SHAMBHALA OPEN CUP 2010

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: SHAMBHALA OPEN CUP 2010

Мнениеот k0cTaHeB » Вто Апр 27, 2010 11:50 pm

marfi написа:Не искам да го обръщаме на говорилня, без преглед никой няма да кара. Без застраховка също. Няма да има компромиси и не искам в събота да търсите застрахователен брокер в Сопот, за да си правите застраховки както се случи в Тетевен, където все пак нямаше толкова участници и не беше толкова важно събитието. Преглед не знам дали ще може да се направи в последния момент, тъй като малко лекари биха си сложили главата в торбата.

Най-добре, за да не се преглеждате непрестанно, минете през БКС и си вземете лиценз - важи за една година и само ни го показвате и сте готови. Не Ви търсим застраховка, нито преглед, защото едно от условията, за да получите лиценз е да предоставите целогодишна застраховка и малко по-обстоен преглед (от Дианабад).

marfi написа:Не искам да го обръщаме на говорилня...
Обръщаш го.

Първо, таз информация я няма официално нито в сайта на мероприятието, нито като изискване на организаторите.
Второ, няма подобни изисквания дори в сайта на БКС, който явно е съорганизатор.
Трето, ако си дигнете погледа от шосейните изисквания на UCI, които нямат нищо общо с тези за "Mountain Bike Races" http://www.uci.ch/templates/UCI/UCI2/la ... g&LangId=1 четете Part IV , ще видите, че и там ги няма тез неясни прищевки.

Четвърто, ако таз новина я сервирате в четвъртък на 300+ нищо неподозиращи ентусиазирани колоездача от цяла България и извън нея, които са били път, за да се състезават, май май на Вас ще ти трябва застраховка.

Нищо лично.
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Рейтинг: 2000

Мнениеот biker-kj » Сря Апр 28, 2010 12:00 am

Първите КОЛКО човека на квалификациите ,отиват на финал?
Интересува ме конкретно ХТ ДХ-а!
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот Blood_Dust » Сря Апр 28, 2010 7:19 am

За застраховката сте прави, ама за тоя медицински преглед... Освен и на психо тест да минаваме хахаххаха :D
Аватар
Blood_Dust

Рейтинг: 1322

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Апр 28, 2010 7:54 am

Ще се застраховам, ще си извадя и медицинско. Но ако не са необходими ......! Писна ми от неясна информация. Защо до сега никой нищо не каза за застраховки? Защо в сайта го няма изнесено? Половината от участниците са вече в Сопот. Руснаците от къде разбират за тази информация или им пишете лични мейли?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот diddy » Сря Апр 28, 2010 8:27 am

_SoRa_ написа:Сякаш за първи път отивате на състезание.
Много ясно, че трябва застраховка и медицинско заверено от личния лекар.
Друг е въпроса ако ви се свидят 2-3лв за застраховка и 2,50лв за медицинско и таска за личния лекар.

Естествено, че не отиваме за първи път на състезание. Но за разлика от сега предишните пъти всичко си беше добре описано на сайтовете на организаторите. Чист пример е Mini DH, оплаквахме се, че имало закъснения, ала-бала глупости, но всичко си беше изнесено в сайта - такси, кой какво плаща, кой какво трябва да носи, за да участва. А тук - НИЩО! И изведнъж започват да пишат разни какво е нужно и какво не. Ама кой им го казва това на тези хора, кой ги е упълномощил да говорят?!?! И отгоре на всичкото го казват 2 дни преди състезанието, когато вече половината от участниците са вече в Сопот!!! :nono:

ПС: И изкарване на медицинско е от 5 до 10лв :deal:
Life's a climb but the view is great!!!
Аватар
diddy

Рейтинг: 1333

Мнениеот taurus13 » Сря Апр 28, 2010 8:32 am

Не знам кой им поддържа сайта на Шамбала, ама е пълна трагедия...ходи че търси там актуална информация...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот tanec » Сря Апр 28, 2010 10:05 am

marfi написа:Не искам да го обръщаме на говорилня, без преглед никой няма да кара. Без застраховка също. Няма да има компромиси и не искам в събота да търсите застрахователен брокер в Сопот, за да си правите застраховки както се случи в Тетевен, където все пак нямаше толкова участници и не беше толкова важно събитието. Преглед не знам дали ще може да се направи в последния момент, тъй като малко лекари биха си сложили главата в торбата.

Най-добре, за да не се преглеждате непрестанно, минете през БКС и си вземете лиценз - важи за една година и само ни го показвате и сте готови. Не Ви търсим застраховка, нито преглед, защото едно от условията, за да получите лиценз е да предоставите целогодишна застраховка и малко по-обстоен преглед (от Дианабад).

А ти кой си, от къде си и за какво се бориш ?!

Какво медицинско точно, какви застраховки ?!?! Не искате да се излагаме пред чужденците, а точно това правиме в момента!

В декларацията, която собственоръчно всеки един участник трябва да подпише, е упомената "Декларирам, че съм физически здрав, че притежавам необходимите умения за да участвам в състезанието и че действията ми не са противо показни на лекарско предписание.". Вие не можете да се разберете помежду си, а искате от нас да бъдем изрядни "за да не се излагаме пред съдията от Румъния".
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот RAM-FR » Сря Апр 28, 2010 10:33 am

@marfi a все пак прочетохте ли правилника преди да изисквате нещо този път ? Горе Ви дадоха линк, ако ви е сложно има http://translate.google.com защото за Тетевен разбрахме, че не сте се справили с френския :)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот SpoileR » Сря Апр 28, 2010 10:48 am

:rofl: :rofl: :rofl:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот boian » Сря Апр 28, 2010 10:52 am

В случай ,че някой е останал без транспорт има още 2 места + място за колела тръгваме в четвъртък сутринта към 9 ч.
търсете ме на ПМ или на 0885324395 боян
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот marfi » Сря Апр 28, 2010 11:06 am

Аз се оттеглям от дискусията :)

Исках само да Ви помогна и да може да се регистрираме по-бързо и да няма ситуации като в Тетевен.

Ще отговоря на няколко въпроса от тези дотук подред:

ripai написа:за лиценз от бкс освен застр. и преглед какво е нужно такса плаща ли се и къде е БКС мерси

Една снимка, БКС е в Борисовата Градина на столичния Колодрум. Ако си член на клуб вече под крилото на БКС може в клуба да си ги раздадете, отива един човек до София и ви прави лицензите на всичките. Хубаво е да карате за клуб и с лиценз, за да можете да му/си носите чест и слава. Всяко класиране до 20-то се точкува, събирате точки и евентуално печелите купите (а иначе карате за София, Плевен и тн.)

biker-kj написа:Първите КОЛКО човека на квалификациите, отиват на финал?
Интересува ме конкретно ХТ ДХ-а!

Според зависи как го решим. В Тетевен бяха малко участници и на финала ги пуснахме пак всички. В Сопот очаквам много повече и най-вероятно ще има времева бариера или друг разграничител примерно първите 50, които да се пускат във финала, това се решава на място и ще Ви информираме предварително.

В 4Х - 64 максимум - 16 серии по 4 състезателя, определят се според времената им в индивидуалните квалификации.

Сега отново за прослувутия преглед - прегледът е задължителен, в Тетевен като първо събитие направихме компромис, но в Сопот събитието е международно, по-отговорно и как да го кажа - от гладкото му протичане зависи да привлича все повече и повече хора и да се утвърждава като голямо и важно състезание на балканите.

Представете си следната безобидна ситуация - 5 минутно обясняване на 50 човека, (250 минути демек - 4 часа) защо се кара с преглед, останалите на опашката за регистрация се изнервят - викове, скандали, забавяния, а по-лошата ситуация и дано не се случва е когато състезател е укрил или просто не знае, че има увреждане на сърцето примерно, случва се нещо по трасето, после разправии с власти, съдилища, кой отговорен, кой го е прегледал, защо се е стигнало до този случай, медии, скандали... лудница.

Медицинския преглед е като гражданската и техническия за автомобила Ви - задължителни, досадни, НО и може да се кара без тях на цената на малко разправии с КАТ или на акт. За да нямате разправии и да не се чудите, ама какво пишело на сайта на организаторите и защо липсва информация, най-добре си направете един преглед и си уредете въпроса с евентуални въпросителни. По-добре е да сте подготвени, отколкото да не сте :)

Не пиша тук, за да сея смут, а защото МТБ като сравнително млада секция в средите на РСК (Републиканската Съдийска Комисия) съм сигурен, че има много неща които може да се подобрят по организирането на състезанията, определянето на трасетата и тн. и съм готов както и в Тетевен, да изслушам състезателите, забележките и предложенията, които имат, защото ясно осъзнавам, че тук има хора с опит от които можем да научим много, за да може състезанията да преминават по-добре, да са по-атрактивни и да привличат повече хора, за да може като дойдете след спускането класирането да е готово и веднага да знаете как сте се представили например.

Поздрави
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот tanec » Сря Апр 28, 2010 11:20 am

marfi написа:
Сега отново за прослувутия преглед - прегледът е задължителен, в Тетевен като първо събитие направихме компромис, но в Сопот събитието е международно, по-отговорно и как да го кажа - от гладкото му протичане зависи да привлича все повече и повече хора и да се утвърждава като голямо и важно състезание на балканите.

Представете си следната безобидна ситуация - 5 минутно обясняване на 50 човека, (250 минути демек - 4 часа) защо се кара с преглед, останалите на опашката за регистрация се изнервят - викове, скандали, забавяния, а по-лошата ситуация и дано не се случва е когато състезател е укрил или просто не знае, че има увреждане на сърцето примерно, случва се нещо по трасето, после разправии с власти, съдилища, кой отговорен, кой го е прегледал, защо се е стигнало до този случай, медии, скандали... лудница.

Медицинския преглед е като гражданската и техническия за автомобила Ви - задължителни, досадни, НО и може да се кара без тях на цената на малко разправии с КАТ или на акт. За да нямате разправии и да не се чудите, ама какво пишело на сайта на организаторите и защо липсва информация, най-добре си направете един преглед и си уредете въпроса с евентуални въпросителни. По-добре е да сте подготвени, отколкото да не сте :)

Тамън навреме изнасяте информацията, във форум, който не всеки чете и се интересува. ВИЕ СТЕ ПЪЛНИ ИДИОТИ! Можеш ли да ми кажеш как да си направя медицинско, при положение, че днес и утре съм от 9:30 до 21:30 на работа, а в петък тръгваме в 6:00.

Ето такива неща никога няма да позволят на спорта да се развива. СУПЕР НЕСЕРИОЗНИ СТЕ!!!! Организирате международно мероприятеи, което ще се развие по стар български обичай!!!

То направо да ти умре коня на тва състезание!!!

Всъщност това обяснява всичко :
marfi

Най-активен във форум:Други видове колоездене
(374 Мнения / 95.90% от всички потребителски мнения)Най-активна тема:Сезон 2009 - Шосейно колоездене
(97 Мнения / 24.87% от всички потребителски мнения)
Последна промяна tanec на Сря Апр 28, 2010 11:37 am, променена общо 3 пъти
Аватар
tanec

Мнениеот did » Сря Апр 28, 2010 11:21 am

marfi написа:да няма ситуации като в Тетевен.

Вече мерната единица за успешно мероприятие под шапката на БКС ще е "един Тетевен".
marfi написа:Не пиша тук, за да сея смут, а защото МТБ като сравнително млада секция в средите на РСК (Републиканската Съдийска Комисия) съм сигурен, че ...

MTB е нова секция само за ВАС. Състезания в планинското колоездене на добро ниво се организират от години. Просто вие хабер си нямате, що е то планинско колоездене.

Страх ме е само като си помисля, че шосейни карачи организират състезанието в Сопот...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот marvik7042 » Сря Апр 28, 2010 11:40 am

А някой да знае ли дали ще има проблем ако дойдем на състезанието в събота,защото гледам,че регистрацията е в четвъртък и петък.
Едит:Ако някой има телефон на организаторите моля да го напише тук или на ЛС.Ще съм ви много благодарен. :beer: :beer:
Аватар
marvik7042

Рейтинг: 1273

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Апр 28, 2010 11:58 am

Мисля че не но таксата е по-скъпа с 20 лв = 60 вместо 40 лв :boggled:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот marvik7042 » Сря Апр 28, 2010 12:00 pm

Не,мисля,че не ме разбра.Аз съм се регистрирал в сайта отдавна,но гледам,че повечето хора ще пристигат в Събота и дали ще има и тогава шанс да се регистрирам(тоест да си взема номера).А относно тия 20 лева -те са ако не се регистрираш от сайта,а пък отидеш на състезание.
Аватар
marvik7042

Рейтинг: 1273

Мнениеот did » Сря Апр 28, 2010 12:04 pm

Понеже е ясно, че организаторите не ебават да отговарят на конкретни въпроси в този форум, що просто не им звъните по телефоните и не пишете мейли?

Всъщност... кой точно се води ОФИЦИАЛНО основен организатор на състезанието в Сопот? Имам предвид, ако нещо стане чудесно, на кого да се благодари от сърце за добрата организация. Десенцето?! Holz? Marfi и БКС? UCI? RAM bikes? Тайни чеченски групировки?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот marfi » Сря Апр 28, 2010 12:07 pm

tanec написа:Организирате международно мероприятие, което ще се развие по стар български обичай!

Като РСК не организираме нищо, единствено съдийстваме. Ако имате проблеми и неясноти по организацията се обръщате към организатора, ако имате спорове за класирания, претенции към фотофиниш и други, тогава се обръщате към съдийската комисия.

did написа:Понеже е ясно, че организаторите не ебават да отговарят на конкретни въпроси в този форум, що просто не им звъните по телефоните и не пишете мейли?

Много си прав, не могат да следят всички форуми имат все пак състезание да организират.

Оплаквания и въпроси изнесени някъде в някой форум, много трудно ще стигнат до тях ако не се свържете директно, най-добре по-мейл, където всичко се документира. Аз ако успея да отсея нещо смислено и градивно също ще им го предам.

Поздрави
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот tanec » Сря Апр 28, 2010 12:13 pm

marfi написа:
tanec написа:Организирате международно мероприятие, което ще се развие по стар български обичай!

Като РСК не организираме нищо, единствено съдийстваме. Ако имате проблеми и неясноти по организацията се обръщате към организатора, ако имате спорове за класирания, претенции към фотофиниш и други, тогава се обръщате към съдийската комисия.

A oт упълномоще ли си да ги представляваш и да казваш какво се изисква и какво не, след като в официалния сайт на събитието няма изнесена информация за това ?!
Аватар
tanec

Мнениеот marfi » Сря Апр 28, 2010 12:18 pm

tanec написа:A oт упълномоще ли си да ги представляваш и да казваш какво се изисква и какво не, след като в официалния сайт на събитието няма изнесена информация за това ?!

Да, и както казах по-горе, който сме можали и е бил в Тетевен сме го предупредили още тогава.

Състезанията и допускането за участие в тях се провеждат по правилника на UCI, в който цялата първа част е посветена на това кой, как и защо получава лиценз за участие във всички видове колоездачни състезания. Нито една наредба на дадено състезание не може да прескача тези правила. Който пък няма лицензи при регистрацията си за съответното събитие представя изискуемите за лиценз документи - застраховка и съответно преглед, не разбирам защо се упорства по темата.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот tanec » Сря Апр 28, 2010 12:24 pm

В такъв случай, би ли пояснил какъв вид да е застраховката и какво трябва да представлява медицинското ?
Аватар
tanec

Мнениеот marfi » Сря Апр 28, 2010 12:31 pm

tanec написа:В такъв случай, би ли пояснил какъв вид да е застраховката и какво трябва да представлява медицинското ?

Така, застраховката я имаше спомената по-горе не е планинската, води се "Засраховка за спортисти и технически лица" ето панел за избор

И обяснение от Армеец

Под секрет: Тъй като минават много регистрации, не четем всичко по листата - име, и номер на полица. Застраховките изглеждат еднакво и ще минеш и с планинска НО ако настъпи случайно събитие, е твърде вероятно да не ти го покрият.

Преглед:

Формален от личния лекар - има си бланка - в него вписва че нямате хронични заболявания, аномалии и тн. Които да ви попречат да участвате както и че към момента на прегледа сте клинично здрав.

Под секрет: Помолете си лекаря да се разпише и подпечата няколко бланки и само попълвайте датите преди състезанията - шапка на тояга.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот WestIce » Сря Апр 28, 2010 12:36 pm

В крайна сметка, какво е задължително да се направи, за да участваш в състезанието? Попълнена декларация за участие, без нотариална заверка, ако родителя не е с теб. Застраховка за злоополука, а не планинска. (Задължително ли е?) Друго?
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот did » Сря Апр 28, 2010 12:37 pm

marfi написа:Преглед :

Формален от личния лекар - има си бланка - в него вписва че нямате хронични заболявания, аномалии и тн. Които да ви попречат да участвате както и че към момента на прегледа сте клинично здрав.

Под секрет: Помолете си лекаря да се разпише и подпечата няколко бланки и само попълвайте датите преди състезанията - шапка на тояга.

Прегледът нито е формален, нито трябва да бъде формален. Във всички случаи включва поне кардиограма, преглед на общо физическо състояние...

Знаеш ли колко дълбоко си слагат главата в торбата лекарите, подписвайки такова разрешение за учестие в спортно събитие?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tanec » Сря Апр 28, 2010 12:39 pm

А медицинските трябва да са от тези, за които таксата е 15 лева или бъркам ?
Аватар
tanec

Мнениеот marfi » Сря Апр 28, 2010 12:45 pm

did написа:Прегледът нито е формален, нито трябва да бъде формален. Във всички случаи включва поне кардиограма, преглед на общо физическо състояние...

Знаеш ли колко дълбоко си слагат главата в торбата лекарите, подписвайки такова разрешение за учестие в спортно събитие?

Това си зависи от самото медицинско лице, аз съм си с личния от детството и той знае за всяка една болест и болежка, през която съм минал. ЕКГ се прави за 5 мин ако има апаратура в кабинета.

Все пак не говорим за функционалните изследвания в Дианабад.

tanec написа:А медицинските трябва да са от тези, за които таксата е 15 лева или бъркам ?

Не знам за парите.

WestIce написа:В крайна сметка, какво е задължително да се направи, за да участваш в състезанието? Попълнена декларация за участие, без нотариална заверка, ако родителя не е с теб. Застраховка за злоополука, а не планинска. (Задължително ли е?) Друго?

Нотариалната заверка е доста скъпа и важи пред официални власти - митница например при излизане в чужбина и се заверява и от двамата родители.

Бележка свободен текст, ако си под 16 е достатъчна.

Застраховката от по-горе - "Злопулука спортисти и технически лица"

Преглед
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Admin » Сря Апр 28, 2010 12:54 pm

@marfi
Не знам у кого е грешката, но щом ще се изискват такива документи, това трябваше да бъде съобщено по-рано. Сега вече много хора няма как да си ги набавят, някои от тях вече са в Сопот и тренират. Други заминават утре и т.н. А пък с чужденците, които нямат лиценз, съвсем не ми е ясно какво ще правите...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот marfi » Сря Апр 28, 2010 1:00 pm

Admin написа:@marfi
Не знам у кого е грешката, но щом ще се изискват такива документи, това трябваше да бъде съобщено по-рано. Сега вече много хора няма как да си ги набавят, някои от тях вече са в Сопот и тренират. Други заминават утре и т.н. А пък с чужденците, които нямат лиценз, съвсем не ми е ясно какво ще правите...

Напълно съм съгласен. Аз например получих назначението си вчера за това събитие и реших все пак, макар и късно с каквото мога да помогна.

Проблемът в липсата на комуникация и ясна информация относно събитието го осъзнавам, но той е културен, а не технически или времеви - и се изискват много усилия и постоянство, за да се отстрани.

Застраховки поне се надявам, че може да се сключват в града. Прегледи, дори да има медицински лица е твърде вероятно да откажат да се подпишат и да си сложат главата в торбата, както се уточни по-горе.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот did » Сря Апр 28, 2010 1:16 pm

marfi написа:Проблемът в липсата на комуникация и ясна информация относно събитието го осъзнавам, но той е културен, а не технически или времеви - и се изискват много усилия и постоянство, за да се отстрани.

Ъ? Назначете си културолог бе! 4getcredo е лицензиран.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Сря Апр 28, 2010 1:16 pm

Добре де, а не е ли по-лесно и разумно вместо преглед, да се подпише декларация, че лицето е здраво, не боледува от заболявания, които биха му попречили да участва в състезанието и само носи отговорност, ако това не се окаже така? То даже има подобен текст в декларацията, публикувана в сайта на състезанието, но ако искате, може да подготвите и втора, по-подробна, специално за здравословното състояние. Така всеки ще може да я подпише на място, а не да се чуди кога да отиде до личния си лекар за вадене на медицинско. Всъщност медицинското изобщо не виждам с какво би ви помогнало за каквото и да е - не вие, а участниците следва да отговарят за това да се явят в добро здравословно състояние.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания