обща покупка от chainreactioncycles.com

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: обща покупка от chainreactioncycles.com

Мнениеот jivkonik » Сря Яну 27, 2010 11:36 am

Продава за ПАУНДА е 2.25530 в ОББ към момента - 11:30 часа

От седмица -две се катери с постоянна тенеденция..... :banghead:

Простотиите в съпорта и системата на този магазин вече минават разумните граници.... поне според мен.....

Успех на пазаруващите! :peace:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот kopche » Сря Яну 27, 2010 11:49 am

jivkonik написа:Продава за ПАУНДА е 2.25530 в ОББ към момента - 11:30 часа

От седмица -две се катери с постоянна тенеденция..... :banghead:

Простотиите в съпорта и системата на този магазин вече минават разумните граници.... поне според мен.....

Успех на пазаруващите! :peace:

Потвърждавам, отвратилтена ситуация беше с последната ми поръчка, на два пъти канцелират неща от кошницата и връщат пари. Уловката е, че при връщане таксата си я плащаш сам и парите идват по курс купува, набутвацията си е за твоя сметка ... :banghead:
За това ми се иска да направя по малка като бройка поръчка този път с надеждата, че ще успеят да се справят по експедитивно.
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Мнениеот jivkonik » Сря Яну 27, 2010 2:25 pm

Поне като връщат - връщат, може да загуби човек някой лев от банкови удръжки и курсови разлики, но поне си получава парите (най-много съм губил 32лв от едно такова връщане....)
Това, което напоследък много зачести е:
1. За последните 2 месеца вече трета пратка идва при мен БЕЗ СТАТУСА в сайта да е променен - стои си до ден днешен на ОБРАБОТВА СЕ. Съответно не ми се подава номер на пратка, съответно аз пиша 2 седмици писма на съпорта им (отговора им се бави с над седмица, или не се отговаря изобщо) да питам, защо се обработна тази поръчката толкова много, съответно "чичко куриера" от БГ пощи не намира никой в нас и в крайна сметка оставя бележка във входа, пък аз ходя да си я вземам после от там, където е дошла преди 3 дни и където си я взимам на следващата сутрин след идването(ако знам номера и ако я очаквам, разбра се....)
2. Грешно описание на стока, ГРЕШНА СНИМКА публикувана в сайта им!!!! Човека, за който беше поръчана очаква съвсем друго нещо от това, което идва. Гледах сайта - снимката ВЕЧЕ СМЕНЕНА, стария ГРЕШЕН текст си стои още, писах им преди седмица "какво правим да решим случая?!" - отговор още нямам. Аз знам какво правим де, това дърво съм го ял вече веднъж - връщаме я стоката ЕКСПРЕСНО (щото трябвало да е там до 7 дни след получавнето), това ни струва 50 лв до тях, те ни връщат цената на стоката и връщат 12 лв от цената на доставката до тях! Честито! :banghead:
3. Най-голямата идиотия до момента - сами си решават (поради проблеми в обема на някоя пратка) и делят пратката на 2 или повече части! Пращат ви номера (ако въобще пратят номер, както стана ясно по точка 1) на един от кашоните само. НИКЪДЕ в САЙТА, ПО ЕТИКЕТА НА КАШОНА или ФАКТУРАТА ПРИЛОЖЕНА В НЕГО не става ясно, че се очакват още кашони от тази пратка!!! Фактура включва опис за ВСИЧКО ОТ ПОРЪЧКАТА!!! Преди време така случайно взимайки си пратка се вгледах в склада на ВЕСЛЕЦ (ЕМС гишето) че има още един кашон, и че този кашон СЪЩО Е ДО МЕН! Иначе просто щях да се повозя с колата пак до там и обратно за да си го взема и него....

Последния такъв случай е още по-фрапантен. Пратката пусната на 15.01.10 поема щастливо към мен още на 15.01 (според сайта им), от 18.01 вече се появява в тракинга и на 21.01 в ЕМС пункта на Веслец взимам щастлив в ръцете си...... малко кашонче.... съдържащо една четвърт от цялата поръчка!! :(!: ! Очевадно малкия кашон (4.7 кг), полупразния му обем, допълнен от тях с прозрачни въздушни пликчета (да не се лашкат нещата вътре) ми подсказваше, че това явно е остатък, не могъл да се побере в основната пратка, която явно е голям кашон и за това е пътува отделно. Още същия ден учтиво помолих да ми дадат тракинг номер и на големия кашон..... е още чакам.
Междувременно от там ми дойдоха още 2 по-късно пуснати пратки от което на мен започна да ми писва и понаписах няколко доста гневни писма, приложих сканирана фактура, подчертах с червено малкото дошли неща.... Отговор се получи, вчера..... текста е без кометар, дето се казва:
Hello
Please also send a photograph of the items you have received from order
3471199 and the packaging which you received your parcel in.
We can then investigate this matter further and resolve.

Kind Regards,

Sheila

Sheila Tang Customer Service Advisor
Tel: +44(0)28 9334 5504 Fax: +44(0)28 93 324868 Email:
[email protected]
Chain Reaction Cycles Ltd. Kilbride Rd Doagh Ballyclare BT39 0QA United Kingdom The World's Largest Online BikeStore

НЕ пазя кашона, ще и пратя снимки не нещата поне, та дано скъпата Шиииилаааа се напъне да разследва къде и защо е пратен големия кашон! :banghead:
Извинявам се на 5-6 човека, които чакат нещата си от тази поръчка..... Действам максимално бързо да се изчистят нещата....
Аватар
jivkonik

Мнениеот hitar_potter » Сря Яну 27, 2010 2:47 pm

Трябва ли да снимам нещата, които взех от теб вчера или става въпрос за друга поръчка? Успех с решаването на проблема!
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jivkonik » Сря Яну 27, 2010 2:49 pm

hitar_potter написа:Трябва ли да снимам нещата, които взех от теб вчера или става въпрос за друга поръчка? Успех с решаването на проблема!

НЕ, нещата от проблемната поръчка с в мен още, всичките..... :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот veskoz » Сря Яну 27, 2010 3:40 pm

Sheila на чевермето! Изображение
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот outfaced » Сря Яну 27, 2010 4:01 pm

@jivkonik
някъде по етикетите поне при мен пишеше пратка 1 от 2 ... или нещо в тоя смисъл.
Но факт, напоследък взеха да се пообъркват често.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Сря Яну 27, 2010 4:34 pm

мда, @outfaced е прав - имал съм взимане-даване с най-различни куриери и всички те, ако са разпиляли пратката на 2 или повече кашончета, маркират всяко кашонче кое е по ред и от колко общо.
проблемите, които е описал живко, са доста сериозни. аз самия съм се сблъсквал само с по-леките - да не отговорят на запитване или да се забавят с отговора.
преди има-няма седмица приятели получиха пратката си без никакви проблеми - отне ъ около седмица да цуфне пред вратата на поръчителя.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот deadahmed » Сря Яну 27, 2010 5:03 pm

Абе, я да взема и аз да се оплача :D

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=12381

Нямаше я известно време в наличност (out of stock). Естествено, маркирах опцията да ми се прати мейл, когато имат бройки.
Познайте какво стана? Да, точно така - след нямаше и 1 работна седмица проимаха :nuts: Сега се запитвам дали не си държат на склад определени неща... и при интерес ги пускат с In Stock статус. Също се запитвам дали цените им не се определят по същият начин - колкото повече интерес, толкова не дотам потребителско насочени...
За конкретният случай - под 50лв ще ми струва навиването на автокаучук и оформянето на протектора. :wavey:
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот hitar_potar » Сря Яну 27, 2010 7:51 pm

deadahmed написа:Абе, я да взема и аз да се оплача :D

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=12381

Нямаше я известно време в наличност (out of stock). Естествено, маркирах опцията да ми се прати мейл, когато имат бройки.
Познайте какво стана? Да, точно така - след нямаше и 1 работна седмица проимаха :nuts: Сега се запитвам дали не си държат на склад определени неща... и при интерес ги пускат с In Stock статус. Също се запитвам дали цените им не се определят по същият начин - колкото повече интерес, толкова не дотам потребителско насочени...
За конкретният случай - под 50лв ще ми струва навиването на автокаучук и оформянето на протектора. :wavey:

я обясни на простичък български за нас, непросветените - за производство на гума ли говориш? щот ако е така - :roll2: :yuck:
колкото до цените на стоките и наличността им - според мен грешиш в разсъжденията си. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот hitar_potar » Сря Яну 27, 2010 9:00 pm

сори за двойния пост - минал е вече над час.
само да помоля повече хора да не ме търсят за поръчка, тъй като се губи доста време в организация, а ще се постарая утре да пусна поръчката. който се качил на влака, качил се - съжалявам, ако някой се чувства игнориран, просто няма вече закъде да чакам.
ще има още 1 поръчка края на февруари - началото на март, така че някои пак ще имат възможност да се включат.

поздрави с Born In The U.S.A. - Bruce Springsteen! :beer:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот hitar_potar » Чет Яну 28, 2010 3:07 pm

хммм, троен пост - поръчката е направена вече. на неуспелите - сори. както вече съм писал отгоре - след месец-месец и неща пак. :beer:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот magura » Чет Яну 28, 2010 5:47 pm

Мерси много Живко за чантата,супер е :beer:
magura

Рейтинг: 1200

Мнениеот jivkonik » Пет Яну 29, 2010 10:48 am

Развитие по драмата там - ще пращат основната част на липсващата пратка наново! :agree:
А и друго - намерих си документацията за единствената до сега получена пратка, разделена от тях на 2 кашона - двата кашона са с различен номер за проследяване, тоест за пощите ТОВА СА 2 ОТДЕЛНИ ПАКЕТА.
Лошото е, че сайта обявава само 1-ния номер и фактурите и в двата кашона съдържат една и съща информация - за цялата поръчка.
Последна промяна jivkonik на Пет Яну 29, 2010 10:53 am, променена общо 1 път
Аватар
jivkonik

Мнениеот prokalnatiq » Пет Яну 29, 2010 10:53 am

А точно какво е станало - загубил се е някъде кашона или са забравили да го пратят . :D
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот kopche » Пет Яну 29, 2010 12:22 pm

Мойта поръчка я направих тази ощ, сутринта за 2 часа я обработиха и в момента е изпратена.
Чакам да видя какво ще пристигне, но се надявам да е в един кашон и всичко което очаквам :deal:
Изглежда действат по експедитивно с малките поръчки ....
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Мнениеот jivkonik » Пет Яну 29, 2010 4:25 pm

prokalnatiq написа:А точно какво е станало - загубил се е някъде кашона или са забравили да го пратят . :D

Няма становище от тяхна страна, само предложиха дали да пращат наново липсите или да връщат парите. Имам съмнения, че нещо не е пуснато от тях - пуснах я на 15-ти заявката и до вечерта я бяха обработили и пуснали !! Поръчка за 40 алтикула, обикновено ги обработват поне 3 дни.....
Някой там "спал" и пуснал само втората част.... според мен ..... :dontknow:
Аватар
jivkonik

Мнениеот PowerSlide » Пет Яну 29, 2010 7:30 pm

Хм, при нас, в Шумен доста често се случваше това явление през миналата година. Даже се оплаквахме тук, но по това време нямаше проблеми при вас. CRC по принцип имат проблеми напоследък с пратките
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот XEK » Пет Яну 29, 2010 7:59 pm

искам да попитам тези, които са поръчвали (плащали в CRC)
дали при първия път им е искана снимка на картата, с която плащат, защото получих следното писмо като направих поръчка и платих:
2.jpg
(270.19 KiB) 155 пъти

мисля, че не е fake, защото в "Относно" имаше номера на поръчката
в сайта на статус пише "processing"
?
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 29, 2010 8:07 pm

ако има разлика в имената на собственика на картата и имената на получателя, напълно е възможно да искат такава идентификация
на мен ми се е случвало, когато съм пазарувал от USA
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Яну 29, 2010 8:11 pm

На мен ми поискаха, защото адреса на картата не отговаряше на шипинг адреса. Изпратих копие с замазани ЕГН, номер и т.н., да се виждат имена и адрес и на другия ден ми изпратиха колелото! :deal:

Edit: Изпратих копие от ЛИЧНА КАРТА :D
Последна промяна za6tovsenamen на Пет Яну 29, 2010 8:25 pm, променена общо 1 път
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот XEK » Пет Яну 29, 2010 8:20 pm

да, чичо ми плати от англия и шипинга е до бг(до мен)
@za6tovsenamen
защо егн и тн? това от разпечатката от банката за основание на плащането ли?
на картата няма егн
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 29, 2010 8:23 pm

аз пък ползвам вече 4-та различна карта и чак сега картата е на мое име, с мой адрес, всички данни за мен, които са им нужни - досега не са искали никакво потвърждение. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот MTB_cross » Съб Яну 30, 2010 3:52 pm

Искам да се включа с Avid Juicy 7 2009 From
£80.00
MTB_cross

Рейтинг: 1156

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Фев 01, 2010 9:55 pm

Някой, ако поръчва скоро да ми пише на ЛС, от София съм. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот outfaced » Вто Фев 02, 2010 9:52 pm

ъъъ ... как така стана, че хем ми писаха, че едното от нещата го няма, хем са ми теглили пари и за него :(!: :boggled:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот nikitoMTB » Вто Фев 02, 2010 10:40 pm

Хммм ... това ми звучи,като някой холувудски филм ... затъват в дългове все повече,и повече. :D
Онтопик:За наше щастие,при последната поръчка всичко поръчно дойде.Но както и при Живко не си ъпдейтваха информацията за състоянието на пратката.
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот jivkonik » Сря Фев 03, 2010 10:23 am

outfaced написа:ъъъ ... как така стана, че хем ми писаха, че едното от нещата го няма, хем са ми теглили пари и за него :(!: :boggled:

Те взимат парите секунди след като пуснеш поръчката, а после установяват, че "нещото" го няма в склада.... позната история :banghead:
Аватар
jivkonik

Мнениеот aggressive_rider » Сря Фев 03, 2010 10:59 am

Решил съм да взема ето това http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=24905 ако някой ще поръчва нещо да пише :beer:
П.П Забравих да попитaм колко ще ми излезне доставката?
Ето как се качва баир на пълна газ с БОМБА! http://vbox7.com/play:170594d8
http://koleloto.com/
aggressive_rider

Рейтинг: 970

Мнениеот outfaced » Сря Фев 03, 2010 11:45 am

jivkonik написа:
outfaced написа:ъъъ ... как така стана, че хем ми писаха, че едното от нещата го няма, хем са ми теглили пари и за него :(!: :boggled:

Те взимат парите секунди след като пуснеш поръчката, а после установяват, че "нещото" го няма в склада.... позната история :banghead:

и какво следва ?!?!
Писах им, ама още не са ми отговорили.
Да не споменаваме и факта, че в момента на поръчката всичко беше налично. Секунда след като я пуснах и едно от нещата изведнъж свърши.
В случая става дума за относително малко пари, ама ако така се процедира по принцип работата може и понякога да стане доста дебела.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум