Декларация

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот nikitzo » Нед Май 01, 2005 11:02 am

:boring::boring::boring:
оффффф
Абе важното е че постигнах целта си
Всичко друго си е една или друга форма на джавкане и най-забавното как се връзвате:slug:
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Shady™ » Нед Май 01, 2005 2:34 pm

@mih - WTF !?!? За първи път ги чувам :dunno:
1. За FAQ - 100% съм сигурен че има ама се надявах някой да ми каже тука :eyebrow:, а точка - 2 - сега ще видя :)
Edit- Видях, ignore-нах и unignore-нах :)
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот BuxpeH » Пон Май 02, 2005 9:46 am

@hlebarka: Прав си, че не сме, равни. Имах предвид по-скоро всички [u]трябва[/u] да сме равни и всеки да се държи с другите, както той иска да се държат с него. Между другото ти ми взе думите от устата за веломеханик и продукт-консулт :agree:. Щях тъкмо да пиша, как аз съм престанал да обръщам внимание на тези форуми, защото са окопирани!!! И както не искам да пиша там, така и не ги чета. Затова не мога да ти пусна линк към мое изказване там. Само виж как започват тези, които си нямат познати постовете там "Не ми се смейте на въпроса, ама..." "Аве още съм много зелен, моля ви помогнете ми". От какво ги е страх толкова, а?!
Тук не цари демокрация, а анархия! Управляват най-големите групи от user-и и част от модераторите ги подкрепят. Какво стана, като axelmax декларираше същото, нали? Не, че е казвал някога нещо вярно, или е егати байкъра, или е минал техническото ниво на тояга, ама и той е стар user и е бил къде къде по-уравновесен от nikizo в най-крайните си изказвания.
Следях в тая тема, защото и аз помня тояга с лошо. Аз никога не съм получавал някаква полезна информация от него, само селски изказвания към мен. Даже тук разбрах, че бил на 40, по езика му си мислех, че е на 14. Ми не му отива наистина. Но все пак не виждам къде е причината да се маха :confused:.
Изобщо голяма позьорщина стана тука. Извинете, че изобщо я продължавам :crap:
:thumb:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот Nymphetamine » Пон Май 02, 2005 10:43 am

[quote="BuxpeH"]

@hlebarka: Прав си, че не сме, равни. Имах предвид по-скоро всички [u]трябва[/u] да сме равни и всеки да се държи с другите, както той иска да се държат с него. Между другото ти ми взе думите от устата за веломеханик и продукт-консулт :agree:. Щях тъкмо да пиша, как аз съм престанал да обръщам внимание на тези форуми, защото са окопирани!!! И както не искам да пиша там, така и не ги чета. Затова не мога да ти пусна линк към мое изказване там. Само виж как започват тези, които си нямат познати постовете там "Не ми се смейте на въпроса, ама..." "Аве още съм много зелен, моля ви помогнете ми". От какво ги е страх толкова, а?!
Тук не цари демокрация, а анархия! Управляват най-големите групи от user-и и част от модераторите ги подкрепят. Какво стана, като axelmax декларираше същото, нали? Не, че е казвал някога нещо вярно, или е егати байкъра, или е минал техническото ниво на тояга, ама и той е стар user и е бил къде къде по-уравновесен от nikizo в най-крайните си изказвания.
Следях в тая тема, защото и аз помня тояга с лошо. Аз никога не съм получавал някаква полезна информация от него, само селски изказвания към мен. Даже тук разбрах, че бил на 40, по езика му си мислех, че е на 14. Ми не му отива наистина. Но все пак не виждам къде е причината да се маха :confused:.
Изобщо голяма позьорщина стана тука. Извинете, че изобщо я продължавам :crap:
[/quote]

Точно това имах предвид и аз, като повдивгах въпроса в темата за Сейнт с/у Хейс. Просто не му отива на възрастта да се държи по този начин, въпреки че съм получавал полезна информация, не само когато го попитам. Тояга, никой не иска от теб да не пишеш тук и да демонстрираш, че не ти пука от нас (може и така де е, мен това не ме касае), а просто малко да редуцираш броя на пиперливите намеци и изказите, препълненеи със солен зарказъм. Може би и аз имам известна вина за станалото тук, като обърнах внимание, но пък като гледам, не са отскоро конфронтациите и стълкновенията между теб и една част от посетителите във форума. И както виждам, никой не иска от теб да се скиреш и да отговаряш само на лични съобщения, а просто да не налагаш мнението по толкова грозния (ами дори да не е така наистина, тук изглежда по този начин; знам че звучи пресилено и кофти, но...)начин. Не оправдавам или виня някого. Съмнявам се това да са истинския ти начин на поведение наживо и искрено се надявам да не е така. Искам да отправя една молба към тебе: Моля извини всички, които по един или друг начин се нахвърлиха веднага върху теб, спорд мен това беше излишно, а можеше просто да си поговорим като хората, без заплахи, псуване, обиди и всичките тия мръсотии, които нговорихте един на друг. Изглежда това отново се превърна в поредната мелкодрама, за това моля никой вече да не повдига въпроса за държанието на Тояга. След като той не иска да го промени, не можа да го караме насила. Аз се убдедих, въпреки полезните съвети, които ми е давал или съм научавал, че да не обръщам внимание на острия хумор, заяждането и да не се обиждам е много по-дорбре, отколкото да започвам излишни разправии. Сега това може и да не се хареса на Тояга, ама по-умния отстъпва. Вместо и вие да изразявате яда си, като Никитзо, позамълчете и не обръщайте внимание. Принзавам си, и аз го направих, но мисля, че поне беше с мисълта да го помоля да спре, а не да го задължавам.
Извод: Тояга е дърт заядливко :) (моля не се обиждай, шега е), а пък вие всички му се връзвате, та включително и аз. Ама повече няма да го правя. Съветвам ви и вие да не го правите.
Шейди, един съвет от мен: следващия път като изказваш мнение, прави го така, че да не си навличаш гнева на другите или пък подгиравките им. Това с Хейса можеше и да не го заявяваш толкова категорично.
Никитзо, престани! Вече не си интересен.;):thumb:
Тояга, моля те, не ни се сърди. Май започнах вече да ти съчувствам.
Другите: стига толкова простотии, моля някой от модераторите да затвори темата. Някой да сложи край на този панаир!
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Windstream » Пон Май 02, 2005 10:47 am

[quote="BuxpeH"]

Имах предвид по-скоро всички [u]трябва[/u] да сме равни
[/quote]

Еми и аз да цитирам Светликса - равни в какво?
[quote]
и всеки да се държи с другите, както той иска да се държат с него.
[/quote]

Че това не противоречи на неравенството.
[quote]
Между другото ти ми взе думите от устата за веломеханик и продукт-консулт :agree:. Щях тъкмо да пиша, как аз съм престанал да обръщам внимание на тези форуми, защото са окопирани!!!
[/quote]

За веломеханик не се притеснявай :angel:
[quote]
Само виж как започват тези, които си нямат познати постовете там "Не ми се смейте на въпроса, ама..." "Аве още съм много зелен, моля ви помогнете ми". От какво ги е страх толкова, а?!
[/quote]

А де, и аз т'ва се чудя :dunno:
[quote]
Тук не цари демокрация, а анархия!
[/quote]

Да нямаш предвид "демократура"?
[quote]
Управляват най-големите групи от user-и и част от модераторите ги подкрепят.
[/quote]

Хъм, айде сега и пример скорошен ако дадеш цена няма да имаш :) Плюс това точно заради axelmax вече обсъждахме темата за отнемането на модераторските права, оплаквания все още се приемат -> РМ
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот velco » Пон Май 02, 2005 10:58 am

[quote="Windstream"]

[quote="BuxpeH"]

Имах предвид по-скоро всички [u]трябва[/u] да сме равни
[/quote]

Еми и аз да цитирам Светликса - равни в какво?
[/quote]

Без съмнение, той има предвид, че всички членове на форума за равни пред т.1 на "ПРАВИЛА ЗА ОБЩУВАНЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ НА МТБ-БГ".

И още:
"Основната цел на нашите форуми е да бъдат едно приятно място за всички почитатели на планинското колоездене, независимо от това колко добре карат, дали знаят много или малко, на каква възраст са, от какъв пол са и т.н. Всеки член на форума има право на мнение и право на уважение, с които останалите трябва да се съобразяват."

Абе, поне не лъжете децата ...
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот Admin » Пон Май 02, 2005 11:02 am

[quote]Щях тъкмо да пиша, как аз съм престанал да обръщам внимание на тези форуми, защото са окопирани!!![/quote]

И как точно са окУпирани? :crazy: Там става дума за техническа информация, която е доста важно да е точна и правилна, защото иначе човек може да се претрепе ;) Нима смяташ, че всеки има достатъчно знания, за да отговаря компетентно? Съвсем нормално е там за отговарят тези, които знаят кое как е, а не всеки да изказва предположения за нещата, при това така, сякаш е убеден във верността им.

[quote]Само виж как започват тези, които си нямат познати постовете там "Не ми се смейте на въпроса, ама..." "Аве още съм много зелен, моля ви помогнете ми". От какво ги е страх толкова, а?![/quote]

Защо реши, че ги е страх? ;) Според мен това е едно съвсем коректно и уместно уточнение от тяхна страна. Хубаво щеше да е, ако повече хора започваха с "Не знам как е, затова питам...". Ще ти обясня защо, макар че не е трудно човек и сам да се сети. Когато започнеш по такъв начин, този, който ти отговаря, веднага разбира, че каквато и глупост да изтресеш (а всеки от нас говори глупости понякога), тя се дължи просто на незнание, каквото всеки някога е изпитвал. Поради което не вярвм някой да се отнесе с него надменно или заядливо. Обаче, ако същият този човек зададе въпрос от позицията "Я го знам, бе!" (в тези случаи обикновено дори не е формулирано като въпрос), все някой ще му отговори по-заядливо. Така че за мен хората, които цитираш, просто са умни :D

[quote]Какво стана, като axelmax декларираше същото, нали?[/quote]

Какво трябваше да стане? ;)

[quote]Аз никога не съм получавал някаква полезна информация от него, само селски изказвания към мен. Даже тук разбрах, че бил на 40, по езика му си мислех, че е на 14. [/quote]

Пак не позна за възрастта, но тя няма чак такова значение :D А чел ли си ЧЗВ-то? Защото аз съм го правил и смея да те уверя, че почти всяка тема, в която Toyaga е писал, е влязла там, защото съдържа полезна информация.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Windstream » Пон Май 02, 2005 11:10 am

[quote="velco"]

Без съмнение, той има предвид...
[/quote]

Хмм, аз питах него, не теб - гадатели и врачки не ми трябват.

[quote]
Абе, поне не лъжете децата ...
[/quote]

Ох, горките, а обърнал ли си внимание колко от тия "деца" изобщо си обосновават оплакванията с нарушения на Правилата? Щом ти можеш и те би трябвало да могат, това че не го правят на мен ми говори само едно.

[size=67]Edit: quote-кодовете[/size]
Аватар
Windstream

Мнениеот velco » Пон Май 02, 2005 11:13 am

:offtopic:
[quote="BuxpeH"]
Какво стана, като axelmax декларираше същото, нали?
[/quote]

А какво е станало? Изглежда съм съм пропуснал някои епохални събития...
velco

Мнениеот BuxpeH » Пон Май 02, 2005 12:29 pm

[quote]И как точно са окУпирани? Там става дума за техническа информация, която е доста важно да е точна и правилна, защото иначе човек може да се претрепе Нима смяташ, че всеки има достатъчно знания, за да отговаря компетентно? Съвсем нормално е там за отговарят тези, които знаят кое как е, а не всеки да изказва предположения за нещата, при това така, сякаш е убеден във верността им. [/quote]

"Окопирани", Любо. Корен- "коп" като окоп, копая.. Не кУпая Укоп, нали :agree:
Виждаш сам, че е приятно някой да ти напише на въпреки и да те изкара егати ... ако напишеш нещо грешно. Ако ти отговаряше някой друг, и ти не беше Admin, щеше да е и още по-жлъчно. Виж как windstream забелязва. Дори да имаш някаква представа за нещата и дадеш отговор рискуваш такава тема на твое име, един куп глупости да се изкажат срещу теб, ако наистина не си прав. Но и отговарящия трябва да си изясни нещата, ако се налага, а не да понася това, нали!? Наистина трябва да са верни и точни отговорите, но често истината не е само една, нали така.
А топиците наистина не почват с "това не го знам, затова си задавам така въпроса...", ами "не ми се смейте", та чак до "сигурно ще ме помислите за тъп ама..." не искам да посочвам конкритни примери.
[quote]Хъм, айде сега и пример скорошен ако дадеш цена няма да имаш [/quote]

Почти ме обиждаш с избирателната си памет:
Май забрави как точно преди почти една година бях наклеветен, че продавам рамката си, защото съм разбрал, че и е пукнато челото и то на невероятновисока цена. Тогава ти и още сума ти user-и и модератори какъв ли не ме изкарахте, без някой от тях да е имал претенции да я купува. А какво стана всъщност? Къде ми отиде пукнатината по дяволите? Казах ви тогава, че ще се върна след една година и рамката още си е здрава, при това без да е седяла в килера през това време. Точно клевета! Кой ми направи тази мизерия? Някой мизерник? А кой ме защити тогава? Admin? Някой модератор може би?? Някой от големите компетенции??? Може и да съм се отказал да я продавам, но никога няма да ви забравя...
[quote]quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Какво стана, като axelmax декларираше същото, нали?
--------------------------------------------------------------------------------

Какво трябваше да стане?
[/quote]

Във всеки случай тогава много хора тогава се изявиха като простаци. Да не се обиждат. Просто това е думата. Простотия, която засега само Nikakvizo успя да засенчи, според мен за да покаже, че 2 can play that game.
BuxpeH

Мнениеот marshall__ » Пон Май 02, 2005 12:46 pm

[color=red][b]<offtopic>[/b][/color]
Тук тази тема се развива с скоростта на светлината:D Отидох да хапна, прочитайки последния пост, който се намираше в началото на пета страница. Идвам и какво да видя - скоро шеста ще излиза
:usclap::popcorn:
[color=red][b]</offtopic>[/b][/color]
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот Windstream » Пон Май 02, 2005 12:52 pm

[quote="BuxpeH"]

Почти ме обиждаш с избирателната си памет:
Май забрави как точно преди почти една година бях наклеветен, че продавам рамката си, защото съм разбрал, че и е пукнато челото и то на невероятновисока цена. Тогава ти и още сума ти user-и и модератори какъв ли не ме изкарахте, без някой от тях да е имал претенции да я купува. А какво стана всъщност? Къде ми отиде пукнатината по дяволите? Казах ви тогава, че ще се върна след една година и рамката още си е здрава, при това без да е седяла в килера през това време. Точно клевета! Кой ми направи тази мизерия? Някой мизерник? А кой ме защити тогава? Admin? Някой модератор може би?? Някой от големите компетенции??? Може и да съм се отказал да я продавам, но никога няма да ви забравя...
[/quote]

Ама аз за скорошен пример питах, не за събития от памтивека. Плюс това тогава въпроса беше принципен, щото както се оказа наистина има хора, предлагащи части с дефекти, за които обаче си мълчат пред купувача. За защитата - ти ако се усъмниш че някои прави нещо нередно би ли тръгнал да го защитаваш (приемаме че нямаш личен интерес от успеха на въпросната нередност)? И като спомена избирателна памет - а сети си точно аз пък какво направих с въпросната ти тема.

Между другото думата наистина е окупирам, с "У" (провери си правописния речник ако искаш), и няма нищо общо с окопите и други подобни военни съоръжения :)
Аватар
Windstream

Мнениеот BuxpeH » Пон Май 02, 2005 1:12 pm

[quote]Между другото думата наистина е окупирам, с "У" (провери си правописния речник ако искаш), и няма нищо общо с окопите и други подобни военни съоръжения [/quote]

Мда. Моя грешка. Моля за извинение.
Иначе случая вярно, че е отдавна, просто беше красноречив, и много намясто. затова го споменах. Тогава всички застанаха зад MAN6, но защо? Защото е бил прав ли? И Тояга ми се нахвърли тогава. Без да го познавам, без никога някой от тях да е виждал мен или въпросната рамка освен него. Анархия ти казвам!
BuxpeH

Мнениеот Admin » Пон Май 02, 2005 1:15 pm

Вихрене, думата е "окупация" и идва от латинската дума occupatio :)
Разбира се, това няма никакво значение - не съм го изтъквал, за да те засегна, а просто, за да го провериш и да не го напишеш някъде другаде, където направо ще ти се изсмеят, без да те поправят дори ;)
НО, ако правилното беше "окопация", мислиш ли, че щях да се разсърдя? Да не призная че греша? Да ми е неприятно? Съвсем не! Ако държиш, мога да ти посоча десетки примери, когато съм си променял мнението или съм си "признавал" допуснати грешки. Сложих го в кавички, защото грешката не е нещо лошо и престъпно, а пък "признавам" взе да звучи едва ли не криминално :(
И знаеш ли кое е най-смешното? Почти във всички случаи, когато някой е посочвал мои грешки или глупости, това е бил Toyaga :D И какво сега, да седна да му се сърдя ли? Ще кажеш: "да, ама не е бил толкова рязък!". Може би да, но защо? Разбира се, само той може да отговори, но във всеки случай причината не е, че съм admin ;) Само че аз не съм човек, който ще стои "на въпреки" просто ей така, от инат и упорство. В момента, в който разбера, че не съм прав, аз имам силата да кажа "Да, сгрешил съм, съжалявам". А други вместо това започват да псуват, да се сърдят, да обиждат или просто да упорстват, задълбавайки все повече в грешната посока. Ами нормално е тогава и отговорите към тях да стават все по-язвителни, защото в едно си прав - на никой не му е приятно при очевидни факти някой да продължава да се държи "на въпреки".
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот velco » Пон Май 02, 2005 1:16 pm

[quote="BuxpeH"]
Анархия ти казвам!
[/quote]

Аре, аре сега ... :nono: :D
velco

Мнениеот Windstream » Пон Май 02, 2005 1:32 pm

[quote="BuxpeH"]

Тогава всички застанаха зад MAN6, но защо? Защото е бил прав ли? И Тояга ми се нахвърли тогава. Без да го познавам, без никога някой от тях да е виждал мен или въпросната рамка освен него.
[/quote]

Бе ти освен избирателна памет май имаш и избирателно зрение - казах ти че въпроса беше принципен. Но след като си толкова упорит и държиш да задълбаваш въпроса - еми аз обикновено подкрепям своите хора (в случая Маншона), особено пък ако противника (в случая ти) вече си е изградил "репутация". Разбирай го както искаш, и спри с темата - аз също ще спра, иначе доникъде няма да я докараме.

Edit - забравих това:
[quote]
Анархия ти казвам!
[/quote]

Ти какво предлагаш, диктатура ли?
Аватар
Windstream

Мнениеот nikitzo » Пон Май 02, 2005 1:55 pm

[quote="Windstream"]
Но след като си толкова упорит и държиш да задълбаваш въпроса - еми аз обикновено подкрепям своите хора (в случая Маншона), особено пък ако противника (в случая ти) вече си е изградил "репутация". Разбирай го както искаш, и спри с темата - аз също ще спра, иначе доникъде няма да я докараме.

[/quote]

Е точно за това става дума. Всеки подкрепя своите хора. Сульо не се сърдел на пульо че той разбираш ли му отворил очите за поредната глупост да кажем.
Но аз се сърдя на пульо който не ме познава и въпреки това си позволява да ми държи такъв тон. Незнам това как бихте го класирали. Но на мен и Папата така да ми говори пак ще реагирам по същия начин - какво остава за някакъв си наакан пенсионер (тояга ако не се сещате)
Ай събирайте си си там сектантите които ги е страх да се опълчат срещу някой. Ако ви харесва да ви мачкат добре - мен никога.

П.С. Може да прозвучи като оправдание (на който му прозвучи така знае предполагам къде да си го завре ако незнае ще му помогна), но никога не съм успорвал знанията на мухльото (тояга) а винаги съм роптаел срещу тона му.
Аватар
nikitzo

Мнениеот MOD » Пон Май 02, 2005 1:59 pm

Бреее ... стига толкова, не се ли уморихте и не Ви ли омръзна ?
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Nymphetamine » Пон Май 02, 2005 2:15 pm

[quote="MOD"]

[/quote]

:thumb:И аз това се чудя. Моля ти се заключи темата, моля-а-а... Това се превърна в най-голямата кочина, на която съм бил свидетел. Това наистина скоро ще се превърне в анархия и за това моля модераторите да затворят темата и всичките и производни из форумите. Не ви упреквам, но мисля, че са необходими по-крути мерки.
Бре, бре, пичове, това започва да се превръща в лична разправия. Само нажежавате обстановката със жлъчното си настроение. Айде моля ви се, стига толкова. Чак на мен взе да ми писва, хем съм търпелив тип.
Идеята да издам роман от всичко изписано тук започва да ме съблазнява. Знаете ли какво колело мога да си купя. :)
Още веднъж: МОД, моля заключи темата. Смятам, че това е най-добрия вариант да се спре разправията. Иначе може и по-голяма да стане, като гледам. Благодаря предварително.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот hlebarka » Пон Май 02, 2005 2:28 pm

Тъп и учтив - идеалът на nikitzo за форумен мембер.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот mih » Пон Май 02, 2005 2:33 pm

[quote="Nymphetamine"]

[quote="MOD"]

[/quote]

:thumb:И аз това се чудя. Моля ти се заключи темата, моля-а-а... Това се превърна в най-голямата кочина, на която съм бил свидетел. Това наистина скоро ще се превърне в анархия и за това моля модераторите да затворят темата и всичките и производни из форумите. Не ви упреквам, но мисля, че са необходими по-крути мерки.
Бре, бре, пичове, това започва да се превръща в лична разправия. Само нажежавате обстановката със жлъчното си настроение. Айде моля ви се, стига толкова. Чак на мен взе да ми писва, хем съм търпелив тип.
Идеята да издам роман от всичко изписано тук започва да ме съблазнява. Знаете ли какво колело мога да си купя. :)
Още веднъж: МОД, моля заключи темата. Смятам, че това е най-добрия вариант да се спре разправията. Иначе може и по-голяма да стане, като гледам. Благодаря предварително.
[/quote]

еее, хайде стига си хленчил, де...:bawling:
като се чувстваш виновен - понеси си мъжки моралните последствия от това.:hbang2:
след като темата стои отворена - явно има причина за това (btw причината е вече спомената по-напред в темата!)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Windstream » Пон Май 02, 2005 2:39 pm

@MOD
Е как така ще спрем, ти за принципа "луд умора няма" не си ли чувал?

@Nymphetamine
Че то ако не е на лична основа какъв е смисъла да се разправяме изобщо? :D
Аватар
Windstream

Мнениеот Nymphetamine » Пон Май 02, 2005 3:13 pm

Мих, не се чувствам виновен за цялата тая гюролтия, а единствено, че до известна степен аз бях причината Тояга да направи това изявление. Както може би си прочел по-горе, аз си признавам и казвам спред мен за кое съм виновен. Просто ми писна от глупости. Прав ще си, ако кажеш да не им обръщам внимание, ама кво да неправя, че не съм такъв човек. Не обичам просто около мен да има хора, които се карат.
Пък и не хленча за това, че съм виновен, за каквотои да било.:) Може да съм я пропуснал или забравил тая причина. Но няма я търся.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот mih » Пон Май 02, 2005 3:18 pm

[quote="BuxpeH"]

"Окопирани", Любо. Корен- "коп" като окоп, копая.. Не кУпая Укоп, нали :agree:
[/quote]

ей заради такива "смехотворения" стават разправиите!:(!:
@Вихрене,
ако се беше замислил, гледам ползваш английски, щеше да стигнеш до извода, че след като думата (occupation) я има в друг език - в твоя случай - в английски, и думата за 'окоп' в английски е друга (това лесно се проверява - "trench"), излиза, че логиката ти става невярна.

:offtopic:[това в езикознанието се нарича "народна етимология" (като например грешното "полюлей" заради аналогията с "полюлява" вместо правилното "полилей", което си идва от гръцки, ако не ме лъже паметта) и е обект на силно презрение и присмех от страна на "компетентите органи".] :offtopic:

та, моят съвет към всички е - пишете сигурни и проверени неща, най-малкото заимствани от личния ви опит! ако карате на теория, след като не сте сигурни в нещо - ми кажете го - "според мен", "не съм много сигурен", "мисля, че е еди-как си" и прочее. споменавайте какво ви кара да мислите така, обосновавайте се. най-малкото заради евентуалните негативни последствия от съветите - контузии и други неприятни случки, които биха могли да произтекат от ламерския ви съвет, а и за да не си навлечете ОПРАВДАНИЯ гняв на тези, които знаят, че не сте прави...
това, че сте зарибени по колоезденето и отвреме-навреме си настройвате сами спирачките или правите сами друг лек ремонт по колелото ви, далеч не означава, че сте достатъчно компетентни, за да изявявате категорично мнение!
нормално е да има по-знаещи от вас, примирете се.
примирете се и с това, че някой може и да попрекали с триенето на сол, все пак съвършени хора на този свят няма. всеки има предимства и недостатъци, които трябва да приемаме и с които трябва да се съобразяваме, разбира се, стига да не излизат от общоприетите рамки (както стана с nikitzo).

затова аз ви предлагам да помедитираме дружно ;):sleeping::D върху думичката "КОНСЕНСУС", която значи "взаимно съгласие" и която за мен е ключ към разбирателството в дадено общество.

тоест, да бъде консенсусокрация!
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот nikitzo » Пон Май 02, 2005 4:28 pm

[quote="hlebarka"]

Тъп и учтив - идеалът на nikitzo за форумен мембер.

[/quote]

Като тебе само, че ти засега си само първото:finger::asshole:
Аватар
nikitzo

Мнениеот Alien » Пон Май 02, 2005 6:35 pm

[quote="mih"]

"КОНСЕНСУС"[/quote]

Когато става дума за повече от един човек, тази дума отпада от възможните "реални" ситуации. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот mih » Пон Май 02, 2005 6:43 pm

[quote="Alien"]

[quote="mih"]

"КОНСЕНСУС"[/quote]

Когато става дума за повече от един човек, тази дума отпада от възможните "реални" ситуации. :)
[/quote]

доколкото знам въпросната дума е приложима [b]единствено и само [/b]при наличие на [b]повече от един [/b]човек. да се съгласява със себе си всеки го може.

:dunno:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот Alien » Пон Май 02, 2005 7:34 pm

[quote="mih"]

[quote="Alien"]

[quote="mih"]

"КОНСЕНСУС"[/quote]

[/quote]

доколкото знам въпросната дума е приложима [b]единствено и само [/b]при наличие на [b]повече от един [/b]човек. да се съгласява със себе си всеки го може.

:dunno:
[/quote]

Естествено, имах предвид, че когато има двама човека => има две мнения => пълно съгласие никога не може да съществува => консенсус е безсмислена дума. Шегувах се.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот mih » Пон Май 02, 2005 7:47 pm

мдам...някак не се връзваше...

първа шега в темата! честито!
:beer:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот GOA » Пон Май 02, 2005 8:03 pm

...ъъъъъъммм..
Кой е корена на думата "бафмаамукостаатукае" ?
marshall__ може ли да седна до теб, че се вижда по-добре ?
:popcorn::popcorn:

Aaaaaaйде нааще! [img]http://smileys.smileycentral.com/cat/18/18_7_20.gif[/img]
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

ПредишнаСледваща

Назад към Архив