Daniel Panev написа:Бирник - да ви пикая и на служителите да ви пикая
Нищо ново не казваш...

Daniel Panev написа:Бирник - да ви пикая и на служителите да ви пикая
Daniel Panev написа:Бирник - да ви пикая и на служителите да ви пикая:
kibikoff написа::offtopic:
абе Чарли, тия що фърлят камъньие у Фискалната Райска градинъ???
PtD написа:Глей сега, Ноемврийски, да плащаш данъци е едно, а да те разкарват като маймуна по 20 гишета
PtD написа:Глей сега, Ноемврийски, да плащаш данъци е едно, а да те разкарват като маймуна по 20 гишета, че и да висиш на опашки, е съвсем друго. Да се разправяш с пълни идиоти по тези гишета и да показваш грешки на програмистите от НАП е съвсем трето. Мисля, че в една нормална държава е редно да се разминаваме само с първото. Второто и третото са характерни за банановите републики.
И пак смесваш ябълки с круши.
Ако това е така, то е само показател, че е време да се уволнят половината чиновници (ъъ... лапалници) в държавата...
bikerider написа:Всъщност е обратното - NC говореше неплащане на данъци. Опашките ги намеси ти
Интересно кой ще ги замести? ББ и Дянков на едно гише или ти на всички?
bikerider написа:
Ама нещо аргумента ми звучи несериозно... ако съм фирма и трябва да внеса 20 милиона ДДС, пак ли вися по гишетата и са ми виновни лелките, че 20-те милиона ги няма в бюджета?? Напълно си е прав NC - само този, който си плаща докрай има право да протестира и да е недоволен.
PtD написа:Ноемврийския намеси неплащането на данъци като основание да ни запуши устата за недоволството от системата.
NovemberCharlie написа:Всъщност в зависимост от това колко голяма фирма си и колко данъци плащаш може да бъдеш обслужван дирекции Средни данъкоплатци и осигурители или в Големи данъкоплатци и осигурители. Там, разбира се, сме се постарали обслужването да е максимално лесно. Между другото препоръчвам на всеки, които има работа в данъчното, първо да попита на посочения в началото на темата телефон за процедурата, която енеобходимо да следва.
NC просто изтъкна, че този, който не си е платил данъците няма право да реве срещу системата. Не виждам какво е запушил и не виждам защо да съм адвокат на дявола. Крайно време е в тая държава да има ред - който плаща данъци да си търси правата за по-добро обслужване. Който не плаща - да го духа.
PtD написа:Ами щом не сме толкова важни, да вземем да пропуснем плащането, дгеа?
PtD написа:
@NovemberCharlie,
Ако това е така, то е само показател, че е време да се уволнят половината чиновници (ъъ... лапалници) в държавата, за да може останалите да наложат една система, която е в услуга на гражданите, а не е предназначена да им губи времето...
Ми не знам колко се гърчиш, ама аз като малък данъкоплатец нещо не усещам да се гърча.PtD написа:NovemberCharlie написа:Всъщност в зависимост от това колко голяма фирма си и колко данъци плащаш може да бъдеш обслужван дирекции Средни данъкоплатци и осигурители или в Големи данъкоплатци и осигурители. Там, разбира се, сме се постарали обслужването да е максимално лесно. Между другото препоръчвам на всеки, които има работа в данъчното, първо да попита на посочения в началото на темата телефон за процедурата, която енеобходимо да следва.
А ние малките данъкоплатци следва да се гърчим като грешни червеи ли? Ами щом не сме толкова важни, да вземем да пропуснем плащането, дгеа?
PtD написа:@NovemberCharlie,
А, тоест спасяването на давещите се е дело на самите давещи сеНе е ли задължение на държавните институции да се погрижат невежите граждани да получат обслужване, съобразено с невежеството им? Щото, нали, и от Майкрософт могат така да те отсвирят, че ако имаш проблем с компютУра, следва да се изучиш за програмист, а не да недоволстваш?
PtD написа:@NovemberCharlie, това, че ти не се гърчиш, не е мерило за останалите 2-3-4 милиона данъкоплатци, нали?И аз нямам проблеми да си инсталирам операционната система или да си подкарам някой софтуер, но това съвсем нищо не значи за останалите потребители...
bikerider написа:PtD написа:Ноемврийския намеси неплащането на данъци като основание да ни запуши устата за недоволството от системата.
NC просто изтъкна, че този, който не си е платил данъците няма право да реве срещу системата. Не виждам какво е запушил и не виждам защо да съм адвокат на дявола. Крайно време е в тая държава да има ред - който плаща данъци да си търси правата за по-добро обслужване. Който не плаща - да го духа и да мрънка по форумите.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
T.е. ако не плащам данък, нямам право да мрънкам, а ако плащам, нямам право да мрънкам?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта