Ram allmnt или nduro

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ram allmnt или nduro

Мнениеот kapitanblood » Пет Апр 09, 2010 8:30 pm

Здравейте,двоумя се коя рамка да си взема nduro-то е 18.5" а almnt- 17".Висок съм 185 см и 100 кила :rofl: :clap: (добре се храня ).И разликата в цените е около 400 лв :bigeyes: .(almnt мога да го взема за около 750лв).
И втория въпрос ми е за шока.До сега съм карал само твърдаци.Какви шокове поемат и двете рамки (най-добрите искам независимо от цената).
Благодаря Ви :bowdown: :fire:
ААА забравих.....и допустимия ход на вилките който мога да сложа :idea:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Re: Ram allmnt или nduro

Мнениеот r0bz0mbie » Пет Апр 09, 2010 8:51 pm

Аватар
r0bz0mbie

Рейтинг: 1241

Мнениеот kapitanblood » Пет Апр 09, 2010 9:00 pm

r0bz0mbie написа:http://www.google.com .... :agree:

Благодаря Ти как не се сетих за това :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :banghead:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот hitar_potar » Пет Апр 09, 2010 9:03 pm

едричък си. принципно и двете рамки могат да ти лепнат перфе, само кажи за какво смяташ да ползваш байка, имаш ли някаква вилка впредвид, ей такива неща? бъдещи планове за двуколесното, ако щеш. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот kapitanblood » Пет Апр 09, 2010 9:22 pm

:rofl: да малко съм едричък.Колелото ще се кара по пътечки на витоша преходи.Няма да има спускания или други такива натоварващи колелцето работи
А за вилката съм се насочил към тази марка http://www.competitivecyclist.com/mount ... s.459.html
Приемам и предложения :pirate: и за шока че нямам никакъв опит с тях .
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот LandShark » Пет Апр 09, 2010 9:32 pm

RAM nduro се усеща като по-лека и по-твърда рамка. Определено с нея нагоре е доста по-лесно. Въобще за въртене окачването на тази рамка е по-приятно. Окачването RAM AM е доста по-комфортно, с повече ход. Рамката е по-тежка, по-здрава. АМ би бил твоя избор ако предпочиташ малко повече спускането и/или комфорта. Колкото за размерите: аз съм 183см/70кг и 18.5" ендуро ми е ок, но може би съм леко близо до границата му. АМ, текущия модел, за моя ръст 18" е направо на ръба да ми е къс. Приятел който е 186см си взе 19" АМ. В сайта на РАМ мисля че имаше инфо за допустимия ход на вилките: за АМ - 160мм, за ендуро - 140мм.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот outfaced » Пет Апр 09, 2010 10:18 pm

kapitanblood написа:А за вилката съм се насочил към тази марка http://www.competitivecyclist.com/mount ... s.459.html

и какво общо има марката на вилката с рамката :dontknow:

kapitanblood написа:...(най-добрите искам независимо от цената).
..:

най добрите за какво? :dontknow:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот kapitanblood » Пет Апр 09, 2010 10:34 pm

outfaced написа:
kapitanblood написа:А за вилката съм се насочил към тази марка http://www.competitivecyclist.com/mount ... s.459.html

и какво общо има марката на вилката с рамката :dontknow:

kapitanblood написа:...(най-добрите искам независимо от цената).
..:

най добрите за какво? :dontknow:

шокове
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот hitar_potar » Пет Апр 09, 2010 10:50 pm

ми, не е ли горе долу ясно? каране по пътечки звучи като лежерно АМ каране, следователно му трябва въздушен шок. :agree: най-доброто - лесна работа: Fox RP23, ако искаш баш перфе да е, търсиш модела за 2010год. (аз се радвах на Fox RP3 няколко месеца, който е по-стар модел, и все пак бачкаше чудно, а после се оказа, че маслото вътре отдавна е било за смяна). ама тоя новичкия Фокс струва колкото АМ-а или 2 пъти колкото Nduro-то. друг топ-модел е Рок Шокс Монарх 4.2 - парите са му по-малко, откъм качества си нямам на идея, но го хвалят. може би скритата лимонка тук са представителите на Маниту - 4-way air и Evolver - хвалят ги колко добре работели и колко безпроблемни били. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kapitanblood » Пет Апр 09, 2010 10:59 pm

УУУУУУУааууууу малииииии изпотих се с тия шокове цените са като за почти новичко колелце среден клас
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот did » Пет Апр 09, 2010 11:40 pm

kapitanblood написа:УУУУУУУааууууу малииииии изпотих се с тия шокове

Спокойно. С всичко е така. Боли само първия път :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот veskoz » Сря Май 12, 2010 7:35 pm

Не съм особено въодушавен от работата на окачването на nduro. Линейно е като цяло (и при 2те позиции на шока). Поне така ми се струва на мен де. АМа пък си е люлка. :dontknow: И двете са нелоши, но не бих си взел ни едното (пак). :D
kapitanblood написа:Висок съм 185 см и 100 кила

:bigeyes: Аз съм 183 с АМ 19" и на катерене сякаш ми малее една идея. Забрави за 17! При ендурото 18.5 звучи по-добре, тъй като базата му е малко по-дълга.
kapitanblood написа:До сега съм карал само твърдаци.

Мекица 17 не е колкото твърдак 17 в междуосие. Геометрията се влияе и от предназначението. Аз до преди АМ карах Онтарио 19" с по-къса лапа и ми беяе по-дълго от АМа с малко по-дълга в момента.
Успех! :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот kapitanblood » Сря Май 12, 2010 9:56 pm

veskoz написа:Не съм особено въодушавен от работата на окачването на nduro. Линейно е като цяло (и при 2те позиции на шока). Поне така ми се струва на мен де. АМа пък си е люлка. :dontknow: И двете са нелоши, но не бих си взел ни едното (пак). :D
kapitanblood написа:Висок съм 185 см и 100 кила

:bigeyes: Аз съм 183 с АМ 19" и на катерене сякаш ми малее една идея. Забрави за 17! При ендурото 18.5 звучи по-добре, тъй като базата му е малко по-дълга.
kapitanblood написа:До сега съм карал само твърдаци.

Мекица 17 не е колкото твърдак 17 в междуосие. Геометрията се влияе и от предназначението. Аз до преди АМ карах Онтарио 19" с по-къса лапа и ми беяе по-дълго от АМа с малко по-дълга в момента.
Успех! :peace:

:agree: Засега съм с "ЧЕРНАТА ПЕРЛА",като се понауча да карам задоволително по планините,ще мисля за смяна,сегашната ми рамка е 21" и ми е добре на изкачване и спускане......ще му мисля на есен :beer: :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Вилката » Чет Май 13, 2010 8:42 am

Като глвдам какви рамки и окачвания се изброяват, бая сериозна сума ще ти трябва, а в твоя случай това е напълно безсмислено! "Къстъм" велосипедите са за хора с много специални претенции. Виж на това колело частите и ако можеш сумирай цените им. Ще видиш как 3000 лв вероятно няма да ти стигнат само за комплектовката му, без рамката.
Аватар
Вилката

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 13, 2010 10:34 am

Вилката написа:Като глвдам какви рамки и окачвания се изброяват, бая сериозна сума ще ти трябва, а в твоя случай това е напълно безсмислено! "Къстъм" велосипедите са за хора с много специални претенции. Виж на това колело частите и ако можеш сумирай цените им. Ще видиш как 3000 лв вероятно няма да ти стигнат само за комплектовката му, без рамката.

Не дей говори за цени,че жената ако види,трябва да се изнасям от нас... :rofl: ,цените ги знам,и съм решил да си сглобя сериозен байк,без компромиси,че съм малко тежък и..... :paperba: ,първо ще намеря рамка,която да ми пасва,и след това постепенно ще я сглобя,затова казвам есента,цените падат,по малко каране.Така ще имам ресурса да го направя,а до тогава,Здраве и малко късмет. :beer:
Мерси на всички за отговорите. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Вилката » Чет Май 13, 2010 11:14 am

Ти май не ми схвана идеята. Не го събирай част по част, а го събери лев по лев, и като събереш цялата сума си избери готов байк. Ще спестиш 30-40% и жена ти ще е доволна (или поне по-малко ядосана). :D
:beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот veskoz » Чет Май 13, 2010 2:17 pm

Вилката написа:...ще е доволна (или поне по-малко ядосана)

Тоя филм не съм го гледал. :lol:
Извинявам се, ако съм прозвучал като МШС :piggy:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот psixopat » Чет Май 13, 2010 2:48 pm

Само за да добиеш представа колко повече излиза колелото, ако го събираш част по част.http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=1941 това е само рамката на Canypn-а.Сам си прави сметката, според мен остискай и като сбереш всичките пари си вземи готово колелце.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 13, 2010 6:42 pm

Вилката написа:Ти май не ми схвана идеята. Не го събирай част по част, а го събери лев по лев, и като събереш цялата сума си избери готов байк. Ще спестиш 30-40% и жена ти ще е доволна (или поне по-малко ядосана). :D

Аз твойта я схаванах,ама ти не можеш да ме разбереш.... :dontknow: ,няма такъв филм да не е ядосана ама...това е друга тема.Като казвам постепенно,имам в предвид за 5-6 месеца ще е цялата операция.Ти как мислиш ако докарам http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/specs.html?b=1919,как ще реагира,и какво ще помисли,че ми е подарък ли.. :crazy: .И защо ми давате тоя пример и двамата с тази марка?????Ще взема рамка която ми пасва на мен(размер,геометрия и стил на каране.... :popcorn: :agree:
П.П мерси на всички но това е положението с Жените,които си я има в къщи ще ме разбере... :rofl:
+ това което искам да сглобя имам и 2 които седят в стаята,и ако докарам 3-то изведнъж...познайте какво следва.,........ :asshole: :flamethr: :dark: :dark: :qright: :uzi: :scared:
Стига съм спамил вече..... :offtopic: :offtopic: :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот tanya » Пет Май 14, 2010 9:31 am

@ kapitanblood, проблемът има лесно решение. Качваш жена си на колело, закарваш я в планината, зарибяваш я по планинското колоездене и настъпва мир и разбирателство :love:
После ще те мрънка да и купиш Canyon Nerve. След това за нея ще има хубаво ново колело, а за теб каквото остане от старите :rofl:
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот kapitanblood » Пет Май 14, 2010 10:10 am

..
tanya написа:@ kapitanblood, проблемът има лесно решение. Качваш жена си на колело, закарваш я в планината, зарибяваш я по планинското колоездене и настъпва мир и разбирателство :love:
После ще те мрънка да и купиш Canyon Nerve. След това за нея ще има хубаво ново колело, а за теб каквото остане от старите :rofl:

Работя в тази насока,качването на жената на колело,а след това и зарибявката,,,,и затова няма да докарам цяло колело за мен в нас че,става стршно.. :nono:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Вилката » Нед Май 16, 2010 7:45 pm

Басси и твърдоглавия си обаче! :D

kapitanblood написа:nduro-то е 18.5"
hitar_potar написа::agree: най-доброто - лесна работа: Fox RP23
До тук си на 3000 лв, а все още нямаш колело. Не да се ядоса, ами да те остави да спиш на постелката пред вратата ;)
Ако вземеш всички останали части от Каньона, отиваш на около 4500. Можеш да се понапънеш и да смъкнеш цената на 3800, но ще си имаш 15 килограмов RAM за 3800, вместо 13 килогравмов CANYON за 3000.
kapitanblood написа:И защо ми давате тоя пример и двамата с тази марка?????Ще взема рамка която ми пасва на мен(размер,геометрия и стил на каране....
Ами за размера - те Каньон произвеждат в доста повече размери от РАМ. Геометрията му е близка до тая на АМ-а, а теглото е по-ниско от на nduro-то. Това са 3 много добри причини да ти предлагаме това.

Ако ти е толкова зор да го докарваш на части, купи го комплект, разглоби го и всеки ден карай по една съчма в къщи, под предлога, че си ги намерил на боклука с металотърсач :lol:
Аватар
Вилката

Мнениеот did » Нед Май 16, 2010 8:06 pm

Вилката написа:
kapitanblood написа:И защо ми давате тоя пример и двамата с тази марка?????Ще взема рамка която ми пасва на мен(размер,геометрия и стил на каране....
Ами за размера - те Каньон произвеждат в доста повече размери от РАМ. Геометрията му е близка до тая на АМ-а, а теглото е по-ниско от на nduro-то. Това са 3 много добри причини да ти предлагаме това.

Друга причина е, че можеш при поръчката да си дадеш всички размери на тялото и да ти се оптимизира геометрията специално за теб, подменяйки някои компоненти. Това го правят съвсем малко фирми, като "тази марка" е между тях и знае за какво тяло какъв велосипед трябва да предложи.

Друга причина е, че рамките им работят или поне така твърдят спецовете от сп. BIKE, които при всеки тест им дават я "гут", я "зер гут".

Друга причина е, че доставят до България.

Основната причина е цената.

Има и други причини, но и тия би трябвало да са достатъчни.

:offtopic:
Напълно те разбирам за ситуацията с жена ти, но с твърдоглавието си правиш лоша услуга на семейния бюджет.
Ако не щеш каньонче, има и други варианти, като във всички случаи в твоята ситуация покупката на цял готов велосипед ще ти спести хиляди.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kapitanblood » Пон Май 17, 2010 9:27 am

@did
Не съм казал нищо лошо за марката,направи ми впечатление,че и двамата ми дават за пример каньончето и ми стана странно,някакъв заговор да няма :rofl: .........
Другото колело което ще си купя искам да го пробвам първо да видя как ще ми пасне.
Още веднъж,Ви благодаря за съветите. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kapitanblood » Пон Май 17, 2010 10:30 pm

Вилката написа:Басси и твърдоглавия си обаче! :D

kapitanblood написа:nduro-то е 18.5"
hitar_potar написа::agree: най-доброто - лесна работа: Fox RP23
До тук си на 3000 лв, а все още нямаш колело. Не да се ядоса, ами да те остави да спиш на постелката пред вратата ;)
Ако вземеш всички останали части от Каньона, отиваш на около 4500. Можеш да се понапънеш и да смъкнеш цената на 3800, но ще си имаш 15 килограмов RAM за 3800, вместо 13 килогравмов CANYON за 3000.

Ако ти е толкова зор да го докарваш на части, купи го комплект, разглоби го и всеки ден карай по една съчма в къщи, под предлога, че си ги намерил на боклука с металотърсач :lol:

Баси колко сте сладкодумни,жената е прегледала форума и видяла писанията :rofl: :rofl: ...та ме пита,какво колело ще и купя.. :praying: :clap: ,какво по хубаво от това ,цалото семейство в планината, с колела....
КРАЙ зарибихте ме с това коньонче.......до преди малко се мерих с един метър,за размерите на рамката.......
:beer: :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот codename47 » Вто Май 18, 2010 8:07 am

на сайта има калкулатор : http://www.canyon.com/_en/tools/pps.html
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 18, 2010 8:20 am

codename47 написа:на сайта има калкулатор : http://www.canyon.com/_en/tools/pps.html

Точно заради този калкулатор се мерих.. :rofl:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот codename47 » Вто Май 18, 2010 8:59 am

ако мърдаш показалците на различните измерения ще видиш че почти единственото нещо което променя необходимия размер е inseam-a, общата височина и дължината на ръцете почти нямат значение. Според мен необходимата дължина на седалковата тръба спрямо височината на чатала може да се компенсира с по-високо колче, също зависи дали горната тръба е скосена или не. Това което е по-важно е ЕТТ, нея няма как да я компенсираш без да промениш малко управлението(с по-къса/дълга лапа).
Уоутър единствения път които съм го засичал каза че за неговия Canyon XC калкулатора му е давал М размер а той си е взел L заради по-голямата ЕТТ.
Според мен премери си на сегашната рамка колко ти е ЕТТ и си прецени колко повече/по-малко ти трябват. Също така имай предвид че по-малкия челен ъгъл е по-удобен за управление с по-къса лапа.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 18, 2010 9:19 am

ЕТТ--обясни ми че съм лаик още... :bowdown:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот codename47 » Вто Май 18, 2010 9:32 am

Аватар
codename47

Следваща

Назад към All Mountain/Ендуро продукти