Ако имаш възможност дай още малко пaри за вилка, че с този дарт ще ти заминат ръцете, ако се спукаш.Runaway написа:По-леко, по-универсално, по-достъпно, достатъчно здраво.
Вилката написа:Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор"
Adosa написа:Идва лято а с него и доста свободно време за каране.Та въпроса ми е кое ще е по добре цял байк Рам ХТ2 или само рамка Рам Ам?Карам лек но агресивен ДХ.Но и дългите крос-кънтри пътеки ме влекат.Разполагам с парите за ХТ2 но ако взема рамката на АМ-ма мога да я оборудвам с една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор.
Rix написа:Очевидно говори за RAM HT2, след като е написал РАМ ХТ2 на кирилица. Логично е.
Rix написа:Както казаха и другите, по-добре си вземи целия велосипед, отколкото само хубава рамка и хубава вилка.
did написа:Rix написа:Очевидно говори за RAM HT2, след като е написал РАМ ХТ2 на кирилица. Логично е.
Може да е очевидно, но е неграмотно. Половината форум коментира несъществуващата рамка RAM XT. Време е да се появи такава явно.Rix написа:Както казаха и другите, по-добре си вземи целия велосипед, отколкото само хубава рамка и хубава вилка.
Доколко RAM AM е хубава рамка за DH, може много да се спори. Нито ще се научи да кара DH, нито ще се наслади на истинска мека рамка.
DЪrty Muddy
DЪrty Muddy
DЪrty Muddykapitanblood написа:Сега по темата.Карам HT2,и съм много доволен от нея.Здрава и лека рамка,държаща на тормоз(аз съм 185 и 100кг),но моя съвет е да отидеш в някой магазин(незнам от къде си),и да пробваш двете рамки да видиш разликата,и коя ти е по-удобна.
Успех в избора.![]()
DЪrty MuddyAdosa написа:Вилката написа:Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор"
Как винаги ще намерите да се заядете за нещо аз ще си ги намера другите части.
Вилката написа:Adosa написа:Вилката написа:Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор"
Как винаги ще намерите да се заядете за нещо аз ще си ги намера другите части.
Не се заяждах, а се опитвах да те насоча малко какво да допълниш към въпроса ти, но явно ти не схвана.
Гледам, че си с малко мнения засега и затова ще ти го обясня пак. Никой тук няма да ти направи сравнение м-у предна лява джанта за BMW X5 и преден капак на Audi S6.
Всички тук знаем какви са частите на Ram HT2, но как да го сравним с RAM AM с некви си частиВземи поопиши какви части и колко пари имаш, тогава може и да помогнем.
И да! Никое от 2те не е за DH!
DЪrty Muddyhitar_potar написа:... 1 сглобен драгомир F7 с такъв шок и честно казано, работи повече от задоволително - бе платформа обира всякакви неравности, с включена такава не се среща клатене пре по-сериозно педалиране... единствения й кусур е липсата на платформа на шока, който те съветвам да смениш...
hitar_potar написа:...та ми се струва, че с шок с платформа ще се държи още по-добре и няма да клати.
Pr3d4t0R написа:Това, че F7 с даден шок не клати, означава ли, че АМ със същия шок няма да клати?
Adosa написа:Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.
DЪrty Muddykapitanblood написа:Adosa написа:Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.
Браво за избора много корава рамка е,незнам с каква окомплектовка си го избрал.За АМ-а има време.
П.П. лек но агресивен DH,нема такова жувотно......
Adosa написа:kapitanblood написа:Adosa написа:Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.
Браво за избора много корава рамка е,незнам с каква окомплектовка си го избрал.За АМ-а има време.
П.П. лек но агресивен DH,нема такова жувотно......
Ще сменя само вилката за сега.Какво предлагате?
DЪrty Muddykapitanblood написа:Зависи какъв ти е бюджета?За да важи гаранцията на рамката хода на вилката НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОВЕЧЕ от 130мм.От кой магазин ще купуваш?
Adosa написа:http://www.niko-bikes.com. от тук сигурно.
DЪrty MuddyПотребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 32 госта