Здрасти! В онези времена 80 и някоя баща ми е ходил командировка в Москва, та донесъл от там на брат ми заветното първо (негово, после и мое) колело - беше едно малко, зелено, руско, железно, и тежеше има-няма 100 кг, и това не попречи да спукаме рамката по веднъж и брат ми, и аз

, заваряване после... Та, при брат ми не зная или не помня, но за мен категорично си спомням, че помощните му колела бяха с алуминиев профил за захващане и вероятно брат ми ги беше поизкривил нагоре от каране. Бяха изкривени малко, но достатъчно за да се понаклонявам, като опра до тях. Помня, че в един период брат ми ми се заяждаше, защото вече беше минал на голямо Балкан-че и хвърчеше като хала (като успееше да се качи от някоя пейка, де

), а аз - дребосък - с тия пластмасови помощни колела, дето тракаха по асфалта бях за никъде... Един ден баща ми реши, че ще ми ги маха и аз както до тогава исках да ги махне, така в тоя момент ме хвана детския страх, че няма да мога повече да карам въобще, сълзи, молби, обаче "вчера ти ги свалих" - каза баща ми и работата приключи... Следващата събота (или неделя..) ме изведе с колелото пак и по вече познатия метод "Давай, аз те държа!" ме държа точно до секундата, в която се качих и потеглих. След това и да е искал да ме държи, вече щеше да му е трудно, защото дадох газ и отпраших по-стабилен от всякога.

Та, мисълта ми беше, че този метод с изкривените нагоре помощни колела проработи перфектно!

Сега, двайсетина години по-късно се замислям и вече не съм съвсем сигурен, че помощните колела тогава ги беше изкривил точно брат ми, но... историята мълчи!