Ако имаш възможност дай още малко пaри за вилка, че с този дарт ще ти заминат ръцете, ако се спукаш.Runaway написа:По-леко, по-универсално, по-достъпно, достатъчно здраво.
Вилката написа:Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор"
Adosa написа:Идва лято а с него и доста свободно време за каране.Та въпроса ми е кое ще е по добре цял байк Рам ХТ2 или само рамка Рам Ам?Карам лек но агресивен ДХ.Но и дългите крос-кънтри пътеки ме влекат.Разполагам с парите за ХТ2 но ако взема рамката на АМ-ма мога да я оборудвам с една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор.
Rix написа:Очевидно говори за RAM HT2, след като е написал РАМ ХТ2 на кирилица. Логично е.
Rix написа:Както казаха и другите, по-добре си вземи целия велосипед, отколкото само хубава рамка и хубава вилка.
did написа:Rix написа:Очевидно говори за RAM HT2, след като е написал РАМ ХТ2 на кирилица. Логично е.
Може да е очевидно, но е неграмотно. Половината форум коментира несъществуващата рамка RAM XT. Време е да се появи такава явно.Rix написа:Както казаха и другите, по-добре си вземи целия велосипед, отколкото само хубава рамка и хубава вилка.
Доколко RAM AM е хубава рамка за DH, може много да се спори. Нито ще се научи да кара DH, нито ще се наслади на истинска мека рамка.
kapitanblood написа:Сега по темата.Карам HT2,и съм много доволен от нея.Здрава и лека рамка,държаща на тормоз(аз съм 185 и 100кг),но моя съвет е да отидеш в някой магазин(незнам от къде си),и да пробваш двете рамки да видиш разликата,и коя ти е по-удобна.
Успех в избора.![]()
Adosa написа:Вилката написа:Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор"
Как винаги ще намерите да се заядете за нещо аз ще си ги намера другите части.
Вилката написа:Adosa написа:Вилката написа:Ами не знам за теб, ама аз предпочитам колелото ми да има гуми, педали, кормило и спирачки, пред "една прилична вилка и един пружинен заден амортисьор"
Как винаги ще намерите да се заядете за нещо аз ще си ги намера другите части.
Не се заяждах, а се опитвах да те насоча малко какво да допълниш към въпроса ти, но явно ти не схвана.
Гледам, че си с малко мнения засега и затова ще ти го обясня пак. Никой тук няма да ти направи сравнение м-у предна лява джанта за BMW X5 и преден капак на Audi S6.
Всички тук знаем какви са частите на Ram HT2, но как да го сравним с RAM AM с некви си частиВземи поопиши какви части и колко пари имаш, тогава може и да помогнем.
И да! Никое от 2те не е за DH!
hitar_potar написа:... 1 сглобен драгомир F7 с такъв шок и честно казано, работи повече от задоволително - бе платформа обира всякакви неравности, с включена такава не се среща клатене пре по-сериозно педалиране... единствения й кусур е липсата на платформа на шока, който те съветвам да смениш...
hitar_potar написа:...та ми се струва, че с шок с платформа ще се държи още по-добре и няма да клати.
Pr3d4t0R написа:Това, че F7 с даден шок не клати, означава ли, че АМ със същия шок няма да клати?
Adosa написа:Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.
kapitanblood написа:Adosa написа:Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.
Браво за избора много корава рамка е,незнам с каква окомплектовка си го избрал.За АМ-а има време.
П.П. лек но агресивен DH,нема такова жувотно......
Adosa написа:kapitanblood написа:Adosa написа:Реших да зема HT2-ката ,изглежда ,че е добра машина с такива мнения останах от това което прочетох, по натам и с АМ ще се сдобия.Благодаря и се извинявам за недоразумението от моя страна.
Браво за избора много корава рамка е,незнам с каква окомплектовка си го избрал.За АМ-а има време.
П.П. лек но агресивен DH,нема такова жувотно......
Ще сменя само вилката за сега.Какво предлагате?
kapitanblood написа:Зависи какъв ти е бюджета?За да важи гаранцията на рамката хода на вилката НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОВЕЧЕ от 130мм.От кой магазин ще купуваш?
Adosa написа:http://www.niko-bikes.com. от тук сигурно.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 361 госта