Вено! Оредона ти е по тежък от вилката и няма да ти даде нищо повече от Дакотата!

Сашо написа:Да се дрънкаш по калта и прахоляка с толкова скъпи джаджи не си заслужава, макар че за това са създадени.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Daniel Panev написа:Сашо написа:Да се дрънкаш по калта и прахоляка с толкова скъпи джаджи не си заслужава, макар че за това са създадени.
Е то по тая логика - дай да тръгнем с по една туристическа карта, компас и химически молив (за отбелязване на траковете по картата)...
veskoz написа:1 година съм с нея и нямам никакви проблеми.![]()
outfaced написа:dakota-тата имаха вече 4-5 ъпдейта на фирмуера. Следите ли ги?
Тия дни излиезна пак нов.
vaseto_hf написа:Искам да благодаря на outfaced и hrissim за напътствиятаТова за общия мапсет го бях забравил като вариант, макар и да бях чувал и преди за такова обединяване, нали с Орегона нямам такива проблеми
Все пак и аз преди 3 месеца хванах за първи път GPS в ръката си
Та направих общ мапсет и с него проблеми вече няма. А това от послеписа на hrissim уж го знам, и уж така го правя, но ... Както съм споменал и по-горе, като задам в мапсорса да свали tracks от уреда, и вдясно на tracks не ми показва никакви тракове( макар че има направен такъв с GPS-a) освен един, който преди това съм бил качил по аналогичен начин, но от мапсорса към GPS-a. MapSource е версия 6.15.6. Не знам firmware на GPS-a какъв е, но при положение че вистата е купена преди седмица и нещо и то от Геотрейд, си мисля че не трябва поне да е много стара. Ще трябва да взема GPS-a на приятеля и да си поиграя още веднъж с нея
Сашо написа:Да се дрънкаш по калта и прахоляка с толкова скъпи джаджи не си заслужава, макар че за това са създадени.
Inzagi написа:...те ми казаха че би трябвало да работи със всякакви батерии АА.
veskoz написа:AA е само размер.
По принцип машинката иска да й кажеш какви батерии ще използваш. Има го в менюто.
mulltex написа:Недей вдига толкова пушилка - изчакай да ти го върнат и ако има пак проблеми искай да ти сменят машинката с друга
did написа: ....където може животът ти да зависи от GPS,...
subritual написа:Настройката за батериите е единствено за показанието на батерията и някои функции на фърмуера
Вътре има едно нещо наречено dc to dc converter, дето ако е некачествено или развалено се получава тая симптоматика.
subritual написа:did написа: ....където може животът ти да зависи от GPS,...
Ае не,мерси!
Inzagi написа:Миналата седмица си купих Dakota 20 и вечерта в нас качих 2-3 track-а .gpx и .gdb,но вторите неможах да ги намеря през устроиството и ги изтрих през компютъра и понеже батериите с които взех GPS-а се изхабиха му сложих презареждащисе NiMH и всичко си беше наред .На другия ден обаче неможах да го пусна...Аз мислех да им искам да си вземат отремнтирания и да ми дадат нов.Дайте ми съвет какво да правя моля.
Ако безпричинно вашата Dakota 10/20 се самоизключи на началния екран и не може отново да бъде включена следвайте процедурата за поправка на тази проблем по-долу. Проблемът произлиза в четенето на *.gpx файлове и се наблюдава в по-стари версии на фърмуера от 2.41:
- Опитайте се да форсирате уредът, така че да влезе в режим на разпознава не от PC. (Mass Storage) Това става като задържите копчето за включване за 30сек и свържете Дакота с USB кабел към PC.
- Изтрийте или изрежете всички записани на вашата твърда памет *.gpx файлове.
- Актуализаирайте до последна версия фърмуерът на Дакота с програмата WebUpdater
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 331 госта