Cross Speedster !

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Speedster !

Мнениеот apExa » Пон Май 03, 2010 9:38 pm

Здравейте , нов съм във форума и да ви се представя първо :) Христо съм и съм от Разград , имам три Crossa : Apex( служи ми вярно 7 години) , Scorpion, Montana , насочил съм се към Cross Speedster i Cross Sprinter , кой от двата ми препоръчвате , може и да предлагате нещо друго но да е с таван 400лв. ! Благодаря предварително :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
apExa

Рейтинг: 1156

Re: Cross Speedster !

Мнениеот X_NRG » Пон Май 03, 2010 9:58 pm

Какъв стил искаш да караш (колкото и клиширано да звучи това)?
За тези пари, към какъвто и стил да си се насочил, не можеш да си купиш хубаво колело със задно окачване, затова се насочи към твърдак. За да не ме разбереш погрешно, погледни този раздел на форума: viewforum.php?f=30 Там се обсъждат велосипеди в ценовия клас, към който си се насочил. За Cross ще кажа само, че аз не бих се доверил на велосипед, окомплектован от тях, за каране в планината.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот mors » Пон Май 03, 2010 10:02 pm

Ако се разровиш из темите за колела до 400 лева ще видиш, че никъде не се препоръчват Кросове. Причината е, че Крос тъпчат велосипедите си с тежки и нефункционални чаркове. Например Крос Спринтер тежи 15 килограма, а вилката му за тия пари си е чисто прецакване. Най-добре се насочи към Sprint Apolon, някой Shockblaze или пък защо не втора ръка. Разцъкай и с търсачката, има доста писано по темата за колела до 400 лева.
Velosiped ist Krieg
http://egopolitico.org/
Аватар
mors

Рейтинг: 1213

Мнениеот apExa » Пон Май 03, 2010 10:11 pm

От всичко прочетено тази вечер разбрах че спринт аполон е много добро за из планината и ваобще оффроуд ! Но много искам да разбера повече за този Cross Speedster , ако някой знае нещо да споделя че съм много навитак идната седмица да си взема :)
Аватар
apExa

Мнениеот mors » Пон Май 03, 2010 10:38 pm

apExa написа:От всичко прочетено тази вечер разбрах че спринт аполон е много добро за из планината и ваобще оффроуд ! Но много искам да разбера повече за този Cross Speedster , ако някой знае нещо да споделя че съм много навитак идната седмица да си взема :)

Тоя Крос вероятно тежи колкото другия т.е. 15 килограма. За сравнение Аполона е 13,5. Вилката му е къса (60мм) и вероятно не достатъчно здрава за планината. Освен това е и тенекиена. Спирачките са съмнителни и вярвай ми, да закъсаш за спирачки на 40 километра от дома не е приятно (това е от личен опит :D ). Плетката на спиците е... ъъъъ изглежда зле. Чарковете по скоростите са кой знае какви (Shimano EZ-fire Shift/Brake levers ST-EF60-7/ RD-TX70 :dontknow: ). Въобще има си причини тия модели да са непопулярни. И пак казвам - изчети темите за колела до 400 лева и не бързай.

Можеш да погледнеш примерно тоя модел Shockblaze R3
Velosiped ist Krieg
Аватар
mors

Мнениеот pe60t0 » Вто Май 04, 2010 12:44 am

Предлагам Admin да сложи една реклама във форума и сайта, която да гласи: Не си купувай Крос !
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Май 04, 2010 9:30 am

Карах велосипед със сходни компоненти като на Спийдстър-а, сглобен от Драг. За 6месеца само рамката остана здрава. От скоростите и спирачките остана една чанта пластмаса. Силно те съветвам, НЕ се спирай на този велосипед. Има далеч по-приятни велосипеди за тази цена. Аполон е дори клас нагоре над това чудо на инженерната мисъл.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот apExa » Вто Май 04, 2010 12:36 pm

Благодаря ви много за мненията , засега съм се спрял на спинта (аполон) обаче той струва 439лв :( (НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВИ СА МАШИНКИТЕ ЗА СКОРОСТИ НА АПОЛОН, ЧЕ НИКЪДЕ НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ) , но искам да кажа че имам крос апекс от 7 години и по него съм сменил само оптегач, заден амортесьор , машинки за скоростите и капла !
Аватар
apExa

Мнениеот azze » Вто Май 04, 2010 3:04 pm

Aко говориш за командите, те са Shimano ST-EF35 комбинирани (3x8 скорости).
Мисля, че Apolon може да се намери и за 399 лева, но не знам точно къде.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот mors » Вто Май 04, 2010 6:46 pm

Ако не намериш Аполон за 399 лева и решиш да дадеш някой лев отгоре, можеш да погледнеш и Ferrini R3, който е с подобни части (дори по-добри), но е 450 лева. друга тема
Velosiped ist Krieg
Аватар
mors

Мнениеот tbcplayer » Вто Май 04, 2010 8:55 pm

Хората се прецакват като си купуват Крос. :erm:
Аватар
tbcplayer

Рейтинг: 1190

Мнениеот kvv » Сря Май 05, 2010 9:06 pm

ако си вземеш нормално колело с твърда рамка за тези пари/а не крос/ ще се преродиш :D след тези 7 години
I live for this s...
Аватар
kvv

Рейтинг: 1218

Мнениеот apExa » Сря Май 05, 2010 9:26 pm

мале хора нямате си напретстава колко ме изнерви неска тва колело; качвам един баир и задния амортесьор се сгъва и не мога да кача баира , а един драг oNE ме одра от всякъде :crap:
Аватар
apExa

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Май 06, 2010 12:37 pm

Сам си открил един от недостатъците на нискобюджетните рамки с пълно окачване. Предполагам, че половината от енергията ти вложена в педалиране отива в негативно люлеене, триене, лашкане. Желая ти в най-скоро време да си горд собственик на Аполон и да дръпнеш Единичката нагоре по хълма :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот uaz_95 » Чет Май 06, 2010 8:57 pm

Човек събери още малко пари и изобщо тия крос ги зарежи. :beer:
Град Тетевен за връзка с мен 0882626753 или скайп alfata_95. Може и ЛС
Еконта също може да помогне.
Ето ви и снимките : http://www.album.bg/chasti_ttv/
Аватар
uaz_95

Рейтинг: 1089

Мнениеот apExa » Съб Май 08, 2010 4:04 pm

Насочил съм се към Аполон и то ето този: http://www.dimibike.com/product_info.ph ... cts_id=445 ; кажете според вас дали обурудването е добро и всичко което мислите за този аполон :)
Аватар
apExa

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Май 08, 2010 4:29 pm

Най-доброто за парите си. Най-удачния вариянт на българска почва за тази цена. По-добро за парите няма да намериш. Компонентите както и рамката са предназначени за ХС, ако си го гледаш ще те слуша дълго време. Наскоро мярках от старите Аполони, карани по 5-6 години без да мръднат. Позволява надграждане в по-преден план на времето.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот apExa » Чет Май 13, 2010 12:16 pm

още не съм си купил нищо, но съм в процес на разознаване ! :) от един магазин ми предлагат спринт хектор за 395лв. със същото обурудване като на аполона но е с две дискови , а не с в-брейк ! какво мислите за хектора , ако знаете нещо казвайте защото се колебая , хектора е нов модел и едвали ще има много мнения за него , но ... колкото толкова ! Благодаря предварително !
Аватар
apExa

Мнениеот k0k0 » Чет Май 13, 2010 7:05 pm

Всъщност не е с по-добри части или поне доколкото помня, а дисковите му спирачки спират в пъти по слабо от в-брейк ;] Не се залъгвай взимай аполона.. и 1 година да проучваш за тези пари най-доброто е това.
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот PowerSlide » Чет Май 13, 2010 8:49 pm

mors написа: Най-добре се насочи към Sprint Apolon, някой Shockblaze или пък защо не втора ръка.

apExa написа:Но много искам да разбера повече за този Cross Speedster

mors написа:И пак казвам - изчети темите за колела до 400 лева и не бързай.

EccentricMOTION написа: НЕ се спирай на този велосипед. Има далеч по-приятни велосипеди за тази цена. Аполон е дори клас нагоре над това чудо на инженерната мисъл.

mors написа:Ако не намериш Аполон за 399 лева и решиш да дадеш някой лев отгоре, можеш да погледнеш и Ferrini R3

tbcplayer написа:Хората се прецакват като си купуват Крос

EccentricMOTION написа:Желая ти в най-скоро време да си горд собственик на Аполон

uaz_95 написа:Човек събери още малко пари и изобщо тия крос ги зарежи. :beer:

И след всичко това - извод:
apExa написа:още не съм си купил нищо, но съм в процес на разознаване !

:praying:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Май 13, 2010 9:55 pm

apExa написа:още не съм си купил нищо, но съм в процес на разознаване ! :) от един магазин ми предлагат спринт хектор за 395лв. със същото обурудване като на аполона но е с две дискови , а не с в-брейк ! какво мислите за хектора , ако знаете нещо казвайте защото се колебая , хектора е нов модел и едвали ще има много мнения за него , но ... колкото толкова ! Благодаря предварително !

Кажи им на тези от магазина да си купят свещи с тези 80лв в повече които ти искат. 313лв е нов . Не успя да проумееш две неща:
1. Аполон е по-добър от Хектор, както и от другите в този и по-ниския ценови диапазон.
2. Дискова сприрачка на велосипед за 300-400лв НЕ работи подобаващо, не спира, не лови. Спирачки тип В-брейк ще работят много по-добре, от колкото тази спирачка.
Ако не приемаш чуждото мнение, по-добре не задавай въпроси във форум ;)
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Ram_Boy » Пон Май 17, 2010 10:20 pm

Има достатачно хубави колела в рамките на тези пари,които можеш да откриеш малко по-надолу в Продавам Рамки/Колела :) Пример - РАМ ХТ 1 за около тези пари втора ръка ще върши къде,къде по-добра работа от крос.
ico 1 написа:П.П. Не избирай велосипед само по цвят и лепенки, но ако твърдо си решил да е така трябва да знаеш, че червените са най-бързи. :lol2:
Аватар
Ram_Boy

Рейтинг: 1026

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти