбирам от колелета до толкова,че да дам 200лв за рамка и да се окаже,че е боклук! :crazy:
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Re: Колко съм тъп!?

Мнениеот mariobg » Сря Яну 20, 2010 3:26 pm

Аз бих заложил на ZX5 размер L, като взимам на предвид това че питаш в раздел XC. Препоръчвам я като най-лека от трите посочени от теб, не помня точното тегло, но ми се върти нещо от рода на 1660 гр. И защото размерите са ти горе-долу като моите, а на мен тази рамка ми лепна перфектно. Предполагам че и другите рамки са хубави, дори жената търкаля онтарио, но не съм ги пробвал, та за тях не казвам нищо.
Аватар
mariobg

Рейтинг: 1437

Мнениеот venci95 » Сря Яну 20, 2010 3:48 pm

Благодаря за мнението,да ще се кара ХС.
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот Ozzie » Сря Яну 20, 2010 3:55 pm

venci95 написа:Тежа 85кг и съм висок 186см...

и това само на 14 години?!? :bigeyes:
и наистина има да растеш още...
След като имаш 200 лв., защо не включваш в сметките и RAM HT II?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот venci95 » Сря Яну 20, 2010 4:01 pm

Ами незнам,защо не я включих,според мен няма особенни разлики между Хт1 и Хт2,ако има сериозна разлика моля някои да каже каква?

:offtopic: да на 14...наистина е странно понеже родителите ми не са толкова масивни-вече минах баща си по номер на обувките->45 и килограми->с колелото и екипировката наброявам цели 101килца баща ми е 82кг... :dontknow:
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот 5roff » Сря Яну 20, 2010 5:42 pm

venci95 написа:Ами незнам,защо не я включих,според мен няма особенни разлики между Хт1 и Хт2,ако има сериозна разлика моля някои да каже каква?

То, че има- има и то доста :evil: Най- доброто за 200лв от изчетеното в този форум е RAM HT2 (нова рамка говорим). Аз бих то препоръчал като фен на ДРАГ и ето това http://screambikes.eu/ramki/ramka-drag-ranger-bike.html, което е на доста приемлива цена, което означава, че ти остават пари от 200-те лева за някой и друг компонент. Всичко при условие, че става дума за ХС :agree:

Успех при избора!
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот veskoz » Сря Яну 20, 2010 5:45 pm

5roff написа:То, че има- има и то доста :evil: Най- доброто за 200лв от изчетеното в този форум е RAM HT2 (нова рамка говорим). Аз бих то препоръчал като фен на ДРАГ и ето това http://screambikes.eu/ramki/ramka-drag-ranger-bike.html, което е на доста приемлива цена, което означава, че ти остават пари от 200-те лева за някой и друг компонент. Всичко при условие, че става дума за ХС :agree:
Успех при избора!

+1 за Стивънс, но не е ли малко раничко. Все още няма отзиви. То пък и какви отзиви за рамка за 130 лв :eek3:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот 5roff » Сря Яну 20, 2010 5:51 pm

veskoz написа:
5roff написа:То, че има- има и то доста :evil: Най- доброто за 200лв от изчетеното в този форум е RAM HT2 (нова рамка говорим). Аз бих то препоръчал като фен на ДРАГ и ето това http://screambikes.eu/ramki/ramka-drag-ranger-bike.html, което е на доста приемлива цена, което означава, че ти остават пари от 200-те лева за някой и друг компонент. Всичко при условие, че става дума за ХС :agree:
Успех при избора!

+1 за Стивънс, но не е ли малко раничко. Все още няма отзиви. То пък и какви отзиви за рамка за 130 лв :eek3:

Ами има един колега от форума с такава рамка и вилица сорм, но не му знам потребителското име. Някъде четох мнение от него, че бил доволен :dontknow:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Мнениеот venci95 » Сря Яну 20, 2010 6:09 pm

Ами,да добра изглежда рамката ще се кара с вилка 100мм според мен няма да е проблем щом допустимия ход е 120мм.Да става дума САМО за крос кънтри и един въпрос за тази рамка-колко мм ротор може да се използва,без да навреди на рамката :dontknow: никъде не можах да намеря такава информация...
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот mariobg » Сря Яну 20, 2010 6:15 pm

Споко рамките държат, това което питаш се отнася за вилките.
Аватар
mariobg

Рейтинг: 1437

Мнениеот venci95 » Сря Яну 20, 2010 6:33 pm

Благодаря за отговорите,реших Drag Ranger ще е! :clap: Просто и леко-доста прилична комбинация за Плевен,при положение,че тук се кара основно ХС.Очакваите на пролет тема в "Радост за окото" :D
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот kojota » Сря Яну 20, 2010 8:07 pm

mariobg написа:Споко рамките държат, това което питаш се отнася за вилките.

:offtopic: Извинявай - какво имаш в предид - че с преишаване на допустимия ход по скоро се товари вилката ?! :offtopic:
:dontknow:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот 5roff » Сря Яну 20, 2010 8:23 pm

kojota написа:

:offtopic: Извинявай - какво имаш в предид - че с преишаване на допустимия ход по скоро се товари вилката ?! :offtopic:

Колегата казва, че ограничението на ротора(неговия допустим диаметър) е по- скоро за вилката, а не за рамката.
Аватар
5roff

Мнениеот frankopld » Сря Яну 20, 2010 8:25 pm

Още един глас са stevens-a.Карам я от Коледа насам и за сега съм доста доволен ... :peace: За тая сума ,едва ли има нещо по-добро и по-леко ,което да намериш на българския пазар и да е ново ...

:offtopic: Аз също я търкалям с вилка със 100 мм ход (SR Sutour Axon D-RL) и геометрията на возилото ти при тази комбинация ,би изглеждала ориентировъчно така :

Изображение
Последна промяна frankopld на Сря Яну 20, 2010 8:40 pm, променена общо 1 път
Аватар
frankopld

Рейтинг: 1220

Мнениеот venci95 » Сря Яну 20, 2010 8:39 pm

5roff написа:
kojota написа:

Колегата казва, че ограничението на ротора(неговия допустим диаметър) е по- скоро за вилката, а не за рамката.

Вилката ще бъде сменена с нещо по-висок клас,НО 100мм-ще се старая да не надвишавам 100мм,макар че допустимия ход е 120мм,защото не ми се иска да си правя разни извращения с колелото от рода на "боксер на клаимбър" пък и не съм самоубиец да надвиша допустимия ход с моите килограми и начин на каране! :crazy:
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот venci95 » Сря Яну 20, 2010 10:02 pm

Благодаря много за мненията и снимковия матерял! :peace:
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот PowerSlide » Сря Яну 20, 2010 10:06 pm

Аз карам зх5 но един познат сглоби колело на основата на рамка рейнджър и имах възможност да покарам. Най-хубавото нещо на рамката рейнджър е цената. За това може да се каже - не е лоша. Екземпляра, който покарах беше с вилка SR XCR-RL 120mm и много подхождаше на рамката.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Яну 20, 2010 11:40 pm

@venci95
До колкото разбирам аз, не само ,че не искаш да караш допустимия за рамката ход на вилката, ами дори по-малко и сравняваш допустимия ход с "боксер на клаимбър"(което се чете Клаймър но...), Ако караш едно колело с вилка, което има ход определен за определена рамка то цялостната ти возия ще бъде по-удобна. И вилката ще ти работи по-добре и на теб ще ти е по-комфортно :).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот veskoz » Чет Яну 21, 2010 9:13 am

frankopld написа:Още един глас са stevens-a.............

Перфектен! :agree:
Аватар
veskoz

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 22, 2010 3:31 pm

малко :offtopic:
някой ще ме светне ли, защо на "Рейнджъра" му викате "Стивънс"
все пак петък е, мързи ме да търся сам :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот veskoz » Пет Яну 22, 2010 3:42 pm

Ozzie написа:малко :offtopic:

Производителя http://www.stevensbikes.de/2009/index.p ... lang=de_DE ;)
Аватар
veskoz

Мнениеот 5roff » Пет Яну 22, 2010 5:44 pm

Извинявам се за :offtopic: на автора и администрацията :blush:

veskoz написа:Производителя http://www.stevensbikes.de/2009/index.p ... lang=de_DE ;)

т.е. Драг РейнджЪр е копие на Стивънс? :dontknow: или само си приличат?
Аватар
5roff

Мнениеот sailman » Пет Яну 22, 2010 6:42 pm

Въпросната рамка, брандирана у нас като "Драг Рейнджър" се използва и от Стивънс в модела посочен от veskoz. Тоест, говорим за една и съща рамка влагана в двете марки.
Дори на българският бренд се намират при внимателно оглеждане надписи "Stevens" ;)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот caspar » Пет Яну 22, 2010 6:52 pm

sailman написа:Въпросната рамка, брандирана у нас като "Драг Рейнджър" се използва и от Стивънс в модела посочен от veskoz. Тоест, говорим за една и съща рамка влагана в двете марки.
Дори на българският бренд се намират при внимателно оглеждане надписи "Stevens" ;)

:rofl: Петък е, разсмивате ме ужасно! :rofl:
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Pupinator » Пет Яну 22, 2010 7:06 pm

sailman написа:Въпросната рамка, брандирана у нас като "Драг Рейнджър" се използва и от Стивънс в модела посочен от veskoz. Тоест, говорим за една и съща рамка влагана в двете марки.

Да ... и в завода на Драг един мармот ги завива в станиол...

Pupinator OUT :combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот frankopld » Пет Яну 22, 2010 8:37 pm

Ozzie написа:малко :offtopic:

:beer:

Изображение
Аватар
frankopld

Рейтинг: 1220

Мнениеот sailman » Пет Яну 22, 2010 8:44 pm

:offtopic: С големи извинения, дето цапам темата, ама сравнете моля, данните за геометрията на Стивънс - http://www.stevensbikes.de/2009/index.p ... try#inhalt - конкретно размери 18, 20, 22" и при Драг - http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=5&pid=80 - съответно М, L и XL. Не съвпадат ли по един удивителен начин параметрите? Сщо така @Росен и Пупи - бихте ли погледнали до дропаутите отзаде какво пише? Или очите ме лъжат? Ако някъде съм в грешка, ша са покая с удоволствие ;) :beer:

Упсс, ей човека ме превари, даже го е снимал :agree:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 22, 2010 9:06 pm

@sailman & frankopld
тенкю пийпъл
:beer:
излиза така, че на базата на тази рамка може да се сглоби прилично лек велосипед... хммм...

@caspar & Pupinator
:clap:
Аватар
Ozzie

Мнениеот caspar » Пет Яну 22, 2010 9:18 pm

Първо, тия Стивънс не са производителя на рамки, второ има много еднакви рамки с еднакви (или различни геометрии, всеки производител си решава каква да е геометрията, не че при трърдите има много голяма разлика), трето виж броните. Много производители взимат готови рамки! Рамката не е Стивънс, а е ДРАГ! Сега не ми се правете на разбирачи, защото ми се повръща от тоя форум! Всеки прочел нещо и си мисли, че разбира и е голям философ, повечето теми ги подминавам, но до гуша ми дойде от глупости. Във форума 99,9% си нямат идея за какво става въпрос, но ми пишат глупости (в чуждите сайтове, не по-различно, просто процента е по-малък). Едно мнение няма във целия форум близо до реалноста, ЕДНО! Гадаете глупости и пишета глупости. Има още десетки неща да изброявам, но просто не ми се занимава.
И ПАК ПОВТАРЯМ - РАМКАТА Е ДРАГ
Правете си изводите, повече няма да се занимавам.

П.С. Рамките да РАМ и КРАФЩОФ са произведени от АСТРО - нямата разлики, нито в материал нито в изработката. Но двете марки си правят помени по геометрията, това е единствената разлика в изработката. Давам този пример, защото най-много сте го дъфкали и пак нищо. И пак рамките са на две различни марки.

П.С.2 Поклон, че Ози нещо се е разпляскал.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот did » Пет Яну 22, 2010 9:27 pm

caspar в темата 'Колко съм тъп!' написа:Сега не ми се правете на разбирачи, защото ми се повръща от тоя форум! Всеки прочел нещо и си мисли, че разбира и е голям философ, повечето теми ги подминавам, но до гуша ми дойде от глупости... Едно мнение няма във целия форум близо до реалноста, ЕДНО! Гадаете глупости и пишета глупости. Има още десетки неща да изброявам, но просто не ми се занимава.

:beer: :beer: :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри