Saint vs Code

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Saint vs Code

Мнениеот RIDER-DH » Пон Мар 08, 2010 8:29 pm

Здравейте,двуомя се между горе посочените спирачки коя ще е по добра и здрава за DH моля за вашите мнения и насоки. Благодаря предварително :agree:
RIDER-DH

Рейтинг: 1180

Re: Saint vs Code

Мнениеот Daniel Panev » Пон Мар 08, 2010 9:28 pm

Много силно зависи от това какво искаш :) Аз лично предпочитам Code - например нейната "модулация" ми допада повече...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот Geronimo » Пон Мар 08, 2010 10:05 pm

viewtopic.php?f=26&t=50917&hilit=saint
viewtopic.php?f=26&t=54011&hilit=saint
did написа: Прекарването на 1 минута насаме с търсачката преди пускането на нова тема е задължително.

Аз карам с Code и съм доволен от силата и модулацията на спирачката. Не съм имал пряк контакт с новия SAINT , но от това което съм чел превъзхожда Avid-a по технология, издръжливост и спирачна сила.
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот taurus13 » Сря Мар 10, 2010 11:34 am

Нямам наблюдения върху Code, но новия Saint го имам от една година, та мога да кажа следното:
+ голяма спирачна сила (не може да се сравнява със стария)
+ по-дълъг живот на накладките - за сравнение за една година на стария сменях 2 комплекта, докато сега още съм с оригиналните накладки (освен това съм 90 кила)
+ спирачката е от типа "хаплива" - управлява се със съвсем леко усилие и то само с едното пръстче (с предишната се налагаше да стискам и с двата)
+ досега никакво обслужване - направо не съм я пипал откакто е сложена и няма никаква промяна в работата
+ врътките за настройка на положение на лостчетата са удобна екстра
+ не съм успял да я прегрея, въпреки килограмите си, дори и на сопотските наклони през лятото

- засега никой не внася накладки за 810 сейнта в БГ

Като цяло мога да кажа, че засега се представя, като добра и надежда спирачка. За една година е трудно да се говори за надждността, но като се имат предвид оплакванията от много други спирачки за далеч по-кратко време.....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 10, 2010 7:41 pm

taurus13 написа:+ по-дълъг живот на накладките - за сравнение за една година на стария сменях 2 комплекта, докато сега още съм с оригиналните накладки (освен това съм 90 кила)

Ако не е тайна какъв тип бяха на стария - резинови или метални и какви са сегашния?
Може би е глупаво да ти задавам следващия въпрос, но предполагам се сещаш, че резиновите заминават по- бързо от металните?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот DTD » Сря Мар 10, 2010 8:30 pm

Ако не се лъжа и стария сейнт си върви с метални.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот bikerider » Сря Мар 10, 2010 8:44 pm

За кой от всички Code-ове става дума?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот taurus13 » Сря Мар 10, 2010 11:42 pm

Ozzie написа:
taurus13 написа:+ по-дълъг живот на накладките - за сравнение за една година на стария сменях 2 комплекта, докато сега още съм с оригиналните накладки (освен това съм 90 кила)

Ако не е тайна какъв тип бяха на стария - резинови или метални и какви са сегашния?
Може би е глупаво да ти задавам следващия въпрос, но предполагам се сещаш, че резиновите заминават по- бързо от металните?

Все със метални съм карал. Иначе новия сейнт просто има по-големи накладки.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот cichlidi » Чет Мар 11, 2010 4:19 pm

taurus13 написа:Нямам наблюдения върху Code, но новия Saint го имам от една година, та мога да кажа следното:
+ по-дълъг живот на накладките - за сравнение за една година на стария сменях 2 комплекта, докато сега още съм с оригиналните накладки (освен това съм 90 кила)
+ спирачката е от типа "хаплива" - управлява се със съвсем леко усилие и то само с едното пръстче (с предишната се налагаше да стискам и с двата)
+ досега никакво обслужване - направо не съм я пипал откакто е сложена и няма никаква промяна в работата
+ не съм успял да я прегрея, въпреки килограмите си, дори и на сопотските наклони през лятото

Като цяло мога да кажа, че засега се представя, като добра и надежда спирачка. За една година е трудно да се говори за надждността, но като се имат предвид оплакванията от много други спирачки за далеч по-кратко време.....

Всичко, което каза момчето аз мога лично до гарантирам за всяко едно нещо и няма какво да добавя, освен, че във Веломания има накладки. За Кода съм чувал, че имат проблеми с въздуха и тн. На твое място взимам сейнт (не бих я сменил за друга спирачка) без колебание, няма да имаш никакви грижи и спира наистина много.
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот bikerider » Чет Мар 11, 2010 6:54 pm

1. Кое да избера - Сейнт или Коуд?
2. Сейнта е супер, не съм карал стария, ама новия е върха!
3. Кой Коуд?
4. Пичове, т.2. е самата истина, Сейнта е върха, а за Коуда съм чувал, че има бла бла бла...

:rofl: :rofl: :rofl:

Бравооо, поредната безсмислена тема. Като гледам и автора отдавна я е отебал... Дерзайте, великани!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот BrAn1 » Пет Мар 12, 2010 11:40 am

cichlidi написа:
taurus13 написа:Нямам наблюдения върху Code, но новия Saint го имам от една година, та мога да кажа следното:

Всичко, което каза момчето аз мога лично до гарантирам за всяко едно нещо и няма какво да добавя, освен, че във Веломания има накладки. За Кода съм чувал, че имат проблеми с въздуха и тн. На твое място взимам сейнт (не бих я сменил за друга спирачка) без колебание, няма да имаш никакви грижи и спира наистина много.

Гълтат въздух ако постоянно си играеш с настройката.Moже и Code 5 тя "няма да гълта вуздух" защото я няма тази на стойка и разлика в спирането почти не се усеща .Лично аз бих избрал Code, не съм почитател на шимано, но това е моята гледна точка.
Biking skills are hospital bills
Аватар
BrAn1

Рейтинг: 1180

Мнениеот kotka12 » Пет Мар 12, 2010 4:50 pm

не знам защо ще си играеш с настройката постоянно?????
аз от Коуд съм доволен
спира
загрява приемливо /блийдната с РБФ 600/
за Сейнт нямам мнение, но отзивите за тях са добри като цяло
аз лично бих избрал по-евтините от двете
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд