Raleigh Freeride

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Raleigh Freeride

Мнениеот TanKeRa » Нед Мар 07, 2010 2:51 pm

Здравейте ,
въпроса ми е прост . Видях в yessbikes ,че това колело е намалено . Попада точно в моя бюджет . Въпроса ми е дали някои е имал такова колело - Raleigh като цяло , а пък може и точно Freeride , за да ми каже отзивите си . За момента съм се спрял на Спринт Хектор , който също е намален . Така че очаквам също и ако някой може да ги съпостави и да каже според него кой е по - добрия вариант
TanKeRa

Рейтинг: 1220

Re: Raleigh Freeride

Мнениеот axelmax » Нед Мар 07, 2010 5:50 pm

Дай линк на двете колела.Никой не е длъжен да ги търси .
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот azze » Нед Мар 07, 2010 6:26 pm

axelmax написа:Дай линк на двете колела.Никой не е длъжен да ги търси .

Не е чак толкова трудно. :D

Freeride и Hector.

Аз бих избрал Freeride,защото има две обикновени V-образни спирачки,които просто няма начин да не работят (за разлика от дисковата на Спинта),защото има колела с нормално разпределени и по-голям брой спици и е по-евтино.
И от двете колела не можеш да очакваш много,но Raleigh определено ми изглежда като по-добрия избор.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот axelmax » Нед Мар 07, 2010 7:04 pm

Идеята е като се задава въпрос,да е максимално конкретен и да набави някаква информация(например линковете). Всеки като почне да търси какви са колелата,ще се окаже ,че заради мързела на един много хора ще загубят време.
Аватар
axelmax

Мнениеот TanKeRa » Нед Мар 07, 2010 7:30 pm

Извинявам се много . Нов съм във форума , не е заради мързел уверявавам ви . Ето и линковете

http://www.yessbikes.com/index.php?page ... &Itemid=53 хектор

http://yessbikes.com/index.php?page=sho ... &Itemid=53 фрирайд
Последна промяна TanKeRa на Нед Мар 07, 2010 8:02 pm, променена общо 1 път
TanKeRa

Рейтинг: 1220

Мнениеот ico 1 » Нед Мар 07, 2010 7:41 pm

Ти още ли не си избрал? Сериозно ли питаш или пак ще си купуваш дрехи?
Няма голяма разлика, все едно е кой велосипед от тези двата ще вземеш. "Raleigh Freeride" ще е по-лесно да го намериш във Варна - http://www.sportdepot.bg/stores/owner/6-sport-depo-varna Изглежда го няма точно този модел в момента, но все пак провери.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот valio33 » Нед Мар 07, 2010 7:54 pm

Защо толкова се чудиш , все едно си купуваш къща...??? Хайде взимай ралито и спри да пускаш хиляди теми , ако все още не си разбрал , пак ще ти повторя , нищо качествено не можеш да очакваш за тези пари и ако наистина имаше мерак да си взимаш колело , досега да си си купил! От двете изброени бих избрал raleigh-a заради в-образните спирачки и като цяло по-качествените компоненти.
UFO!
Аватар
valio33

Рейтинг: 971

Мнениеот dom1n3r » Нед Мар 07, 2010 9:12 pm

+1 за freeride-a както и v-brake така и за скоростната система. Земай го него а пак после ако не го хвърлиш и отидеш да си купуваш дрехи можеш да го обновиш със необходимите компоненти. :bigeyes:
Човекът,който дели на нула и този,който може да удари циклоп между очите . :agree:
Аватар
dom1n3r

Рейтинг: 1126

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Мар 07, 2010 10:15 pm

Последна промяна azsa-bachinito на Нед Мар 07, 2010 10:26 pm, променена общо 1 път
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот axelmax » Нед Мар 07, 2010 10:18 pm

Спринта е победител .Голямата разлика е в стандрта на челото на рамката,което позволява да се монтира голям асортимент от вилки.Дискова спирачка(макар и много нисък клас),води след себе си главина за диск,по-скъп оптегач.
За тези пари токова.Аз бих следял пазара ,за някоя добра оферта.
Аватар
axelmax

Мнениеот ico 1 » Пон Мар 08, 2010 12:00 pm

@ axelmax, "Raleigh Freeride" е с oversize чело, нищо че е с вилка на резба. ;)
Аватар
ico 1

Мнениеот axelmax » Пон Мар 08, 2010 3:33 pm

+ :agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот Bolverk » Чет Мар 11, 2010 4:00 pm

Здравей,

Виждал съм и сервизирал колело Raleigh Freeride.Поради тази причина ще ти нахвърлям някой плюсове и минуси.
+ wheelset-a - по-точно нормалното разпределение на спиците здравите макар и тежки шини и главините при което най-важното е че задната е на шлиц, а не на резба.
+ Геометрията - има само два размера 17 и 20 инчово, но ако попадаш в някоя от тези височини то колелото ще ти се стори много удобно.
- Тежеста - ужасно тежи или аз вече съм се изнежил, но факт е че с тази вилка този курбел и някой други компоненти направо си е тухла.
- Вилката - не че вилката на Хектора е нещо по-различно, но просто и тази нестава.
= И на двете колелета челата им са 1 1/8 не се заблуждавайте, но при една смяна на вилка в по-нататъчен момент означава и закопуване и на лапа.
+ Спирачките - те не само че са спиращ V-brake ами са и Тектро, който аз намирам за значително по-добре спиращи от промаксовите.

Като цяло аз бих те съветвал да си вземеш Райлито и след време да му направиш някой промени за да се кара прилично.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти