Една тема предимно за учениците...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Една тема предимно за учениците...

Мнениеот Stancho » Вто Апр 20, 2010 4:27 pm

Днес в Топ 40 на Vbox7 попаднах на нещо старо, но оставило доста силно впечатление в мен. Който реши да си мисли, че това е поредната тъпа и безсмислена тема, но се обръщам към съфорумниците на мойта и около мойта възраст или с една дума - учениците: МОЛЯ ВИ НЕ БЪДЕТЕ ТАКИВА...

Аз останах без думи след това клипче и не искам да си представям какво ще става...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Re: Една тема предимно за учениците...

Мнениеот Alpina » Вто Апр 20, 2010 5:11 pm

Обсъждано е :beer:
Както и отвеждането на деца против волята им, което всички забравиха, но бяха много афектирани...
Както катастрофата на рейса близо до Ямбол, след която всички говореха какво трябва да се направи с морално остарелите превозни средства от масовия транспорт, но всички забравиха и нищо не се промени.
Както тази с Максим Стависки...
...........
Както още сумати трагични случаи, за които се говори със седмици и след това изведнъж все едно не са се случвали, докато не настъпи следващата :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот cvb » Вто Апр 20, 2010 6:31 pm

Alpina написа:Обсъждано е :beer:
Както и отвеждането на деца против волята им, което всички забравиха, но бяха много афектирани...
Както катастрофата на рейса близо до Ямбол, след която всички говореха какво трябва да се направи с морално остарелите превозни средства от масовия транспорт, но всички забравиха и нищо не се промени.
Както тази с Максим Стависки...
...........
Както още сумати трагични случаи, за които се говори със седмици и след това изведнъж все едно не са се случвали, докато не настъпи следващата :beer:

а ти полиция викал ли си за нещо подобно и т.н. :(!:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот ACID BURN » Вто Апр 20, 2010 6:32 pm

Лично за мен тези хора са излишни хора. Какво ще правят те? С какво ще допренесът за подобряването на нашето общество? Не знам, просто.... без думи.
Много болна тема ми е тва на мен, а съм абитуриент тази година. Уча в центъра на София и такова поведение към учителите ми никога не е имало, поне не в моя клас, но повярвайте ми дори и в центъра на града, където атмосферата предразполага за едно по-интелигентно отношение, пак липсва уважението към учителя.И не само това! Мои съученици Х, У и прочие имат претенциите за нещо, в което нямат идея за к'во става въпрос, но са велики и са терикатчета.
Това за което говорим, това са следствията.Корена на проблема за мен е лишената личност от ценностна система, от морал. Било тя предизвикана от липсата на възпитание, било тя от липсата на воля, начин на мислене от самата личност.
А възпитанието е така, защото хората на така наречение "преход" са разбити хора, хора които са правили всичко за да успеят децата им, забравили себе си в целта да вземат лев за детето си. Още и още и още са проблемите. Само се говори, само се обсъжда, а нищо не се прави.
И така докато държавата ни изчезне...
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Alpina » Вто Апр 20, 2010 7:22 pm

cvb написа:а ти полиция викал ли си за нещо подобно и т.н. :(!:

Шмульо, гледам да я викна преди това да се е случило, а не след като е станала белята...
Няма да ти обяснявам колко пъти и за какво съм викал органи на реда или сигнализирал в различни институции - по възможност преди, а понякога за съжаление и след инцидент...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот ico 1 » Вто Апр 20, 2010 7:34 pm

Аз нямам проблеми с учениците. Някои от тях не ме харесват, но това слабо ме интересува. :evil:
Това, което видях ме шокира. Учениците не са токова виновни. Някой ги е оставил на произвола.
Колегите от клипа са му изтървали края от страх да не си изгубят работата.
Системата е такава - делегирани бюджети. Колкото повече ученици има в едно училище - толкова по-добре (повече работни места, по-големи заплати). Изключването на ученик от страна на директора е все едно същият да хвърли 1000 лв в тоалетната и да пусне водата. Ученик се изключва в краен случай - примерно, ако с поведението си създава предпоставки за отписването на няколко ученика. :lol:

П.П. Не е виновна само системата. Тя е създадена от хора. Най-често безхаберни.
Аватар
ico 1

Мнениеот Stancho » Вто Апр 20, 2010 9:07 pm

@Alpina отново се впускаш в някакви странични неща... Идеята е тези, които сега учат да се замислят какво правят! Нали сам каза - гледаме да предотвратяваме нещата, а не да ги отбелязваме.

П.П. А и в нашето училище след случката с автобуса забраниха екскурзиите...
Аватар
Stancho

Мнениеот hitar_potter » Вто Апр 20, 2010 9:48 pm

Шок и ужас. Направо ужас! Страшен късметлия съм, че уча в училще и клас, в които учат главно хора, които учат, имат някаква мотивация и уважително отношение към учителите.

Иначе, отношението към даден учител зависи 80% от самият него и 20% от децата. Последните имат удивително точно чувство на кого могат да се качат на главата и го правят. За жалост, в момента учителите имат толкова малко права, че трябва да са удвителни личности, че да успеят да държат класа дисциплиниран.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Вто Апр 20, 2010 10:03 pm

Stancho написа:@Alpina отново се впускаш в някакви странични неща... Идеята е тези, които сега учат да се замислят какво правят! Нали сам каза - гледаме да предотвратяваме нещата, а не да ги отбелязваме.

В какво се впускам бре...
Я малко се осъзнай - след 4 дена тази тема ще е на дъното, никой няма да се сеща, никой няма да помни че я е имало....
Преди седмица мислих да ъп-на всички подобни теми, но се отказах, защото е безсмислено....

И самия ти не го схвана - тоя клип се обсъжда, когато излезна... това че ти си го открил сега, не го прави актуален дет се вика.... или ще бистриме еднакви теми през 6 месеца...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Химическия факултет на Софийския университет.

Мнениеот cvb » Сря Апр 21, 2010 8:11 am

и продължението-http://news.ibox.bg/news/id_2083029979 :agree: :(!:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот Stancho » Сря Апр 21, 2010 4:46 pm

Alpina написа:
Stancho написа:@Alpina отново се впускаш в някакви странични неща... Идеята е тези, които сега учат да се замислят какво правят! Нали сам каза - гледаме да предотвратяваме нещата, а не да ги отбелязваме.

В какво се впускам бре...
Я малко се осъзнай - след 4 дена тази тема ще е на дъното, никой няма да се сеща, никой няма да помни че я е имало....
Преди седмица мислих да ъп-на всички подобни теми, но се отказах, защото е безсмислено....

И самия ти не го схвана - тоя клип се обсъжда, когато излезна... това че ти си го открил сега, не го прави актуален дет се вика.... или ще бистриме еднакви теми през 6 месеца...

АБЕ ПИЧ, ПАК ЛИ ДА ТИ КАЖА, ЧЕ НЕ ОЧАКВАМ ДА ГО ОБСЪЖДАМЕ, А ИСКАМ НЯКОИ УЧЕНИЦИ, ПИШЕЩИ ТУК, ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКВО ПРАВЯТ В ДАСКАЛО... :dontknow: :crazy:
Аватар
Stancho

Мнениеот Alpina » Сря Апр 21, 2010 5:18 pm

Какво ще кажеш да си сдържаш нервичките?

Обясних ти го възможно най-елементарно - обсъждано е и ефект какъвто очакваш няма да има :D
В голяма заблуда си, ако смяташ че ще промениш нещо с тема във форума - ако някой се държи така, дори всеки ден да чете по 2046258692 такива теми в 314875 форума, ще му е през оная работа и ще продължава да се държи по същия начин.

Т.е. в случай, че целта ти е/очакванията ти са да промениш нещо с тази тема - :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
А ако искаше да се расизква (както спомена че не искаш) - намери тази в която това е правено и пиши в нея.

Какво не можеш да схванеш - идея нямам :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот ico 1 » Сря Апр 21, 2010 7:21 pm

Чакам учениците да пишат. :lol:
Аватар
ico 1

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Апр 21, 2010 7:38 pm

Лично аз понякога виждам подобно отношение на учените един към друг в автобуса. Дори днес ми се наложи да дърпам уши на "двама герои" от предните 2 седалки, понеже от време на време си биеха по един в главата така да се каже, ааз бях твърде изморен за да пнеса виковете и прочие. В последствие спряха, и когато едното се опитваше да провокира другото чух нещо от сорта "Ааа да, и тоя пак да ми дърпа ушите. По всяка вероятност постъпката ми ще се стори крайно нетактична на мнозинство от хора.. о.к. Вчера се случи подобно нещо с 6 момичета на видима възраст около 13 години, които огласяха целия автобус с викове и неприлични за тяхното, а и на когото и да е различен от .. даже не мога да се сетя за кой не би било ненормално да ги произнася изрази. За щастие слязоха рано... Виждал съм и мн по-лоши случаи на неуважение и присмех от страна на някои дечковци. На много пъти съм се замислял, дали имат родители, но надутия с чалга телефон за 600 лв в следващия момент напълно ме убеждава, че нямат. Имат само някаква жена, която от любов към детето си му дава абсолютно всичко и иска само да е щастливо. Фигурира и някакъв мъж, който по всяка вероятност по цял ден е на работа за да изкара парите за телефона на детето, колата, маникюра и прическата на жена си, и ако може така да му останат за терапия относно липсата на връзката родител-дете.
Естествено го има и варианта в който децата са амбицирани, имат желания и цели, които да постигнат и за щастие моите съученици са от тях, за което съм мега щастлив.

Цялата история е :crazy: .
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот ico 1 » Сря Апр 21, 2010 9:37 pm

@ Тедо :agree: .
@ всички. Как ще коментирате следния факт?: - Наказваме на педагогически съвет с "предупреждение за изключване" момиче от седми клас. Майката, която по принцип трябва да присъства на заседанието не се явява никаква - била заета. На другия ден чадото е с нов телефон и се записва за екскурзия. :wavey:
Аватар
ico 1

Мнениеот hitar_potter » Сря Апр 21, 2010 9:47 pm

ico 1 написа:@ Тедо :agree: .
@ всички. Как ще коментирате следния факт?: - Наказваме на педагогически съвет с "предупреждение за изключване" момиче от седми клас. Майката, която по принцип трябва да присъства на заседанието не се явява никаква - била заета. На другия ден чадото е с нов телефон и се записва за екскурзия. :wavey:

Новият законопроект е интересен в това отношение. 200 лева глоба за майката, забрана за екскурзии. Пък нека ѝ купува телефони на пиклата.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Antares » Чет Апр 22, 2010 6:52 am

ico 1 написа:Аз нямам проблеми с учениците. Някои от тях не ме харесват, но това слабо ме интересува. :evil:
Може би щото сваляш мутра с един ритник :D
ico 1 написа:Учениците не са токова виновни. Някой ги е оставил на произвола.
Определено! Защо при майка ми няма такива случаи? А е преподавала и преподава в училища, които са доста далеч от елитните.
Alpina написа:Какво ще кажеш да си сдържаш нервичките?
Alpina написа:Шмульо.
:nono:
TeDo_BaPHa написа:По всяка вероятност постъпката ми ще се стори крайно нетактична на мнозинство от хора
Аз съм извън този списък. По-добре дръпнати уши сега, отколкото белезници след време.
ico 1 написа:@ всички. Как ще коментирате следния факт?: - Наказваме на педагогически съвет с "предупреждение за изключване" момиче от седми клас. Майката, която по принцип трябва да присъства на заседанието не се явява никаква - била заета. На другия ден чадото е с нов телефон и се записва за екскурзия. :wavey:
Parenting fail!

Не съм съгласен с Alpina, че от темата няма смисъл. Може би подрастващите като видят, че за подобни изцепки не ги черпим бира, ами дърпаме уши - може и да се замислят, дали е толкова c00l, колкото са си мислили...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот SpoileR » Чет Апр 22, 2010 8:17 am

Естествено, че ИМА смисъл...
Отчаянието е най-УЖАСНОТО нещо...
Ако всеки от нас мисли, че от такива теми няма смисъл, се обрича предварително на провал... :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот daf4ov » Чет Апр 22, 2010 8:28 am

Брей представял съм си кошмар,ама не чак такъв...
Мен като ме дразни някой учител,слушам музика,гледам да не се преча да не говоря.Не искам повече наказания.
Допадна ми това че те се сближиха с учителя.И ние така се сближаваме с някой учители,като има свободни часове събираме се на кафе и тнт...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот mil4o3 » Чет Апр 22, 2010 9:52 am

И при мен е абосолютно същото като при (daf4ov) .

И по темата , а аз се сближавам с госпожите по БИО и ФВС. :evil:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот lib.tech » Чет Апр 22, 2010 6:44 pm

Тъжно си е направо. Като гледам, тези деца нямат абсолютно никаква цел в живота... Не знам кой е виновен за това, но съм сигурен, че ако те искаха да постигнат нещо, щяха да се постараят поне малко. И аз съм ученик, виждал съм доста неща, но чак такива... Да не знаеш 2-3 думи на английски език, при положение, че го учиш, ми се вижда абсурдно. :crap:
Аватар
lib.tech

Рейтинг: 1166

Мнениеот X_NRG » Пет Апр 23, 2010 12:17 am

Човекът си каза. Не са виновни те.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот azze » Нед Апр 25, 2010 7:38 am

http://www.vbox7.com/play:8f466d33 :crazy:
И няма последствия.... :dontknow:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот ico 1 » Нед Апр 25, 2010 8:40 am

Как да няма последствия? - Ахмед се издига в очите на съучениците си и става "герой". През оставащите му три години обучение може да прави каквото си поиска. Счупеният пръст на учителката е само предупреждение - така е във филмите, които Ахмед гледа.
Аватар
ico 1

Мнениеот azze » Нед Апр 25, 2010 12:51 pm

ico 1 написа:През оставащите му три години обучение може да прави каквото си поиска...

...докато някой не му завърти главата на 360 градуса.Рано или късно това ще се случи.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот DTD » Нед Апр 25, 2010 1:13 pm

azze написа:
ico 1 написа:През оставащите му три години обучение може да прави каквото си поиска...

...докато някой не му завърти главата на 360 градуса.Рано или късно това ще се случи.

То в това училище, в което се е случило има Ахмед Х100-200, процента на безмозъчни индивиди с първобитни разбирания е дооооста голям там. :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот PRobably » Нед Апр 25, 2010 6:10 pm

Събирате се шуменци отивате при ахмед и му стискате ръката докато не се чуе пук...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот DTD » Нед Апр 25, 2010 6:27 pm

PRobably написа:Събирате се шуменци отивате при ахмед и му стискате ръката докато не се чуе пук...

Това как ще реши въпроса със още 99-199-тимата Ахмедовци?
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот PRobably » Нед Апр 25, 2010 7:01 pm

Ясно ми беше,че ще ме контрират така,ама ме домързя да го напиша. :D Достатъчно е да се стреснат не казвам,че точно боя е решението.Решението е да изключат шибания Ахмед и всеки следващ с такава проява...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот ico 1 » Нед Апр 25, 2010 8:44 pm

И като го изключат какво? В другото училище ще го приемат с радост.
Трябва да има глоби за родителите на такива "ученици". На българина, докато не му бръкнеш в джоба няма да се размърда. Всичко друго е ала-бала.
Аватар
ico 1

Следваща

Назад към Други