diskovi spirachki na promax

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот koko » Чет Окт 30, 2003 11:21 pm

Na zokito mu davat 155mm
koko

Рейтинг: 1700

Мнениеот Jacket » Пет Окт 31, 2003 6:38 am

5мм имат ли значение? :) колкото свинската опашка :)
Каплите са си Jumbo, черни доколкото и аз знам, а за това Marzocchi, дано някой скоро се сдобие с него (със, или без Бехемот) и да каже впечатления, щото нещо работата понамирисва...
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот Cveti » Пет Окт 31, 2003 11:28 am

[quote="Jacket"]

Не е... и аз съм решил че ше ходя на лов за дискове след седмица и малко, та се чудя къде ги продаваха тия. Bassano Grimeca доколкото знам са много голям производител на дискови спирачки, така че не знам защо се слагат в най-ниския клас при MTB. И друго да питам, Tektro Novela може ли да се намери някъде и може ли да му се сложи 190мм ротор, че на тва шимано 475 само 160 влиза, а и нещо последното такова дето стисках беше меко като медуза и хич не ме кефи...
[/quote]

Хайде като тръгнеш на лов обади се да ходим заедно...аз също ще ловувам диск за отзад.
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот Jacket » Пет Окт 31, 2003 4:07 pm

В понеделник?

Леле как ме е яд, че проспивам такива готини дни...:}): довечера последна нощна и после съм фрий. Е, сега пък на лекции ще се ходи, ама по-добре.
Аватар
Jacket

Мнениеот koko » Пет Окт 31, 2003 6:59 pm

[quote="Jacket"]

5мм имат ли значение? :) колкото свинската опашка :)
Каплите са си Jumbo, черни доколкото и аз знам, а за това Marzocchi, дано някой скоро се сдобие с него (със, или без Бехемот) и да каже впечатления, щото нещо работата понамирисва...
[/quote]

Kraino ne odobrqvam svinska terminologiq kogato stava duma za zabarite:D:D:D:D ili beha spaget4ii :D:D:D:D.
Sega imai predvid 4e taq vilka ne ide ot Italia taka 4e moze da ti ponamirisva na ne6to taiwansko....hm.. sake ili orizetz ili pak na bambukovi pra4itzi :D:D:D:D
koko

Мнениеот Jacket » Съб Ное 01, 2003 7:37 pm

Днеска един подскачаше на една такава на НДК... доста мазна ми изглеждаше... ше я зимам [:p]
П.С. вече съм със задна дискова. В понеделник и предна :)
Аватар
Jacket

Мнениеот koko » Съб Ное 01, 2003 10:11 pm

[quote="Jacket"]

Днеска един подскачаше на една такава на НДК... доста мазна ми изглеждаше... ше я зимам [:p]
П.С. вече съм със задна дискова. В понеделник и предна :)
[/quote]

hehe,
nqkoi samnqval si se e za Marz-4eto:).BTW. 6e kaze6 li nai-nakraq kakav preden disk si izbra :?:
koko

Мнениеот Jacket » Съб Ное 01, 2003 10:25 pm

Еми аз се съмнявах :D
За отпред явно ще е 475... повече пари посмъртно не мога да отделя, а и като сложа 32 лева за главина + 20 капла + ~5 за спици +10 за наплитане + 2 лева за жило и броня и става дебело.... абе някой не продава ли предна главина за диск??? Баси много скъпо тва Деоре :( а и за ръкохватки трябва да ми останат пари...
Аватар
Jacket

Мнениеот Jacket » Съб Ное 01, 2003 10:39 pm

Еми аз се съмнявах :D
За отпред явно ще е 475... повече пари посмъртно не мога да отделя, а и като сложа 32 лева за главина + 20 капла + ~5 за спици +10 за наплитане + 2 лева за жило и броня и става дебело.... абе някой не продава ли предна главина за диск??? Баси много скъпо тва Деоре :( а и за ръкохватки трябва да ми останат пари...
Аватар
Jacket

Мнениеот screamBoy » Нед Ное 02, 2003 2:38 pm

Jacket wyzmovno naj-priqtelski te sywetwam da izchakash pone do wtornik, da si pripomnish kakyw e telefona mi i na posledno mqsto da widish prednite glawini Formula wyw Welomania i w BAS. Copishi ?

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Jacket » Нед Ное 02, 2003 5:33 pm

Ми ок, само да не се развали много времето, че така го дават...
Иначе ние се разбрахме с Цвети за утре да ходим, ама явно само тя ще си вземе, че аз трябва и да си поръчам да ми наплетат едно цяло предно колело. Шината сигурно ше е Jumbo, спиците квито дойдат и главината не знам... Deore-то ми е мнооооого скъпо :((( баси онзи ден взех заплата и вече парите се изпаряват... защо ли си ги оставям в къщи..... Писах на един от пазара на сайта за предна формула за 25 лева пък да видим... ма пак не е малко... screamBoy, ти някакви идеи да имаш за главина?
Аватар
Jacket

Мнениеот screamBoy » Нед Ное 02, 2003 6:24 pm

тази 25лв от пазара е перфектна, с касуловани лагери и т.н. е не съм я виждал де но и аз му писах преди време, точно преди да разбера че най-добрия ми приятел ще се жени и съответно парите ми, спестяванията ми, ох миличкото ми портфейлче абе сещаш се. този пич с тая Формула трябва да го гониш сутрин, следобяд е зает. Други идеи niente. Овчар.

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Аватар
screamBoy

Мнениеот Jacket » Нед Ное 02, 2003 7:36 pm

Перфектна, ама аз се отказах... тва е. Направих си сметката за малко по-дълъг период и нещо не ме блазни да остана без пари в неподходящ момент, и повече ъпгрейди - тц... нищо де утре ше ида с Цвети да и изберем на нея нещо, пък аз само ше подсмърчам :))
Аватар
Jacket

Мнениеот Windstream » Нед Ное 02, 2003 8:13 pm

Абе Jack, аз тъкмо преглеждах пазара и се чудех защо по дяволите ще си купуваш дискова спирачка от нисък клас при условие че си продаваш цялото колело и се каниш да вземаш нещо което е с пъти по-добро и при това вече си има дискове... Според мен си избрал правилната тактика, то и без това сезона вече почти свърши и едва ли ще имаш много възможности да му се порадваш на това Deore :V:. А на Цвети наистина по-добре да вземете Formula, по-добри са от шиманските а са само 3лв по-скъпи (пък и доколкото си спомням Любо от Веломания такива караше през лятото).

[b][color=red]Murr Miay![/color][/b] :^:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот Jacket » Нед Ное 02, 2003 8:40 pm

Ти пък как разбра за моите черни планове... еми така е... ноу мъни и просто няма как, днес изкочиха и още някои работи и вече съвсем нямам избор...
А Цвети ще си взима за отзад и мисля, че главината й беше за диск, така че при нея проблем никакъв :)
Аватар
Jacket

Мнениеот Windstream » Нед Ное 02, 2003 8:57 pm

Твоите черни планове са ми ясно като бял ден - знаеш ли колко безсънни нощи съм прекарал в обмисляне на такива? А Цвети каква дискова ще си взема, има ли предпочитания някакви или още не е решила? Щото една моя приятелка кара с BR-M475 отпред и уж е доволна засега... ама аз не мисля че това е много подходяща спирачка за планината, особено като се има предвид че леглото на дясната (неподвижната) накладка е от огъната стоманена планка :(!:. Ще пробвам да й намеря някое Avid-че или нещо хидравлично оттук ама то само изпращането е $40 и такъв един подарък малко соленичък ще ми излезе... абе ще видим има време още.

BTW мислиш ли че $100 за използвана Mr.T от '98 или Z3 от '99 е добре? И двете изглеждат читави (поне на картинка ;))...

Аватар
Windstream

Мнениеот Cveti » Нед Ное 02, 2003 9:39 pm

Ами аз отпред съм с диск Grimeca и съм много доволна от него!Аз карам главно в планината и досега предната спирачка не ме е предавала нито за миг-въпреки че за Grimeca съм чувала много лошо неща.Бих си сложила и отзад такава като предната,Grimeca с 5 болта,но малко се съмнявам да намерим такава.
Cveti

Мнениеот Windstream » Пон Ное 03, 2003 7:49 am

Мдааа, позната история - и за мойто Tektro тъй разправяха - тъпо е, грозно е, не спира, не го вземай. Ама аз си го харесах и го взех - ми спира точно както и където го искам да спира, даже и по Витошките склонове (ония горските с 30-45 градусов наклон), много съм доволен.

А за Grimeca-та: напоследък съм ги виждал все с дискове с 6 болта, спирачния механизъм си е същия като на 5-болтовите само диска е с променена форма. Има едно магазинче на Христо Ботев, зад женския пазар е, там бяха по 120лв с главините по едно време...

Аватар
Windstream

Мнениеот Jacket » Пон Ное 03, 2003 8:14 am

И мен много ме кефи Гримеката на Цвети. Спира супер и е твърда и въпреки това има и добра модулация. Още от първия път й направих преден баланс на трева :)) С моя V-Brake отпред тва е изключено (не че не спира, ама едно такова на тласъци, че каплата е подбита и не става за такива работи). 475-цата и на мен ми изглежда голяма хилка, онзи ден с no_brakes карахме и той като идваше се оплака, че нещо не му спирало отпред. Като хвана една шестограма се оказа че ВСИЧКИ болтове се бяха разхлабили, разбирай тия на ротора, на преходника и на машинката... баси и като видях, че е и с преходник... ама те май сичките шимански са такива. А и не е толквова твърда, доста повече ход има лостчето, иначе си спира де, не е слаба, но за DH не знам как е. Гримека обаче аз никаде не съм виждал, а и 120 лева е x2 на 475цата...

От 98 и 99 моделите хич не ги знам какви са, ама MrT за $100.... не знам, май е по-добре Z3-то, особено щом ше го караш само в града, онова чудовище тежи колкото мойто чили, ако не и повече, а ZX си носят славата на много добри вилки.

П.С. при вас дисковите спирачки не са ли супер евтини... баси аз гледах Avidи и Hayes-ове за някви смешни цени... Avid Ball Bearing за $60 или нещо такова...
Аватар
Jacket

Мнениеот Windstream » Пон Ное 03, 2003 4:28 pm

Ми то твърдостта се оправя лесно - регулираш дясната накладка така че почти да опира в ротора (даже аз я предпочитам да стърже леко, така нямам никакъв шанс на го огъна), а за лявата поиздърпваш жилото малко повече така че при отпуснато състояние да е на минимално разстояние от ротора. Така можеш да я накараш и на 3 мм издърпване да кове (всъщност аз Тektro-то го блокорам на 10мм издърпване на жилото с V-brake лостовете и на 5мм с нормалните за кантарчета) ама то си е до лично усещане и предпочитание. А иначе си прав, наистина новите модели на Shimano всички са с преходници, уж за да стават и на Manitou вилките, ама то ако имаш Black Elite или нещо подобно едва ли би сложил му М475, само за Manitou Six или Magnum като че ли са подходящи щото са вилки от по-нисък клас ама те май не са много полулярни ;)

Що се отнася до Marzocchi-тата днес може да се уредя с един Bomber Z1 Drop Off от '99 ама ще видим, търг е все пак. А дисковете наистина са евтини - Avid 160мм е $69 единия, $120 двата, за 203мм ще дадеш $89 за единия и $160 за комплекта, говоря за абсолютно нови и неупотребявани, в кутията с инструкциите и всичко останало, даже може и безплатна доставка да ти направят :)))

Аватар
Windstream

Мнениеот Jacket » Пон Ное 03, 2003 7:03 pm

Абе на тая мойта точно така правя. Статичната накладка опира съвсем леко в ротора, а динамичната я регулирам с врътката на ръкохватката да е на минимално разстояние, но пак си е мекичка. Е след днешното леко спускане доста се промени, но след спускането на 5 см от нея се усещаше топлина :)) Ама и яко я натисках, че беше само кал. Та сега вече не стърже и не хърка, няма и вибрации като в началото, спира много по-добре, не се разрегулира, но скрибуца малко повече, но мен пък това скрибуцане много ме радва, стига да не стане прекалено силно... не знам какво ги плюят че квичали и т.н. :) предпочитам така, отколкото виещ V-Brake.
Та сега ще видя тука някои неща как може да станат и може да се откажа от продажбата на колелото... дано стане тва дето съм намислил, пък и без това едва ли някой ще се засили да го взима на тази цена.
Та мисълта ми е, че в БАС днеска гледахме с Цвети една хидравлична Grimeca, не знам точно каква беше, втора ръка за 100(ина) (все пак е БАС :)) лева заедно с главината, която почна пак да ми пуска разни мухи..... зимам я сега(със малко зор за парите...) със една нова шина, карам си я известно време докато посъбера още малко пари и минавам към план 2, дето го мислих преди време (план 1 си е Бехемота) - прехвърлям всичко на една RAM HT + едно Marz Drop Off и тва ше ми излезе към.... хммм 750 лева (оххх), е все пак е по-евтино от Бехемота, а имам по-лека рамка, със нещата, които си харесвам... Тия 475ци хииич не ме кефят...
Абе тва са си болни размисли на един болен човек, не ми обръщайте внимание плз :))
Аватар
Jacket

Мнениеот Cveti » Пон Ное 03, 2003 9:29 pm

[quote="Windstream"]

Мдааа, позната история - и за мойто Tektro тъй разправяха - тъпо е, грозно е, не спира, не го вземай. Ама аз си го харесах и го взех - ми спира точно както и където го искам да спира, даже и по Витошките склонове (ония горските с 30-45 градусов наклон), много съм доволен.

А за Grimeca-та: напоследък съм ги виждал все с дискове с 6 болта, спирачния механизъм си е същия като на 5-болтовите само диска е с променена форма. Има едно магазинче на Христо Ботев, зад женския пазар е, там бяха по 120лв с главините по едно време...

[/quote]

Кажи моля те къде е точно е това магазинче,защото на мен главината ми е за 5 болта и ще трябва сериозно да се разтърся.Все някъде трябва да има гримека с 5 болта,та да взема да проверя и там.
Cveti

Мнениеот screamBoy » Пон Ное 03, 2003 10:28 pm

Windstream molq te kopele kupi go toq MrT'98 i ako ne go karash mi go prati na men, moga da ti pratq pari po WesternUnion ! Izprashtaneto shte ti e okolo $70 zaradi tegloto

Grimeca w Sf se prodawat w magazinite Scott, osobeno w bike-centyra, no pomnq cena ot 60lw samo za spirachkata+rotor.
Na washington (zad Halite) ima 2 magazina - ediniq zad magazin Qwor, drugiq po-kym Sliwnica. E w tozi pyrwiq m.g. imashe edna noname diskowa mehanichna mnogo ewtina ta proweri sega kakwo e polovenieto

Аватар
screamBoy

Мнениеот Windstream » Пон Ное 03, 2003 10:48 pm

@Цвети
Ако можеш отнякъде да ми изнамериш сравнително детайлна карта на центъра София (да има по-големите улици и да им се четат имената) с удоволствие бих ти дал точното място - цяла вечер се опитвах да намеря нещо такова но не би, а някъкъв филтър тук ми блокира достъпа към ftp сървърите в BG - techno-link, data.bg и т.н. Иначе ще се наложи да ти го обяснявам: от кръстовището на ЦУМ тръгваш по широкия булевард (забравих му името, sorry) в посока Люлин и като стигнеш Христо Ботев завиваш надясно (към Централна Гара) и минаваш към 50-100 метра - магазинчето е доста невзрачно и се пада от лявата ти страна (т.е. от противоположната страна на женския пазар, на западния тротоар). Понякога има изнесени разни байкове навън, но ако времето ви е гадно (не мога да проверя прогнозата, сървъра ми нещо пак се лигави) сигурно ги държат вътре, продават също така и разни други спортни стоки т.е. не са специализирани само за велосипеди. Като идеш ги питай щото дори и да имат Grimeca обикновено не са изложени ;)

Дано да си разбрала нещо от обясненията ми, ако откриеш карта прати ми я на e-maila :)

@screamBoy:
Eто ти линк за [url=http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=36135&item=3634661647]Marzocchi-то[/url], ако я харесаш ми прати е-mail до колко да качвам цената и ще я имаш. А аз ще гледам да си взема Bomber Z1'99 щото сега нямам пари и за 20мм главина ;)

Аватар
Windstream

Мнениеот Miro » Пон Ное 03, 2003 11:20 pm

@Windstream

До българските free сървъри можеш да стигнеш само с IP на български доставчик :(
Виж дали имаш достъп до [url]http://bgmaps.com[/url] (би трябвало да имаш) и ако да това ли е въпросният магазин: [url]http://bgmaps.com/map.asp?sid=020994530fd687d8ab2f412fedfe6a93&city=sofia&str=&num=&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9&Map44_54.x=118&Map44_54.y=121[/url]

дано да съм помогнал :8D:
Miro

Рейтинг: 1200

Мнениеот Jacket » Пон Ное 03, 2003 11:22 pm

Windstream, тва магазинче го знам, те там са две такива, ама не съм ги питал за спирачки. Ти тия гримеки по 120 дето си ги гледал меганични ли бяха или хидравлика? Щото ако са били хидравлични тая оферта в бас е доста зле... все пак онова е втора ръка, ама ако са механични, май ше скоча до баса тия дни.... ебаси къв съм идиот, всеки ден с нови идеи, ама то иначе не е интересно :))
Аватар
Jacket

Мнениеот Cveti » Пон Ное 03, 2003 11:37 pm

Windstream каза 120 лв с главината доколкото си спомням.
Абе Jacket,ти какво се засили да ми измъкваш гримеките изпод носа!!!
Я се върни на план "А".[:p]
Cveti

Мнениеот Windstream » Вто Ное 04, 2003 12:03 am

@Миро
Точно това е магазинчето, 10х за линковете. А откъде мога да се докопам до IP на български доставчик, пробвах връзка през няколко BG proxy-та (посленото беше на верея.нет) ама все не става, има ли някакъв начин да излъжа университетския филтър? Иначе си имам личен firewall който доста стъжни живота на идиотите от компютърния отдел (вече не могат да следят какво и колко свалям :D) ама не в него проблема...

@Jack
Спирачките бяха механика. Ама това беше преди почти половин година, сега сигурно друго е положението - преди да запрашиш към БАС иди и ги попитай, може пък да имат нещо за теб или Цвети ;) BTW на тази хидравлика с колко дупки й е диска? Щото може да се вземе примерно ротор за [url=http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3634652956&category=16143]Hope C2[/url] (ако има такова нещо в България, аз поне не съм виждал) и да му се направи нещо като преходник за главината на Grimeca (обикновен дуралуминиев или хром-никелов диск с 10 дупки - в два реда по 5). Или пък друго - има един пич дето има някаква лазерна фреза или нещо подобно, той точно за 5-болтова Grimeca си беше направил 140мм заден диск. Само дето не му помня името, май Робота му викаха ;)

Аватар
Windstream

Мнениеот Jacket » Вто Ное 04, 2003 9:43 am

Цвети, ма ти нали не я искаше тая гримека, щото е с главина и е предна, пък и твойте команди бяха блок, мойте са отделни от лостчетата :), ама пари май няма да има, тъй че и да се точа и да не се... тъпа работа.
Аватар
Jacket

Мнениеот Cveti » Вто Ное 04, 2003 10:30 pm

Така...намерих магазинчето на Ботев-то лека-полека се превръща в мебелна къща,само на една малка витринка имаше останали разни части за колела.Там ми казаха,че са имали такава Гримека-явно същата,за която говорехме,стояла с години и никой не я искал и накрая дошло едно момче и я купило(само да ми падне мръсника:}): !!!)
В магазина на Вашингтон,за който говореше screamboy,2 девойки ме изгледаха с недоумение и заявиха,че изобщо не продават такива работи.
Мда,лошо...нещата май вървят към смяна на главина.Дисковата спирачка Шимано е на цена 60 лв.,задна главина Щимано е 35 лв.Някой да си каже мнението за този вариант?
Cveti

ПредишнаСледваща

Назад към Архив