Има ли пътека за х.Руен от гр.Куклен освен тази през римския

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Има ли пътека за х.Руен от гр.Куклен освен тази през римския

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Съб Юни 05, 2010 3:33 pm

Здравейте колеги.Понеже 1 човек ми каза че имало няква пътека над гр.Куклен като се качва за манастира в ляво от манастира е почвала за хижа Руен аз знам само тази през римския мост.Моля някой ако знае да ми каже дали има друга пътека за х.Руен освен тази през римския мост.Благодаря предварително
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Рейтинг: 1215

Re: Има ли пътека за х.Руен от гр.Куклен освен тази през римския

Мнениеот Virtuous » Съб Юни 05, 2010 6:08 pm

Аз доколкото знам - няма
Но тази през римския мост ако се почисти от падналите дървета ще е як даунхил!! :beer: :beer: :beer:
Mountain biking is not a life.. It`s a lifestyle

Изображение
Аватар
Virtuous

Рейтинг: 1310

Мнениеот outfaced » Съб Юни 05, 2010 7:30 pm

Virtuous написа:Аз доколкото знам - няма
Но тази през римския мост ако се почисти от падналите дървета ще е як даунхил!! :beer: :beer: :beer:

ъъъ ... ако пуснат един багер от някъде :D
Проблема не е само падналите дървета. Там има 50 санта шума пълна с клони. Тва само чакаш кога някой ша се замота в спиците.
Началото пък беше така обрасло миналата година, че едва го налучкахме.
Но пътеката е :nuts: :smash: :P ... дори и така.
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Съб Юни 05, 2010 7:42 pm

Явно няма друга пътека.Благодаря все пак.Ние искаме да е пробваме с мотори (кросови за гора) но ще видим :liplick:
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот sergeh » Съб Юни 05, 2010 8:59 pm

Има друга, но за съжаление съм я минавал преди 5-6 години пеш и тогава нямах GPS, така че ще ми е трудно да дам някакви смислени упътвания. Помня, че се минаваше покрай едни варници, на едно място имаше доста големи скали като стена (там пътеката беше доста тясна в един малък участък). Доколкото си спомням имаше тук-таме остатъци от указателни табели. След скалите се изкачваше една открита поляна от която има гледка към долината, където пътеката се разклоняваше за х. Здравец и х. Руен.
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Съб Юни 05, 2010 9:03 pm

Ми да и аз мисля, че трябва да има друга щото ми казаха че има но немогат да ми обеснят и те.Ще се търси
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот sergeh » Съб Юни 05, 2010 9:50 pm

Това, което си спомням е: първо се върви малко по пътя за манастира (той тогава не беше асфалтиран, а сега май е), следващия ориентир са въпросните варници - там имаше и чешма, после скалите, мисля, че на тях пишеше ВМРО и се виждат отдалеч, над тях се върви по билото на едно хълмче, от което вдясно долу се вижда Гълъбово и към края на това било е разклона х. Здравец надясно, х. Руен - наляво - там май имаше стари табели. Излиза се на един хълм над хижата, мисля даже че на някакъв черен път и от там се пуска за 5 мин. си на х. Руен.
Аватар
sergeh

Мнениеот jayblack » Съб Юни 05, 2010 10:19 pm

sergeh написа:Това, което си спомням е: първо се върви малко по пътя за манастира (той тогава не беше асфалтиран, а сега май е), следващия ориентир са въпросните варници - там имаше и чешма, после скалите, мисля, че на тях пишеше ВМРО и се виждат отдалеч, над тях се върви по билото на едно хълмче, от което вдясно долу се вижда Гълъбово и към края на това било е разклона х. Здравец надясно, х. Руен - наляво - там май имаше стари табели. Излиза се на един хълм над хижата, мисля даже че на някакъв черен път и от там се пуска за 5 мин. си на х. Руен.

Табелите ги има още,но полседния път когато се опитах да мина от там,пътеката беше направо непроходима.Съмняваме условията да се променили.
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Мнениеот Falcor » Нед Юни 06, 2010 6:50 am

Аз за друга пътека, освен тази през римския мост не съм чувал. Тя обаче в момента е адски обрасла. Миналата седмица ходих пеша от Куклен до Яврово и обратно и ме задминаха едни момчета с мотори, та този път е изключително подходящ за тази цел. После от Яврово спокойно може да отидеш до х.Руен. Пътя за който ти говоря тръгва от Куклен и не минава през манастира.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот bikezilla » Нед Юни 06, 2010 6:51 am

!!!SpEeD4o0!!! написа:Явно няма друга пътека.Благодаря все пак.Ние искаме да е пробваме с мотори (кросови за гора) но ще видим :liplick:

Aре още един в "след нас потоп" партията... ми че пробвайте я с мотор, ко му е... белким я направите на черен път и после го асфалтират кат тоя за "Козма и Дамян".
Смърт за пътеките! :crazy:
Аватар
bikezilla

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Нед Юни 06, 2010 9:44 am

Falcor написа:Аз за друга пътека, освен тази през римския мост не съм чувал. Тя обаче в момента е адски обрасла. Миналата седмица ходих пеша от Куклен до Яврово и обратно и ме задминаха едни момчета с мотори, та този път е изключително подходящ за тази цел. После от Яврово спокойно може да отидеш до х.Руен. Пътя за който ти говоря тръгва от Куклен и не минава през манастира.

Да знам го този път до Яврово
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот dh-rezachka » Нед Юни 06, 2010 10:38 am

bikezilla написа:
!!!SpEeD4o0!!! написа:Явно няма друга пътека.Благодаря все пак.Ние искаме да е пробваме с мотори (кросови за гора) но ще видим :liplick:

Aре още един в "след нас потоп" партията... ми че пробвайте я с мотор, ко му е... белким я направите на черен път и после го асфалтират кат тоя за "Козма и Дамян".
Смърт за пътеките! :crazy:

:agree: :agree: :agree:
ПЪНК,ЦИЦИ И МЕКИЦИ!!!
Аватар
dh-rezachka

Рейтинг: 1247

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Нед Юни 06, 2010 12:58 pm

Колеги пускам една снимка може това да е пътеката но и да не е някой ще ми кажели тази на снимката къде води гледам
че е над Куклен и има маркировка http://beycan.snimka.bg/details/pateka.504285
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот sergeh » Нед Юни 06, 2010 5:05 pm

bikezilla написа:Смърт за пътеките! :crazy:

Хм, днес карах по ПЪТ, който поради факта, че не се използва отдавна, беше толкова обрасал и къпинясал, че оставих половин кило плът по бодлите, докато издрапам. Та въпросът е доста дискусионен - и аз не съм фен на АТВ-тата и крос-моторите, но понякога май по-добре да минават тук-там да не се загубват "работили" пътеки. А че орат и след тях е "потоп" - за съжаление е така.
Още нещо интересно от днес - изглежда ловните дружинки и те не долюбват мотористите и имат интересна практика да секат бодливи храсти и с тях да преграждат пътеките. Едно от многобройните такива заграждения доста успешно беше скрило правилната пътека и аз със спукана гума (след морето от къпини) се чешех умно по главата кой път да хвана.
Та хора и случки всякакви в родните балкани!
Аватар
sergeh

Назад към Общ форум