Daniel Panev написа:Е кво - аз сума време държах 2х Nicolai в един гараж без никаква система за заключване. Нали се сещаш, че тия системи са ефикасни в първите около 5 секунди...
Имал си късмет просто. И аз така си държах колелото в невзрачния гараж и не само него - това на майка ми и това на братовчед ми също бяха там, пазени само от катинар (вратата се беше изметнала и не се заключваше). В крайна сметка след взлом само колелото на братовчед ми остана и то защото беше смотано със спукана гума зад колата. По-късно и то си намери майстора - заключено на стълбището (държах го там, защото смятах, че ще чуя, ако някой тръгне да го вдига - чух, но не станах да проверя).
До ден днешен смятам, че гаражът беше разбит единствено заради колелата - само те липсваха. А за да свият това от стълбището също някой трябва да е забелязал какво се вкарва/изкарва от нас - живея в къща и влизането/излизането на случайни хора не е често срещано явление.
Може би фактът, че срещу нас се строеше по това време има нещо общо, но може и мнителността ми да надделява. Както и да е, вината си е моя.
Мина време и поредните велосипеди намериха подслон в мазето. И него пробваха да разбиват и след 2 елиминирани врати единствено алармената система тип "Направи си сам" предотврати изчезването им - данданията беше уплашила натрапника. Явно зацепвам изключително бавно, но вече не смея да си държа колелото никъде другаде, освен в апартамента - неудобно, нерпактично с оглед на пустеещото мазе, но няма как - краде се.