zero knowledge написа:...
А помощните колелца са по-скоро вредни.
tanya написа:И аз се научих да карам колело с цената на много падания за един ден. Дори и никой не тичаше след мен, защото баща ми и вуйчо ми уж щяха да ме учат, но след половин час изчезнаха някъде по работа. Може пък и да им е писнало от мен.Аз продължих на инат да се мъча сама - падах, ставах, но в края на деня можех да карам колело.
При мен се получи, но същата тази система не проработи при брат ми. Той се плашеше от паданията и поради тази причина му отне доста време да се научи да кара. В момента имам много приятелки, които искрено ми завиждат, че карам колело. Те ми споделят, че са пробвали да се научат като малки, но точно паданията са ги уплашили и са ги отказали.
За това моето мнение - поне в началото ученето да е по-плавно и по възможност без падания. Иначе някои деца може да се уплашат и да се откажат. Когато вече се понаучат, падания неминуемо ще има, но децата ще имат поставена основа и е по-малко вероятно да спрат да карат колело.
kaloferov написа:Жена ми е същата работа!Наплашила се е като малка и не може да кара велосипед!Имаме дъщеричка на 8 месеца и от сега знам,че ще караме заедно велосипеди,но се чудя как да науча и жена ми да пази равновесие?
Frida написа:имах предвид "БЛОКА" а ето и колелото http://www.puky.net/homepage/produkte/l ... /index.htm
Runaway написа:Както казах, всеки си решава.
Но за мен колелото се предполага да има педали, за да го караш, а не да го буташ с крака като Фред Флинстоун ;-)))
PtD написа:Ей, голяма драма стана. Ако се съди от темата, карането на колело е тооолковаааа труууудно, просто чудно как сме се научили без специалните велосипеди.
Invicta07 написа:Или пък не се усеща какво трябва да прави.
tanya написа:Не знам как точно да го обясня.
tanya написа:@ Invicta07, с риск да стана досадна, ще продължа да препоръчвам колелета, които са без педали.![]()
Invicta07 написа:За непълното разгъване на краката - когато аз карам със смъкната седалка и се сгъвам, се изморявам по-бързо и коленете ме болят. Затова карам с доста вдигната седалка. Като пусна крак, едва стигам земята на пръсти, но в името на удобството си заслужава. Така че какво остава за дребосъците.
tanya написа:@ Invicta07, с риск да стана досадна, ще продължа да препоръчвам колелета, които са без педали.![]()
stan_007 написа:P.S. Единственото, което не знам е дали се намират в БГ.
Явно или аз, или синът ми (или и двамата) сме гении
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 379 госта