Фирма или ателие за прахово боядисване?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Фирма или ателие за прахово боядисване?

Мнениеот Stancho » Вто Май 11, 2010 9:30 pm

Понеже в темата за Специализирани Услуги не намерих актуална и задоволителна информация се обръщам към вас с въпроса: Къде мога да си пребоядисам рамката качествено и без да чакам 100 дена? Цената дори и да е по - висока - няма значение, защото искам да го правя веднъж и качествено.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Re: Фирма или ателие за прахово боядисване?

Мнениеот bnА » Сря Май 12, 2010 7:59 pm

Отиди и попитай в БАС, мисля че ще ти помогнат. Цената е около 80 лева до колкото знам но не съм сигурен дали ще пребоядисат рамката ако не е рам :agree:
bnА

Рейтинг: 1200

Мнениеот FUNN » Сря Май 12, 2010 8:54 pm

Един приятел си пребоядисана рамката в два цвята също така плочата на курбелите и кормилото на прахово боядисване.
Плюс лак всичко излезе 22лв. Това се намира някъде около Севлиево, до няколко дни ще се опитам да ти дам точен адрес.
Когато приятелят ми ми каза колко му е излязло пребоядисването, аз се очудих, защото наистина беше направено качествено!
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Аватар
FUNN

Рейтинг: 1327

Мнениеот Stancho » Сря Май 12, 2010 9:20 pm

Забравих да спомена, че трябва да е в София, така че не се мъчи. Мерси иначе.
Аватар
Stancho

Мнениеот EmZo » Чет Май 13, 2010 2:01 pm

bnА написа:Отиди и попитай в БАС, мисля че ще ти помогнат. Цената е около 80 лева до колкото знам но не съм сигурен дали ще пребоядисат рамката ако не е рам :agree:

С оглед личен опит и странични наблюдения, от велосипедите RAM, със сигурност не бих си пребоядисал рамката там! :)
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот eMcKu » Чет Май 13, 2010 3:07 pm

Тинтява 15 - 17, след басейн Диана. Пласто - www.plasto.bg
Боядисвал съм 5-6 рамки, цената не е била повече от 30 лева с лака.
Даже на последите 2 пробвах нещо ново - след като ми я боядисаха, преди да сложат лака, лепнах лепенки и емблеми, а после с лака се запечатаха. Имаше съмнения, че в пещта ще се стопят, но издържаха, т.е не стават обикновени лепенки.
За качеството, най-добре е да си около човека, докато я боядисва, че са малко немърливи. Въпреки това боята става супер.
Срока е от порядъка на 2-3 дена. Това е за там.
Успех :beer:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот veskoz » Чет Май 13, 2010 3:48 pm

eMcKu написа:Пласто

:agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот X_NRG » Чет Май 13, 2010 6:04 pm

eMcKu, информацията ти е доста полезна и смятам, че ще е хубаво да я напишеш и в тази тема: viewtopic.php?f=4&t=2646&start=30
:beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот ssickk » Съб Май 15, 2010 10:33 pm

на разклона за БАНКЯ след околомръсното има сервиз на СУБАРО и ТАМ навътре е и бояджииницата като стигнеш там питаи и ще ти кажат каде е точно,аз лично съм си правил 4 рамки там а и от Веломания там носеха рамки за някви по специялни цветове и поръчки така че хората знаят за какво става дума,казвам за тази работилница защото боята която ми слагаха на всички рамки не успя да се надере дори и на наи кофти местата по една рамка там кадето минава гумата и отдолу кадето хвърчи всичко-знаете за какво говоря нали??така че разходката до там си заслужава дори и да не си от тази част на София...успех и дано съм бил полезен ако не на теб то на някои друг...
ssickk

Рейтинг: 1176

Мнениеот veskoz » Вто Май 18, 2010 5:17 pm

ssickk написа:на разклона за БАНКЯ ...

И аз боядисвам при Иво. :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Stancho » Вто Май 18, 2010 7:15 pm

Доста полезна информация, мерси много. Близо съм до този сервиз и ще отскоча. Мерси много пак на всички за съдействието и на човека, който ми вкара поредния минус че питам нещо. :peace:
Аватар
Stancho

Мнениеот tanec » Съб Май 22, 2010 11:57 pm

eMcKu написа:Тинтява 15 - 17, след басейн Диана. Пласто - http://www.plasto.bg
Боядисвал съм 5-6 рамки, цената не е била повече от 30 лева с лака.
Даже на последите 2 пробвах нещо ново - след като ми я боядисаха, преди да сложат лака, лепнах лепенки и емблеми, а после с лака се запечатаха. Имаше съмнения, че в пещта ще се стопят, но издържаха, т.е не стават обикновени лепенки.
За качеството, най-добре е да си около човека, докато я боядисва, че са малко немърливи. Въпреки това боята става супер.
Срока е от порядъка на 2-3 дена. Това е за там.
Успех :beer:

A дали можеш да дадеш малко повече информация относно лепенките, от къде ги закупи, от какъв материал са и ако си ги правил по поръчка да ме насочиш към фирмата, която ги е изработила?
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот eMcKu » Нед Май 23, 2010 8:35 am

Отиваш, където правят предпечатна подготовка и там - лепенки PVC на фолио, даваш размери сантиметри и тн.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот ichuz » Нед Юни 06, 2010 5:59 pm

а сам ли трябва да си свалиш боята(при пласто), или това се включва в процедурата. понеже и аз искам да си пребоядисам моето колелце, интересува ме като махна вилката, нали остават някви "чашки" :dontknow: (нали та ка се казват?!?) как се махат и после как се слагат?
ichuz

Мнениеот Stancho » Нед Юни 06, 2010 6:59 pm

ichuz написа:а сам ли трябва да си свалиш боята(при пласто), или това се включва в процедурата. понеже и аз искам да си пребоядисам моето колелце, интересува ме като махна вилката, нали остават някви "чашки" :dontknow: (нали та ка се казват?!?) как се махат и после как се слагат?

Ако боята е прахово нанесена може да се използва за основа на новата боя. Иначе чашките да леглата, в които влизат лагерите на вилката при челото. Тези легла се избиват и набиват в рамката, но ако не се пече боята при висока температура може и да се облепят само.
Аватар
Stancho

Мнениеот hakama » Сря Юни 16, 2010 3:42 pm

ssickk написа:на разклона за БАНКЯ след околомръсното има сервиз на СУБАРО и ТАМ навътре е и бояджииницата като стигнеш там питаи и ще ти кажат каде е точно,аз лично съм си правил 4 рамки там а и от Веломания там носеха рамки за някви по специялни цветове и поръчки така че хората знаят за какво става дума,казвам за тази работилница защото боята която ми слагаха на всички рамки не успя да се надере дори и на наи кофти местата по една рамка там кадето минава гумата и отдолу кадето хвърчи всичко-знаете за какво говоря нали??така че разходката до там си заслужава дори и да не си от тази част на София...успех и дано съм бил полезен ако не на теб то на някои друг...

Колко струва боята+лака там?

Тези лепрнки няма ли опасност да се стопят , при колко градуса се пече лакът?

Значи ако е прахово боядисвана - може и да не се маха? Как се разпознава? Рамските-прахови ли са? Аполон?
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот Stancho » Пон Юни 21, 2010 4:05 pm

Някой има ли телефон на бояджията на разклона за Банкя? Ще ми бъде много полезен ако има такъв.
Аватар
Stancho

Мнениеот pakostnik » Нед Юни 27, 2010 6:05 pm

http://autoserviz-kardeni.com/

Аз съм бояджията там. Определено се чака по 1-2 седмици щото шефа ги приема колелетат несериозно . Боядисал съм много колелета . Като ги донесът деца им взима по 5-10 лв. щото не взимали наркотици а спортували.(насърчава ги) Иначе най-много 20-30 лв. Колелото трпбва да е подготвено. Свалени пластмасови и гумени компоненти . Свалена стара боя ако е "блажна" (спрей, авто-бои) Стват много добре.
pakostnik

Мнениеот Kpucko » Вто Юли 06, 2010 12:06 pm

И аз да попитам също за пребоядисване на рамки къде мога да намеря, става въпрос за Русе?
И к'ви пари :magnify:
Аватар
Kpucko

Рейтинг: 1081

Мнениеот shotik » Сря Яну 23, 2013 5:19 pm

Ето и малко инфо от мен за праховото боядисване :
Днес взех рамки за колелетата ,боядисани прахово и попитах с каква боя да правя надписи ,за което ми казаха ,че не е препоръчително да се правят с боя ,защото ще разяде нанесената боя.На въпрос с какво се измива прахово нанесена боя,отговорът е ,че става с БОДИ 700 или ТЕРМИНАТОР и последното което се сетих да питам е дали може да се боядисва прахово детайл,на който е правено изравняване с кит.На този въпрос ми обясниха ,че може,но да е възможно малка повърхност и обработена с алуминиев кит,който е електропроводим ,без гаранция дали ще се получи добре.
Надявам се ,че вече ще знаете какво да правите с детайли ,боядисани прахово.За двете рамки ми взеха 40 лв,в което влиза пясъкоструене,подготовка ,боядисване и боята.

Ще правя надписите с лепенки,но първо да боядисам и останалите части и сглобя колелетата,а който иска да ползва тази услуга,да ми напише съобщение или ако настоявате и няма да има проблем ,ще напиша телефони за връзка ,бояджийницата се намира на бул. Илиянско шосе ,бивши Геоложки проучвания.
shotik

Рейтинг: 1450

Мнениеот up side down » Съб Фев 16, 2013 12:02 pm

В "Дея Колор" направиха няколко теста на ново термоустойчиво фолио.Опциите за шрифт и дизайн са безброй.Полага се върху изпечената боя,след което се пръска лак и отново се пече.Показаха ми мостри,получава се супер.Стои леко релефно,усеща се на пипане.Не са открили топлата вода,технологията е стара,но боядисват много рамки и са се специализирали.Коментирам с тях спокойно всякакви варианти за цветове,преливане на 2 цвята и какво ли още не.В други ателиета е много възможно на подобни въпроси да получиш отговор от рода на "кой щи се занимаа",докато там предлагат богата гама бои и при желание от страна на клиента поръчват малко количество,колкото за рамка,без да товарят сметката с нули :peace:
Прикачени файлове
01.07.12 018.jpg
(560.55 KiB) 315 пъти
up side down

Рейтинг: 1280

Мнениеот xargs » Съб Фев 16, 2013 5:02 pm

И аз съм много доволен от тях. Имат много хубави цветове и хората са много вежливи.
Аватар
xargs

Назад към Веломеханик