Да се съберем, да направим нова пътека!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Да се съберем, да направим нова пътека!

Мнениеот thefatcat » Сря Май 04, 2005 1:17 pm

Трябват хора, за да направим малко скокове и да оправим "тайната пътека" на витоша-симеоново(до лалето). Има и идеи по-късно да се направи North-Shore, но като за начало ще оправим пътеката.(малко скокове, дропове, виражи и т.н.)
Срещата е в 10:30 (петък) на кабината на симеоново, който ще дойде да си носи инструменти за копане.:spin:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот caspar » Сря Май 04, 2005 1:19 pm

Не си доуточнил - [b]БЕЗ[/b] колела.
:beer:
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот thefatcat » Сря Май 04, 2005 1:21 pm

Според мен който, както иска, стига да си земе интрументи :spin:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Мнениеот caspar » Сря Май 04, 2005 1:23 pm

Предлагам всеки, който ще идва да напише нещо тук, за да не се окаже, че накрая само 2-3 сме пред кабинката. Поне едно 10-15 да се съберем.
Аватар
caspar

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 04, 2005 1:31 pm

Е де.Казал съм,че ще дойда.:)
Незнам само дали ще съм без или със байк.Зависи от това как ще ми е по-удобно да нося инструментие.

Айде,ще се видим в петък.
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот caspar » Сря Май 04, 2005 1:38 pm

Аз ще взема бял спрей.
Аватар
caspar

Мнениеот thefatcat » Сря Май 04, 2005 1:41 pm

екстра, за сега сме 4-ма сигурни и още към 5, за които не се знае.. :spin: Работя по въпроса,:thumb:
Аватар
thefatcat

Мнениеот marshall__ » Сря Май 04, 2005 1:45 pm

Ей тш, аз дадох главните идеи и препоръки, защо не ме спомена никой? :D

Аре до петък! :beer:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот thefatcat » Сря Май 04, 2005 2:01 pm

значи са 5 сигурни и вече 7, за които не е...:spin:
Аватар
thefatcat

Мнениеот AgentOrange » Сря Май 04, 2005 4:11 pm

Ще ме прощавате, но имам нЕкои съображения срещу правене на трасе ТОЧНО на това място. "Тайното" трасе сме го прокарвали аз и the_fly (Ники Титев) миналата пролет. Отказахме се да го развиваме поради следните причини:
а) Мястото е в резерват, съответно могат да станат големи бози.
б) Почвата е ужасно мека, нестабилна и чувствителна - при малко повече натоварване трасето ще се изрови за седмици.
в) Борбата с безбройните ниски клони, е силно непродуктивна - чистили сме го 3-4 поредни дни, само за да се върнем следващия ден и пак на места да бъде почти непроходимо.

Евентуално трасе на Драгалевци ще има следните предимства:
а) по-лесен и директен достъп с Драгалевския лифт.
б) по-стабилна почва, съответно доста по-дълъг живот на трасето.
в) МНОГО по-малко клони.

Не ме разбирайте погрешно - 100% съм "за" правене на трасета, скокове, рампи и т.н.. Просто "тайното" не е оптималното място за влагане на усилия...
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот bikerider » Сря Май 04, 2005 4:28 pm

Това с резерватите е наистина интересен въпрос.

Понеже никой никого не контролира горе на Витоша, призовавам ви да не нанасяте излишни щети на природата като да разкопавате живи корени или да изкоренявате растения/малки дръвчета.

Лично аз считам, че колкото по-малко пътеки има, толкова по-добре. Аз карам предимно на места където и да искам не може да се прокарат пътеки, но за северния склон, който и без това е вече изровен яко не само от нас - нека да пазим природата, за да можем да караме още дълго време.

Искрено се надявам, че всички тук искат като мен да караме сред природата, а не за нейна сметка...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот marshall__ » Сря Май 04, 2005 4:37 pm

[quote="AgentOrange"]

Ще ме прощавате, но имам нЕкои съображения срещу правене на трасе ТОЧНО на това място. "Тайното" трасе сме го прокарвали аз и the_fly (Ники Титев) миналата пролет. Отказахме се да го развиваме поради следните причини:
а) Мястото е в резерват, съответно могат да станат големи бози.
б) Почвата е ужасно мека, нестабилна и чувствителна - при малко повече натоварване трасето ще се изрови за седмици.
в) Борбата с безбройните ниски клони, е силно непродуктивна - чистили сме го 3-4 поредни дни, само за да се върнем следващия ден и пак на места да бъде почти непроходимо.

Евентуално трасе на Драгалевци ще има следните предимства:
а) по-лесен и директен достъп с Драгалевския лифт.
б) по-стабилна почва, съответно доста по-дълъг живот на трасето.
в) МНОГО по-малко клони.

Не ме разбирайте погрешно - 100% съм "за" правене на трасета, скокове, рампи и т.н.. Просто "тайното" не е оптималното място за влагане на усилия...
[/quote]

Като цяло единственото което горе-доло не е най-приятно е факта, че е много мека почвата, но според мен не чак толкова, че няколко на място и добре пипнати скока да са фатални. При постройките, визирам и полу-дървена попивка - всепак като се прави нещо, да се прави като хората.

Клоните и проходимостта като фактор според мен не е толкова зле. Вярно само няколко пъти съм карал там, но е достатъчно. Като казваш, че сте кастрили 3-4 дни поред, взимаш ли под внимание бройката на работещите лица? :D

Това за резервата наистина не го знаех, какво точно резервират и къде по-точно?

Всепак не сме тръгнали да сечем дървета, а да придаден вид на една пътека..

Аз предлагам да видим какво може да направим, естествено без никакви околни щети..
Аватар
marshall__

Мнениеот marshall__ » Сря Май 04, 2005 4:44 pm

[quote="bikerider"]

Това с резерватите е наистина интересен въпрос.

Понеже никой никого не контролира горе на Витоша, призовавам ви да не нанасяте излишни щети на природата като да разкопавате живи корени или да изкоренявате растения/малки дръвчета.

Лично аз считам, че колкото по-малко пътеки има, толкова по-добре. Аз карам предимно на места където и да искам не може да се прокарат пътеки, но за северния склон, който и без това е вече изровен яко не само от нас - нека да пазим природата, за да можем да караме още дълго време.

Искрено се надявам, че всички тук искат като мен да караме сред природата, а не за нейна сметка...

[/quote]

Изключително си прав, но както вече казах, никой не отива с мисълта, че ще сече дърва и ще изкоренява малки храстчета. Всичко ще бъде в границите на допустимото и на нормалното. Според мен мястото е страхотно и ние ще го запазим такова! Никога нямам за цел опропастяване на природата :D

Надявам се вече добитите грешни впечатления изчезнат :8D::agree:
Аватар
marshall__

Мнениеот BuxpeH » Сря Май 04, 2005 9:17 pm

[quote]Изключително си прав, но както вече казах, никой не отива с мисълта, че ще сече дърва и ще изкоренява малки храстчета. Всичко ще бъде в границите на допустимото и на нормалното. Според мен мястото е страхотно и ние ще го запазим такова! Никога нямам за цел опропастяване на природата

[/quote]

За съжаление, доколкото съм наясно с правилниците им, ние нямаме право изобщо да се отклоняване от маркираните пътеки, а за тях намеса в резервата се брои и изкопаване на скок и попивка, преместване на клони, а за построяване на инженерни съоръжения като north shore да не говорим.
Жалко :bawling: , аз също за тази пътека се бях сетил. Естествено нас никога няма да могат да ни хванат, но последствията биха могли да бъдат много лоши. Примерно да ни забранят лифта !?
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот caspar » Сря Май 04, 2005 9:42 pm

[quote="BuxpeH"]

[quote]Изключително си прав, но както вече казах, никой не отива с мисълта, че ще сече дърва и ще изкоренява малки храстчета. Всичко ще бъде в границите на допустимото и на нормалното. Според мен мястото е страхотно и ние ще го запазим такова! Никога нямам за цел опропастяване на природата

[/quote]

За съжаление, доколкото съм наясно с правилниците им, ние нямаме право изобщо да се отклоняване от маркираните пътеки, а за тях намеса в резервата се брои и изкопаване на скок и попивка, преместване на клони, а за построяване на инженерни съоръжения като north shore да не говорим.
Жалко :bawling: , аз също за тази пътека се бях сетил. Естествено нас никога няма да могат да ни хванат, но последствията биха могли да бъдат много лоши. Примерно да ни забранят лифта !?
[/quote]

Абе, тия от резервата нямат нищо общо с лифтовете. Немогат да ни забранят да се качваме. Нарушителите се глобяват с парични глоби или лишаване от свобода(май така беше).
Аватар
caspar

Мнениеот BuxpeH » Сря Май 04, 2005 9:48 pm

Не съм 100% сигурен, че не могат.
Ясно е, че ако решат да ни гонят горските пеш, пък и със джип, няма никога да ни стигнат за да си вземат глобата. Ако това стане масово и те видят, че нищо не могат да направят, ще се принудят да вземат някакви по-крайни мерки, нали?!
Еdit: И без това сме "врагове" на туристите. Едва ли ни тачат много.
BuxpeH

Мнениеот PtD » Сря Май 04, 2005 10:09 pm

[quote="caspar"]

Абе, тия от резервата нямат нищо общо с лифтовете. Немогат да ни забранят да се качваме. Нарушителите се глобяват с парични глоби или лишаване от свобода(май така беше).
[/quote]

Да бе, то и тия от НСБОП нямат нищо общо с безплатния хостинг, ама на, съсипаха ги. Така че не леж на тая кълка, ако решат - одма ни режат достъпа до планината с байкове :uhh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 04, 2005 10:48 pm

Значи,не е казано,че като се качим петък ще почнем с "тайната" пътека.Може и да се реши другаде.

Искам също така да уверя,че вандалщини няма да се правят.Просто участвал съм в подобени разчистващи и проектантски групи и преди.Нищо живо не пипахме.Аз лично намирах дурвен материал-не от дърветата в резервата да се разбира.Единствено паднали и умряли дървета сме ползвали за основи,като даже горските одобриха и ни разрешиха да продължим.
Даже ни помолиха да оправим едно мостче.
Искам да кажа,че докато не закачаме живи дървета,разтения,корени и тн. няма да има никакви проблеми.От личен опит говоря.

Всъщност,аз си мислех този петък просто да разчистим някоя патека(изгладим също:)),а не да стройм,но двете не си пречат.

Абе незнам.Каквото и да се реши,в петък съм горе с една малка лопатка за всеки случай.
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот AgentOrange » Сря Май 04, 2005 11:04 pm

@marshall
Не става въпрос за обработката на трасето и сковаването на рампите. Това е по-малкия проблем.
Основно ме притеснява карането - ако на "тайното" се направи трасе, и това се разчуе (а когато е обявено тук във форумите това определено ЩЕ стане) доста хора ще започнат да карат от там. Почвата на въпросното място обаче НЕ МОЖЕ да понесе регулярен трафик. Гледали сме го, мислили сме го, не става - дори и 3-4 човека с по няколко пускания на ден причинявахме ужасна ерозия на почвата. Ако "тайното" се разработи и се направят разни привличащи интереса скокове най-късно до средата на лятото на мястото на приятните в момента участъци ще има дупки, улеи и къртичини.
Просто трябва да се мисли в перспектива - глупаво е да се разравя гората и да се хвърлят усилия за трасе, което няма да може да издържи и един сезон активно каране...
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 04, 2005 11:24 pm

[quote="AgentOrange"]
...
[/quote]

Ще го имаме в предвид всичко което казваш.

Ние,че ще минем от там това е ясно,но аз и в самото начало на това начинание имах други места в предвид.
А и след твойте опасения все повече си мисля,че на тайната пътека най-много едно кастрене на стърчащи клони и нищо повече.
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Victor » Чет Май 05, 2005 7:25 am

И мен ме пишете вътре. Само че пак ще си задам тъпия въпроса къде е кабинката ?
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Рейтинг: 1700

Мнениеот velco » Чет Май 05, 2005 9:50 am

[quote="Victor"]

[/quote]

Всеки път на различно място (за която и от тях да се интересуваш :D).

Излизаш на Околовръстното по Симеоновско шосе, караш по него 1км обратно на часовниковата стрелка и стигаш до отбивка надясно (ще я познаеш по каките дето се трудят там (ако не видиш табелата, де)), караш по нея и стигаш до Мястото. Където и да е ходила, твойта кабинка рано или късно ще мине оттам.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Май 05, 2005 10:17 am

[quote="velco"]

[quote="Victor"]

[/quote]

Всеки път на различно място (за която и от тях да се интересуваш :D).

Излизаш на Околовръстното по Симеоновско шосе, караш по него 1км обратно на часовниковата стрелка и стигаш до отбивка надясно (ще я познаеш по каките дето се трудят там (ако не видиш табелата, де)), караш по нея и стигаш до Мястото. Където и да е ходила, твойта кабинка рано или късно ще мине оттам.

[/quote]

:rofl::rofl::rofl:
Кабинката беглец!
:rofl::rofl::rofl:
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот BuxpeH » Чет Май 05, 2005 10:44 am

[quote="AgentOrange"]

@marshall
Не става въпрос за обработката на трасето и сковаването на рампите. Това е по-малкия проблем.
Основно ме притеснява карането - ако на "тайното" се направи трасе, и това се разчуе (а когато е обявено тук във форумите това определено ЩЕ стане) доста хора ще започнат да карат от там. Почвата на въпросното място обаче НЕ МОЖЕ да понесе регулярен трафик. Гледали сме го, мислили сме го, не става - дори и 3-4 човека с по няколко пускания на ден причинявахме ужасна ерозия на почвата. Ако "тайното" се разработи и се направят разни привличащи интереса скокове най-късно до средата на лятото на мястото на приятните в момента участъци ще има дупки, улеи и къртичини.
Просто трябва да се мисли в перспектива - глупаво е да се разравя гората и да се хвърлят усилия за трасе, което няма да може да издържи и един сезон активно каране...
[/quote]

Сгласен съм с теб. Затова: много желаещи- много пътеки :eyebrow:
BuxpeH

Мнениеот marshall__ » Чет Май 05, 2005 11:29 am

[quote="Metal_Psycho"]

Искам също така да уверя,че вандалщини няма да се правят.Аз лично намирах дурвен материал-не от дърветата в резервата да се разбира.Единствено паднали и умряли дървета сме ползвали за основи,като даже горските одобриха и ни разрешиха да продължим.
Даже ни помолиха да оправим едно мостче.
Искам да кажа,че докато не закачаме живи дървета,разтения,корени и тн. няма да има никакви проблеми.От личен опит говоря.

Всъщност,аз си мислех този петък просто да разчистим някоя патека(изгладим също:)),а не да стройм,но двете не си пречат.
[/quote]

Именно това казах доста постове нагоре в предишната тема. Никой не е тръгнал да прави аграрщини. За дървения материял също това казах - "И самото място има големи перспективи (сумати паднали и изсъхнали дървета има) за постигането на голямо разнообразие до доло."

[quote="AgentOrange"]

@marshall
Не става въпрос за обработката на трасето и сковаването на рампите. Това е по-малкия проблем.......
[/quote]

Прав си, признавам. Просто мястото беше прекрасно за подобни изяви, но явно ще дирим друго такова :beer:

Както каза @Metal - ще го "минем" поне веднъж в петък и "тайното", пък квото решим на място.. :D
Аватар
marshall__

Мнениеот caspar » Чет Май 05, 2005 5:29 pm

Sorry пичове, няма да мога да дойда. В момента съм с 38.5 градуса температура. Sorry:indiffe:.
Аватар
caspar

Мнениеот marshall__ » Чет Май 05, 2005 5:33 pm

[quote="caspar"]

Sorry пичове, няма да мога да дойда. В момента съм с 38.5 градуса температура. Sorry:indiffe:.
[/quote]

Във връзка с това, някой друг който се отказва?

Попринцип имало някаква вероятност утре да вали дъжд. Така че, ако като се събудите сутринта и има лоши тъмни облаци, които ви напомнят на неприятен "Ужас" или "Трилър", който сте гледали наскоро - няма да се ходи :D
Аватар
marshall__

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Май 05, 2005 7:51 pm

Ми и аз така смятам да направим.:D
Ако сутринта ни приветстват облаци и дъжд,то няма да има смисъл само се правим на животни горе.:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Май 05, 2005 8:02 pm

мен ме отпишете...
забравих, че съм на урок утре....:angfire:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Май 05, 2005 9:43 pm

:rofl:
Ми,май утре няма да се копа:D
Нещи Котката у Ухато не се обаждат и те.
Пък и ако вали утре даже и в Софията няма да се кара:bawling::DДеебишен.
Аватар
Metal_Psycho

Следваща

Назад към Архив