HE is my GREEN HORSE

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: HE is my GREEN HORSE

Мнениеот Ozzie » Чет Апр 22, 2010 7:27 am

просто чудЯсно
честито!
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот 4getcredo » Чет Апр 22, 2010 9:10 am

Малиии, ма адаш, то мноу фйашън, уа! :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jim » Чет Апр 22, 2010 10:04 am

Thank you, thank you, people!

Ето я и спецификацията :D

Рамка - Iron Horse 6point
Шок - Fox DHX Air 5.0
Вилка – Marzocchi Z1sport, 150 mm.
Предна главини – NukeProof generator, 20 мм. Axle
Задна главина - NukeProof generator, 150/12 axle
Шини – Sun Single Track 32 holes
Спици – DT Supercomp, black
Нипли - DT ProLock, brass
Външни гуми – Kenda Nevegal DTC/SWS 2.35
Вътрешни гуми – Maxxis Ultralight
Спирачки – Formula Oro K24 с ротори Avid G2 185 mm.
Курбели – Shimano Saint 815 + ShamanRacing
Плочи – малка 22t Crank Brothers; средна 32t Middleburn
Педали - Prodigy
Касета – Shimano XT 11-34t
Преден дерайльор – Shimano Saint
Колче – Thomson Elite
Седалка – Selle Italia SLR XP
Команди и заден дерайльор – Sram X7/X5
Кормило и лапа – Truvativ XR
Грипове - LizardSkins
Кабели - Jagwire

Както стана ясно по-горе, има още някои трески за дялане, ма то май това дялане няма край :D
Аватар
Jim

Рейтинг: 1298

Мнениеот veskoz » Чет Апр 22, 2010 12:54 pm

Честито със здраве да се кара!!! :D :agree: :beer: (прилича ми малко на Harka на коня :magnify: )
п.п. Според мен няма по-добър шок за тази рамка/стил. Този шок може да "чете"! :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Jim » Чет Апр 22, 2010 1:17 pm

@ mil4o3, hitar_potar & veskoz, подозирам, че колегата Gasolin има предвид битуващото мнение, че шоковете с платформа не са най-удачния избор за рамка с DW-Link окачване. Или поне, че платформата се явява излишна. Но от друга страна, както veskoz каза, конкретния шок е бая "учен".

[quote="veskoz"] (прилича ми малко на Harka на коня :magnify: )

Определeно черпех вдъхновение от него, но там работата е Hight End :eyebrow:
Аватар
Jim

Мнениеот codename47 » Чет Апр 22, 2010 2:10 pm

честито :beer: , напиши после как вози в сравнение със старото, един вид анализ ако може :agree: ?
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот outfaced » Чет Апр 22, 2010 3:24 pm

лелей ... кефско :)

По принцип се твърди, че шоковете идващи с DWлинкските кончета са леко пипнати като за DWлинк. Пък платформата нека я има. Щом може да се регулира все ще и се намери приложение.

и колко тежи животинката :)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Ozzie » Чет Апр 22, 2010 5:49 pm

Jim написа:...подозирам, че колегата Gasolin има предвид битуващото мнение, че шоковете с платформа не са най-удачния избор за рамка с DW-Link окачване.

аз пък подозирам, че колегата Gasolin хал- хабер си няма, че това е шок с платформа, нито пък че рамката е с "DW- link" окачване
:popcorn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот FireFoXa » Чет Апр 22, 2010 8:05 pm

Много добре се е получило :beer: Чудесен избор на главини, отсега или отпреди кончето ги караш? Като ги покараш да споделиш впечатление от главините, че изглеждат доста примамливо :eyebrow:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот Jim » Чет Апр 22, 2010 9:35 pm

outfaced написа:
...По принцип се твърди, че шоковете идващи с DWлинкските кончета са леко пипнати като за DWлинк...

Виж ти! Не знаех това. И се бях размислил за нЕк`ви пружини... Ама ти по-добре знаеш как е ;)

Колкото до теглото - малко съм разочарован. Бях решил да кача снимка с показанията на кантара, ма като видях цифрите се отказах :D 15,200 кг. в тоя му вид, а ще слагам и водач. Имах огромното желание първото число да е 14, но...

FireFoXa написа:...Чудесен избор на главини, отсега или отпреди кончето ги караш? Като ги покараш да споделиш впечатление от главините, че изглеждат доста примамливо :eyebrow:

Главините са чисто нови, както и повечето компоненти по байка. Много се колебаех между тях и Hope, но тяхната задна главина е малко шумничка за мен и затова направих този избор. Генераторът цъка като часовник - много ме кефи.

Ozzie написа: ...

:agree:
Последна промяна Jim на Чет Апр 22, 2010 9:51 pm, променена общо 1 път
Аватар
Jim

Мнениеот taurus13 » Чет Апр 22, 2010 9:43 pm

Ама това трябваше да е мойто колело.....завиждам благородно за зеления кон! Да те слуша и да те вози безотказно, в дъжд, пек, студ и мрак и докато...опс това беше друга сватба но...може да целунете коня си... :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот hitar_potar » Пет Апр 23, 2010 1:54 am

Jim написа:
outfaced написа:
Виж ти! Не знаех това. И се бях размислил за нЕк`ви пружини... Ама ти по-добре знаеш как е ;)

Колкото до теглото - малко съм разочарован. Бях решил да кача снимка с показанията на кантара, ма като видях цифрите се отказах :D 15,200 кг. в тоя му вид, а ще слагам и водач. Имах огромното желание първото число да е 14, но...

абе я си карай с тоя шок - няма смисъл от разни пружини и тем подобни. Outfaced е прав - рамките на марката идат с пипани шокове, @Дафо знае най-добре. :rofl:
колкото до теглото - напротив, трябва да се радваш, че е само толкова. отлично е - все пак не забравяй, че отзад си на проходна ос, курбелите ти могат да понесат огромни натоварвания, вилката ти преди няколко години беше ФР модела на фирмата, и въобще цялото колело е много мощно - разбирай не е някаква хилава сглобка, готова да се пръсне при първото по-сериозно натоварване. за сравнение - моя Giant Reign беше 15 кила общо с въдушна вилка с 140мм ход, нормална ос с QR отзад и по-лек шок, и 16 кила, след като сложих домейн 318. така че можеш само да се гордееш с машината си. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Ozzie » Пет Апр 23, 2010 9:16 am

и според мен теглото е муцка
:agree:

P.S. Няма да казвам, колко реално показа кантара на "Parktool" в "Никобайкс", за моето, 'щото ме е срам. :emlaugh:
Аватар
Ozzie

Мнениеот Jim » Пет Апр 23, 2010 9:54 am

@Ozzie: Идеята ми беше за нещо, клонящо към твоето тегло viewtopic.php?f=31&t=62751, но щом с hitar_potar казвате, че работата е ОК, ще се съглася :D Още повече, че кончето е чувствително по-леко от предишното ми добиче, което беше "овне" - естествено с по-слаб монтаж.

taurus13 написа:... Да те слуша и да те вози безотказно, в дъжд, пек, студ и мрак и докато...опс това беше друга сватба но...може да целунете коня си... :D

Виждам, че си схванал идеята :D
Аватар
Jim

Мнениеот FireFoXa » Пет Апр 23, 2010 6:31 pm

:offtopic:
hitar_potar написа:@Дафо знае най-добре. :rofl:

Абе ти 24/7 ли си мислиш за Дафо? Да не си му хвърлил нещо око... Ти ако винаги си карал 15-16 килограмови колелета, които да са с перфектен монтаж и да не си правил компромиси по тях..... еми не всички са имали твоя "късмет"! Затова се тунинговат дурота, пренареждат се шимстагове, сипват се по-редки масла и прочие. Виждал съм какви ли не "модове" на стокови части, само и само за да работят по-добре, и не щото им е кеф на собствениците да си пилят нервите и времето, ами щото немогат да си позволят това от което имат нужда.

Само едно ще ти кажа, спри да се заяждаш, смешен си отстрани...(това не е заплаха, а предупреждение ;) )
:offtopic:

И да не е всичко офтопик, перфектно тегло за меко колело... на мен HT2-ката с тора 289 тежеше толкова :D с4х-а ме е страх да го претегля... към 17кг ще отиде сигурно твърдака :D :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот hitar_potar » Пет Апр 23, 2010 11:00 pm

пич, я хвърли едно очо на темата за спама на килограм, че да не разваляме арната тема за арната машина! :evil:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот pascoff » Съб Апр 24, 2010 1:57 pm

Еййй адаш, честито! :) ашколсум, машала :)
не разбрах само, за какво ти е тоя водач? а шока си е муцка, изобщо не ти трябват никакви прУжУни :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Jim » Съб Апр 24, 2010 10:11 pm

pascoff написа:...не разбрах само, за какво ти е тоя водач? ...

Мерси, адаш!
За водача - ами и при трите ми карания досега, при спускане веригата все падаше между предните плочи и муфата на средното. То вярно, че кефа е голям и раздавам повечко газ надолу :D , ама не е нормална тая работа. Чудя се дали проблемът не иде от дългото рамо на задния дерайльор!?
Все пак заръчах един Stinger, който до няколко дни ще е при мен. Въпросът е дали да монтирам него или да сменя дерайльора с друг, който е със средно рамо. Щото хич не ми се слагат излишни джаджи, дето тормозят педалирането и вдигат теглото.
Някакви идеи? :dontknow:
Аватар
Jim

Мнениеот did » Съб Апр 24, 2010 10:39 pm

Дългото рамо не ти пречи с нищо, освен че виси повече. Сигурен ли си, че предния декланшор ти е добре настроен и веригата - правилно скъсена? От показаните снимки това не се вижда.

На теб допълнителни джаджи не ти трябват.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Jim » Съб Апр 24, 2010 11:43 pm

did, предния дерайльор съм го настройвал по статията на Admin. Превключва безотказно и веригата не опира в клетката. Само дето е малко по-високо /на снимката се вижда височината спрямо средната плоча/, но свалянето му по-надолу е опасно, защото при bottom out опира в подвижната връзка на окачването.
Веригата е съвсем леко по-къса, т.е. когато е на средните венци отпред и отзад, долното колелце на дерайльора е малко по-напред от горното.
Моето предположение е, че при тръскането по време на спускане, веригата прави корем и пада от долната страна до половината на предната плоча /възможно е да слезе на по-малката, а може и направо върху муфата/. След това, когато врътна леко назад /в завой например,за да преместя тежестта си само върху единия крак/, тя пада нацяло. За това се навих да слагам водач, който да я държи близо до плочите.
Дали има резон в тия ми разсъждения, че са повече теоретични, отколкото плод на практически опит и наблюдения?
Аватар
Jim

Мнениеот outfaced » Нед Апр 25, 2010 10:33 am

Моето предположение е, че при тръскането по време на спускане, веригата прави корем и пада от долната страна до половината на предната плоча /възможно е да слезе на по-малката, а може и направо върху муфата/. След това, когато врътна леко назад /в завой например,за да преместя тежестта си само върху единия крак/, тя пада нацяло.

така е, но лично при мен махането на още едно звено от веригата реши проблема в 90% от ситуациите
затва махнах и стингера ... да беше чел, имам един при мен за продан ;)

а шока си е муцка, изобщо не ти трябват никакви прУжУни

абеее ... какво да ти кажа :D
Не съм пробвал DHХ как е. Но определено си нося 450г. отгоре спрямо float-a с кеф и не мисля да връщам на въздух. :)
Ама тя тая тема е стара кат света, тъй че няма какво да се приказва много :8D:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот dibo92 » Нед Апр 25, 2010 5:12 pm

Честито!
Страхотно е ! :beer:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот Jim » Нед Апр 25, 2010 7:34 pm

outfaced написа:... да беше чел, имам един при мен за продан ;)

Не си мисли, че съм те пропуснал :deal:. Аз твоите постове и на още 15-тина души в тоя форум ги не подминавам, щото винаги има какво да научи човек от вас. Просто исках водача да е ISCG 05.
За сега няма да го монтирам. Ще пробвам с по-къса верига и като краен вариант ще ползвам него.

А от работата на шока съм много доволен /да кажа, че имам само няколко карания с него/. Аз също съм привърженик на пружините, но явно при DHX - са са преодолели донякъде прогресивността. Държа преливника с минимално налягане и почти максимален обем /65 кг. съм/, при което шокът прави около 80 % от хода си без да го подлагам на аграрщини. Доста е по-отзивчив в сравнение с Pearl - ата, която карах на АМ-а.
Аватар
Jim

Мнениеот FREERIDE RIDER » Нед Апр 25, 2010 7:57 pm

Jim написа: Държа преливника с минимално налягане и почти максимален обем /65 кг. съм/, при което шокът прави около 80 % от хода си без да го подлагам на аграрщини.

Аз имам dhx3.0 air (rebaund ,comspression) и при мен се получава такова нещо аз съм 70 кг и е напомпан на 220 psi и лесно прави едно 70-80 % от хода си на kona окачване ,compressiona ми е пчоти на макс напомнан.
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)