МТБ Габрово

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

копие от пост във "Фат & Слоу"

Мнениеот Backo_ZX5 » Вто Май 11, 2010 10:24 pm

За любителите на бавното каране: днес направих проучване по един мн.добър маршрут, по който зимата правихме офроуд с Nissan X-Trial Стилът е "леко горско каране" в околностите на Габрово. Нека остане изненада местността. Да се гласят всички дебели и бавни фенове :eyebrow:
Препоръчват се каска, светли очила и средна мощност на двигателите :deal: :D
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Re: МТБ Габрово

Мнениеот lupi » Сря Май 12, 2010 12:35 am

оооооо това е за менннннннн идвам с теб бай Вас само да слезя от балкана.
Аватар
lupi

Рейтинг: 925

Мнениеот Backo_ZX5 » Сря Май 12, 2010 7:49 pm

lupi написа:оооооо това е за менннннннн идвам с теб бай Вас само да слезя от балкана.

Идвай си. В неделя най-късно да си тук :eyebrow:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Мнениеот lupi » Сря Май 12, 2010 8:31 pm

Съмнявам се да успея да си дойда в неделя но ще направя всичко възможно.
Аватар
lupi

Мнениеот Nikki » Чет Май 13, 2010 4:18 pm

:D привет! има ли някой ,който ще е в Г-во в Неделя? да покараме? :)
It never gets easier, you just go faster!!!
Nikki

Рейтинг: 1200

Мнениеот psixopat » Чет Май 13, 2010 4:43 pm

Аз съм свободен.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Backo_ZX5 » Чет Май 13, 2010 4:58 pm

Nikki написа::D привет! има ли някой ,който ще е в Г-во в Неделя? да покараме? :)

и аз, но след 14-15 ч.
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Мнениеот psixopat » Чет Май 13, 2010 5:01 pm

Идеално 15,30.Къде да се чакаме и да покараме.Предложете само къде да отидем. :agree:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Аватар
psixopat

Мнениеот botroid » Чет Май 13, 2010 5:35 pm

Някой иска ли в събота сутринта в 7:00 ч. да тръгнем през Потока и да спуснем до гр.Шипка по пътеката от х.Качица?
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Nikki » Чет Май 13, 2010 8:06 pm

psixopat написа:Идеално 15,30.Къде да се чакаме и да покараме.Предложете само къде да отидем. :agree:

перфектнооо! 15,30 пред магазина на Одрински :D
It never gets easier, you just go faster!!!
Nikki

Мнениеот kreator76 » Пет Май 14, 2010 8:09 pm

За тези които ще карат двата дена по горите ,утре в 8.00 на магазина при Одрински .И от там отиваме на сборния пункт ,, разклона за шипка ,,за да се съберем с другите /баирбудали/ :D А за тези които мислят в неделя да се качат на Мазалат,да гледат до 9.30. да са горе :agree:
Изображение НИКОГА БЕЗ КАСКА В ПЛАНИНАТА И НЕ САМО ТАМ
Аватар
kreator76

Рейтинг: 1255

Мнениеот Backo_ZX5 » Нед Май 16, 2010 9:16 am

Хайде сънливци, ставайте и да яхаме машините :eyebrow:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Мнениеот psixopat » Нед Май 16, 2010 9:33 am

Абе Васко.Нали 15,30 пред одрински.Къде ще ходим я кажете?
Аватар
psixopat

Мнениеот Backo_ZX5 » Нед Май 16, 2010 10:22 am

Вече съм на линия.
Има идея д тръгнем по обяд през Потока към Бузлуджа и да посрещнем групата карачи от вчера. Може да се отбием да видим и Лупи :agree:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Мнениеот rosen_tzviatkov » Сря Май 19, 2010 6:28 pm

Дайте предложение за събота или неделя! Вчера говорих със Спас и той предлага да ходим до някакво пръскало, но до там се ходи с транспорт и има още 16 км еко пътека
Аватар
rosen_tzviatkov

Рейтинг: 1273

Мнениеот psixopat » Сря Май 19, 2010 6:58 pm

Да не е Видимско пръскало.До Троян се намира. :agree:
Аватар
psixopat

Мнениеот tazcho80 » Сря Май 19, 2010 8:29 pm

да точно з видимско пръскало става дума!
несъм ходил но видях в нета,че са направили стархотна еко пътека която е 16 километра.
еко пътеката тръгва от град Априлци!
попринцип си мислех това да го направим лятото двудневно каране с палатки но знам,че доста хора са против двудневните :(
другия проблем са багажниците за колелета!!!
Аватар
tazcho80

Мнениеот psixopat » Сря Май 19, 2010 8:53 pm

Ходил съм пеш там.Доста е хард пътеката на места, но не е непроходима.До самият водопад не се ходи, пътеката свършва на една полянка и от там се открива прекрасна гледка към водопада.Ако ходите там, задължително си намерете бинокъл, за да гледате водопата през него.И не тръгва баш от Априлци пътеката.Тръгва от един паркинг, доколкото си спомням.Ако ви интересува нещо, питайте... :agree:

P.S Успех с карането, но аз ще пропусна, че нещо не ми се бие път до там за 32 километра каране, а и има доста бутане, така че...
Аватар
psixopat

Мнениеот tazcho80 » Сря Май 19, 2010 9:07 pm

psixopat написа:Ходил съм пеш там.Доста е хард пътеката на места, но не е непроходима.До самият водопад не се ходи, пътеката свършва на една полянка и от там се открива прекрасна гледка към водопада.Ако ходите там, задължително си намерете бинокъл, за да гледате водопата през него.И не тръгва баш от Априлци пътеката.Тръгва от един паркинг, доколкото си спомням.Ако ви интересува нещо, питайте... :agree:

P.S Успех с карането, но аз ще пропусна, че нещо не ми се бие път до там за 32 километра каране, а и има доста бутане, така че...

до самия водопад вобще ли неможе да се стигне дори пеш???
Аватар
tazcho80

Мнениеот psixopat » Чет Май 20, 2010 7:02 am

Не може, трябва катераческа екипировка.Виж снимки в гугъл и ще видиш за какво говоря. :agree:
Всъщност може да се стигне но не по пътеката, трябва да заобикаляш и става сложно.От поляната на края на пътеката се открива супер гледка, не е нужно да ходиш до водопада. :agree:
Аватар
psixopat

Мнениеот sensation_blue » Чет Май 20, 2010 4:48 pm

точно преди 2 седмици ходих там за 1ви път но с кола и пеш... на разходка - като отидохме в 3часа бяхме на паркинга и от там пеш. В 8 вечерта се бяхме върнали. Не знам какви 32 км те гонят но не мога да ги мина за 5 часа пеш ;) и то с почивките. Мисля че е максимум 8км в едната посока - т.е. общо 16. И е нищо работа с колело - не е изобщо хард супер е даже първите 5-6 км са си път (черен и трошляк) и после е пътечка с мостчета (много приятна и игрива). Красиво е и точно си мислех колко ще е яко с колело но трябва да се внимава има много туристи, както и такива "туристи" с джипове по пътя... поне водата в реката става за пиене :)
И да, пътеката стига до 1 място с изглед и там свършва. Пълно е с народ там по-принцип ... добре че беше късно и нямаше много и се насладихме на гледката спокойно и тъкмо като си тръгвагме видях десетина човека на които не видях алпинистка екипировка, които дойдоха от към водопада, но не видях пътека, а просто камъни по които подскачаха и честно казано до самото пръскало надали ще е много лесно достъпно. Екипировка за катерене трябва ако ще се качваш нагоре по скалата, но това е прекалено брутално според мен за някой с колело :)
А по самата екопътека още по пътя имаше и едно разклонение към нещо си Турски рът или подобно и пишеше че било 9 часа пеш ако се не лъжа и се стигало до място с невероятен изглед, но затова по добре потърсете в нета. Успех.
Ако има нещо питайте.
А и да - идеално е за палатки покрай реката (а пътя е все покрай нея), но това че може да се стигне с кола от една страна е улеснение, но мисълта, че покрай теб ще минават постоянно хора, е малко проблем, а и понеже е санитарна зона, не знам изобщо дали е позволено къмпингуването ;)
Последна промяна sensation_blue на Чет Май 20, 2010 5:24 pm, променена общо 1 път
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот joropc » Чет Май 20, 2010 5:14 pm

sensation_blue написа:.... а и понеже е санитарна зона, не знам изобщо дали е позволено къмпингуването ;)

Не е разрешено!
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот kreator76 » Чет Май 20, 2010 8:13 pm

Та значи за неделя плановете за сега са следните /при подходящо време разбира се/ В 8.00 при магазина на Одрински,цел на карането е Узана за да се направи оглед на трасе за XC-то,след това се поема към Шипка и от там при Лупи на Бузлуджа да почерпи на хижата :beer: Но всичо зависи от времето :dontknow:
Изображение НИКОГА БЕЗ КАСКА В ПЛАНИНАТА И НЕ САМО ТАМ
Аватар
kreator76

Рейтинг: 1255

Мнениеот lupi » Чет Май 20, 2010 11:10 pm

Ааааааа то мъжко дупе веднъж се е........... . Какво е това да почедрпи? Я си носете парички и то много и ако ви се яде пилешка супа ми званете да се подготвя.
Аватар
lupi

Мнениеот tazcho80 » Пет Май 21, 2010 12:25 am

sensation_blue написа:точно преди 2 седмици ходих там за 1ви път но с кола и пеш... на разходка - като отидохме в 3часа бяхме на паркинга и от там пеш. В 8 вечерта се бяхме върнали. Не знам какви 32 км те гонят но не мога да ги мина за 5 часа пеш ;) и то с почивките. Мисля че е максимум 8км в едната посока - т.е. общо 16. И е нищо работа с колело - не е изобщо хард супер е даже първите 5-6 км са си път (черен и трошляк) и после е пътечка с мостчета (много приятна и игрива). Красиво е и точно си мислех колко ще е яко с колело но трябва да се внимава има много туристи, както и такива "туристи" с джипове по пътя... поне водата в реката става за пиене :)
И да, пътеката стига до 1 място с изглед и там свършва. Пълно е с народ там по-принцип ... добре че беше късно и нямаше много и се насладихме на гледката спокойно и тъкмо като си тръгвагме видях десетина човека на които не видях алпинистка екипировка, които дойдоха от към водопада, но не видях пътека, а просто камъни по които подскачаха и честно казано до самото пръскало надали ще е много лесно достъпно. Екипировка за катерене трябва ако ще се качваш нагоре по скалата, но това е прекалено брутално според мен за някой с колело :)
А по самата екопътека още по пътя имаше и едно разклонение към нещо си Турски рът или подобно и пишеше че било 9 часа пеш ако се не лъжа и се стигало до място с невероятен изглед, но затова по добре потърсете в нета. Успех.
Ако има нещо питайте.
А и да - идеално е за палатки покрай реката (а пътя е все покрай нея), но това че може да се стигне с кола от една страна е улеснение, но мисълта, че покрай теб ще минават постоянно хора, е малко проблем, а и понеже е санитарна зона, не знам изобщо дали е позволено къмпингуването ;)

първо искам да благодаря за подробната информация за еко пътеката!
а ето и без много усилия с помощана чичко гугъл намерих и инфо за "Турски рът":
http://apriltsi.org/index.php?page=ecotourism&eco_id=7

а ето и инфо за еко пътека "Видимско пръскало": http://travel.pop.bg/article6274.html
Аватар
tazcho80

Мнениеот sensation_blue » Пет Май 21, 2010 2:16 pm

а тук пише как да се стигне и до самото пръскало.
http://www.waterfallsbg.info/vidimskoto.html
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Backo_ZX5 » Пет Май 21, 2010 9:41 pm

Не зная кой къде ща кара, но времето май ще е лайняно... :crap:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Мнениеот lupi » Съб Май 22, 2010 7:11 am

Васка ток на Бъзлуджя сега вали и е голяма мъгла ,но е приятно студено :rofl:
Аватар
lupi

Мнениеот Backo_ZX5 » Съб Май 22, 2010 8:56 am

lupi написа:Васка ток на Бъзлуджя сега вали и е голяма мъгла ,но е приятно студено :rofl:

Бари, значи мамата си е е*ало... :banghead:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Мнениеот joy78 » Съб Май 22, 2010 10:34 am

Ей и тези почивни дни няма да можем да повартим май :banghead: :bawling:
joy78

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания