Вилката написа:Ами то спорът е безмислен още от първия отговор надолу.![]()
И тук, като във всеки "еко" спор, се заформят 2 позиции - да се прави "всичкко" и да се прави "нищо".
После хората, които са да се прави "нищо", разправят колко смотано е в България, 'щото от 30 години не е забит и един пирон, и заявяват как ще идат да карат на Уислър примерно, 'щото там хората са печени и са си направили да им е хубаво. Аз едва ли ще дойда да карам на Витоша, но съм "за" да се направят някои разумни промени и подобрения.
.
kvv написа:По-добре повече хора да имат възможност да прекарват време в планината, може да им повлияе добре и да осъзнаят много неща.
kvv написа:По-добре повече хора да имат възможност да прекарват време в планината, може да им повлияе добре и да осъзнаят много неща.
Admin написа:kvv написа:По-добре повече хора да имат възможност да прекарват време в планината, може да им повлияе добре и да осъзнаят много неща.
В района на Рилските езера нагледно се вижда колко е "хубаво" повече хора (разбирай селяндури) да имат възможност да прекарват време в планината и колко добре й влияе това...
Аз лично нямам нужда от повече такива примери.
.Може би е така,но не съм казал с точност какво ще се чисти или кога,а най малко съм искал да чистя градинки пред посолства(това ми беше примера с децата какво са почистили,и не беше пред посолство а площадка за игра),но няма значение....Просто приказките ти за зелени площи и "градинки пред посолства" ти изяде хляба
bikerider написа:Admin написа:kvv написа:По-добре повече хора да имат възможност да прекарват време в планината, може да им повлияе добре и да осъзнаят много неща.
Проблема не е в това селяндур ли е човека или не. Проблема е, че хората, които излизат от цивилизацията и отиват сред природата не си дават сметка, че там няма общинска фирма, която да чисти. Нито управата го прави. Въпроса ми е - реалистично ли е според теб да се мисли, че чрез ограничаване на достъпа боклука ще намалее. Аз не мисля. Боклука трябва да се събира и да се извозва. Витоша например е парк и си има управа, а тя следва да направи нещо за събирането на боклука и извозването му поне от посещаваните места...а не само да лапа държавни пари и да пищи срещу концесионерите. Рила... друга бира.
А и да не говорим, че има свестни хора в България, които не хвърлят боклук, но лифта им идва добре дошъл. Защо да страдат те заради тъпанарите? Тва ок ли е? За мен не е и всеки който говори, че проблема е в лифтовете измества фокуса и размива диалога. Ако има такъв де...
Edit: още нещо, не споделям представата за стагнация и замразяване на всичко ново като алтернатива на сегашното положение. На Запад има рейнджъри... не ми се мисли как ще ми дерат гъза ако ме хванат да бивакувам, паля огън или хвърлям боклук в девствена природа или парк. Така трябва да е и тук, а не да пищим срещу всичко ново, само защото са се намерили тъпанари (обикновено са ГРАДСКИ жители!), които серат чрез новия лифт. Ама никой и дума не обелва срещу държавата нали, ревем срещу лифтовете и селяндурите, а тези, които ги оставят да си развяват простотията не ги закачаме.
Точно това мисля и аз, в големия град трудно може да се научиш да си прибираш боклуците в джоба, на това учи планината с нейната чистота и красота
bikerider написа::offtopic:
Хайде стига с тези митове за родителите, защо хвърляш вината само върху родителите? Средата има огромно влияние, а и децата днес не са като вчерашните.. възпитанието все още има огромно значение, но не е само то определящо за развитието на един индивид в нормален гражданин или в помияр. Защо си мислиш, че едно възпитано дете автоматично се превръща в свестен човек? Къде са родителите в тоя преход?
NovemberCharlie написа:Хммм, детска градина, училище? Пък и наистина ми е любопитно как успяваш да контролираш контактите на един тийнейджър. Или достъпа му до информация. Как например ще го спреш да отиде с класа в близката градинка и там да наблюдава как пред записващите фотоапарати негова съучиничка прави ***** на негов съучeник?
kapitanblood написа:П.П. Май трябва да направим една такава тема,за възпитанието на малките колоездачи и за това какво не се прави(и какво се),докато е с колело.![]()
kapitanblood написа:трябва постоянен контрол върху децата
bikerider написа:kapitanblood написа:трябва постоянен контрол върху децата
Малко по-възрастен съм от теб и живот и здраве до година-две ще се сдобия с наследник, но като цяло не съм фен на такова възпитание и съм твърдо решен да не позволявам на шубето да ме води за носа когато имам дете, защото това за мен не е възпитание, а казарма. За мен един родител не трябва да налага винаги мнението си, защото с две думи без излишни подробности често родителското мнение е остаряло и прекалено консервативно. Аз лично ще мисля за реализацията на детето си в свят, който аз най-вероятно няма да харесвам, когато стана грохнал старец, затова не смятам да го/я стягам в задушаваща хватка. Което не значи, че отричам контрола, но за мен той трябва да е с мярка - колкото по-малко, толкова по-добре. Колкото по-рано се научи детето да е самостоятелно и разбере кое какво е и от какво трябва да се пази, толкова по-добре. Така смятам аз, но нищо чудно си променя мнението. Моля, само недей приема това като реплика или критика, всеки прави това, което смята за редно![]()
Edit: имам един много любим философ, който твърди, че безразличието и маниакалния контрол са двете най-страшни извращения на моралния импулс у хората. Споделям това, дано си нацелил правилния баланс
Stancho написа:@kapitanblood просто приеми думите на колегата като съвет - не като задължителен модел.
kapitanblood написа:Дълеч съм от мисълта да му седя зад з****ка и всяка крачка да я прави след съгласуване с мен.......![]()
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 366 госта