DЪrty MuddyПП: Изпреварили са ме

DЪrty MuddyEccentricMOTION написа:колегата. Случката при мен:
Отварям главината/Формулка за диск, задна, нищо особено/, почиствам, смазвам, сглобявам, карам. При което гумата ми е изнесена в ляво заедно с цялата капла и леко закача в рамката. Възможно ли е да е от неправилно регулиране на главината? Има ли изобщо опция при която при неравномерно затегнати гайки цялата капла се измества в страни? Благодаря Ви предварително.
mylss написа:Преди около седмица реших да си направа профилактика на задната главина.Отворих я, смених греста, след като я сглобих карах един ден и забелязах, че гумата ми се варти на криво.Та вапроса ми е вазможно ли е от затягането на оста гумата да се варти на криво или просто сам искривил каплата.Главината е от Рам хт2.
Ако главината е с QR)
На тези главини се развива конуса само от едната страна при профилактика (ако не ме лъже паметта - от страната на диска).
+ това ако от едната страна е завит конуса с контра гайката си по-навътре, то от другата страна, при монтажа на каплата към задницата веднага би се забелязало, че нещо не е наред, тъй като кухата ос няма да хваща както дрябва на рамката.
DЪrty Muddy

mylss написа:Главина я оправиха в "Веломаниа", но сега забелязвам, че цялата ми капла седи на една страна.Тоест от дясно има много повече растояние от лявата страна на рамката.От какво може да е това?
did написа:mylss написа:Главина я оправиха в "Веломаниа", но сега забелязвам, че цялата ми капла седи на една страна.Тоест от дясно има много повече растояние от лявата страна на рамката.От какво може да е това?
Неправилно си подредил дистанционните втулки.

mylss написа:did написа:mylss написа:Главина я оправиха в "Веломаниа", но сега забелязвам, че цялата ми капла седи на една страна.Тоест от дясно има много повече растояние от лявата страна на рамката.От какво може да е това?
Неправилно си подредил дистанционните втулки.
Може ли да ми кажеш кои са дистанционните втулки?
Не се ли предполага това да го днаеш, щом си решил да правиш "профилактика на задната главина" ...?Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 36 госта