Избор на заден дерейльор за DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на заден дерейльор за DH

Мнениеот did » Пон Фев 01, 2010 10:46 pm

EccentricMOTION написа:Гайката, с която се затяга дерайльора с главината или с дерайльора дойде? Снимчица ?

:D
Надушвам, че скоро ще има 3-4 нови теми, следствие от крайно неуспешното развитие на тази :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот FireFoXa » Пон Фев 01, 2010 11:12 pm

did написа:
EccentricMOTION написа:Гайката, с която се затяга дерайльора с главината или с дерайльора дойде? Снимчица ?

Надушвам, че скоро ще има 3-4 нови теми, следствие от крайно неуспешното развитие на тази :D

Понятие си нямам кое с кое е дошло, взех ги комплект капла с два дирейльора. И за двата имаше болтове, но немога да съм 100% сигурен че идва с дирейльора макари е логично. Питай в магазина с какво точно идва в комплект. Снимка нямам, а на терасата е тъмно(сигурно е от часовата зона), ако настояваш мога утре сутрин да ти направя и да ти пратя на мейл/скайп :) :beer:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот aggressive_rider » Вто Фев 02, 2010 1:02 am

Здравейте. :) И аз имам бомба и се чудех какъв оптегач да взема.Pеших да е shimano deore (този за 59лв) тъй като бюджета ми е ограничен.Казаха ми, че не е много здрав за DH, но предполагам че е най-добрия до 60лв.Така ли е? Ако не е така ще ми препоръчате ли нещо, което ще издържи повече време за тези пари ?

П.П Оптегачът трябва да е shimano, защото не искам да сменям командите. :)
Ето как се качва баир на пълна газ с БОМБА! http://vbox7.com/play:170594d8
http://koleloto.com/
aggressive_rider

Рейтинг: 970

Мнениеот hitar_potar » Вто Фев 02, 2010 1:20 am

е то щото пък с тая бомба голям DH ще караш, нали?
деоре е достатъчно здрав. алтернативите му са шимано сора или тиагра... с дълги рамена, че къси вече стана ясно няма да ги бъде.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот aggressive_rider » Вто Фев 02, 2010 1:49 am

@hitar_potar колкото карам,карам :D пак си е блъскане и искам нещо по-надеждно от Alivio, че за три спускания се разлуфти яко. :bawling: Мерси за съвета :beer:
aggressive_rider

Мнениеот GECKO » Вто Фев 02, 2010 12:28 pm

FireFoXa написа:
did написа:

Понятие си нямам кое с кое е дошло... :) :beer:

Оптегача идва с гайката, главината идва само с една гайка. Малко шантаво, но позволява да си купиш оптегача с друга главина, а главината можеш да я караш с гайка от железарията (образно казано)

aggressive_rider написа:Здравейте. :) И аз имам бомба и се чудех какъв оптегач да взема.Pеших да е shimano deore (този за 59лв) тъй като бюджета ми е ограничен.Казаха ми, че не е много здрав за DH, но предполагам че е най-добрия до 60лв.Така ли е? Ако не е така ще ми препоръчате ли нещо, което ще издържи повече време за тези пари ?

П.П Оптегачът трябва да е shimano, защото не искам да сменям командите. :)

Какъвто и да вземеш ще го унищожиш далеч по-бързо от някой друг с друга рамка. Бомбата фабрично излиза с пружинен "амортисьор", който няма никакво гасене на ненужните ходове, това автоматично означава, че оптегача ти ще се лашка до 2-пъти повече от този на колело с дори най-простият амортисьор. Като прибавиш към това фактора на рапъване на веригата при сработването на окачването... амплитуда... честота... е нека кажем, че това далеч не е най-добрата рамка, откъм добро отношение към оптегача. Разбира се има лек, с една ролка на правилното място :D
Аватар
GECKO

Мнениеот aggressive_rider » Вто Фев 02, 2010 3:19 pm

@GECKO aз сега ще взимам fox vanilia...на дали ще го има този проблем тогава :popcorn: Мерси много :agree: това за шока не го знаех. :beer:

П.П Аз още когато го взех си беше с водач.
aggressive_rider

Мнениеот botroid » Вто Фев 02, 2010 10:39 pm

aggressive_rider написа:Pеших да е shimano deore (този за 59лв) тъй като бюджета ми е ограничен.Казаха ми, че не е много здрав за DH, но предполагам че е най-добрия до 60лв.

Деорето може да не е много здраво за DH, но е значително по-добро откъм здравина, спрямо altus/acera/alivio, които се луфтят и чупят дори от XC каране, а кво остава ако е нещо по-агресивно. От известно време връткам RD-M510, модел 2006-та и съм доволен. В най-новото Деоре, модел 2010-та има разни благинки полезни за надолу, като шадоу нисък профил, хубави яки пружини, без тракане, блъскане по чейнстея и вертикално мяткане, ама е 80 лв. Но с оглед на предимствата, може би си заслужава 20 лв. отгоре.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот bikerider » Вто Фев 02, 2010 10:47 pm

Снимки: на http://www.shimano-europe.com има да ги ринеш с лопата. Ама кой да гледа, по-лесно е да се пита, нали ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот aggressive_rider » Вто Фев 02, 2010 10:59 pm

@botroid благодаря ти че ми каза за това деоре, но съм мислил доста по въпроса.Мислех да взема deore xt (ако не бъркам името) но се отказах, защото на бомбата както сигурно знаеш, ухото се къса лесно а ако го скъсам и обтегача влезне в спиците и му стане нещо , много ще ме е яд.Поради тази причина реших да е по-евтин, а също така донякъде и заради парите.
aggressive_rider

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Фев 05, 2010 4:07 pm

По съвет на веломанци, избрах Sora /късо рамо/ в комплект с ново ухо и шимански жила. Ще я монтирам и след уикенда ще дам отзиви за работа. Hone не се внася в България от доста време от Веломания. В байкцентъра го няма в наличност само с поръчка, но не е сигурно...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот airborneone » Пет Фев 05, 2010 8:27 pm

EccentricMOTION написа:Ще я монтирам и след уикенда ще дам отзиви за работа.

Най-добре ще направиш да НЕ даваш отзиви и да се поспреш със спама, щото вече трудно се издържаш. :eyebrow:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот fenoryl » Пет Фев 26, 2010 6:39 pm

Днес за нещастие, стоших моя дерайльор (Sram X4). Влезна си в спиците, скъса 2 спици, накриви още няколко и накрая се самоуби :D . Незнам защо ми е забавно ... може би щото ще олекна доста ... :D

Та чудя се между Sram X7 или Shimano SLX ... и двата се монтират на ухо. Гледах Shimano Saint, но евтиният вариант (109лв) е за захват на оста на главината ... т.е. май не ми върши работа.
И двата дерайльора са на една и съща цена - 110лв.
Някак си окото ми бяга повече към SLX тъй като с късото рамо качва от 11 до 32 зъба и разлика отпред 22.

Рамката е RAM FR 07
Командата: Sram X4.
Венец касета: Sram PG-830 (8 скорости)
Верига Sram PС-830 (8 скорости)

Ако може да ме посъветвате какво да взема ще съм много щастлив.
Ако имате и някакви други предложения в този ценови клас с радост ще им обърна внимание. :)

Поздрави!
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот SeSSion » Пет Фев 26, 2010 7:18 pm

Нали знаеш, че ако вземеш SLX ще трябва да сменш и командата. Според мен няма смисъл от това, защото X.7 е един доста добър дерейльор.
SeSSion

Мнениеот hitar_potar » Пет Фев 26, 2010 7:19 pm

SHIMANO SLX - малко трудно с тая срамска команда - не са съвместими. :agree: иначе аз моя глас си го давам точно за тоя дерайльор - година и нещо притежавам такъв, но му се радвах само половината време поради липсата ми. :D много приятно превключва при правилна настройка и е доста прибран, да не говорим пък колко приятен е на външен вид. лично на мен от Х-7 нагоре всичките срамски решения са ми еднакви, само с някакви дребни разлики. :dontknow:
ако се насочиш наистина към SLX, ще ти трябва и шиманска команда или модела на срам, който е съвместим само с шимано. също така, ако искаш в този случай, можеш да пишеш съобщение - в момента се чудя дали да продавам моя SLX (заради ъпгрейд) или да си го ползвам на втория байк. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот fenoryl » Пет Фев 26, 2010 7:39 pm

E SLX-a не е ли с предавателно 1:1?
Аватар
fenoryl

Мнениеот Ozzie » Пет Фев 26, 2010 8:24 pm

не е
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот moz » Пет Фев 26, 2010 8:40 pm

fenoryl написа:И двата дерайльора са на една и съща цена - 110лв.

http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/SRAM_ ... 360045732/ :eyebrow:
moz

Мнениеот botroid » Пет Фев 26, 2010 11:44 pm

Какви ви са впечатленията от Sram X4 дерайльор при спускане? Карам с Деоре обикновен, но обмислям да го сменя, защото надолу трака и се мятка доста, което е типично за всички евтини шимански модели.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот fenoryl » Съб Фев 27, 2010 7:11 pm

Така...

Впечатленията ми от X4 не са лоши, въпреки станалото. Дерайльора е със средно рамо, съответно се мяташе, но в граници. Колелото си имаше и водач, може би и това влияе съществено. Но като цяло съм доволен. Отвори минимален луфт, но то това със всеки един се случва. Дори с луфта не съм има проблеми с превключването. Пружината му също е сравнително силна.

Днес ходих до БАС да си оправям пораженията върху каплата. Трябваше да си купя и дерайльор, но се чудих доста... имаха X5 с пластмасово тяло и алуминиево рамо на цена от 75лв. X7 - беше на 109лв, но беше целия пластмасов. И се зачудих какво да взема. Най-много ме притеснява че рамото на този Х7 е от пластмаса и е по-късо от това на Х5. Вярно по-лек е, но ... дали е надеждна тази пластмаса?

Та Х5 или Х7...?

А и дугото - тъй като в сайта на СРАМ не намерих информация с какви рамена се предлагат конкретните модели, нито в какви граници на зъбните колела работят дерайльорите на СРАМ с късо рамо, някой ако знае нещо по този въпрос може да сподели :)
Аватар
fenoryl

Мнениеот rockett » Пон Мар 01, 2010 1:47 pm

Тъй като не съм изпробвал X7, но 1 мой авер го изпробва мъжката мога да ти кажа че бива. Беше се пребил на едно място целия отегач бе надран, но факт не беше разлуфтен нито огънат. Както се вика издаржа изпита :roll2: но и от X5 не съм чувал оплаквания, всъщност карам X5 и нямам никакви проблеми. А за късото рамо, мисля че в 1 тема бях прочел че се кара късо рамо само ако караш отпред на 2 плочи, но не съм обеден. Аз карам с късо и до сега без крижи и надявам се и така да си отиде. Доколкото съм чувал късото опъва повече от средното.
Бях скептичен към религията, докато не рaзбрах, че съм БОГ !
Аватар
rockett

Рейтинг: 1116

Мнениеот fenoryl » Пон Мар 01, 2010 4:14 pm

За мое най голямо учудване, днес си намерих X7 с късо рамо - а по принцип го има само с средно и дълго. Много сладък дерайльор :D (едно такова малко :D ). Беше последния и ми го свалиха от един Specialized с 8-ца касета. Това ме нявява на мисълта че не би трябвало да имам проблеми с превключването. А и карам с 1 плоча отпред с 32 зъба. :)
Аватар
fenoryl

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Мар 01, 2010 10:16 pm

fenoryl написа:За мое най голямо учудване, днес си намерих X7 с късо рамо - а по принцип го има само с средно и дълго. Много сладък дерайльор :D (едно такова малко :D ). Беше последния и ми го свалиха от един Specialized с 8-ца касета. Това ме нявява на мисълта че не би трябвало да имам проблеми с превключването. А и карам с 1 плоча отпред с 32 зъба. :)

Kарам със същата комбинация! :beer: :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот kvv » Вто Мар 02, 2010 12:13 am

Аз карам само с шимано- всички тракат, но са по-здрави от срам/особено в ниските класове/. Дерейльорите при дх са си консуматив, поне при мен. Деоре съм карал 2-3 много здрави доста издържаха. ХТР- издържа 3 карания без удари/дълго рамо/направо няма по-куца оферта за 220лв. ХТ-добър, 105-добър и доста здрав, ацера и аливио-супер за тази цена- който и да изберете разлуфти ли се хвърляйте/после ремонта на шина ,спици и ухо ще ви излезе солено, а и пак ще трябва да купувате обтегач / .
I live for this s...
Аватар
kvv

Рейтинг: 1218

Мнениеот WestIce » Вто Мар 02, 2010 9:49 am

Карай с дерайлъор на ос пък ще видим... Ако рамката не се суче няма никакви проблеми. А и дерайлъора ми е влизал 3 пъти между спиците и само той и спиците страдаха.
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот Night_Falcon » Вто Мар 02, 2010 7:30 pm

WestIce написа:Карай с дерайлъор на ос пък ще видим... Ако рамката не се суче няма никакви проблеми. А и дерайлъора ми е влизал 3 пъти между спиците и само той и спиците страдаха.

И аз съм с дерейлъор за ос, не е мърдал.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот fenoryl » Чет Мар 04, 2010 6:42 pm

Е да, спестявате от ухо.

За момента да не говоря много, но съм доволен то този Х7. Сам се настрои дори. :D
Аватар
fenoryl

Мнениеот bikerider » Пет Мар 05, 2010 7:06 am

fenoryl написа:Е да, спестявате от ухо.

Не и като тегло, но определено е за препоръчване, особено ако млатиш колелото.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Jumpup » Нед Дек 05, 2010 3:39 pm

Здравейте. Имам едно питане и ще използвам тази тема за да не отварям излишна нова. Кой от двата обтегача е по-подходящ за спускане и по-здрав Sora RD 3400 SS http://www.bikescenter-bg.com/images/bi ... 400_SS.jpg или Sora RD 3300 http://www.bikescenter-bg.com/images/bi ... i_sora.jpg ? Прочетох всичко за Sora във форума и останах с впечатление, че много спускачи използват този нискобюджетен модел, така че и аз се насочих към него за момента. Повечето отзиви са положителни което ме кара да мисля, че и аз в скоро време ще се обзаведа с един от двата модела. Моля дайте съвет.
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд