SHAMBHALA OPEN CUP 2010

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: SHAMBHALA OPEN CUP 2010

Мнениеот CrZ » Вто Мар 16, 2010 3:34 pm

А така и така почнах да разправям. Другият основен проблем на дължината на трасето е че в горната част никога няма достатъчно маршали и ленти. Горе буквално може да си караш фрийрайд, и за това трябва да се помисли. Това е още една причина заради, която на трасето ше му отива скъсяване. Ако ли не поне да има още едно 20тина маршали нагоре че състезанието вече е UCI а не селска кушия.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот did » Вто Мар 16, 2010 4:37 pm

CrZ написа:А така и така почнах да разправям. Другият основен проблем на дължината на трасето е че в горната част никога няма достатъчно маршали и ленти. Горе буквално може да си караш фрийрайд, и за това трябва да се помисли. Това е още една причина заради, която на трасето ше му отива скъсяване. Ако ли не поне да има още едно 20тина маршали нагоре че състезанието вече е UCI а не селска кушия.

Мда... така се получава. Маршалите трябва да са на разстояние, позволяваща пряка видимост между постовете, т.е. да са МИНИМУМ 60-70 за такова трасе, а може и повече. Не трябва да има и метър от трасето, което да не се вижда от някой маршал!!!

Във Willingen за 1 км трасе бяха около 30, без да е част от UCI-шампионата. Подобно е положението и в другите UCI-кръгове. Като ще правите дълго трасе на Сопот, ще трябва да си понесете и негативите, като осигурите много повече хора, които са там, за да помагат на състезателите, а не да пият бира и да снимат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот SPA » Вто Мар 16, 2010 5:49 pm

@did

Ти пък. Глей колко е приятно и романтично си четеш на чист въздух:
Изображение

А пък ПСС си е сериозна работа, ако не слушаш направо в гората и бой, бой, бой.
Изображение

Според мен нищо няма да се промени спрямо предишни години. Колкото и да си говорим тука. Като няма пари, значи няма.

Ало модератора престани бре. Ако искаш нещо да редактирам ми го напиши не ми подменяй мнението.
Аман вече. Прекалявате!!!!
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот kikon » Вто Мар 16, 2010 6:46 pm

CrZ написа:..и веднага да трябва да мята скока..

Няма ли да има кокоша линия?

Сега като е UCI лицензи ще трябва ли да се вадят?

SPA, със скъсяването на трасето си спестяваш пари, а не ти трябват допълнително... Само стигането до старта би било малко кофти.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот CrZ » Вто Мар 16, 2010 7:56 pm

Миналата година на мн места не беше маркирано с ленти А Ева това че трябва да се спуснеш до старта не е проблем на мн състезания е така даже и в Марибор си имаше бая пускане до старта Маршалите и лентите са проблем за Сопот това че е дълго трасето не пречи на карането но поражда организационни проблеми които развалят иначе якото състезание.Та е за тва едно скъсяване би било полезно.
Аватар
CrZ

Мнениеот Stancho » Вто Мар 16, 2010 8:09 pm

Защо все си мисля, че в тази криза лесно ще се намерят хора за маршали...? Стига този път организаторите да подходят отговорно всичко може да се реши. Все пак състезанието не просто някакво си състезанийце, а вече е голямо събитие. Би трябвало да се обърне малко внимание повече на тези детайли... Но пак всичко опира до спонсори...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот did » Вто Мар 16, 2010 8:13 pm

Stancho написа:Но пак всичко опира до спонсори...

Не само спонсори! Много неща опират и до наличието на отговорни хора, които искат и могат да помогнат доброволно и безвъзмездно с време и някакво съдействие.

Ако трябва за всичко да се плаща, няма как състезанието да стане истинско с нашенските бюджети. Трябват и доброволци!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mishokA » Вто Мар 16, 2010 11:03 pm

CrZ написа:Миналата година на мн места не беше маркирано с ленти А Ева това че трябва да се спуснеш до старта не е проблем на мн състезания е така даже и в Марибор си имаше бая пускане до старта Маршалите и лентите са проблем за Сопот това че е дълго трасето не пречи на карането но поражда организационни проблеми които развалят иначе якото състезание.Та е за тва едно скъсяване би било полезно.

Нека се обединим за едно кътване на трасето в горната част ! Наистина би се получило доста по добро състезание, ако рейса започа някъде от гепа !!! :deal:
Аватар
mishokA

Рейтинг: 1206

Мнениеот CrZ » Вто Мар 16, 2010 11:19 pm

Не, ако се организира добре с достатъчно маршали и да има ленти а не както е било до сега и отгоре си е ок, но се съмнявам че тов ще се промени, те маршалите и така бяха малко даже да скъсят трасето и с тая бройка пак няма да има навсякъде. Това си е сериозен разход поне едно 1200лв на ден само за маршали ако се намери достатъчно голяма бройка да покрие цялото трасе. За тва в случая скъсяването ше е оферта.
Аватар
CrZ

Мнениеот veskoz » Сря Мар 17, 2010 12:32 am

Абе върти, сучи Росен пак ще разпори всичко. Късо, дълго, кой си кара - си кара... колкото и камъни да му натУрят маршалите (ако четете да го лапате!). Факт!
Стискам палци и на Руси! :agree: Много силен пич!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот dimbelcheff » Сря Мар 17, 2010 8:54 pm

Не мога да разбера как може да храниш хората които евентуално ще бъдат единствената пречка пред това да бъдеш сгазен от тези за които
стискаш палци. :crazy:
Аватар
dimbelcheff

Рейтинг: 1240

Мнениеот Holz » Чет Мар 18, 2010 12:22 pm

dimbelcheff написа:Не мога да разбера как може да храниш хората които евентуално ще бъдат единствената пречка пред това да бъдеш сгазен от тези за които
стискаш палци. :crazy:

Я пак
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот veskoz » Чет Мар 18, 2010 2:36 pm

dimbelcheff написа:Не мога да разбера

Тогава к'во се обаждаш. Трябва да си или малоумен да се намираш между жълтите ленти, или състезател.
Holz написа:Я пак.

...иии да - не са пречка вЕрвай ми.
Аватар
veskoz

Мнениеот dimbelcheff » Чет Мар 18, 2010 8:47 pm

Имам предвид следното, пускаш с твойта нинджа и на някой вираж, дроп или скок падаш лошо и докато се осъзнеш къде си някой те е налазил зверски с 300.И ако ги няма маршалите да те извлекат тебе и нинджата ти познай кой ще го лапа.
Аватар
dimbelcheff

Мнениеот did » Чет Мар 18, 2010 8:51 pm

dimbelcheff написа:Имам предвид следното, пускаш с твойта нинджа и на някой вираж, дроп или скок падаш лошо и докато се осъзнеш къде си някой те е налазил зверски с 300.И ако ги няма маршалите да те извлекат тебе и нинджата ти познай кой ще го лапа.

И това с каква цел го написа? За да кажеш, че трябва да има маршали? Че това всички го знаем! Знаем и това, че в предишните състезания на Сопот имаше в определени моменти по 700-800 метра без маршали, а по принцип трябва да са през 30-50 метра.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот An1MaL » Чет Мар 18, 2010 8:52 pm

veskoz написа:Тогава к'во се обаждаш.

Не знам той к'во се обажда, ама е време и ти да спреш да се обаждаш.
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот ripai » Чет Мар 18, 2010 8:57 pm

внимавайте този форум се посещава от опасни хакери по спокойно с думите че може да берете вируси
колело без гуми
Аватар
ripai

Рейтинг: 929

Мнениеот dimbelcheff » Чет Мар 18, 2010 9:58 pm

Всички които са били на Сопот знаят каква е ситуацията. Да, няма маршали през 50м както казваш няма и на повече от 500м а дори и да ги има не знаят какво да правят.Миналата година позабравих един дроп и се оваргалях зверски при падането съм разскъл мускул и не можах да си вдигна колелото .Имах късмет че там имаше адекватен маршал и ми помогна да махнем колелото навреме преди да дойде следващия колоездач.За разлика от предишният ден когато пред мен колоездач от отбора на драг падна жестоко и маршалът се чудеше какво да прави.Миналата седмица бях в Пловдив и организацията ви беше на ниво маршали, дюшеци всичко освен DJ ама за него ще си затворя очите.Идеята ми е като ви се отдават тези нещта дайте напътствия как да се съберат 70-80 човека които да знаят какво да правят.
П.С.Предишното ми мнение съм го написал специално за най-досадния потребител на този форум а не за ползата от маршалите.
Аватар
dimbelcheff

Мнениеот veskoz » Чет Мар 18, 2010 10:50 pm

dimbelcheff написа:70-80 човека които да знаят какво да правят

Да слагат камъни на Росен как какво?! Те т'ва си го могат.... ама... не им помага особено. :evil:
Нинджата "виражи" не пуска и "дропове" не прави... иии мускули не "къса" :rofl:
Аватар
veskoz

Мнениеот CrZ » Чет Мар 18, 2010 10:57 pm

Излагаш се с тия камъни, само им е в главата на маршалите камъни да слагат по трасето. Те ги мързеше свирките да надуват камо ли да мъкнат камъни.
Аватар
CrZ

Мнениеот bdz43r » Чет Мар 18, 2010 10:58 pm

dimbelcheff написа:И ако ги няма маршалите да те извлекат тебе и нинджата ти познай кой ще го лапа.
Далеч съм от впечатлението, че всички варшали от последните години знаеха каква им е работата, още по-малко, че биха извлекли някой.
Половината се мотаха безцелно без ясна представа какво търсят там.

Edit: Последното ти мнение се покрива с моето, ама ползата от маршалите трябва да е реална, а не теоретична. Извадил си късмет с адекватния маршал.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Holz » Чет Мар 18, 2010 11:26 pm

Ехх тоя Сопот бе,само го плюете,но идвате да карате! :clap: Ми като не ви харесва не идвайте,толкова ли е трудно? И да пишете,и да не пишете..маршалите няма да станат повече :8D:

Едит: както и камъните за Росен :rofl: :rofl: :rofl:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот Alpina » Пет Мар 19, 2010 12:29 am

Маршали - миналата година състезанието свърши и 20 минути не знаят дали един състезател е стартирал, минал ли е по трасето и какво става с него...
Още преди края започваме да разпитваме най-близкия такъв льольо и "ами незнам", казваме му - "обади се бе", той "е тука не мога"... трябваше зрителите да се занимават с това да търсят информация от къде ли не, даже май започнаха мисли дали да не тръгваме по трасето нагоре, след като мина и последния състезател...
Да не казвам, че преди стръмните виражи (абе не се сещам как да опиша мястото) един руснак се беше излетял от трасето и не можеше да се върне сам на него, пак зрители му помагахме (къде ти маршал да следи на опасните места), а беше на такова място, че ако недай си беше с по-сериозна травма и в безсъзнание, нямаше да има кой да го види... а при положение че не знаехме за него да следим - едва ли "маршалите" щяха да забележат че липсва, дори след часове...

Пълно малоумие - пълно!!!

Просто отбивате номер с това... ама с кое не го правите :beer:

Ама нали сте важни едни... :D
Дано не стане сериозния сакатлък, та като ви го набият големия в задниците да се сетите, че това не е шега...
Не знаете какъв късмет сте вадили до сега... ама той все някога непроработва... (знаете на кого не обръща гръб само :evil: )
Ама то нали "тука е така" - само ако стане инцидента се сещаме, че нещо не е наред и почваме да търсиме виновници и пропуски...

Успех с "повече от това маршалите няма да са" :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот veskoz » Пет Мар 19, 2010 12:36 am

Holz написа:Ехх тоя Сопот бе,само го плюете...

Няма такова нещо. Сопот е страхотна дестинация в страхотна планина, просто има елементи от събития и организация които са абсурдни. Нищо лично! :peace: :beer:
Аватар
veskoz

Мнениеот ex3eme » Пет Мар 19, 2010 11:40 pm

Някой знае ли колко ще е таксата за състезатели....
ex3eme

Рейтинг: 1200

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Мар 20, 2010 9:29 am

По спомени 20лв за ДХ и 10лв за 4х ако не греша.
Хайде и аз да попитам - застраховка изисква ли се за участие? И още един въпрос ме мъчи - къде ще се отсяда по време на състезанието? Има ли в града достатъчно спална база - хотели, вили, хижи, квартири? Как сте решили този проблем или ще се спи в колата :rofl:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот k0cTaHeB » Съб Мар 20, 2010 12:02 pm

EccentricMOTION написа:По спомени 20лв за ДХ и 10лв за 4х ако не греша.
Хайде и аз да попитам - застраховка изисква ли се за участие? И още един въпрос ме мъчи - къде ще се отсяда по време на състезанието? Има ли в града достатъчно спална база - хотели, вили, хижи, квартири? Как сте решили този проблем или ще се спи в колата :rofl:

Искрено се съмнявам, че таз година ще минем толкоз тънко.

Място за спане бол.
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот caspar » Съб Мар 20, 2010 7:45 pm

Съгласен съм със Сашо. Горе нямаше никакви маршали по време на състезанието. Даже се чуваха слухове, че някои са цепили по шорт кътове. Маршалите си нямат идея какво да правят! Да не говорим, че повечето си напуснаха постовете много преди края на състезанието! Трябва да им се сложи по една свирка в устата и да свиркат при всеки преминал състезател, да имат червено и жълто флагче и да знаят как да ги използват и естествено на колкото се може повече постове да има радио станции.

Другото нещо е дължината на трасето. Това DH ли е или някакъв Мега Маратон по спускане?! Трасе 6-7 мин. е друга категория, не е спускане, трябва да му се смени името на състезанието. Много по добре ще е старта да почва от трите виража на роуд гепа примерно, даже не съм сигурен дали и от там няма да е много време.

И последното нещо е самото трасе. За мен това не е истинско трасе. Почти няма избор на линии, цялото е един сънгъл трак! Трябва да е по-широко и доста по-начупено. Горната част са някакви прави, а долната един след друг виражи от сингъл трак. Почти всички карат една основна линия, без да има избор за друга. Единствено средната част се различава, тя ми допада най-много.

Надявам се организаторите и шейпъра ;) да вземат на предвид казаното от мен и тая година да има едно класно състезание, по класно трасе и догодина първа категория.
Последна промяна caspar на Съб Мар 20, 2010 7:58 pm, променена общо 1 път
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Мар 20, 2010 7:53 pm

На мен няма да ми издържат спирачките и машината 10минути спускане. :( :boggled:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Pupinator » Съб Мар 20, 2010 8:06 pm

Аз съм съгласен с Росен. Имах възможност да се разходя по трасето миналата година и наистина маршалите ги нямаше никакви. Според мен най-добрия варянт, ще бъде да се направи някакво обучение на маршалите как да си вършат работа, ден или два преди самия старт.

Също така относно дължината и вида на трасето трябва да се помисли. Това не е Ендуро DH, а състезание по спускане. Аз нямам опита на Росен от световната купа, но от това което съм чел и гледал, едно спускане не би трябвало да продължава повече от 3 4 минути.

Надявам се тази година да видим едно наистина интересно състезание. Дано организаторите се вслушат в препоръките и желанията на състезателите.

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания