Крафт D1 Evo vs High Octane 07

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Крафт D1 Evo vs High Octane 07

Мнениеот WestIce » Сря Фев 24, 2010 2:49 pm

Здравейте!

Карам High Octane 04 и мисля да минавам на 12-ка ос. Интересувам се просто коя е по-добра от 2-те рамки. За крафта знам че е по-твърд в началото на хода си, но незнам до колко се усуква задницата. Октана ме кефи и карам такъв, но просто от новия печеля 12мм ос (сменяеми drop out-и), и някой промени при задницата и горната тръба на предната част, а е и по-нов. Цената крафта е 450 лв с шок Manitou, а цената на октана е двойна, но с Vivid. Крафта е имал 2-ма собственика, октана 1. Състоянието на октана се доближава до ново, а крафта е бил в Бургас и има малко драскотини. :D Окачването на и на двете мисля е едноточково (не съм сигурен за крафта, затова написах "мисля"). Интересува ме и здравината. Октана има и уши за водач. Пейнт-а е готин. Общо взето това са питанията - за здравина, усукване на задницата, работа и изработка.

Edit: Възможно е октана да бъде продаден скоро, така че може да се зададе и въпроса има ли смисъл да сменям стария си октан с крафт-а?
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Re: Крафт D1 Evo vs High Octane 07

Мнениеот airborneone » Сря Фев 24, 2010 3:33 pm

Може ли да уточниме защо казваш на тази рамка Крафтщоф Д1 ево, и дали е рамка на тази производител?

За да не е съвсем офтопик...
замислял ли си се защо РАМ, решиха да НЕ пускат въпросната рамка?

Според теб там дали има хора, които карат и могат да преценят качествата и недостатъците на даден продукт?

Според теб дали един производител с име в България НЯМА причина да не пуска рамка на пазара?

:beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот R.monster » Сря Фев 24, 2010 4:35 pm

Всъщност няколко бройки бяха вкарани от Рам-байкс,след което тествани и поради проявената регресия (т.е лека твъдост в началото на хода) отказани да влязат в продуктовият им каталог за 2008 година.Моделът беше предвиден за наследник на Рам дх.
От рам-байк не удобриха модела и поради това са продадени само около 3-4 бройки Рам х в България ;)

Рамката е малко капризна от към избор на зад.амортисъор и с някои модели (като manitou) работи по-твърдо спрямо други амортисъори.След добър подбор на шок и добра настройка работи задоволително добре.В началото на хода е на лице леката регресия,но това опира и до лични предпочитания към дадено окачване.От към здравина със сигурност е над High Octane 07 и усукването при нея е минимално.Минуса който и тук се наблюдава(както и при Рам дх 05)е че рамката се предлага 1 размер (S).
За Рам x-a главно ще се чуят мнения от хора,които може би са виждали само такъв модел и хора водещи се от това,че дадена фирма се е отказала да вкара в продажба дадена рамка.Глупости,предположения и т.н...

За мен (като собственик на този модел) макар и мнението ми да ви се струва пристрастно бих казал,че това е доста добра рамка-(може би с по-голямо и качествено приложение в фрийрайд каране/изпълнения) здравина,работа и т.н ;)
Аватар
R.monster

Рейтинг: 1279

Мнениеот WestIce » Сря Фев 24, 2010 4:49 pm

Хмм, тази регресия може да се оправи в линейност, но не мисля че може и в прогресия. Предполагам, че това може да се осъществи с заден амортисъор, който има begining & ending stroke (естествено които се усеща, че работят) и от там нататък всичко е до настройка. Просто кривих няколко оси на главина Saint заради сучеща се рамка. High Octane-a не се суче достатъчно че да изкривя оста, но все пак искам да съм запасен с 150/12. Октана е здрава рамка и досега не съм виждал пукани. Е виждах 04 на 2 разделена ама я беше блъснал ТИР и една 03 с деформирани тръби от сблъсък с дърво. От новите модели не съм виждал. Вече съм се ориентирал към нещо състезателно и ако сглобявам октана ще заложа доста на геометрията и частите (light weight - bombproof, thin saddle и т.н.).
Аватар
WestIce

Мнениеот mil4o3 » Сря Фев 24, 2010 5:34 pm

Според мен няма смисъл от този кращоф. Пафката(editor) счупи не точно такъф модел ами (кращоф F1 evo) . Но ако ти трябва почти чисто нова такава рамка (кращоф F1 evo) потребителят (Sasho_snegorina) ще продава скоро време :wavey: . Успех с избора :clap:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот airborneone » Сря Фев 24, 2010 6:21 pm

mil4o3 написа:Според мен няма смисъл от този кращоф. Пафката(editor) счупи не точно такъф модел ами (кращоф F1 evo) .

Павкатая ползваше НЕ по предназначение
и като първи собственик на въпросната рамка му го казах не веднъж...

Аз лично бих си взел октана, при така зададена тема.
Характеристиките на окачването на Д1, са по неадекватни и от тези на Скота... :lol: :popcorn:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот mil4o3 » Сря Фев 24, 2010 7:40 pm

Окс благодаря ти (airborneone) за уточнението . :bowdown:
Аватар
mil4o3

Мнениеот Shady™ » Сря Фев 24, 2010 9:17 pm

airborneone написа:
mil4o3 написа:Според мен няма смисъл от този кращоф. Пафката(editor) счупи не точно такъф модел ами (кращоф F1 evo) .[/quote
Павкатая ползваше НЕ по предназначение
и като първи собственик на въпросната рамка му го казах не веднъж...

Аз лично бих си взел октана, при така зададена тема.
Характеристиките на окачването на Д1, са по неадекватни и от тези на Скота... :lol: :popcorn:

+1
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот X_NRG » Сря Фев 24, 2010 10:11 pm

1-во: Kraftstoff D1 EVO или RAM X - значение няма - рамката е идентична, защото е каталожна и се предлага от ASTRO BIKES.
2-ро: D1 EVO е много по-здрава от F1 EVO (по въпроса със здравината), така че примери с F1 са не на място. Конкретно сравнение между D1 EVO и High Octane относно здравината не мога да дам.
3-то: D1 почти не се суче, докато High Octane се суче сравнително много.
4-то: Окачването е наистина едноточково и на двете, т.е. разликата е само в прогресията. При High Octane е горе-долу линейно, при D1 - в края на хода си, когато предавателното число шок/рамка би трябвало да расте, за да не се издънва лесно, то всъщност намалява (така обсъжданата регресия). На теория графиката на окачването наистина би трябвало да може да се сведе до линейна с подходящия шок (което е скъпо начинание), но реално не знам някой в България да го е правил (включително и аз като бивш собственик на такава рамка).
5-то: Не мисля, че боята наистина трябва да присъства като определящ фактор за избора ти, така че няма да коментирам.
6-то: Размерът ИМА значение и това, че D1-то е S размер може да ти се яви проблем (на мен ми беше адски малка), но не знам колко си висок, така че това ти си го преценяваш, аз просто го отбелязвам.
7-мо: Разликата в цените е двойна, а Vivid не е чак толкова хубав шок по мое мнение.

Няма да ти казвам коя рамка да вземеш - това сам ще си го прецениш като вземеш предвид горните + и - на двете рамки. Мисля, че съм дал обективно мнение. :)

П.П. Съжалявам за офтопика за F1 EVO, но сравнението по-горе беше не на място.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Shady™ » Сря Фев 24, 2010 11:01 pm

Абе не че нещо ама относно "3-то"-то сигурен ли си, че говориш/сравняваш за/с High Octane с 12мм ос или просто си говориш за най-масовият 2004 със нормален 135x 9/10мм QR ? Защото ако 12х135 (до колкото си спомням) се суче то ти изкара че 135х9/10мм си е направо кашкавал който трябва да бъде спрян от производство :D ...
Иначе съм съгласен че се суче особено с по-голяма(дебела) гума...

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот X_NRG » Сря Фев 24, 2010 11:10 pm

Благодаря за поправката. :) Реално погледнато обаче и в двата случая D1 EVO се суче по-малко, заради ето това (заграденото в червено):
Изображение
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот WestIce » Пет Фев 26, 2010 7:26 am

Крафта отпадна, остана хай октана, но пък се появи DHX, а дори и Black Hawk. Проблема е че и 3-те рамки са коренно различни и имат своите предимства/недостатъци. Можеби Хай октана най-лесно бих го пукнал. DHX-а с по-адекватно окачване ли е от октана? Black Hawk-a не мисля да го взимам, защото 5450гр +-100гр ми идват в повечко. DHX размер M за какъв ръст отговаря. Ако взема DHX-a получавам и година и половина гаранция. Може би DHX-а е най-нов от всички рамки, но незнам дали геометрията ще е по-добра от тази на октана. Последен въпрос - проблем ли е да се кара DHX с 222мм шок (макар и за временно)?
Аватар
WestIce

Мнениеот mil4o3 » Пет Фев 26, 2010 8:48 am

Здравейте. Това (Можеби Хай октана най-лесно бих го пукнал) сеедно ,че говориш за някои (Drag the bomb или пък Climber) :rofl: . Не съм протиф DHX -са ,но и тя е доста тежка рамка . ЗА Black Hawk има доста изписано :evil: . И сега за Хай Октана ,ами никога не съм виждал пукнат ,счупен, осукан дори и този с 10 ос отзад . Ако найстина говориш за Хай Октан с 12 ос е най добрият избор все пак е SCOTT :eyebrow:
Аватар
mil4o3

Мнениеот WestIce » Пет Фев 26, 2010 1:56 pm

@mil4o3: При положение че съм пукал ботуши на Boxxer, рамки Scott Nitrous/Reactor Gladiator, правил съм дерайлъор Shimano Saint на сол, кривил съм 3 оси сейнт и още 1 куп неща, може да имам нещо в предвид с това (Хай октана най-лесно бих го спукал). Доста тъп пост написа. Въпроса е коя рамки да избера от 3-те при еднаква цена, която да отговаря на здравина, добра геометрия и работа, качество на изработка, най-малко сучеща се задница, тегло и дългогодишен живот.
Аватар
WestIce

Мнениеот veskoz » Пет Фев 26, 2010 3:22 pm

WestIce написа:@mil4o3: При положение че съм пукал ботуши на Boxxer, рамки Scott Nitrous/Reactor Gladiator, правил съм дерайлъор Shimano Saint на сол, кривил съм 3 оси сейнт и още 1 куп неща...

BRAMBARA е по-добър. :lol:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Фори » Пет Фев 26, 2010 5:55 pm

@Автора , в тази тема : viewtopic.php?f=26&t=67110 , колегата R.Monster споделя , че СПР Нинджа нова без шок е 640лв .
Ако си готов да дадеш ~900lw за октана , това е по-добър вариант . Ще по-събереш малко повечко пари ама поне ще е нова :beer:
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Рейтинг: 1031

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд