[quote="AgentOrange"]
Ще ме прощавате, но имам нЕкои съображения срещу правене на трасе ТОЧНО на това място. "Тайното" трасе сме го прокарвали аз и the_fly (Ники Титев) миналата пролет. Отказахме се да го развиваме поради следните причини:
а) Мястото е в резерват, съответно могат да станат големи бози.
б) Почвата е ужасно мека, нестабилна и чувствителна - при малко повече натоварване трасето ще се изрови за седмици.
в) Борбата с безбройните ниски клони, е силно непродуктивна - чистили сме го 3-4 поредни дни, само за да се върнем следващия ден и пак на места да бъде почти непроходимо.
Евентуално трасе на Драгалевци ще има следните предимства:
а) по-лесен и директен достъп с Драгалевския лифт.
б) по-стабилна почва, съответно доста по-дълъг живот на трасето.
в) МНОГО по-малко клони.
Не ме разбирайте погрешно - 100% съм "за" правене на трасета, скокове, рампи и т.н.. Просто "тайното" не е оптималното място за влагане на усилия...
[/quote]
Като цяло единственото което горе-доло не е най-приятно е факта, че е много мека почвата, но според мен не чак толкова, че няколко на място и добре пипнати скока да са фатални. При постройките, визирам и полу-дървена попивка - всепак като се прави нещо, да се прави като хората.
Клоните и проходимостта като фактор според мен не е толкова зле. Вярно само няколко пъти съм карал там, но е достатъчно. Като казваш, че сте кастрили 3-4 дни поред, взимаш ли под внимание бройката на работещите лица?
Това за резервата наистина не го знаех, какво точно резервират и къде по-точно?
Всепак не сме тръгнали да сечем дървета, а да придаден вид на една пътека..
Аз предлагам да видим какво може да направим, естествено без никакви околни щети..