RAM HT2 vs RAM AM

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM HT2 vs RAM AM

Мнениеот Adosa » Пон Май 10, 2010 10:25 am

Идва лято а с него и доста свободно време за каране.Та въпроса ми е кое ще е по добре цял байк Рам ХТ2 или само рамка Рам Ам?Карам лек но агресивен ДХ.Но и дългите крос-кънтри пътеки ме влекат.Разполагам с парите за ХТ2 но ако взема рамката на АМ-ма мога да я оборудвам с една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор.
Adosa

Рейтинг: 1000

Re: RAM HT2 vs RAM AM

Мнениеот Вилката » Пон Май 10, 2010 2:20 pm

Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор" :dontknow:
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Мнениеот Runaway » Пон Май 10, 2010 2:38 pm

Моето мнение е за - HT2. По-леко, по-универсално, по-достъпно, достатъчно здраво. А и ако ти се налага на някой склон да носиш байка - по-удобно.
Все пак, няма спор, че и АM-а си е страхотен вариант, особено ако държиш на "пружините".
Аз лично предпочитам без такива, но все пак това е субективно.
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот SeSSion » Пон Май 10, 2010 2:50 pm

Нито една от рамки не е за спускане, но все пак съм за ХТ2- ката, защото
Runaway написа:По-леко, по-универсално, по-достъпно, достатъчно здраво.
Ако имаш възможност дай още малко пaри за вилка, че с този дарт ще ти заминат ръцете, ако се спукаш.
SeSSion

Мнениеот Adosa » Пон Май 10, 2010 5:11 pm

Вилката написа:Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор" :dontknow:

Как винаги ще намерите да се заядете за нещо аз ще си ги намера другите части. :crazy:
Adosa

Мнениеот did » Пон Май 10, 2010 6:13 pm

Adosa написа:Идва лято а с него и доста свободно време за каране.Та въпроса ми е кое ще е по добре цял байк Рам ХТ2 или само рамка Рам Ам?Карам лек но агресивен ДХ.Но и дългите крос-кънтри пътеки ме влекат.Разполагам с парите за ХТ2 но ако взема рамката на АМ-ма мога да я оборудвам с една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор.

1. Няма RAM XT2. Има RAM XC2 и RAM HT2. Хибрид като твоя има само в твоята глава. Ти, всъщност, за кое питаш? Нито едното от двете има нещо общо с DH.

2. Дали са ти съвсем добронамерени и правилни отговори. Защо се цупиш на Вилката? Като не искаш съвети, прави си каквото искаш. В противен случай не се пущат емотиконки с чешене зад ухото, а се казва "Благодаря!".

3. Минусът ти е от мен "за цялостен принос в борбата с Кирил и Методий".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Rix » Пон Май 10, 2010 6:24 pm

Очевидно говори за RAM HT2, след като е написал РАМ ХТ2 на кирилица. Логично е..
Както казаха и другите, по-добре си вземи целия велосипед, отколкото само хубава рамка и хубава вилка. То и HT2 си е хубав, АМ-а ще има да го сглобяваш.. и после поддръжката е по-скъпа и тн... ако имаш парите за цял RAM АМ взимаш него, ако не - не. Сложи една ТОРА, за сметка на спирачките (ББ7 вместо хидравликите) и такам.
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот did » Пон Май 10, 2010 6:37 pm

Rix написа:Очевидно говори за RAM HT2, след като е написал РАМ ХТ2 на кирилица. Логично е.

Може да е очевидно, но е неграмотно. Половината форум коментира несъществуващата рамка RAM XT. Време е да се появи такава явно.

Rix написа:Както казаха и другите, по-добре си вземи целия велосипед, отколкото само хубава рамка и хубава вилка.

Доколко RAM AM е хубава рамка за DH, може много да се спори. Нито ще се научи да кара DH, нито ще се наслади на истинска мека рамка.
Последна промяна did на Пон Май 10, 2010 6:39 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Rix » Пон Май 10, 2010 6:39 pm

Е да, прав си..
Аватар
Rix

Мнениеот kapitanblood » Пон Май 10, 2010 6:54 pm

did написа:
Rix написа:Очевидно говори за RAM HT2, след като е написал РАМ ХТ2 на кирилица. Логично е.

Може да е очевидно, но е неграмотно. Половината форум коментира несъществуващата рамка RAM XT. Време е да се появи такава явно.

Rix написа:Както казаха и другите, по-добре си вземи целия велосипед, отколкото само хубава рамка и хубава вилка.

Доколко RAM AM е хубава рамка за DH, може много да се спори. Нито ще се научи да кара DH, нито ще се наслади на истинска мека рамка.

:offtopic: Извинявам се за спаменето.Това което DID иска да каже е ,че като пишеш цяла тема и искаш съвет,от форума,трябва ГРАМОТНО ДА ПИШЕШ И ДА ЗНАЕШ КАКВО ПИТАШ.Пиша това защото имаше една тема за RAM 4X или RAM enduro,човека който беше написъл темата имал в предвид RAM 4X TEAM,и видиш ли ние трябва да се сещаме кое от двете имал в предвид.Постнах му това което искаше и отнесъх хуления,аджеба как не съм се сетил ТОЙ какво имал в предвид. :offtopic:
П.П. Извинявам се за :offtopic: ,ама не се сдържах :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот kapitanblood » Пон Май 10, 2010 7:02 pm

ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Adosa » Пон Май 10, 2010 7:09 pm

Добре де грешката е моя но как Runaway можа да се сети за какво става въпрос а вие неможахте?Но това си е до човек,едни показват разбирателство друг не.А частите ги имам и мога да си сглобя целия велосипед.А и също така РАМ АМ също е написано на кирилица как го разбрахте?
Adosa

Мнениеот kapitanblood » Пон Май 10, 2010 7:17 pm

Сега по темата.Карам HT2,и съм много доволен от нея.Здрава и лека рамка,държаща на тормоз(аз съм 185 и 100кг :rofl: ),но моя съвет е да отидеш в някой магазин(незнам от къде си),и да пробваш двете рамки да видиш разликата,и коя ти е по-удобна.
Успех в избора. :agree: :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Adosa » Пон Май 10, 2010 9:22 pm

kapitanblood написа:Сега по темата.Карам HT2,и съм много доволен от нея.Здрава и лека рамка,държаща на тормоз(аз съм 185 и 100кг :rofl: ),но моя съвет е да отидеш в някой магазин(незнам от къде си),и да пробваш двете рамки да видиш разликата,и коя ти е по-удобна.
Успех в избора. :agree: :beer:

Ами и аз съм с твоите размери ще видя кои ще избера.Мерси за отговорите.
Adosa

Мнениеот kapitanblood » Пон Май 10, 2010 9:28 pm

Пробвай и двата модела и виж кой ще ти пасне най добре,макар че се съмнявам от 10 минутно каране да прецениш ама.........
:beer:
Последна промяна kapitanblood на Пон Май 10, 2010 9:56 pm, променена общо 1 път
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Вилката » Пон Май 10, 2010 9:45 pm

Adosa написа:
Вилката написа:Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор" :dontknow:

Как винаги ще намерите да се заядете за нещо аз ще си ги намера другите части. :crazy:

Не се заяждах, а се опитвах да те насоча малко какво да допълниш към въпроса ти, но явно ти не схвана.
Гледам, че си с малко мнения засега и затова ще ти го обясня пак. Никой тук няма да ти направи сравнение м-у предна лява джанта за BMW X5 и преден капак на Audi S6.
Всички тук знаем какви са частите на Ram HT2, но как да го сравним с RAM AM с некви си части :dontknow: Вземи поопиши какви части и колко пари имаш, тогава може и да помогнем.

И да! Никое от 2те не е за DH!
Аватар
Вилката

Мнениеот Adosa » Пон Май 10, 2010 9:55 pm

Вилката написа:
Adosa написа:

Не се заяждах, а се опитвах да те насоча малко какво да допълниш към въпроса ти, но явно ти не схвана.
Гледам, че си с малко мнения засега и затова ще ти го обясня пак. Никой тук няма да ти направи сравнение м-у предна лява джанта за BMW X5 и преден капак на Audi S6.
Всички тук знаем какви са частите на Ram HT2, но как да го сравним с RAM AM с некви си части :dontknow: Вземи поопиши какви части и колко пари имаш, тогава може и да помогнем.

И да! Никое от 2те не е за DH!

Съжелявам за прибързаноста си ,не искам да имам дразги с никои от форума. :beer:
Adosa

Мнениеот kapitanblood » Пон Май 10, 2010 10:03 pm

И никой няма за цел да създава дразги тук,но за да се помогне на някой,той трябва да предостави максимално информация за това което иска.В твоя случай,трябваше да кажеш за окомплектовката на АМ-А,защото иначе останахме с впечатление,че ще си купиш само рамка и вилка,и ще чакаш докато събереш пари за другите части.Прочети темата,която съм сложил в горния си пост,и ще разбереш за какво става реч. :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот hitar_potar » Вто Май 11, 2010 1:20 am

след като на автора му стана ясно горе долу кво е сгрешил, темата може да бъде разчистена от офтопика, щото в този си вид яко приспива. :sleeping: напук на предложенията за НТ2-то, напук и на личния ми опит с такъв твърдак, бих ти препоръчал РАМ АМ - изчакай още малко и сбери още мъничко пари за най-евтината версия. БАС предлагат замяна на всички компоненти при покупка, за които се сетиш и които не ти харесват. съвета ми е, след като сбереш паричките за АМ, да го поръчаш без шок отзад и да вземеш от Веломания въздушен шок на X-Fusion - за 270-300лв. доколкото разбрах се предлага модел с платформа, която дори си има няколко настройки. а за малко по-малко пари - същия модел със същата платформа, но без настройките на платформата. тук в русе има 1 сглобен драгомир F7 с такъв шок и честно казано, работи повече от задоволително - бе платформа обира всякакви неравности, с включена такава не се среща клатене пре по-сериозно педалиране. а съвсем наскоро едно от момчетата тук си поръча точно най-евтината версия на РАМ АМ - единствения й кусур е липсата на платформа на шока, който те съветвам да смениш. :D цялата останала сглобка е много балансирана и достатъчно хубава, за да я търкаляш, докато започнат да се чупят компонентите от употреба. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Май 11, 2010 6:31 am

hitar_potar написа:... 1 сглобен драгомир F7 с такъв шок и честно казано, работи повече от задоволително - бе платформа обира всякакви неравности, с включена такава не се среща клатене пре по-сериозно педалиране... единствения й кусур е липсата на платформа на шока, който те съветвам да смениш... :agree:

Това, че F7 с даден шок не клати, означава ли, че АМ със същия шок няма да клати? :blush:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот hitar_potar » Вто Май 11, 2010 8:08 am

естествено, че не значи автоматично, че не клати. но пък съм се качвал на РАМ АМ 2009 с шок Арио и клатенето беше минимално, та ми се струва, че с шок с платформа ще се държи още по-добре и няма да клати. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Вто Май 11, 2010 8:25 am

hitar_potar написа:...та ми се струва, че с шок с платформа ще се държи още по-добре и няма да клати. ;)

:agree: Така е с Pearlата нямам клатене. Като цяло рамката си работи задоволително, тази на F7 също си работи... ама не са Giant.
@автора - сглабяй твърдак и карай. По начина по които си задал въпроса си ми се струва, че отдаваш по-голямо значение на материалната придобивка от колкото на емоционалните преживявания със самия велосипед... които дори твърдака може да ти осигури ;)
:peace:
Pr3d4t0R написа:Това, че F7 с даден шок не клати, означава ли, че АМ със същия шок няма да клати? :blush:

Да. Еднакви са като тип на окачване и ход все пак.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Adosa » Вто Май 11, 2010 10:02 am

Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.
Adosa

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 11, 2010 10:34 am

Adosa написа:Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.

:agree: Браво за избора много корава рамка е,незнам с каква окомплектовка си го избрал.За АМ-а има време.
П.П. лек но агресивен DH,нема такова жувотно...... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Adosa » Вто Май 11, 2010 10:37 am

kapitanblood написа:
Adosa написа:Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.

:agree: Браво за избора много корава рамка е,незнам с каква окомплектовка си го избрал.За АМ-а има време.

Ще сменя само вилката за сега.Какво предлагате?
Adosa

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 11, 2010 10:55 am

Adosa написа:
kapitanblood написа:

Ще сменя само вилката за сега.Какво предлагате?

Зависи какъв ти е бюджета?За да важи гаранцията на рамката хода на вилката НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОВЕЧЕ от 130мм.От кой магазин ще купуваш?
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Rix » Вто Май 11, 2010 11:02 am

Tora 302 :)
Аватар
Rix

Мнениеот Adosa » Вто Май 11, 2010 11:06 am

kapitanblood написа:Зависи какъв ти е бюджета?За да важи гаранцията на рамката хода на вилката НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОВЕЧЕ от 130мм.От кой магазин ще купуваш?

http://www.niko-bikes.com. от тук сигурно.
Adosa

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 11, 2010 11:19 am

Adosa написа:http://www.niko-bikes.com. от тук сигурно.

От сайта им,видях една вилка която ми допада FOX 100 RLC,друг вариант е TORA 302 U-turn,но най добре е на място да видиш за подходящи вилки.Разгледай и други магазини,питай за цени,сега всеки ще ти направи голяма отстъпка,криза е все пак.http://www.bas-bg.com/,погледни и тук,правят добри отстъпки.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Adosa » Вто Май 11, 2010 11:24 am

Ще отделя още малко пари и ще си избера някоя по качествена вилка.Мерси за отговорите.И пожелавам безаварийно каране.
Adosa

Следваща

Назад към Общ форум