RAM HT2 vs RAM AM

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: RAM HT2 vs RAM AM

Мнениеот veskoz » Вто Май 11, 2010 11:25 am

kapitanblood написа:...всеки ще ти направи голяма отстъпка,криза е все пак...

Да, да... почакай да видиш новите цени на Веломания и китайските стоки като цяло. Отстъпка... :banana: дедовия.
Купувайте докато е време, цените скачат!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 11, 2010 2:30 pm

veskoz написа:

Да, да... почакай да видиш новите цени на Веломания и китайските стоки като цяло. Отстъпка... :banana: дедовия.

Скачат тук.....българските търговци са се самозабравили,мислят че са единствените в света който продават велосипеди и части за тях.ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ БГ :rofl: :rofl: :rofl:
Само това мога да кажа :D :rofl:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Sartor » Вто Май 11, 2010 2:54 pm

kapitanblood написа:Скачат тук.....българските търговци са се самозабравили,мислят че са единствените в света който продават велосипеди и части за тях.ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ БГ :rofl: :rofl: :rofl:

Хаха, да не мислиш, че в чужбина са повече стока :)

Нали съм там и обикалям из "прехвалените" магазини в западняшка Европа - ми зле са, пак надуват цените без основание (е, таксите са им безбожно високи - тъй че може от това де): наскоро се бях спрял на един куб, но с право се отказах - след питане на хора, както дори и ходих до един от заводите, не само ми казаха, че техническите характеристики не могат да ми удовлетворят (ставаше въпрос за рамката, че не поддържа вилки с ход над 100мм и че лесно се чупила при по-големи вилки - пуснаха ми stress analysis на рамката на Inventor (за незапознатите това е цялостен пакет за проектиране и изчисляване на стресовите точки в една конструкция и други инженери екстри)), но и overcharge-ват здраво с цената за компонентите на този велосипед (най-вече защото не се позволява надграждане от базовата оклепентовка) :)

За това ще си отида у нашенско Изображение и вече да се разберем като българи каква RAM-ка ще да е :) :wavey:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот Inzagi » Вто Май 11, 2010 5:17 pm

kapitanblood написа:
veskoz написа:

Скачат тук.....българските търговци са се самозабравили,мислят че са единствените в света който продават велосипеди и части за тях.ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ БГ :rofl: :rofl: :rofl:

Българските търговци или поне тия от които аз пазарувам изобщо не са се самозабравили и много добре знаят че хората си пазаруват части и дори цели колела отвън ,но на тях им е "по-трудно" да продават на такива цени както например СRC (макар че в последно време доста от нещата им са на много добри цени)защото ние сме по малък пазар,но това мисля е ясно.ЗА БОГА БРАТЯ КУПУВАЙТЕ ОТ БГ точно защого е криза нека парите ни да си останат в БГ :).И аз "по едно време се бех залетел" да пазарувам от Ebay и сайтовете за колела но от известно време гледам да си купувам от наште магазини.
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот hitar_potar » Вто Май 11, 2010 6:26 pm

извинявай, ама какво правим, когато се окаже, че Бг-магазините и големите фирми тук, занимаващи се с вноса на части и цели байкове, не внасят тези компоненти, които аз искам и ми харесват? веднага давам пример с моя дзвер - да не се изхвърлям, но 60%% от частите на моя велосипед не можеш да ги намериш в българия. ровил съм като ненормален навсякъде и в родните фирми, представителства и магазини. друг е въпроса, че повечето от нещата, които намерих тук, си ги взех пак от чужбина - ама на 50 или 60% от цената, обявена в България. а 1-2 дреболии, които все пак са скъпи, успях да ги намеря с отстъпка в цената, равняваща се може би на 80% от нея... :crazy: друг е въпроса, че малкото неща, които все пак взех оттук, пристигнаха по-бавно, отколкото големите поръчки от чужбина. всичко това ме кара да насоча взор далеч извън милата родина за пазарене - моите пари няма да оправят държавата, 10 000 такива мушмула като мен, зарибени по байковете, също няма да я оправят с парите си (най-много някой да крадне някой и друг лев в повече, ако останат тук тия пачки ;) ).
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот did » Вто Май 11, 2010 7:04 pm

Вече стана яко офтопик, но все пак:

hitar_potar написа:всичко това ме кара да насоча взор далеч извън милата родина за пазарене - моите пари няма да оправят държавата, 10 000 такива мушмула като мен, зарибени по байковете, също няма да я оправят с парите си (най-много някой да крадне някой и друг лев в повече, ако останат тук тия пачки ;) ).

Не е така!

Българските фирми бяха доскоро свикнали да си работят в затворен пазар без външна конкуренция. Сега, благодарение на хора като теб и промените в политическата ситуация, те разбират, че има само един начин на работа - да си част от големия пазар.

В този смисъл, наличието на хора, които си дават пачките извън България, действат като пръчката при възпитанието на нашенците. купуващите тук са морковите. Както е известно, за доброто възпитание трябва и морков, и пръчка ;)

В този смисъл за нашенските производители има полза и от пръчки ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 11, 2010 7:07 pm

@did
:offtopic: Както винаги,точно,ясно и смислено с няколко думи :agree: :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Inzagi » Вто Май 11, 2010 8:22 pm

hitar_potar написа:...

Това с цените не е така поне при мене.Аз преди около 2 месеца сглобявах байк и мога да кажа че цените които ми обявяваха наште търговци бяхо като тези в CRC ,а повечето от частите бяха и по-евтини след отстъпката която ми правеха при закупуване на няколко части на веднъж,като се има предвид че за работата и монтажа не са ми искали пари без да познавам хората от магазините в които съм купувал. Сигурен съм че биха направили същата отстъпка на всеки друг.Т.е. на мене ми излезе по евтино като си сглобих байк с части купени от БГ с изключение на вилката която е от Ebay US ,но мисля че и вилката можех да си я купя на цена ако не по евтина, то на същата като от вън. :)

А вече при положение че в БГ няма такива части каквито ти трябват е ясно че ще си ги вземеш отвън.

Did написа ...

Аз незнам как е в другите градове, но мисля че от едно известо време морковите които пазаруваме от тук и пръчките които пазаруват от вън ( в случая аз играя ролята на морков макар че с голям успех мога да се впиша и при пръчките :lol: ) са "възпитали" вече търговците.Въпреки че аз мисля че има хора които са си достатъчно съвестни и не се нуждаят от възпитание и мога да дам пример и съм сигурен че всички които са пазарували или са ползвали услугите на този човек ще се съгласят с мене
Аватар
Inzagi

Мнениеот veskoz » Вто Май 11, 2010 9:59 pm

Inzagi написа:ЗА БОГА БРАТЯ КУПУВАЙТЕ ОТ БГ

Дай 1 основателна причина.
Цена?
Асортимент?
Обслужване?

За съжаление, за момента единствено сервиза (и то в лицето на 3-4ма души) си заслужава в БГ, защото тези механици са преди всичко хора. Темата пак опира до производители. Темата пак опира до производствени мощности, пари и т.н. Темата пак опира до повторение на много други такива. НО! Докато темата опира до моите средства и качеството което бих могъл да получа за тях - майната му на патриотизма!
С болка пиша тези редове, което не е нормално. Нормално ли е да не е нормално?!

Inzagi - нищо лично, имаш страхотен велосипед :beer: пожелавам ти и безгранично време и желание за каране, но не си мисли, че имаме избор. НЕ! При нас е като при компютъра - не ти работиш с него, а той с теб. YES/NO/Cancel. Биваш ограничаван.
Да. Вярно е, че и търсенето не предполага официалната поява на марки като Giant или Cannondale на пазара, но това не значи "Купувайте от БГ" или по-скоро "Купувайте каквото има" :peace:
Аватар
veskoz

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 11, 2010 10:13 pm

С болка пиша тези редове, което не е нормално. Нормално ли е да не е нормално?!

Като се замислиш кое ни е нормалното,заплатите,обслужването,здравеопазване.......КОЕ?Вярно е че е скъп спорт,ама ....айде сиктир де.
Имам в предвид един магазин,няма да му споменавам името,в който шефа,уж на шега,на майтап,си ми даваше частите с 10-20 лева по скъпи,и аз ЗЕЛКАТА си купувам кат луд :crazy: :crazy: :crazy: ,светна ме момчето,продавач консултант за това.Е да ама не стига вече!!!!
ЕДИТ: от кой магазин пазаруваш да мина и аз от там? :deal: :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот veskoz » Вто Май 11, 2010 10:17 pm

kapitanblood написа:...от кой магазин пазаруваш да мина и аз от там? :deal: :agree:

Няма значение колега.
Монопол vs. e-shop. Е-shop бие. Нормално. :dontknow:
Като опра до магазин лошо ми става, но за сервиз не се притеснявам. :beer:
Аватар
veskoz

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 11, 2010 10:32 pm

veskoz написа:
kapitanblood написа:...от кой магазин пазаруваш да мина и аз от там? :deal: :agree:

Няма значение колега.
Монопол vs. e-shop. Е-shop бие. Нормално. :dontknow:
Като опра до магазин лошо ми става, но за сервиз не се притеснявам. :beer:

Въпроса ми беше за по горния пост ама няма значение. :beer: :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Inzagi » Вто Май 11, 2010 10:41 pm

veskoz написа:...

Ако наистина те интересува мога да ти дам цените на частите на ЛС и от кой съм ги купил и не се опитвам да се правя и да изглеждам като патриот още по малко искам да споря, просто казвам как станаха нещата при мене, а и това малко ме подразни "ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ БГ".
По въпроса за карането имам предостатъчно време за каране и много навъртяни километри/година според мойте разбирания за много :) може да карам често сам ,но от миналата година се зарибих много по XC състезанията и тая година мисля да уважа по-голямата част от тях .На двете които отминаха вече, участвах :) .
ето и доказателствата http://www.youtube.com/watch?v=le9Hz91W4-Q :roll2:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs504.ash1/29815_119913021359931_100000237002759_234546_1312061_n.jpg badass :smokin: :lol:

препоръчвам ти го http://koleloto.com/

Спирам с off-a :)
Аватар
Inzagi

Предишна

Назад към Общ форум