Замисляли ли сте се...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Замисляли ли сте се...

Мнениеот _SoRa_ » Пон Яну 25, 2010 11:33 am

Tе хората са го казали "Битието определя съзнанието."

Иначе като реша, че ще сменям нещо по велосипеда или ще купувам екипировка, единственото за което се замислям е за тези пари какви варианти има, между какво мога да избирам.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот hitar_potter » Пон Яну 25, 2010 11:45 am

Daniel Panev написа:
hitar_potter написа:Е, ще ме прощавате, ама не бих си купил скъп часовник в никакъв случай... Когато ми потрябва часовник - поглеждам си телефона. Когато ми потрябва хронометър - пускам си такъв на телефона..

Бате - часовникът е едно от малкото мъжки бижута... Нали се сещаш на колко хора наистина им трябва наистина точно време?

Съгласен съм. Предпочитам да нося гривна на ръката или верижка на врата :) Пък и твърдението е от лично моя гледна точка - ценя във вещите си по-скоро функционалността и удобството, от колкото лъскавостта - затова и телефонът ми е очукан сименс :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот bdz43r » Пон Яну 25, 2010 12:05 pm

rarekin написа:Като часовник = акуратност на механизма.
Имах часовник за 19 лв от кварталния магазин, който избързваше под 20 сек на година за 10 години вярна служба.
А по темата: в началото, когато събирах пари за колело не съм се замислял, но после започнах да се замислям за някое вагонче, локомотивче или нов процесор. За това разделям средствата по предназначение още като постъпят, та да не се изкушавам.
Аватар
bdz43r

Мнениеот daf4ov » Пон Яну 25, 2010 12:08 pm

Бее в момента и аз имам една дилема...дали да не си купя някое моторче за из града,че с тва колело не искам да се появявам много много...ама пък като се замисля един боксер от 2010 би ми дошъл доста добре :)
Май май мотор ще да е...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот nikitoMTB » Пон Яну 25, 2010 12:15 pm

Ами да замислял съм се ... Доста пъти съм обръщал колелото в тубота и други мега чарколаци,но винаги съм оставал верен на спорта :D
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Alpina » Пон Яну 25, 2010 12:17 pm

nikitoMTB написа:...тубота и други мега чарколаци...

Имаш предвид турбота и megasquirt ли имаш предвид :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот airborneone » Пон Яну 25, 2010 12:51 pm

Harka написа:
rarekin написа:
Harka написа:Винаги съм казвал, че е много по-смислено да дадеш 3000лв. за часовник, отколкото за колело. Примерно. Сумата може и да е по-голяма. :D

Най-накрая един "нормален"... :D

Daniel Panev написа:P.S. А за часовник - още по-малко. Така или иначе механизмът в 95% от случаите е някоя (същата) ETA... Единствено някой от тия ми се ще, ама цената им е по-малка от цената на една сносна вилка, та...

Абе мен нещо такова ми се върти из главата де....
Изображение

П.П.

За който се интересува:
Свърши "чуденето" чакаме двуколесното да дойде.... тая година... :crazy:
Аватар
airborneone

Мнениеот X_NRG » Пон Яну 25, 2010 1:01 pm

hitar_potter написа:ценя във вещите си по-скоро функционалността и удобството, от колкото лъскавостта.

:agree:

Ако ще давам пари за нещо, различно от колелото, то определено няма да е лъскаво. Аз и без бижута съм си красив. :D Иначе и аз за в бъдеще имам някакви мъгляви планове за мотор, но засега няма как да отделя толкова пари. В момента си мисля за пейнтбол маркер, но май няма да го бъде, защото не мога да навия никой приятел и той да си вземе.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот nikitoMTB » Пон Яну 25, 2010 1:05 pm

:offtopic:
Alpina написа:

:P :D :beer:
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот mover » Пон Яну 25, 2010 3:23 pm

Аз пък преди 4 години си купих мн. добър комплект ски, автомати, обувки ... дадох 1400лв. и оттогава си ги карам .... 3-4 пъти на сезон.
Е, седнах и се замислих за несправедливостта, защото със старото Спринтче от 200лв навъртах по 2500км на година, по 2-3 пъти седмично, без значение на сезона.
И взех, че наскоро се поправих ...
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот bikerider » Пон Яну 25, 2010 4:22 pm

hitar_potter написа:ценя във вещите си по-скоро функционалността и удобството, от колкото лъскавостта.

Тези две неща вървят ръка за ръка, а не си противоречат. Неугледните продукти, криещи добра функционалност, са рядкост и обикновено имат къс живот като продукти.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот X_NRG » Пон Яну 25, 2010 8:29 pm

Прав си, че в повечето случаи продуктите с добра функционалност са И хубави на външен вид, но не винаги хубавите на външен вид продукти са с добра функционалност. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот hitar_potter » Пон Яну 25, 2010 8:48 pm

bikerider написа:

Тези две неща вървят ръка за ръка, а не си противоречат. Неугледните продукти, криещи добра функционалност, са рядкост и обикновено имат къс живот като продукти.

Моето лаптопче, само че черно. Грозничко и евтинко, но се справя изключително добре - успях да му пукна дисплея след n-тото слагане в раницата
Canon A470 Нямам такъв, но е грозен. Върши прекрасна работа, а е много евтин.
Аз имам очукан Сименс CX75. Върши хубава работа, обичам софтуера на сименсите, а те не бяха скъпи телефони.

И т.н. и т.н
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Пон Яну 25, 2010 8:54 pm

X_NRG, това че са хубави на външен вид за едни хора... изобщо не значи, че са с хубав външен вид попринцип... ;)
Детайлите винаги личат ;)

Хе-хе-хе hitar_potter, за какво ги даваш тия примери :dontknow:
Те само подтвърждават казаното от bikerider

И на теб ще го кажа - критерия ти за неугледен вид е грешен ;)

Загледай се само в ръбовете м/у панелите им, както и в тези на някой боклучав, добре изглеждащ продукт :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Пон Яну 25, 2010 9:05 pm

Първоначално говорех за лъскави вещи. В горните примери, под „грозен“ имах предвид точно не-красив. А онзи фотоапарат наживо хич не изглежда изящен. Нито пък телефона ми (особено след очукванията и тн)... Малко изместихме фокуса на темата ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Daniel Panev » Пон Яну 25, 2010 9:34 pm

:offtopic:
Моля-моля! Трудно ще намерите по-грозни лаптопи от ThinkPad (всички до един са еднакви - правени са по калъп от преди поне 20 години) като изключим, разибра се, Acer. А още по-трудно ще намерите по-функционални от тях - само който не е ползвал такъв не се е убедил. Почти съм сигурен, че са проектирани от немец - личи си, че са правени от инженери за инженери.

По същество - в последните няколко дни се усещам, че се двоумя между това и това... Мамка му - защо немците не правят mountain bike suspension?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот hitar_potter » Пон Яну 25, 2010 9:40 pm

О, да.. IBM... Напълно съм съгласен. Въпреки това, някои хора ги намират за красиви :agree: И има някаква своеобразна красота в тях, наистина :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот stilo » Пон Яну 25, 2010 10:42 pm

вече няма IBM - има само китайски Lenovo. Красота и стил. :bowdown:
Аватар
stilo

Мнениеот did » Пон Яну 25, 2010 10:47 pm

hitar_potter написа:има някаква своеобразна красота в тях

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_body
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Harka » Пон Яну 25, 2010 10:53 pm

@airborneone:
:drool:
Zenith...
Аватар
Harka

Мнениеот taurus13 » Пон Яну 25, 2010 11:25 pm

Най-ценното нещо за мен е свободата. Никога не бих се почуствал щастлив от покупката на красив часовник, голям телевизор,скъп лаптоп или лъскава кола - тези вещи те правят зависим. Велосипеда е е свобода. Никога не бих се замислил дали да налея поредната сума за свободата си. Разбира се, не трябва да се изпада крайности - велосипеда е за да се кара, а не за да краси стаята. :beer:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот STAFF » Пон Яну 25, 2010 11:48 pm

Хубав край! Хубави хора... :rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот Thunder » Вто Яну 26, 2010 1:12 am

Да,много пъти съм се замислял дали има смисъл от даден компонент и като почна да мисля от страната на некомпетентните например ти си имаш вилка за какво ти е нова започвам да се разобеждавам до някаква степен,но като се замисля от байкърската страна на нещата веднага си го купувам.Според мен всеки лев който съм вложил в колелото не е грешка,защото едни от най-хубавите ми преживявания са с него,а именно това ме прави щастлив да си харча парите за компоненти и подобрения върху машината ми.
Аватар
Thunder

Рейтинг: 1242

Мнениеот Antares » Вто Яну 26, 2010 7:53 am

taurus13 написа:Най-ценното нещо за мен е свободата. Никога не бих се почуствал щастлив от покупката на красив часовник, голям телевизор,скъп лаптоп или лъскава кола - тези вещи те правят зависим. Велосипеда е е свобода. Никога не бих се замислил дали да налея поредната сума за свободата си. Разбира се, не трябва да се изпада крайности - велосипеда е за да се кара, а не за да краси стаята. :beer:
В тези думи се съдържа и моята позиция по въпроса.

Не чувствам себе си толкова богат, че да дам толкова пари за часовник. Не са ми страст. Всеки според мен трябва да се простира според чергата си. Бих си взел такъв часовник, ако имах съответните приходи, тоест четири или петцифрена сума в евро месечно.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот k0k0 » Вто Яну 26, 2010 10:55 am

Винаги като тръгна да събирам пари винаги се замислям кое ми е с по-голям приоритет! :]
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот STAFF » Вто Яну 26, 2010 11:13 am

Harka написа:Винаги съм казвал, че е много по-смислено да дадеш 3000лв. за часовник, отколкото за колело. Примерно. Сумата може и да е по-голяма. :D

Сумата има значение. За 30 000 лева (примерно) е много по-вероятно да се сдобиеш с изключителен велосипед, отколкото с изключителен часовник.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот Harka » Вто Яну 26, 2010 11:16 am

Сигурно. Но пък мен изключителните велосипеди така или иначе никога не са ме привличали кой знае колко...
Аватар
Harka

Мнениеот airborneone » Вто Яну 26, 2010 11:27 am

Не знам защо толкова се хванахте за тоя часовник,
просто дадох някаквъв пример.
Като цяло идеята беше, че примерно това колело ще се смени след 1-2 сезона макс.
Докато добър часовник може да издържи и до внуците...

Все пак доста интересни отговори :agree:
Аватар
airborneone

Мнениеот SpoileR » Вто Яну 26, 2010 11:36 am

При еднакви суми не съм се замислял никога... за 3000 колело или 3000 часовник или каквото и да е друго, винаги ще взема това което съм решил, без друго благо да повлияе на решението ми :)

Проблема обаче е че ако си поставя за цел 3000 за рамка примерно, веднага щом събера 300 и ги давам за нещо по-дребно, примерно каска... и до голями суми никога не стигам... то и при моята заплата е горе доло толкова (На половин работен ден съм) така че малко ми е трудно да събирам каквото и да било, като се има предвид, че само бензина за Голфеца е над 100лв на месец... пък и ям все пак, макар и не много :lol:

Ето защо идеята ми, че събирам за Range Rover (~7000-9000лв) никога няма да се осъществи... :D

До момента суми над 300 лв не съм успявал да събера, винаги заминават за нещо друго преди да съм достигнал желаната цифра...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот EmZo » Вто Яну 26, 2010 11:39 am

airborneone написа:Случвало ли ви се е преди да си платите колелото,
като съберете сумата на куп и така.... лекинко да се позамислите за алтернативите...
Какво друго можете да си купите.... :dontknow:
Аз си бях харесал часовниче за същата сума... и така лекинко се позамислих за 1 минута.
:beer:

Никога не ми се е случвало подобно нещо. Виж когато си купувам нещо друго обаче, често се замислям какво бих могъл да си взема за колелото с тези пари. :D
Изображение
Аватар
EmZo

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум