Нашата група :)

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Нашата група :)

Мнениеот Kaski » Нед Мар 07, 2010 6:49 pm

hehe Saschko :D :D good idea :clap: :clap:
Then the bikes will work much better and they will be some gramm lighter ;) but we dont need this on this bikes....we have Cannondales with leftys ;)
Аватар
Kaski

Рейтинг: 1262

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Мар 07, 2010 6:54 pm

And they suck too.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот kvelikov » Нед Мар 07, 2010 7:02 pm

Браво и на Люлинската група!!!
На вас ви е било по-трудно, защото като гледам, не са минавали туристи и не е утъпкано... :dontknow:

:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот kojota » Нед Мар 07, 2010 7:05 pm

Не беше лесно - но не беше и трудно чак - снега ни спаси от калта ( до колкото беше възможно) , което беше супер , иначе приятен маршрут се оказа тази Люлин планина!
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот kvelikov » Нед Мар 07, 2010 7:11 pm

И браво на THEZOGGO за подробния фото-репортаж!!!

Аватар
kvelikov

Мнениеот Kaski » Нед Мар 07, 2010 7:37 pm

hmm...easyer?? not realy....the snow-mud and normal-mud was very bad and it was freesing our Front-Derailleurs and the breaks. but we arrive save back in sofia :)
Аватар
Kaski

Мнениеот THEZOGGO » Нед Мар 07, 2010 8:02 pm

kojota написа:И люлинската група покарахме . Покорихме Люлин планина ! :)

http://kojota.multiply.com/photos/album ... 7.03.2010#

Хубави снимки. :^:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот VICTOR90 » Нед Мар 07, 2010 8:05 pm

Kaski написа:hmm...easyer?? not realy....the snow-mud and normal-mud was very bad and it was freesing our Front-Derailleurs and the breaks. but we arrive save back in sofia :)

Bravo SOS kris we delayed slightly behind you, but trying to drive as we can, despite the ice and mud on bicycles :clap: :beer:
е благодаря SOS чак пък блестящо дас съм се представил некоя омряла баба ще земе да ме задмине с тая скорост от мен :roll2: :rofl: :D
ХИП ХИП РАКЕТА ХИП ХИП РАКЕТА
Аватар
VICTOR90

Рейтинг: 1220

Мнениеот Reactor » Нед Мар 07, 2010 8:17 pm

Браво,чудесен ден,макар и студен,поне беше слънчев.
Като гледам всички са доволни,благополучно финиширали и опитали най вкусното Шкембе и най сладката Бира :beer:
Е,ако имам късмет да не съм на работа,следващия път ще разходя Кончето и аз :)
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kaski » Нед Мар 07, 2010 8:46 pm

Да, и само tова е важно, че ние всички се забавлявахме! Yosko, аз се надявам, че tи или ние имаме шанс следващия уикенд! С теб е всъщност винаги много приятно!Не е като в състезание. :D :beer:
Аватар
Kaski

Мнениеот codename47 » Нед Мар 07, 2010 10:51 pm

добре сте покарали, другия път ще се включиме :agree: . Днеска направихме едно качване до Бай Кръстьо и спускане към Симеоново, по шосето до Алеко беше голяма лудница, много туристи(с коли) ееей...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Stuny » Пон Мар 08, 2010 7:44 am

codename47 написа:

Как беше тая пътека от Бай Кръстьо ?

Аз като нечлен на нашата група се повозих на лифта и направих няколко снежни спускания , но се прибрах до Симеоново по Кимба и там беше доста мизерно .
Stuny

Мнениеот codename47 » Пон Мар 08, 2010 9:56 am

ами много добре беше - утъпкана пътека от твърд сняг, ти я знаеш тя си е широка и кратка но гората там е много хубава:
070320106448.jpg
070320106448.jpg (178.69 KiB) Прегледано 2941 пъти
Прикачени файлове
070320106457.jpg
070320106457.jpg (182.17 KiB) Прегледано 2925 пъти
070320106450.jpg
070320106450.jpg (180.36 KiB) Прегледано 2921 пъти
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот taurus13 » Пон Мар 08, 2010 3:32 pm

..и понеже не може да живееш в квартал Люлин и да не познаваш планината кръстница, ние с колегата Kojota, решихме да спретнем една опознавателна експедиция. Не успяха да ни смутят нито приведените във форума фото-доказателства за голямата кал, нито очакваните ниски температури. Всъщност ние заложихме на на температурата срещу калта и може да се каже, че битката беше почти равностойна - само за малко по обяд калта взе надмощие по един югозападен склон, обаче ние бързо се шмугнахме на север, оставяйки я дълбоко разочарована - калта де... Та щурма започна от един квартал на Банкя, който се именува Михайлово и някога е бил самостоятелно село. Оставихме колата, огледахме се къде е най-високото в тая планина и тръгнахме. Първоначално се движехме по пътя към Дивотинския манастир, което го разбрахме от табелките де..., но тоя път беше много утъпкан от джиповете на братята от обителта и автоколоните с поклонници, пък и беше доволно равен за нас и затова ние при първа възможност го изоставихме. Така наречената първа възможност за това, се яви под формата на стръмен улей право нагоре към върха наречен "Крив Камък". Улеят, не можа да ни издържи на темпото и скоро се предаде..абе направо си свърши, като премина в нов път, но вече без следи от гуми. Единствените следи бяха от всякакъв чифто и не-чифто-копитен дивеч, както и от зайци, лисици, белки, порове, бобри, нутрии и ...е, ама оля се вече - добре де, признавам си, че следите бяха напълно неизвестни на нас. Та както си карахме из тази хубава зимна гора, се озовахме на нещо фундаментално, масивно, грозно и обгоряло, което се оказа останките на хижа "Люлин". След кратко чудене накъде да продължим, хванахме право по следите на едно ATV, което беше разцепило гората в посока върха. Е, по едно време се наложи да метна байка на главата, защото наклона премина границата на бутаемост, но поне беше за кратко. Така след изкачването се озовахме на върха, с изгледи в 4-те посоки на света. Виждаха се планини из гръцко, сръбско и българско, както и нашият "любим" квартал. Тъй като малко преди върха, бяхме обърнали по една бисквита с половин литър червено домашно вино, последните метри ми се видяха много смешни - особено докато се пързалях по една кал... След като огледахме района, решихме да си покараме по псевдо-билото, което започна с кратко спускане. Кратко, ама калта, която уж не беше много, се оказа тъй хлъзгава, че байка загуби представа коя част му е предна и коя задна и се носеше както му дойде. Това също се оказа доволно смешно, особено след като за малко не завърши, на един от онези шипкови храсти, които майка ми, много държеше да опоскаме до шушка, когато бях на 12 години, за да превърне плодовете му във вкусен шипков мармалад. Храста вероятно ми прости, тъй като не бях особено старателен в опоскването му преди години. Пътя обаче, реши да бъде кален още доста време и аз преминах към любимата ми дисциплина ГФР, което в превод ще рече Горски Фрйй Райд. Дисциплината се състои в лавиране между дървена, шипки и трънки с цел избягване на калта по пътя. Тази работа завърши с един плонж с главата напред в куп насечени клони, което не беше никак болезнено, обаче се оказах с главата надолу, а раницата подло се беше закачила в клонките и никак не искаше да се отдели от тях. Добре, че Ники идваше зад мен, та ме поразплете малко. По-надолу вече нямаше кал и даже направихме едно приятно спускане с възможност за снежни дрифтове. Озовахме се на последните открити части, пред навлизането в гора и решихме да похапнем. По това време из гората се счупи клон...после още един и друг...хммм. То докато кажа хммм и на поляната се явиха двама горяни. Тези същите са достигнали върхове в "табиетлъка", като очевидно стимулирани от досадните си жени, са натъпкали в раниците си кило ракия и разни хубавини от животински произход и са се отправили на мащабна за селото експедиция, чиято основна цел е междинен лагерен огън, на който да се отдадат на тънките си мезета и една освежаваща поредица глътки...глътка спокойствие..глътка ракия...и така докато свърши едно от двете. След кратка раздумка и ние тръгнахме по пътя си. Следите от ATV-то все още ни водеха някъде, но по едно време и на него очевидно му писна и обърна пряко надолу по склона. Ние обаче продължихме по неизвестна нам жълта маркировка по дърветата. По някое време стана ясно, че това е маркировката за хижа "Есперанто". Единствените следи по снега вече бяха само на някакво кучо-подобно създание, което упорито е вървяло все по маркирания горски път, очевидно обсебено от духа на есперантото. По някое време пътя се отдели от маркировката и ние се зачудихме накъде да хванем - по хубавият слънчев горски път или по жълтата маркировка по дървета. Решението на проблема намери кучо-подобното създание, което очевидно здраво беше захапало есперантската следа и без никакво колебание беше продължило по маркировката между дърветата. Това прецизно следване на маркировката, беше толкова съмнително, че започнах да нижа в съзнанието си драматична история за кучето, което още търси своя починал стопанин, с който често са минавали по пътеката от Есперанто за Люлин. Така или иначе ние нямаше до ходим към Есперанто, най-малкото защото вече предполагахме, че се намира от другата страна на Бучин проход. Тези ни предположение се потвърждаваха от силния строителен шум отвъд гората, където очевидно се наливаха основите на известната нова магистрала "Люлин". Понеже не ни се искаше да се изтърсим на шосето, хванахме един улей надолу по посока Мало Бучино. Страхотно спускане се получи - хем имаше наклон, хем препятствия под снега. По някое време се оказахме на една полянка, точно над бившата каменна кариера в прохода, но сега, кариерата беше коренно променена от пъплещата в ниското едрогабаритна строителна техника. Магистралата, вече беше пуснала бетоновият си език насред планината, но сега приличаше повече на площадка за излитане на изтребители от самолетоносач. След като се "нарадвахме" на ентусиазма с който човеците, могат да разорават планетата си продължихме надолу и след още едно улейче, достигнахме до поляните над Банкя. Оттук до мястото на което оставихме колата прехода беше предимно по поляни. Така завърши неделната ни разходка, която въпреки, че не беше повече от 20 километра според компютърчето на Ники, се оказа приятно уморяваща, най-вече заради терена. По въпроса за калта, местните се изказаха отрицателно - според тях планината не е кална, освен след скорошни дъждове, така че, не може да бъде конкуренция на Лозенската, за която знаем, че и без дъжд може да предложи обилни лепкави удоволствия.
Ето и снимките
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот veskoz » Пон Мар 08, 2010 3:38 pm

Страхотно. Браво колеги!
Аз очаквам затоплянето, за да завъртим с групата (или поне с тези за които не съм страшилище :lol: ) едно също страхотно, но кратко каране последвано от най-страхотната кръчма в район Банкя. Ще минем и през един красив манастир. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот kojota » Пон Мар 08, 2010 4:44 pm

taurus13 написа:..............................[/url]

отново майсторски разказ :)

Явно със "стъклото" стават истинските снимки ! :bowdown:

p.s. Малии кво съм шопарче , явно 10-те кила много ми тежат :blush:
Аватар
kojota

Мнениеот 4getcredo » Пон Мар 08, 2010 5:38 pm

taurus13 написа:...
Ето и снимките

:clap:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот kvelikov » Пон Мар 08, 2010 6:32 pm

Добро е "стъклото", ама и "огледалото" помага, а... :D
Струва си носенето!

Вие сте покатерили Момъка, а ние Момата... :rofl:
Ето и легендата за имената:
http://moiteplanini.com/legends/vitosha_i_liulin.html
Аватар
kvelikov

Мнениеот kojota » Пон Мар 08, 2010 6:43 pm

kvelikov написа:Добро е "стъклото", ама и "огледалото" помага, а... :D
Струва си носенето!

Вие сте покатерили Момъка, а ние Момата... :rofl:
Ето и легендата за имената:
http://moiteplanini.com/legends/vitosha_i_liulin.html

Не я знаех таз кегенда - мерси ! :D
Аватар
kojota

Мнениеот THEZOGGO » Пон Мар 08, 2010 8:22 pm

@taurus13

Имаш + :agree:
:bowdown:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот kvelikov » Вто Мар 09, 2010 8:02 am

Хайде, Групата - честит първи жълт сняг!
До неделя ще го утъпчат и една Водата-Тихия кът-Кладница не ни мърда... :eyebrow:
По едно чайче в магазина и обратно...Общо към 55 км.
Wouter - welcome again!
Аватар
kvelikov

Мнениеот sos » Вто Мар 09, 2010 8:19 am

Що жълт :dontknow: Колкото до утъпкването малко не ми се вярва но нищо ще видим :wavey:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот kvelikov » Вто Мар 09, 2010 8:44 am

Ами жълтее си отвсякъде... :D
Имало "сахарски примеси" - пясък.
А ако туристите от съботата не успеят да утъпчат "The Kladniza roud", винаги може да се направи епичното покатерване до шкембеджийница "Момина скала" и оттам DH с елементи на разсъждение... :roll2:
Аватар
kvelikov

Мнениеот veskoz » Вто Мар 09, 2010 9:14 am

kvelikov написа:А ако туристите от съботата не успеят да утъпчат "The Kladniza roud"

Забрави. Тази пътека не им представлява интерес в големите снегове, а на тази пътека има наистина много. Ако питаш мен е по-добре до Кладница през Селимица. Ако не друго до Златните е почти сигурно, че просеката ще е поне 40-50 cm, което обаче пак предполага неприятни разминавания с пешеходците (спирания), но е по-добре от бутането след Тихия кът чак до Кладница. :peace:
Аватар
veskoz

Мнениеот Miroslav_red star » Вто Мар 09, 2010 9:35 am

veskoz написа:
kvelikov написа:А ако туристите от съботата не успеят да утъпчат "The Kladniza roud"

Забрави. Тази пътека не им представлява интерес в големите снегове, а на тази пътека има наистина много. Ако питаш мен е по-добре до Кладница през Селимица. Ако не друго до Златните е почти сигурно, че просеката ще е поне 40-50 cm, което обаче пак предполага неприятни разминавания с пешеходците (спирания), но е по-добре от бутането след Тихия кът чак до Кладница. :peace:

Подкрепям Веско изцяло :agree:
Аватар
Miroslav_red star

Рейтинг: 1280

Мнениеот kvelikov » Вто Мар 09, 2010 6:08 pm

Брей, пусти негативизъм... :love:
Прилагам доказателства и за по-тежки условия (температурни и снегови) при пълна Обиколка... :beer:

viewtopic.php?f=5&t=62458&start=30#p594063

Но идеята за Селимица ми допада, защото там май не съм въртял.
Ако се навиеш да водиш, аз съм "ЗА" (не се сещам къде е) :agree: ..а после ще се върнем към Тихия кът
по трасето на Обиколката... :eyebrow:

PS.1
Самобичуване:пише се road, а не roud
PS.2
Ще включим и Wouter, за да поддържа темпото... :roll2:
Аватар
kvelikov

Мнениеот colson » Вто Мар 09, 2010 8:53 pm

Към Селимица е супер. Минавал съм го през Златни мостове-Офелийте и надолу към Кладница, но отдавна. Пътеката на места беше доста разбита като владайската. Но само на места.
Ако тръгвате натам - бройте и мен :beer:
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот veskoz » Вто Мар 09, 2010 9:45 pm

kvelikov написа:Брей, пусти негативизъм... :love:

Какво те наведе на тази мисъл? :nono:
kvelikov написа:Прилагам доказателства и за по-тежки условия (температурни и снегови) при пълна Обиколка... :beer:

Благодаря, но няма нужда. :beer: Все пак говорим за каране и то на цялата група. Храсталясническите изпълнения, в които няма нищо лошо, а напротив, те са ясни, но по-подходящи за други теми. Тук кой е по-по-най няма значение. Целта е хумогенизация. По един или друг начин.
kvelikov написа:Но идеята за Селимица ми допада, защото там май не съм въртял.

Вервай ми, другото (равно) ще го забравиш! вАжи само на връщане 'щото е равно, но при мераци може да стане и по-шарено. :dgrin:
kvelikov написа:Ако се навиеш да водиш, аз съм "ЗА" (не се сещам къде е) :agree: ..а после ще се върнем към Тихия кът
по трасето на Обиколката... :eyebrow:

За готов, съм готов винаги. Моята идея, обаче е да поведем повечко хора, които съм сигурен, че и дори след бруталните псувни относно катеренето, ще бъдат максимално удоволетворени от спускането и благата кръчма... даже някои могат и сега да се замечтаят. :)
kvelikov написа:Wouter, за да поддържа темпото... :roll2:

Чудесна идея, но грешна тема. Взъможно е лятото да дойде с ГРУПАТА с цел насоки в спорта към подрастващите, но в случаите когато групата се вози за кеф... за него ще е... тъпо.
Пак казвам, нямам против ни за Уоутър, ни за храсталясване, но няма да е реален обект поне за тази тема. ;)
Респект към мерака ти!
Респект към групата!
Очаквам следващото ни каране с нетърпение... а може да е доста скоро. :evil:
colson написа:Към Селимица е супер. Минавал съм го през Златни мостове-Офелийте и надолу към Кладница, но отдавна. Пътеката на места беше доста разбита като владайската. Но само на места.
Ако тръгвате натам - бройте и мен :beer:

Преброен си! Друг? :eyebrow:
Аватар
veskoz

Мнениеот kvelikov » Вто Мар 09, 2010 10:03 pm

Водете...водете... :D
Ние от "храсталяците" ще следим темата с интерес.
Аватар
kvelikov

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Мар 09, 2010 10:10 pm

Следи я. Само да не пуснеш корени. А ние ще си знаем какво, къде, кога и с колко бира и кебапчета и глигани.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания