На вниманието на всички самоосигуряващи се..

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: На вниманието на всички самоосигуряващи се..

Мнениеот PtD » Чет Яну 28, 2010 10:00 pm

Daniel Panev написа:Бирник - да ви пикая и на служителите да ви пикая :(!:

Нищо ново не казваш... :lol:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот kibikoff » Чет Яну 28, 2010 10:34 pm

:offtopic:
абе Чарли, тия що фърлят камъньие у Фискалната Райска градинъ??? Изображение

Изображение
kibikoff

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Яну 30, 2010 10:04 pm

Daniel Panev написа:Бирник - да ви пикая и на служителите да ви пикая :(:

Недей! Препикани тават още по-гадни. :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Яну 30, 2010 10:09 pm

kibikoff написа::offtopic:
абе Чарли, тия що фърлят камъньие у Фискалната Райска градинъ??? Изображение

Изображение

Щото не е виждал други данъчни. Например FIOD, Гуардиа финанца и др. Ако се запознае с тях от близо ще носи торти на нашите.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот cvb » Нед Яну 31, 2010 9:49 am

http://www.dnes.bg/bulgaria/2010/01/31/nap-sybra-1-5-mln-lv-ot-globi-za-20-dni.85157#comments :agree: Голямият въпрос е за какво се използват парите от нашите глоби или по-общо за какво се използват парите от нашите данъци, такси и глоби? Оказва се, че те се раздават от управляващата България мафия на аверите им от различните мафиотски кланове. Ако нещо се върши, то то се върши така, че да трябват все повече и повече пари за оправянето му, т.е. все повече и повече пари за мафията. Типичен пример са лошите пътища. С досега похарчените пари трябваше да е пълно с нормални пътища, а не с дупки :(!: :smash:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Яну 31, 2010 6:41 pm

За критикуваш как ти се харчат данъците трябва първо да си ги платил.....всичките. ;)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Alpina » Нед Яну 31, 2010 7:04 pm

NovemberCharlie, а знаеш ли колко тъпо се чувства човек, когато идва време за плащане на данъци и знае, че ако го пропусне идват глоби и лихви... а в същото време държавата му дължи маса пари от повече от половин година, като на тези пари да няма глоби и лихви...
Някак на*бан се чувстваш от нея...

И хубаво - ще си платя данъка за кучето например, ама какво ще получа? Единствено още един повод да се чувствам на*бан, защото срещу него не получавам нищо друго освен това чувство...
От данъците за автомобилите какво получавам - дупки и щети... т.е. пак се чувствам на*бан...

Аз не обичам да се чувствам така...

Преди 5 години ли беше - не помня, ама да кажем тогава... какво се беше получило покрай "доброволното здравно осигуряване" забележете думата "доброволно"
Ученик съм аз 13-ти клас (първия випуск с 13-ти) и нещо се объркало в касата, не ми водили че съм такъв и естествено 6 месеца съм бил "без данни за такова"...
Случайно разбирам аз за това, защото лекарката ни е позната и казва за роднина да ми предаде.... докато си взема документа вече приключвам с училището и ставам самоосигуряващ се, но ми искат да си предам за онези 6 месеца и тогава да си платя... минава малко време и става следното положение:
"Нямаш право да ползваш здравното осигуряване, дори да си си платил последните 3 месеца (изобщо няма значение колко месеца, 6 ли са 12 ли са колкото са), ако преди това имаш неплатени, нищо че през това време НЕ СИ ИМАЛ правто да ползваш услугите"

Демек - плащай за времето когато НЕ СИ ИМАЛ ПРАВА, за да можеш да ползваш...
Мина се време, работех... т.е. работодателя ми наливаше пари в държавата, без да имам правото да ползвам това за което тя получава парите и би трябвало да ми предоставя... минава се време и излиза закон, че не можело така да постъпват и трябвало само последните 3 месеца да си си платил (което вече е новмално такова) Покрай мен обаче тя ваве си беше получавала година и половина пари за това аз да нямам право да ода на лекар.

Сега се опитват да направят същото - е не е ли за еб*ане тя?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Яну 31, 2010 10:39 pm

Глей са, сигурно си прав. Обаче ми е писнало на *я да слушам как сульо и пульо протестира, че не му били оправили дупките (което си е факт), а в същото време кръшка от законните си задължения, да не говорим за опитите да се краде ДДС. Андрешковците са си Андрешковци, незевисимо да ли работят ткато ИТ, работят в данъчното или са земеделци. Това е манталитетът на долнопробния душевен мизерник.Това е манталитетът на самавлюбения алчен егоист, коийто краде тоалетната хартия от публичните тоалетни и с мазната си усмивка твърди" Аз плащам данъци, значи ще ми мият гъза като ми е кеф!" Да, ама не! Като не му харесва да върви да му закърпят дупките другаде. Да иде в Швеция, да иде в Италия. Да види какво значи да плащаш данъци.
Да не плащаш данъци си е долна кражба. Само че, не крадеш по много от един, а от много по малко. Селски тарикатлък!
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Нед Яну 31, 2010 10:56 pm

Глей сега, Ноемврийски, да плащаш данъци е едно, а да те разкарват като маймуна по 20 гишета, че и да висиш на опашки, е съвсем друго. Да се разправяш с пълни идиоти по тези гишета и да показваш грешки на програмистите от НАП е съвсем трето. Мисля, че в една нормална държава е редно да се разминаваме само с първото. Второто и третото са характерни за банановите републики.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Фев 01, 2010 12:55 am

PtD написа:Глей сега, Ноемврийски, да плащаш данъци е едно, а да те разкарват като маймуна по 20 гишета

Даа бе, все едно затова не се плащат данъците... всичката Мара втасала, та лелките по гишетата виновни... ако беше така значи сме на една ръка от оправяне. Нека ползваме челния китайски опит и да монтираме петбутонни оценители на гишетата в НАП, НОИ, банките, и.т.н. Ако си прав след една година ще задминем Щатите по събираемост :spin:

Ама нещо аргумента ми звучи несериозно... ако съм фирма и трябва да внеса 20 милиона ДДС, пак ли вися по гишетата и са ми виновни лелките, че 20-те милиона ги няма в бюджета?? Напълно си е прав NC - само този, който си плаща докрай има право да протестира и да е недоволен.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Фев 01, 2010 8:07 am

PtD написа:Глей сега, Ноемврийски, да плащаш данъци е едно, а да те разкарват като маймуна по 20 гишета, че и да висиш на опашки, е съвсем друго. Да се разправяш с пълни идиоти по тези гишета и да показваш грешки на програмистите от НАП е съвсем трето. Мисля, че в една нормална държава е редно да се разминаваме само с първото. Второто и третото са характерни за банановите републики.

Между другото благодарение на програмистите на НАП системите въобще работят. Самата система е правена от други програмисти, с два пъти по-големи заплати, които, когато разбраха, че няма да им се даде да прилапат и втората част от разработката спряха да работят, спряха да си вдигат телефоните и оставиха нашите да им бършат лайната. По отношение на гишетата и въобще обслужването в НАП, то агенцията е НА ПЪРВО МЯСТО по качество на обслужване на клиентите сред всички държавни администрации. Поне според проучванитята на няколко агенции.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пон Фев 01, 2010 8:09 am

@bikerider
Значи имам право да протестирам и да съм недоволен :eyebrow:

И пак смесваш ябълки с круши. Събираемостта си е едно, висенето по опашки е друго. :smash:

@NovemberCharlie,
Ако това е така, то е само показател, че е време да се уволнят половината чиновници (ъъ... лапалници) в държавата, за да може останалите да наложат една система, която е в услуга на гражданите, а не е предназначена да им губи времето...
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Фев 01, 2010 8:11 am

И пак смесваш ябълки с круши.

Всъщност е обратното - NC говореше неплащане на данъци. Опашките ги намеси ти :)

Ако това е така, то е само показател, че е време да се уволнят половината чиновници (ъъ... лапалници) в държавата...

Интересно кой ще ги замести? ББ и Дянков на едно гише или ти на всички? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Фев 01, 2010 8:13 am

bikerider написа:Всъщност е обратното - NC говореше неплащане на данъци. Опашките ги намеси ти :)

Не. Всъщност темата си беше за излишно тромавата система, а Ноемврийския намеси неплащането на данъци като основание да ни запуши устата за недоволството от системата. И адвокатът на дявола не закъсня да се намеси... :popcorn:

Интересно кой ще ги замести? ББ и Дянков на едно гише или ти на всички?

Ее. Прекаляваш. Никога ли не си си подавал формуляр сам, в стая с три лелки, където едната приема документите, а другите две цъкат семки! Моооля ти се.
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Фев 01, 2010 8:14 am

bikerider написа:
Ама нещо аргумента ми звучи несериозно... ако съм фирма и трябва да внеса 20 милиона ДДС, пак ли вися по гишетата и са ми виновни лелките, че 20-те милиона ги няма в бюджета?? Напълно си е прав NC - само този, който си плаща докрай има право да протестира и да е недоволен.

Всъщност в зависимост от това колко голяма фирма си и колко данъци плащаш може да бъдеш обслужван дирекции Средни данъкоплатци и осигурители или в Големи данъкоплатци и осигурители. Там, разбира се, сме се постарали обслужването да е максимално лесно. Между другото препоръчвам на всеки, които има работа в данъчното, първо да попита на посочения в началото на темата телефон за процедурата, която енеобходимо да следва.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пон Фев 01, 2010 8:15 am

PtD написа:Ноемврийския намеси неплащането на данъци като основание да ни запуши устата за недоволството от системата.

NC просто изтъкна, че този, който не си е платил данъците няма право да реве срещу системата. Не виждам какво е запушил и не виждам защо да съм адвокат на дявола. Крайно време е в тая държава да има ред - който плаща данъци да си търси правата за по-добро обслужване. Който не плаща - да го духа и да мрънка по форумите.
Последна промяна bikerider на Пон Фев 01, 2010 8:16 am, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Фев 01, 2010 8:16 am

NovemberCharlie написа:Всъщност в зависимост от това колко голяма фирма си и колко данъци плащаш може да бъдеш обслужван дирекции Средни данъкоплатци и осигурители или в Големи данъкоплатци и осигурители. Там, разбира се, сме се постарали обслужването да е максимално лесно. Между другото препоръчвам на всеки, които има работа в данъчното, първо да попита на посочения в началото на темата телефон за процедурата, която енеобходимо да следва.

А ние малките данъкоплатци следва да се гърчим като грешни червеи ли? Ами щом не сме толкова важни, да вземем да пропуснем плащането, дгеа?

NC просто изтъкна, че този, който не си е платил данъците няма право да реве срещу системата. Не виждам какво е запушил и не виждам защо да съм адвокат на дявола. Крайно време е в тая държава да има ред - който плаща данъци да си търси правата за по-добро обслужване. Който не плаща - да го духа.

Пак ти казвам, по твоя критерий имам пълното право да недоволствам. Недей да ми бягаш по тъч линията.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Фев 01, 2010 8:17 am

PtD написа:Ами щом не сме толкова важни, да вземем да пропуснем плащането, дгеа?

Точно в тоя момент претенциите ти към системата губят легитимност.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Фев 01, 2010 8:17 am

PtD написа:
@NovemberCharlie,
Ако това е така, то е само показател, че е време да се уволнят половината чиновници (ъъ... лапалници) в държавата, за да може останалите да наложат една система, която е в услуга на гражданите, а не е предназначена да им губи времето...

В българия броят на държавните чиновници на глава от населението е по-нисък от средното за ЕС. Губененто на времето на гражданите и обикновено следствие от правното невежеството на самите граждани. Пак повтарям - първо питайта по телефона. Ще ви отговорят.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пон Фев 01, 2010 8:20 am

@NovemberCharlie,

А, тоест спасяването на давещите се е дело на самите давещи се :lol: Не е ли задължение на държавните институции да се погрижат невежите граждани да получат обслужване, съобразено с невежеството им? Щото, нали, и от Майкрософт могат така да те отсвирят, че ако имаш проблем с компютУра, следва да се изучиш за програмист, а не да недоволстваш?

@bikerider

Т.е. ако не плащам данък, нямам право да мрънкам, а ако плащам, нямам право да мрънкам? :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Фев 01, 2010 8:22 am

PtD написа:
NovemberCharlie написа:Всъщност в зависимост от това колко голяма фирма си и колко данъци плащаш може да бъдеш обслужван дирекции Средни данъкоплатци и осигурители или в Големи данъкоплатци и осигурители. Там, разбира се, сме се постарали обслужването да е максимално лесно. Между другото препоръчвам на всеки, които има работа в данъчното, първо да попита на посочения в началото на темата телефон за процедурата, която енеобходимо да следва.

А ние малките данъкоплатци следва да се гърчим като грешни червеи ли? Ами щом не сме толкова важни, да вземем да пропуснем плащането, дгеа?
Ми не знам колко се гърчиш, ама аз като малък данъкоплатец нещо не усещам да се гърча. ;) А не е като да не плащам данъци.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Фев 01, 2010 8:24 am

PtD написа:@NovemberCharlie,

А, тоест спасяването на давещите се е дело на самите давещи се :lol: Не е ли задължение на държавните институции да се погрижат невежите граждани да получат обслужване, съобразено с невежеството им? Щото, нали, и от Майкрософт могат така да те отсвирят, че ако имаш проблем с компютУра, следва да се изучиш за програмист, а не да недоволстваш?

Не, питаш ги по телефон или мейл. Което можеш да направиш и в НАП. ;)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пон Фев 01, 2010 8:26 am

@NovemberCharlie, това, че ти не се гърчиш, не е мерило за останалите 2-3-4 милиона данъкоплатци, нали? :idea: И аз нямам проблеми да си инсталирам операционната система или да си подкарам някой софтуер, но това съвсем нищо не значи за останалите потребители...
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Фев 01, 2010 8:40 am

PtD написа:@NovemberCharlie, това, че ти не се гърчиш, не е мерило за останалите 2-3-4 милиона данъкоплатци, нали? :idea: И аз нямам проблеми да си инсталирам операционната система или да си подкарам някой софтуер, но това съвсем нищо не значи за останалите потребители...

Ама не разбрах къф ти е проблема да питаш по телефона?
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пон Фев 01, 2010 8:47 am

Да се обадя - никакъв. Да интерпретирам получената информация - голям. Да клеча с часове по опашки - голям.

Затова ми се налага да плащам на счетоводител, да клечи той с часове по опашките и да се блъска с "добре смазаната система"...
Аватар
PtD

Мнениеот Daniel Panev » Пон Фев 01, 2010 9:22 am

bikerider написа:
PtD написа:Ноемврийския намеси неплащането на данъци като основание да ни запуши устата за недоволството от системата.

NC просто изтъкна, че този, който не си е платил данъците няма право да реве срещу системата. Не виждам какво е запушил и не виждам защо да съм адвокат на дявола. Крайно време е в тая държава да има ред - който плаща данъци да си търси правата за по-добро обслужване. Който не плаща - да го духа и да мрънка по форумите.

А този, който си е платил? Щото аз си ги плащам...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bikerider » Пон Фев 01, 2010 10:34 am

@PtD & DanielPanev:
T.е. ако не плащам данък, нямам право да мрънкам, а ако плащам, нямам право да мрънкам? :popcorn:

Ами не. Ако плащаш данък имаш право да мрънкаш и е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се мрънка. Нали уж ставаше с натиск? Ся па се отказваме от задължения вместо да оказваме натиск :popcorn:

Иначе ако някой се интересува как се мрънка ефективно - справка Еленко Еленков. Видя(хте) ли как се разшетаха? Поне им размърда задниците и създаде прецедент.

@PtD:
Виж обаче да не си платиш данъците и да използваш като оправдание тромавата администрация е лицемерие. Нещата опират до елементарни правни моменти:
Допускаме, все още съществува и е в сила т.нар. "обществен договор". Ако страна П(латец) по него счита, че страна Д(ържава) не си изпълнява задълженията (да строи магистрали, да обслужва гражданите бързо и лесно, и.т.н) и въз основа на това едностранно започне да нарушава договора... С две думи едно нарушение на "договора" не дава легитимност на обратното нарушение. Намери ми съд, който ще оправдае данъкоплатеца при едно заведено дело срещу него за неплатени данъци. Погледнато от юридическа гледна точка ти си този, който смесва круши с ябълки и се позовава на феномена "отвратително обслужване", който няма нищо общо с плащането или неплащането на данъци.

После, аз не вярвам в "обществения договор" в България, защото самите данъкоплатци го погазват ежедневно и масово. Плюс това в България никога не е имало welfare state, че да говорим за обществен договор. Дори и там не се връзват нещата в тезата ти.

А щом държиш да загубиш легитимност в претенциите си, твоя работа. Спри да плащаш данъци.

Edit: правопис
Последна промяна bikerider на Пон Фев 01, 2010 10:55 am, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот Daniel Panev » Пон Фев 01, 2010 10:43 am

Интересно що реши, че с PtD сме си помислили да не си плащаме данъците :dontknow:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bikerider » Пон Фев 01, 2010 10:53 am

В тая част говорех само на PtD :)
A на него му говорех така, щото той само си говори, но идеите, които подхвърля могат да доведат всяка държава до колапс за няколко месеца. Ако това е целта, ок, но би трябвало да се каже ясно. Ако не е това целта... вече коментирах.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Фев 01, 2010 11:26 am

Ъъ. Какъв колапс, какви 5 лева? Просто подчертах, че щом държавата ще ме спъва в плащането на данъците, аз ще съм спънат да ги плащам.

И продължавам да ти напомням, че си плащам данъците най-редовно. Дори за 200х г. фирмата ни беше #4 в списъка на най-примерните платци в България.
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Други