от Alpina » Съб Май 22, 2010 10:36 pm
Ахм - а тия "стари моторджиИ" дали са имали алтернативи?
Що не си карате и школниците в такъв случай?
И до кога ще сравнявате веригите на моторите и на колелата, както и условията в които работят?
Бива да рупате бодилите, бива, ама...
Също така почти сте уцелили - не се е варяло в масло, ами в грес и то на водна баня... даже "вари" е силно казано, защото греста се стопява на водната баня и вътре се накисва веригата, след което се вади, почиства от излишната и те така...... Тука се получават и ефектите от проблясъците на grebo , за "дебелината на филма" и т.н. и т.н.
Това с бензина също е било до време оно... защо не ползвате още ВЕРО, ами вече Мелио?
Всичките тези хамалогии са в миналото, защото отдавна има по-лесни и вършещи същата, ако не и по-добра работа алтернативи.
Е, ако времето ви е ресурс в излишък и се чудите как да го запълвате - правете каквото искате... даже ако е така - по-добре направо разглобете веригата на отделни звена и.... абе правете каквото знаете... Но тез "технологии" от до преди повече от 20 години (или поне тогава си спомням как ми смазваха веригата на колелото) вече са ненужни, при положение че може да се постигне 100% същия ефект на цената на 1/10 от времето и усилията (да не споменаваме какво се прави с използвания бензин че ми става лошо, защото вместо "п" май правилното беше "л")
А иначе с колелото процедирам почти по описания, в тази и друга тема, от EccentricMOTION начин
Вкарвам го във ваната, поливам с вода и отстранявам калта и другите боклуци, след което пръскам рамката, веригата, венците и дерайльорите с Меглио (избягвам главините, но не пазя спирачните апарати)... следва малко изчакване и поливане (забележете поливане, а не пръскане) при което всичката гняс си пада сама, ако остане нещо по тях, пак пръсвам с Мелио и използвам четка за зъби (рядко се налага, или ако да - то най-вече за ролките на дерайльора)... още преди да са изсъхнали пръскам с WD-40... преди следващото каране (или когато се присетя) смазвам пак със спрей, а той си знае/е научен къде и как да влиза и какво да прави....
Не претендирам че това е най-удачния вариант, просто аз лично така правя...
C'est la vie