Важна тема: RAM HT2

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Важна тема: RAM HT2

Мнениеот DDH » Нед Дек 06, 2009 3:43 pm

Мерси на всички, значи ще е рам-а. А относно гумите дали Kenda SB8 2.35 ще влезе отзад или трябва да е 2.1.

Замислям комбинация от Kenda SB8 отзад и Kenda Nevegal отпред. Какво ще кажете?
Аватар
DDH

Рейтинг: 1200

Мнениеот Di_mitar » Нед Дек 06, 2009 5:01 pm

DDH , не знам тази гума дали ще влезе отзад. Аз карам НТ 2 с тази http://www.dimibike.com/product_info.php?cPath=44_101_106&products_id=1731 отзад и не съм имал проблеми досега
Аватар
Di_mitar

Рейтинг: 1215

Мнениеот sailman » Нед Дек 06, 2009 5:19 pm

По въпроса дали Kenda SB 8 ще "влезне отзад" на НТ 2, не знам, но по отношение на комбинацията, която си харесал мнения можеш да прочетеш тук - viewtopic.php?f=28&t=26005

След 6 месеца каране с Kenda Nevegal 2.35 DTC отпред и Kenda SB 8 2.35 DTC отзад, мога да споделя някои впечатления от комбинацията.
На първо място искам да натвърдя - това не са гуми за крос - кънтри (поне както го разбират повечето хора в този форум)
Казвам туй, поради няколко причини:
1-во - Размера 2,35 или 58-559 си е реален, което съответно не предполага лекотата при въртене, характерна за типичните крос - кънтри гуми.(и така се оказа и на практика)
2-ро - Смеската, от която са изработени е доста мека, въпреки двукомпонентния протектор, което също води до малко по-мудно търкаляне на гумите. Това в никакъв случай не го приемам за недостатък, но ако разглеждаме гумите в една друга светлина (не с предназначение крос-кънтри)
3-то - Протектора на Невегала е с доста агресивна шарка, което също не го прави твърде подходяш за ХС. (имам предвид, че за нормални крос-кънтри терени и каране е излишно да се слагат толкоз "хапливи" гуми)

Иначе, мога да кажа само добри неща за поведението на тия гуми при най - разнообразни терени и условия. Имат отлично поведение в завой и стабилност при "рошави" скалисти участъци, съчетани с относително добри качества при катерене. Като казвам "катерене", туй нека да не заблуждава - говоря за сцеплението на гумата при качване на стръмни технични участъци, не за лекота на търкаляне.
Но това е комбинация, която бих препоръчал (и карал) основно на сухи, скалисти и не особено кални/покрити с шума терени. По покрити с пясък и дребни нестабилни камъни пътеки, също не са в стихията си (особено "блокчетата"), но това е терен, който би поставил на изпитание която и да е гума.
С две думи, ако смяташ, че стилът ти се доближава да понятието "агресивно крос - кънтри", което доста народ нарича тук "Олмаунтин" или "АМ" (според мен погрешно), мисля че тези гуми биха ти допаднали. (аз самия, когато му дойде времето/сухото пак ще си ги обуя)
Ако, обаче караш чисто ХС, по-добре се насочи към други марки/модели/размери гуми.

Ето тук можеш да видиш някои снимки на гумите и размерите им - http://picasaweb.google.bg/sailman90/Razmeri_na_Kenda#
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот DDH » Нед Дек 06, 2009 10:30 pm

Да мерси точно такъв какавто ти го описваш е стилът ми агресивно ХС/АМ. Мерси на всички.

П.П. Значи да взема рамката от съфорумничка ни _SoRa_ .
Аватар
DDH

Мнениеот hitar_potar » Пон Дек 07, 2009 4:06 am

с риск да влезна в някое клише - мислил ли си да се насочиш към максис хай ролър? ползвах един 2,35 отзад на рам хт2 в продължение на няколко месеца, след това минах на мека рамка и продължавам да съм със същата гума... вече година се очертава общо. изключително доволен съм от гумата, няма голямо съпротивление при търкаляне, дава достатъчно сцепление по пътеките, а и доколкото виждам - грайфера почти не е мръднал за толкова време разнообразно ползване. изключително доволен съм и бих я заменил само за следващия размер - 2,5, и то двуслойна или както там се води. отпред съм карал с швалбе спейс - накратко не ти го препоръчвам - също и с една изтъркана хай ролър 2,7, ама на нея душичката й е извадена отпреди и ми е дадена само да я търкалям из града.
относно избора на рамката - тази на @Sora е с доста приятен цвят, а и съм сигурен, че е бая запазена. действай смело в това отношение! :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот DDH » Пон Дек 07, 2009 5:22 pm

Прочетох добри коментари по отношение на High Roller-а добри мнения но за отбред според мен Nevegal се държи по добре, значи комбинацията е такава а пък като не ми харесат другия сезон други.

Поздрави!
Аватар
DDH

Мнениеот veskoz » Пет Дек 18, 2009 1:16 pm

DDH написа:Прочетох добри коментари по отношение на High Roller-а

Мисля, че ще останеш по-доволен от един Continental Vertical която има ниско съпротивление при търкаляние, относително дълъг живот и безупречно поведение на мокро. Не мога да кажа същото за High Roller-а. Недоволен съм от пробега 1100 планина не издържа. Наистина това е доста относително до човек, но доста от хората тук знаят как карам и не мисля, че съм я тормозил излишно - все пак предимно катеря. :peace:
Успех с избора!
:peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот dancho717 » Пет Дек 18, 2009 9:05 pm

Най-накрая и аз се сдобих с нещо :P Изображение
Аватар
dancho717

Рейтинг: 1152

Мнениеот DDH » Съб Дек 19, 2009 2:41 pm

А за предна някакви мнения, според мен Kenda Nevegal или ?

П.П. Сдобих се с рамката на съфорумничката ни _SoRa_.
Аватар
DDH

Диаметър на средната тръба на HT2

Мнениеот atanasuzunov » Сря Мар 03, 2010 12:23 pm

Здравейте!
Интересувам се какъв е външният диаметър на средната тръба на рамка RAM HT2 (ht.two) - тази в която влиза колчето на седалката. Трябва ми за да избера диаметър на захвата на преден дерайльор, защото са два - 31.8 и 34.9mm. Доста търсих в нета такава информация, но не намерих.
PS: Честит 3-ти Март на всички! ;-)
Take the best, fuck the rest!
Аватар
atanasuzunov

Re: Диаметър на средната тръба на HT2

Мнениеот bdz43r » Сря Мар 03, 2010 12:27 pm

31.8
Аватар
bdz43r

Re: Диаметър на средната тръба на HT2

Мнениеот atanasuzunov » Сря Мар 03, 2010 12:46 pm

Благодаря! ;-)
Take the best, fuck the rest!
Аватар
atanasuzunov

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 03, 2010 1:27 pm

@atanasuzunov

не знам къде си гледал и къде не, но явно не си разцъкал достатъчно тук?

P.S. Хвърли после един поглед в ЧЗВ на списъка с "важни теми"
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Дължина на оста на средното движение на РАМ ХТ2

Мнениеот le_faux » Пон Мар 29, 2010 10:11 pm

Моля за помощ, може ли някой да ми каже каква е дължината на средното движение /окталинк/ на РАМ ХТ2 така, че да се получи линия на веригата 50. Моля не ме съветвайте да ползвам търсачката за теми в които е дискутирана темата. Благодарение на търсачката имам ново 113мм неизползваемо средно движение.

Благодаря предварително :-)
GSM: 0877048418
Аватар
le_faux

Рейтинг: 1175

Мнениеот NikolaZ » Нед Апр 18, 2010 9:18 pm

Някой може ли да сложи снимки на ht2 със следните цветове white-blue,red-white,white-red
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот XaXo_maXo » Нед Апр 25, 2010 1:09 pm

Здравейте,

Пиша си първия пост в този форум :D . Предстои ми покупка до няколко дни на RAM HT2. Прочетох повечето теми и се спрях на HT2 с викла Tora 302. Но проблема ми идва с рамката.. Висок съм 1.88-1.89 а дължината на крака ми е 91-92 см. => би трябвало правилния размер за мене да е рамка размер 21' (около 21 де). Но в този случай, дали няма да имам доста проблеми при спускането? Освен това би ли трябвало като сложа рамка с 130мм ход да ми се качи кормилото по на високо и как ще повлияе това? Другият вариант е 19 ката с удължена лапа, но не съм чул положителни отзиви за удължаването на лапата. Имам и още един основен проблем - имам болки в кръста и попринцип незнам кой вариант ще ми действа по-малко натоварващо върху кръста - това е и основната причина поради която се чудя толкова много - инче нямаше да му мисля толкова. Не съм карал рамка 21, но мисля че тя ще ми е по уднобна, тъй като 19 ми идва малко къса - в смисъл размера ТТ (по сайта на рам). В крайна сметка мисля HT 2, 21' с Tora 302 да ми е избора, но не съм още 100% сигурен. Дали ще загубя много при спусканията, и дали по високата вилка (ако наистина е по висока :)) ще повлияе положително или отрицателно?

Много ще се радвам и ще съм много благодарен, ако нчкой сподели своя опит и съжелявам ако псота ми звучи като персонален проблем или се повтаря.
XaXo_maXo

Мнениеот bio » Нед Апр 25, 2010 2:48 pm

аз съм около 1.87 и карам 21'' RAM HT2 и Tora 302 с окомплектовка на RAM HT1- на мен ми е адски удобна. можеш да свалиш доста седалката, така че предполагам няма да имаш проблем със спусканията ... все пак аз не се спускам много много .. и в случая не мога да съм обективен. Какво си карал преди това ?!?
За кръста не мога да ти помогна ... съжалявам и успех в покупката !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот kapitanblood » Пет Апр 30, 2010 11:29 pm

XaXo_maXo написа:Здравейте,

Пиша си първия пост в този форум :D . Предстои ми покупка до няколко дни на RAM HT2. Прочетох повечето теми и се спрях на HT2 с викла Tora 302. Но проблема ми идва с рамката.. Висок съм 1.88-1.89 а дължината на крака ми е 91-92 см. => би трябвало правилния размер за мене да е рамка размер 21' (около 21 де). Но в този случай, дали няма да имам доста проблеми при спускането? Освен това би ли трябвало като сложа рамка с 130мм ход да ми се качи кормилото по на високо и как ще повлияе това? Другият вариант е 19 ката с удължена лапа, но не съм чул положителни отзиви за удължаването на лапата. Имам и още един основен проблем - имам болки в кръста и попринцип незнам кой вариант ще ми действа по-малко натоварващо върху кръста - това е и основната причина поради която се чудя толкова много - инче нямаше да му мисля толкова. Не съм карал рамка 21, но мисля че тя ще ми е по уднобна, тъй като 19 ми идва малко къса - в смисъл размера ТТ (по сайта на рам). В крайна сметка мисля HT 2, 21' с Tora 302 да ми е избора, но не съм още 100% сигурен. Дали ще загубя много при спусканията, и дали по високата вилка (ако наистина е по висока :)) ще повлияе положително или отрицателно?

Много ще се радвам и ще съм много благодарен, ако нчкой сподели своя опит и съжелявам ако псота ми звучи като персонален проблем или се повтаря.

Карам RAM HT2 21' и съм малко по нисък от теб 184 см.Преди седмица направих първото си по сериозно спускане с тая рамка(от вр.Мургаш ), и се предстви много добре.Както каза колегата може да си смъкнеш седалката до долу и няма да имаш проблеми със спускането :agree: Вилката ми е 130 мм ALL MNT3 на марзочи.
Image015.jpg
(273.28 KiB) 477 пъти
.А за кръстта при специалист ;) .....
Поздрави и успех :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

рам хт2

Мнениеот kulkata » Сря Май 05, 2010 2:51 pm

здравейте,мисля да взимам ram ht 2,но малко съвет за размера и избора? тежа 85 и съм над 180 см висок
Аватар
kulkata

Рейтинг: 1354

Re: рам хт2

Мнениеот Sartor » Сря Май 05, 2010 3:05 pm

Смятам, че 19" за теб ще ти е добре, но все пак е добре да отидеш в магазина да си го провериш на място и дори да направиш едно пробно кръгче (предполагам в България дават...)
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот Inzagi » Сря Май 05, 2010 4:48 pm

kulkata написа:здравейте,мисля да взимам ram ht 2,но малко съвет за размера и избора? тежа 85 и съм над 180 см висок

http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/269-tips008
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот hakama » Пон Юни 21, 2010 4:03 pm

Привет,
Интересува ме колко е дължината на горната тръба на RAM HT2 17"

Горна тръба - Това е дължината на горната тръба на рамката, измерена от центъра на челната тръба до центъра на седалковата. Понякога липсва горна тръба в същинския смисъл на думата, така че се използва мислена линия. Горната тръба има важно значение за размера на рамката и за постигане на по-изправена или по-изпъната позиция върху велосипеда.

По принцип горната ефективна тръба- от статията не ми стана ясно откъде точно се замерва (на челото),

Ефективна горна тръба - мислената линия, прокарана по хоризонтал между центъра на челната тръба при горния й ръб и центъра на колчето за седалката. - явно на графиката не е изобразено точно (по-надолу трябва да е стрелката?!).
По каталог е 575мм.

http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 0-focus005

Meрси :beer:
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот Lance_VII » Пон Юни 21, 2010 8:07 pm

Здравейте!

Наскоро си взех RAM HT2 със седалка и колче SDG. Винаги съм карал с чантичка под седалката, но за тази технология I-Beam на SDG
не можах да намеря нищо подходящо... Някой случайно да е имал подобен проблем и дали има някакво решение ?

Ще съм много благодарен ако някой ми помогне :)
Изображение
С бензин в кръвта, но с колело на пътя :)
Аватар
Lance_VII

Мнениеот bio » Пон Юни 21, 2010 10:14 pm

Lance_VII написа:Здравейте!

Наскоро си взех RAM HT2 със седалка и колче SDG. Винаги съм карал с чантичка под седалката, но за тази технология I-Beam на SDG
не можах да намеря нищо подходящо... Някой случайно да е имал подобен проблем и дали има някакво решение ?

Ще съм много благодарен ако някой ми помогне :)

ами първото на което попаднах е ТОВА можеш и ти да си направиш нещо подобно ...
или такова ... малко гугъл сърч: i-beam bag ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот delPierro » Вто Юни 22, 2010 4:08 pm

Не знам какво представлява захващането на сегашната ти чантичка, но ето какво самоделно решение направих аз за купената от мен преди седмица чантичка - ето такава http://www.stenata.com/ranitsi/ranitsi-aksesoari/produkti/bike-bag-iv .
Zakrepvane 007.jpg
http://www.mtb-bg.com/forum/download/file.php?mode=view&id=7445&sid=d997f5bfec52cbaae9147c57472a8fc7 , като това е щипката за която се закача чантичката
Zakrepvane 006.jpg
. В крайна сметка монтирано изглежда така :
Zakrepvane 003.jpg
. Не мога да кажа достатъчно устойчиво ли е тъй като все още не съм карал с чантичката.
delPierro

Рейтинг: 1390

Мнениеот Lance_VII » Чет Юни 24, 2010 10:28 am

Благодаря за съветите.
На седалката в момента има монтиран I-Beam Saddle Bag Mount. Остана по някакъв начин да закрепя чантичката.
Изображение
С бензин в кръвта, но с колело на пътя :)
Аватар
Lance_VII

Мнениеот hakama » Нед Юни 27, 2010 11:23 pm

Привет, спрял съ мсе на раmka HT2 17", ще си сглобявам колело.
Има възможност за багажник (велодисаги), нали?
За калниците няма смисъл да питам, с какви чашки трябва да се оборудва и какво ще ми струва това?
Нещо друго специфично по рамката?
Ще е втора ръка.
:beer:
Аватар
hakama

Мнениеот bio » Пон Юни 28, 2010 7:39 am

багажник ще може да се монтира ... обаче ще трябва да се ползват там разните му планки ... защото в горния край триъгълника няма отвори за захващане на багажник !!! долу при dropout-a мисля има дупки, ама пак ще проверя довечера. на сайта на рам пише на спецификация на рамката ...чело за полуинтегрирани чашки започват от 15лв.
според мен това не е рамка за багажник и велодисаги (не ми изглежда надеждна тази работа с планките).
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот hakama » Съб Сеп 04, 2010 9:35 am

Какво средно движение (octalink) трябва да е, видях че е 68мм, а дължината му? Тя зависи ли пряко от курбелите?

За пребоядисването - боята лесно ли се сваля?

На някой намира ли му се излишно ухо за дерайльор?
Аватар
hakama

Мнениеот bio » Съб Сеп 04, 2010 10:21 am

виж аз карам рамка HT2 с окмплектовката на HT1 и следователно според спецификацията карам с 68/113 и курбели XFlow ... следователно и на теб ти трябва същата дължина. дължината зависи от типа на средното движение, целта е венците да се позиционират на правилната позиция. сигурно е писано по въпроса някъде ...
за пребоядисването има писано много и как като я уплашиш боята на RAM пада.
ухо в най-добрият случай мога да ти дам криво :> ... купи си продават уши за 15 лв.
анти-каски !!!
Аватар
bio

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри