не съм писъл от много време, защото... вече не ми остава време да карам много...
Така де, университета е виновен

Та... преди бях със правена от мен и още няколко момчета рамка, направена от CrMo тръби, с 4 link окачване, и с нормален шок 35мм задницата вадеше 190мм ход, което е ... много добре, но покарах така 1 година и повече и почнах да се контузвам по-често от нормалното, и така се разделих с рамката.
Сега си карам Drag Assaut 2008 мисля че е... обаче... аз съм 105 кг, и толкова съм бил и толкова ще си остана. Може би сами вече се досещате, Задната ос не издържа.
Та сега за нея малко, тя пък е преправяна "Побългарена" от алуминиева главина престъргана, със стоманена шпилка в нея и с 2 броя имбусни болтове М8 10.9 твърдост, но не издържат. Тази главина я търкалям вече 5та година и мога само да кажа, че е перфектна. Не търся ниско тегло ами здравина, защото си скачам и дропя без да мисля за черколяците щото и те не са кой знае какво, но съм доволен.
Та... въпроса ( ех колко офф досега ), за да стане по-здрава задната ос има няколко варианта :
А) направа на болтове от по- добра стомана и в последствие термично обработена за по-голяма твърдост
Б) смяна на М8 с М10, което ще доведе до преправяне малко в главината ( измерил съм и има място както за шпилката така и за по-големи лагери) и преправяне на рамката.
Та по вариант Б), какво мислите, да ли е удачно или не? По план идеята е следната - фреза / бормашина, само ще направят отвор ф10.3 за болта без да се разширява канала, но ме притеснява факта , че около сегашният отвор има един "праг " които е с по голяма дебелина, които заздравява цялата конструкция и при направата на новият отвор, този праг ще се намали драстично, и в последствие ушите на рамката за остта да не издържат.
Сега го карам ( или поне като се прибера при него ) с V-break щото, 2 скока и се измества леко самата ос и от там, немога да сложа дисковата и така...
Моля коментирайте, така ще е най-разумно преди да започна някакви действия !