Доколкото се разбира от описанието, рамката е оптимизирана за вилка със 100 мм. ход. Също тъй, се чете и за подсилени дропаути и намалена височина на седалковата тръба. Това ме навежда на мисъл за извесна DJ & 4X насоченост, но това всичкото с уговорки...
Според мен този велосипед НЕ СТАВА за спускане, но подозирам, че питащият няма много точна представа, какво точно кара или иска да кара ("крос квартал" с елементи на "даун бордюр", предполагам, ако мога да си позволя да цитирам един известен съфорумец

)
Също така, смятам, че туй колело би могло до му свърши работа за карането на което ще го подлага питащият (ако правилно разбирам формулировката "не съм профисионалист и няма да са кой знаи какви спускания ... по скоро каране по гората и чат пат някакви скокчета")
Както знаем, като начален велосипед за спускане масово се използват Клаймъри, Волтиджи, НТ2 - ки и пр. колелета, дето не са за тая цел. (то не, че е за препоръчване туй, ама...) та едвали и това GT ще е нещо много по-различно.
Колкото до това, дали финансово е изгодна сделката и с какви компоненти е сглобено конкретното колело, не мисля, че при така поставеното питане е от особено значение...
Моля колегите да не се палят излишно...Просто това е поредната тема от поредния млад любител на "Маунтийнбайкингът", в чиито представи "Маунтийнът" на "байкингът" се изразява с яко на вид кололо.
Добре би било да се премести темата в правилният раздел (сещате се кой, предполагам)