Аз се оттеглям от дискусията
Исках само да Ви помогна и да може да се регистрираме по-бързо и да няма ситуации като в Тетевен.
Ще отговоря на няколко въпроса от тези дотук подред:
ripai написа:за лиценз от бкс освен застр. и преглед какво е нужно такса плаща ли се и къде е БКС мерси
Една снимка, БКС е в Борисовата Градина на столичния Колодрум. Ако си член на клуб вече под крилото на БКС може в клуба да си ги раздадете, отива един човек до София и ви прави лицензите на всичките. Хубаво е да карате за клуб и с лиценз, за да можете да му/си носите чест и слава. Всяко класиране до 20-то се точкува, събирате точки и евентуално печелите купите (а иначе карате за София, Плевен и тн.)
biker-kj написа:Първите КОЛКО човека на квалификациите, отиват на финал?
Интересува ме конкретно ХТ ДХ-а!
Според зависи как го решим. В Тетевен бяха малко участници и на финала ги пуснахме пак всички. В Сопот очаквам много повече и най-вероятно ще има времева бариера или друг разграничител примерно първите 50, които да се пускат във финала, това се решава на място и ще Ви информираме предварително.
В 4Х - 64 максимум - 16 серии по 4 състезателя, определят се според времената им в индивидуалните квалификации.
Сега отново за прослувутия преглед - прегледът е задължителен, в Тетевен като първо събитие направихме компромис, но в Сопот събитието е международно, по-отговорно и как да го кажа - от гладкото му протичане зависи да привлича все повече и повече хора и да се утвърждава като голямо и важно състезание на балканите.
Представете си следната безобидна ситуация - 5 минутно обясняване на 50 човека, (250 минути демек - 4 часа) защо се кара с преглед, останалите на опашката за регистрация се изнервят - викове, скандали, забавяния, а по-лошата ситуация и дано не се случва е когато състезател е укрил или просто не знае, че има увреждане на сърцето примерно, случва се нещо по трасето, после разправии с власти, съдилища, кой отговорен, кой го е прегледал, защо се е стигнало до този случай, медии, скандали... лудница.
Медицинския преглед е като гражданската и техническия за автомобила Ви - задължителни, досадни, НО и може да се кара без тях на цената на малко разправии с КАТ или на акт. За да нямате разправии и да не се чудите, ама какво пишело на сайта на организаторите и защо липсва информация, най-добре си направете един преглед и си уредете въпроса с евентуални въпросителни. По-добре е да сте подготвени, отколкото да не сте

Не пиша тук, за да сея смут, а защото МТБ като сравнително млада секция в средите на РСК (Републиканската Съдийска Комисия) съм сигурен, че има много неща които може да се подобрят по организирането на състезанията, определянето на трасетата и тн. и съм готов както и в Тетевен, да изслушам състезателите, забележките и предложенията, които имат, защото ясно осъзнавам, че тук има хора с опит от които можем да научим много, за да може състезанията да преминават по-добре, да са по-атрактивни и да привличат повече хора, за да може като дойдете след спускането класирането да е готово и веднага да знаете как сте се представили например.
Поздрави