3 Състезания по mini-DH

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: 3 Състезания по mini-DH

Мнениеот TheAnimal » Пон Мар 08, 2010 9:59 am

Много хубаво състезание, браво на организаторите. Сигурна съм, че вторият кръг ще го организирате перфектно.
Искам да се извиня на маршалите от старта, че им се наложи 40 минути да ми слушат мрънкането :I
И да изкажа специална благодарност на отбора на "Щуркур" :beer:

п.п. TheUndertaker моля те прати ми снимките от пребиването ми.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Рейтинг: 2000

Мнениеот killvanrea » Пон Мар 08, 2010 10:06 am

Може ли да сложите някъде списаците с времената на групи. Благодаря предварително :agree:
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот veskoz » Пон Мар 08, 2010 10:22 am

Невероятен ден! Невероятна организация!
Благодаря на "Крива спица" за чудесно организираното мероприятие. :bowdown:
Благодаря на всички участници за невероятното шоу. :bowdown:
Благодаря за атмосверните условия. :praying:
Радвам се, че не присъстваха тежки травми и голям брой такива като цяло. :beer:
Запознах се с готини, усмихнати хора и се полюбувах на тепето, като едно наистина страхотно място за каране и разходка. :D :agree:

На всички вас, които спамите излишно и абсолютно малоумно темата - :finger:
Който не може да губи да го духа, а този който бие и му е трудно слизането от облаците - също!!!
Спрете с малоумните коментари по организацията. Ако имате някаква конструктивна критика относно организаторите, която би им помогнала в организирането на бъдещи мероприятия - добре дошла, но до сега чета само глупости.
Нямал шестогран - ти луд ли си бе?! Къде си тръгнал? На война с прашки. Тех. съпорт е едно, но се запитайте колко механика трябват за разхлабените болтчета на всички ви! :(!:
Ревльовци.

Малко снимчици, които нямам време да обработвам, но мисля, че не са лоши. :D
http://picasaweb.google.com/volvesko/MiniDH07032010#

TheAnimal написа:И да изкажа специална благодарност на отбора на "Щуркур"

За нищо! :beer: Пак заповядай! :drunk: (изписва се Shturkur) ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот outfaced » Пон Мар 08, 2010 10:27 am

An1MaL написа:Само не разбрах... като слезнах на 1-вото спускане по микрофона казаха Богдан Андреев с най - бързото каране за момента... след мен имаше още 1 или 2 момчета които бяха назад в класирането. Като сложиха резултатите отивам и гледам 50сек - 3-то място... и след около 15мин отивам да погледна пак класиранията на 3-то място, но с 52сек

П.П
Както и да е. Това трасе не е критерий за нищо. :)

Богдан Христов Андреев
-първо време:00:52,29
-второ време:00:51,05
де си гледал, ти си знаеш ;)

Извинявам се само че поради технически проблеми не сколасахме да пуснем монитора за Live time. Това където ни висяхте на главата докато пишем беше един вид компромис, но това, че не си гледал на вярното място в таблицата не е наша вина.
Последна промяна outfaced на Пон Мар 08, 2010 11:20 am, променена общо 1 път
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Editor » Пон Мар 08, 2010 10:41 am

По наблюдения всичко мина наистина добре и си пролича, че е организирано като хората.
Браво на всички карачи в челни места. Браво и на момчетата от Варна, които упорито тренираха още от Събота сутрин.
Надявам се скоро да има и галерия със снимки. :)
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Popa » Пон Мар 08, 2010 10:42 am

Искам да благодаря на организаторите за хубавото състезание :clap: :clap: , надявам се за в бъдеще да имаме възможност да посетим и други подобни мероприятия. :) Най - доволен от нашата група вчера , естествено се оказа малкия Микаел ( на 10 години) , който стана в първи в своята група :bowdown: :bowdown: .
Благодаря още веднъж на " Крива Спица" :clap: :bowdown: и поздрави от Габрово. :beer:

снимки: http://www.album.bg/www.popalbum.bg/ima ... 55/127961/
Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит!
Аватар
Popa

Рейтинг: 1862

Мнениеот papi » Пон Мар 08, 2010 10:52 am

Радвам се че можах да стана час от този невероятен ден и можах да се полюбужам на прекрасното каране което показаха учасниците. Поздравления на Крива спица за доброто састезание и организация. :beer: :beer:
Сервизът за моят велосипед! http://www.velo09.com/
Аватар
papi

Рейтинг: 1198

Мнениеот kikon » Пон Мар 08, 2010 10:59 am

Супер беше, майни :beer:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот jd » Пон Мар 08, 2010 11:23 am

Много добра организация, много добро състезание!
Поздравления за Кривите Спици! :beer: :beer: :beer:

:offtopic:
HepBeH_XaMcTep написа:
hitar_potar написа: градското спускане би било още по-интересно. мнения? :beer:

Обмисля се, но мястото няма да бъде Пловдив :)

Хамстера ме изпревари ;)
Живот и здраве, очаквайте новини тази година (тоест се надяваме да смогнем за тази, ако не догодина) :D
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Krismars » Пон Мар 08, 2010 11:28 am

Състезанито беше отлично. Всичко много ми хареса - безупречната организация, маркираното и обезопасеното трасе и най-вече огромното желание на всички да се забавляват. Евала! :agree:
Аватар
Krismars

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Мар 08, 2010 11:51 am

Цялото мероприятие и всичко покрай него беше просто невероятно :agree: :beer: :beer: :beer: :beer: .
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот DTD » Пон Мар 08, 2010 12:53 pm

Цялото мероприятие беше супер! Само не ми хареса това, че между отделните групи, а и участници, трябваше да чакаме толкова много. Но като за първо състезание си беше просто... :love:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Мар 08, 2010 12:58 pm

Наистина добро мероприятие, но със сериозни забележки към организацията и изключително лошо впечатление, в резултат поведението на организацията. Приемете критиката като полезна за следващия кръг.
1)Благодарение на обещанието за техн. екипи дамата ми караше без задна спирачка на тренировките, понеже нямаше едно шестограмче да стегнем жилото;
2) Нищо не се движеше по план. Закъсненията прогониха хората. Повечето НЕбяхме от Пловдив => пътуваме;
3) Нямаше проверка на документите, по слухове имаше хора в различна категория;
4) Отношението към състезатели/СПОНСОРИ от другите населени места беше изключително нетолерантно! Говори зле за самите Вас.

ПП. Извинявам се на @veskoz за отношението - бате не разбрах нищо от това което ми каза, затова и не реагирах. Все пак - приятно ми беше да се срещнем. Следващия път - по :beer:
ПП. Признавам си - децата наистина са впечатляващи!
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот TheAnimal » Пон Мар 08, 2010 1:06 pm

EccentricMOTION написа:1)Благодарение на обещанието за техн. екипи дамата ми караше без задна спирачка на тренировките, понеже нямаше едно шестограмче да стегнем жилото;

Техници имаше!По време на първият старт, единият ми грип се разхлаби. Веднага след това отидох при шатрата на организаторите и те ме насочиха към трима мъже(техниците) вдясно от шатрата, които имаха цяла чанта с инструменти. Трябвало е да попиташ :)
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот diddy » Пон Мар 08, 2010 1:11 pm

ООООоооо ние цяла сутрин разпитвахме и когато ми казаха къде да отида "техника" ми каза, че днес е Ди Джей и не си носи всичко, чак след първото спускане се появи един човек, който ме попита аз ли съм искала да мис тегнат спирачките ... :dontknow: :dontknow: :dontknow: Не знам защо така се получи.
Life's a climb but the view is great!!!
Аватар
diddy

Рейтинг: 1333

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 08, 2010 1:29 pm

абе не че нещо, ама хора, за къде сте тръгнали без инструменти? на едно лежерно ходене до връх чумерна, просто за кефа, тайфата бяхме взели ключ за средно за курбели Холоутек 2, ключ за верига, шестограни, 1 отвертка, щангички за гумите, помпа, лепенки, лепило, да не говорим за няколко резервни гуми. :dontknow: айде някои неща оставих в колата, но други взех с мен - и раницата ми съвсем не беше тежка, беше си перфектна... за 22км. катерене и после 10-11 спускане. а вие се оплаквате, че нямало 1 шестогранче там на трасето... :crazy: още повече, че е състезание. ся верно, че е хубаво да има техническа поддръжка на място, но винаги трябва да сте подготвени поне малко и сами да се справите. :peace:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Мар 08, 2010 1:40 pm

hitar_potar написа:абе не че нещо, ама хора, за къде сте тръгнали без инструменти? на едно лежерно ходене до връх чумерна, просто за кефа, тайфата бяхме взели ключ за средно за курбели Холоутек 2, ключ за верига, шестограни, 1 отвертка, щангички за гумите, помпа, лепенки, лепило, да не говорим за няколко резервни гуми. :dontknow: айде някои неща оставих в колата, но други взех с мен - и раницата ми съвсем не беше тежка, беше си перфектна... за 22км. катерене и после 10-11 спускане. а вие се оплаквате, че нямало 1 шестогранче там на трасето... :crazy: още повече, че е състезание. ся верно, че е хубаво да има техническа поддръжка на място, но винаги трябва да сте подготвени поне малко и сами да се справите. :peace:

Не се хаби! :)
Неделята бях без байк и ПАК имах шестограми в фото раницата... тамън и резервна гума (която незнам как е попаднала там!)

п.с. и на мен ми направи впечатление как доста хора бяха неподготвени от към инструменти!

п.с. 2
Сетих се! По някога излизам без резервна гума/помпа... но никога без фотоапарат....
Последна промяна HepBeH_XaMcTep на Пон Мар 08, 2010 1:41 pm, променена общо 1 път
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот SPA » Пон Мар 08, 2010 1:40 pm

EccentricMOTION написа:Наистина добро мероприятие, но със сериозни забележки към организацията и изключително лошо впечатление, в резултат поведението на организацията. Приемете критиката като полезна за следващия кръг.
1)Благодарение на обещанието за техн. екипи дамата ми караше без задна спирачка на тренировките, понеже нямаше едно шестограмче да стегнем жилото;
2) Нищо не се движеше по план. Закъсненията прогониха хората. Повечето НЕбяхме от Пловдив => пътуваме;
3) Нямаше проверка на документите, по слухове имаше хора в различна категория;
4) Отношението към състезатели/СПОНСОРИ от другите населени места беше изключително нетолерантно! Говори зле за самите Вас.

ПП. Извинявам се на @veskoz за отношението - бате не разбрах нищо от това което ми каза, затова и не реагирах. Все пак - приятно ми беше да се срещнем. Следващия път - по :beer:
ПП. Признавам си - децата наистина са впечатляващи!

1. Избери си подарък за 8-март за дамата ти - http://www.ridespot.net/index.php?cPath ... 84288a0911.
2. Цитат: "Организаторите си запазват правото за промяна в програмата."
3. Ако имаш конкретни факти - говори, слуховете са си слухове.
4. Кажи какво точно е станало, а недей да мрънкаш по принцип.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот Di_mitar » Пон Мар 08, 2010 1:49 pm

От прочетеното до тук оставам с впечатление че се е получило добро състезание :beer:
Имах желание да дойда на не успях, надявам се следващият път да успея ще ми е приятно и полезно да се заподная с нови хора :bowdown:
EccentricMOTION, ти в колата имаш ли резервна гума и крик или чакаш на пътя някой да спре и да ти ги даде ?!?

На организаторите успех за следващите състезания :beer:
Аватар
Di_mitar

Рейтинг: 1215

Мнениеот buzzer » Пон Мар 08, 2010 1:55 pm

Специално похвално слово и от нас за организаторите и всички участници.
Всичко си беше на ниво, дребни неразбории са си в кръга на нещата, няма перфектни неща или събития. Така, че за щастливите усмихнати детски лица, които видях са безценен подарък от „Крива спица”. Организацията на такова състезание за деца (*още повече първо по рода си) е много отговорна и определено не е лесна работа. Коствала им е много време, нерви и усилия, за да осигурят толкова добро настроение за всички. Насърчително и много похвално от мен. :clap: :agree:
Искрено съжалявам, че нашето присъствие бе малко кратко, но знам, че на 2-ри кръг вече ще сме 6 –ца и пак на бойното поле...
Който иска намира начин, който не иска намира причина!
Аватар
buzzer

Рейтинг: 1227

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Мар 08, 2010 1:57 pm

@SPA напълно съм съгласен с част от критиката ти. Ще си позволя да цитирам @did:
by did » Fri Mar 05, 2010 10:58 pm
Нека да уточня: АЗ ЛИЧНО ще проверявам всички документи при регистрацията
by did » Thu Mar 04, 2010 12:42 am
При повреди, настъпили по време на състезанието, има осигурени квалифицирани механици, които ще оказват помощ с професионални инструменти.

Почти никой/да не кажа никой/ не беше проверен за възраст. По съвет - инструменти нямах в себе си. Взех си само апарата и доброто настроение. Относно възрастовите категории - не мога да цитирам имена за съжаление, поради това се извинявам. Ще се въздържа от директен цитат, ще вметна само че имаше изключително негативно отношение и хапливи коментари по адрес на един от спонсорите Ви, на които за съжаление станах свидетел.

Надявам се да съм бил полезен, с основната идея да се корегират малките забележки и следващия път да бъде още по-добре и участниците да останат още по-доволни. Успех и очакваме с нетърпение следващия рунд :beer:

ПП. Di_mitar, в случай че не си запознат със ситуацията, моля въздържай се от коментари. По въпроса ти - да, имам.
ПП2. Може ли следващия път освен Nesquick, може ли аз да опъна една шатра с Нес-бира, Нес-ром и Нес-мезе че зрителите бяхме доста позамръзнали :liplick:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Di_mitar » Пон Мар 08, 2010 2:12 pm

EccentricMOTION, сърди се на който ти е дал съвета а не на организаторите. Не може няколко човека да огреят на всеки проблеми.
" did ............При повреди, настъпили по време на състезанието, има осигурени квалифицирани механици, които ще оказват помощ с професионални инструменти." - за това си се хванал а колко човека мислиш са необходими ако всички разсъждават като теб
Не е нужно да си запознат с нещо за да изкажеш мнение, предполагам кото ходите да карате на ваш терен си носиш всичко необходимо, а на състезание си тръгнал само с " зех си само апарата и доброто настроение."- то така не става :D

Айде успех на следващото състезание и дано е безавариино за теб и не само за теб :beer:
Аватар
Di_mitar

Рейтинг: 1215

Мнениеот DTD » Пон Мар 08, 2010 2:24 pm

Инструменти ВИНАГИ трябва да си носиш. Дори да не е на състезанието, ние от Шумен както дойдохме с влак, нещо ще стане от гарата до тепето и няма кой да помогне ако нямаме инструменти...
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот outfaced » Пон Мар 08, 2010 3:00 pm

На сервиза ще му се скараме :lol:, не се е покрил по наше желание! Но все пак това не е извинение да нямаш и един шестогран в теб.

А за проверката на възрастта ... повечето хора го приемат позитивно като им се гласува доверие, ама гледам има изключения :)

Отношението към спонсорите си е наша работа.

По план спусакнията трябваше да свършат в 17:00, свършиха в 17:30 ... Чак пък да сме ощетили някой толкова. Мисля доста повече ощетени щеше да има, ако бяхме cancel-нали вторто спускане на Г-група.

Целта е и остава КЕФА НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ!
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот bikezilla » Пон Мар 08, 2010 4:31 pm

Аватар
bikezilla

Мнениеот Metel » Пон Мар 08, 2010 4:47 pm

Най- доброто състезание на което съм бил до сега! Адски съм доволен, въпреки че не се класирах на добро място. Евала на всичките майни от крива спица, всичко беше много добре направено и организирано! :agree:
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот extream_baikar » Пон Мар 08, 2010 4:55 pm

EccentricMOTION написа:1)Благодарение на обещанието за техн. екипи дамата ми караше без задна спирачка на тренировките, понеже нямаше едно шестограмче да стегнем жилото;

Аз да попита като тръгваше за състезанието не успя ли да си сложиш един шестограм в джоба? Само в нашата кола имахне 3 комплекта от 2 до 8мм. шестограми, ключ за вреига, еврейска звезда за дискове, две "-" и две "+" отверки и всеки си имаше резервно ухо за рамката. На сопот даже и спици си носехме, който в последствие се налойи да използваме както и клещи и пила за метал.
Тех. екипи според мен трябва да имат от по специални инструменти като например тресчотки, ключове за централно и венци, гаиечни ключове 8,9,10,15 номер и за спици :agree:
Ротор Alligatorhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=157893
Предна хидравлика http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=157995
]Ръкохватки ODIhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=158008
ВСИЧКИ СМЕ ПОЗЬОРИ!!!!
extream_baikar

Рейтинг: 1141

Мнениеот veskoz » Пон Мар 08, 2010 5:46 pm

extream_baikar написа:...

А стига вече!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот dimochito » Пон Мар 08, 2010 8:03 pm

Искам да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на "Крива Спица". Невероятна атмосфера постигнаха, за мен това е най-важно!

Като градивна критика искам да кажа, че се чуваше много слабо на бетоновата площадка преди финиша, където също имаше много хора. Може би е добра идея да се примеси 1 говорител към нея.
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Мар 08, 2010 8:19 pm

Аз пък чак от старта горе си чувах добре ;). Колкото до инструментите.... смешно е човек, който кара да не си носи един шестогран... ;).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания