ПП: Изпреварили са ме
EccentricMOTION написа:колегата. Случката при мен:
Отварям главината/Формулка за диск, задна, нищо особено/, почиствам, смазвам, сглобявам, карам. При което гумата ми е изнесена в ляво заедно с цялата капла и леко закача в рамката. Възможно ли е да е от неправилно регулиране на главината? Има ли изобщо опция при която при неравномерно затегнати гайки цялата капла се измества в страни? Благодаря Ви предварително.
mylss написа:Преди около седмица реших да си направа профилактика на задната главина.Отворих я, смених греста, след като я сглобих карах един ден и забелязах, че гумата ми се варти на криво.Та вапроса ми е вазможно ли е от затягането на оста гумата да се варти на криво или просто сам искривил каплата.Главината е от Рам хт2.
Ако главината е с QR)
На тези главини се развива конуса само от едната страна при профилактика (ако не ме лъже паметта - от страната на диска).
+ това ако от едната страна е завит конуса с контра гайката си по-навътре, то от другата страна, при монтажа на каплата към задницата веднага би се забелязало, че нещо не е наред, тъй като кухата ос няма да хваща както дрябва на рамката.
mylss написа:Главина я оправиха в "Веломаниа", но сега забелязвам, че цялата ми капла седи на една страна.Тоест от дясно има много повече растояние от лявата страна на рамката.От какво може да е това?
did написа:mylss написа:Главина я оправиха в "Веломаниа", но сега забелязвам, че цялата ми капла седи на една страна.Тоест от дясно има много повече растояние от лявата страна на рамката.От какво може да е това?
Неправилно си подредил дистанционните втулки.
mylss написа:did написа:mylss написа:Главина я оправиха в "Веломаниа", но сега забелязвам, че цялата ми капла седи на една страна.Тоест от дясно има много повече растояние от лявата страна на рамката.От какво може да е това?
Неправилно си подредил дистанционните втулки.
Може ли да ми кажеш кои са дистанционните втулки?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта