sash03 написа:По-удобна е от варианта с 26 цолови гуми, карам го с гуми 28 х 622.
В какъв смисъл по-удобно
Да, колелото ми има 48 голяма плоча. На равно няма да има проблем с 44, но при спусканията 48-те са си просто необходимост. А ако сложиш 1.2 гуми, са си направо задълже по-големия комплект плочи. Въпреки че аз малко се тунинговах за зимата на 22-36-48, и става... само че на малкия венец се ползват само първата половина от предавките. За другите при мен поне с XT Shadow, веригата увисва, а и защото дерейльора е по на високо заради 48-цата , започва да задира.
За мен това са глупости с предавателните числа... Трябва да имаш крака, с които да въртиш и предавки, на които краката да са си в обороти... За хора с кльощави крака , оборот от 110 не е проблем да се поддържа , а аз мина ли границата от 100 развивам резонанс на седалката и имам чувството че ще се разпадна. Математиката и грамовете не са ми любими теми когато говоря за колелото.
@милионе
http://www.mavic.com/mtb/products/xm-31 ... 690.2.aspxувеличи изображението... Или ако те мързи
min - 1" - max 7.7 bar
max - 2.3" max - 3.3 bar
И въпреки това аз шибнах 2.5 мишленка и нямам проблем... Освен че шината след един удар е със 2 спукани борда.. Ама това не е от гумата...
Така че няма да има грижи.
Аз хубаво питах, само че се оказа че няма да има кинти , та май аз ще опра до иглата и конеца , да закърпя моите континенталки и с тях...
Пък и каква е тази антична тема дето някога съм бил пуснал... я па да не помним
@ марса - Ивайло като караше неговите максис 1.25 , си имаше и някви смешни миниатюрни вътрешни. Така че почти сигурно има в BG.
По лични наблюдения обаче това дето го пише на гумата са само глупости

На теория максимума е 2.175 ако не се лъжа. След това се разтегляла много стената на вътрешната гума и лесно се била пукала.... Да АМА!!! от лични наблюдения мога да кажа, че обикновенна CST гума , с около 10-ина лепенки , сложена в 2.5 външна гума няма никви проблеми! Нито съм пукал, нито се е пръскала самата гума - цяла зима НИЩО! Само един зверски снейк байт, зарад който Mavic-а го бях разчекнал и вече е за смяна... На тия 317-ки не им върви под моя гъз

А 1.6 континенталките със същите гуми, при положение че долната граница е 1.75 - пак никакъв поблем ... Освен карането ми

Ама за него най-малка вина имат вътрешните гуми.
Даже ми казаха как на 26 цолово колело може да се сложи гума от 28... Ама как ми се спи, надали ще го обясня как трябва (не че и на събудено е по-различно

) Единственото е това проклето тегло. Влез в сайта на максис и гледай за какво иде реч.
Аз сега ако уцеля от някъде джакпота, вземам тези континенталките. И преди всичко бих ги пробвал с обикновенна гума, за да не трябва да купувам 2 вътрешни, плюс 2 резервни (поне)... Ама аз съм си аз, кой ли друг кара крос кънтри с 2.5 външни гуми с общо тегло 2.4 кг...
Така че който е прочел всичко сам да си прецени дали да слуша маркетолозите или някой луд агент

Best wishes, papi007