Pinkbike BuySell

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Pinkbike BuySell

Мнениеот XEK » Чет Май 22, 2008 9:40 am

има ли хора, които са пазарували от пинкбайк, имам предвид от нещата втора ръка (buySell секцията :) )
защото намерих уникална оферта за вилка в Грейт Британ, пък не знамкакво да правя, смисъл то е ясно, че не мога да я тествам и разгледам, но все пак, ако има такива провели търговия, моля да обяснят те какво са правили
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот PtD » Чет Май 22, 2008 10:23 am

Аз съм си пазарувал. Два пъти - рамка и комплект спирачки. Никакви проблеми не съм имал. :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот CrZ » Чет Май 22, 2008 12:25 pm

Аз оттам си взех цялото колело и всичко беше идеално.Въпроса е да случиш на продавач. Друго обаче е ,че бях в Америка и беше мн по лесно от колкото ще е ако поръчваш от България
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот spirit » Вто Май 27, 2008 9:18 pm

Aз си купих вилка .която беше чисто нова и дойде разлуфтена .Т.е. ботушите бяха малко по широки .Цената беше много добра,което иска да каже ,че или е било късмет или продавача е знаел ,че вилката е дефектна. :dunno:

С DHL доставката на вилката ми излезе 80-90 лева до БГ.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот mitto » Вто Май 27, 2008 10:12 pm

първо проверяваш "селър хистори" дали е продал някавкви неща ,виждаш кога е регистриран ако е регитриран скоро и няма продажби рискът е голям Когато му прашиш л.с. и той ти отговори понякога излиза съобщение с червени букви"скамър" доказан измамник
успех
mitto

Рейтинг: 1246

Мнениеот M1010X » Вто Май 27, 2008 10:24 pm

А кое е предимството на pinkbike онлайн шопара пред ebay? Предполагам асортимента... Но ми е интересно защо хората, продаващи там, не го правят и в ebay? Там поне има механизми за предпазване основно на купувача, но в някаква степен и на продавача. Иначе другото е малко като пазара тук - ръка да види, око да пипне ( :D ) - другото си е потенциална измама (ако нещата не са се подобрили в последно време, разбира се).
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Re: Pinkbike BuySell

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Май 03, 2010 4:32 pm

Привет! Още неизвестни по въпроса за покупка на велосипед от pinkbike.com.
1. Може ли за 1500лв да си взема свястно колело 2ра ръка със задно окачване, предназначено за спускане?
2. Колко вървят доставките, с какво се поръчва, с какво се доставя?
3. Как Ви звучи подобна обява? Реална ли е, възможно ли е за тази цена да има проблеми? Линк
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Пон Май 03, 2010 5:28 pm

@E.M.
За доставки от UK до България ти препоръчвам "Емпреса"
на другите ти въпроси не мога да отговоря
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот psixopat » Пон Май 03, 2010 5:45 pm

EccentricMOTION Напълно е възможна тая цена. http://www.pinkbike.com/photo/4861194/ - прочети коментарите, защото има и такива които се пазарят. А ако има проблеми, се предполага че ще са упоменати... :agree:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Юни 21, 2010 3:43 pm

Здравейте, все още събирам пари и инфо относно бъдеща покупка. Въпросът е свързан с доставката. Говорих с един пич от UK дали ще се навие да остави байка в офиса на Емпреса, той се съгласи.
Въпросът е колко излиза доставката с Емпреса? По инфото в сайта - 0.8 паунда на кг, това е около 12-15 паунда за цял велосипед, ориентировъчна цена. Актуални ли са цените, доволни ли сте от фирмата, коректни ли са?
Еконт ме отказаха с цени на доставка малко над 100лв....
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот hitar_potter » Пон Юни 21, 2010 7:50 pm

EccentricMOTION написа:Здравейте, все още събирам пари и инфо относно бъдеща покупка. Въпросът е свързан с доставката. Говорих с един пич от UK дали ще се навие да остави байка в офиса на Емпреса, той се съгласи.
Въпросът е колко излиза доставката с Емпреса? По инфото в сайта - 0.8 паунда на кг, това е около 12-15 паунда за цял велосипед, ориентировъчна цена. Актуални ли са цените, доволни ли сте от фирмата, коректни ли са?
Еконт ме отказаха с цени на доставка малко над 100лв....

Тъй като съм чел мнението на Ozzie отноено Емпреса, ще го преразкажа - много е доволен от фирмата и като отношение, и като цени. Не би ползвал Еконт за доставки от UK повече. Иначе цената е в този диапазон :agree:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PiCoZzZeN » Пон Юни 21, 2010 8:16 pm

Купих си колелото от Пинкбайк , никви проблеми проблеми с транспорта !
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот NikolaZ » Пон Юни 21, 2010 8:19 pm

Малко тъпичък въпрос,ама защо цените са и в долари и в лири ? Или това $ отпред е само за цена :confused:
Просто и аз се чудя дали да не взема нещо от там :)
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Юни 21, 2010 9:17 pm

PiCoZzZeN написа:Купих си колелото от Пинкбайк , никви проблеми проблеми с транспорта !

Как ти го пратиха? Колко ти излезе транспорта?

Относно пича с цените - $ е означение само за цена, общоприето. А валутата е посочена след цифрата с общоприето означение /EUR, GBP, ZL/. За Българския лев означението е BGN :)
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Ozzie » Пон Юни 21, 2010 9:46 pm

hitar_potter написа:Тъй като съм чел мнението на Ozzie отноено Емпреса, ще го преразкажа - много е доволен от фирмата...

моля, моля
може да съм казал, че съм доволен, но едва ли съм употребил "много"
моята зодия сме пестеливи относно комплименти :thumb:

относно "Емпреса" може да се включи и Capoeira, да е жив и здрав
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот DarKFate » Пон Юни 21, 2010 10:03 pm

Аз съм си взимал колело от UK. Без никакъв проблем, всичко дойде такова каквото си представях (че даже и по-добре). Не препоръчвам ползването на TNT за фирма доставчик и разбира се задължително PayPal за разплащане. Ако имаш въпроси съм готов да помогна. :)
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Юни 22, 2010 10:24 am

Притеснява ме Paypal-разплащането. Понеже съм си българче и съм свикнал да прее*авам, мен също и ми звучи безразсъдно да изпратя на някой си без гарант 500-1000 паунда и да чакам да ми прати нещо. Каква е гаранцията, че ще ми прати колелото след като му пратя парите? Офертата е COD/cash on delivery/, но не се навиват...

Чакам отговор и от Capoeira ;)
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот pe60t0 » Вто Юни 22, 2010 10:27 am

И в ebay се използва Paypal. Досега съм си купувал десетки неща, никога не съм имал проблем с доставката. На изуст говоря, но там си имат сериозни наказания и санкции ако някой не изпрати стока на клиент. И те знаят, че ако не пратят стоката, после ще имат големи проблеми.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот hitar_potar » Вто Юни 22, 2010 12:30 pm

ммм, най-лесно е наистина през пейпал - системата ти дава гаранция на 100% от сумата. при плащане и след това проблем се свързваш с пейпал - ако не ти е пратен артикула, ти връщат всички парички, а после те как и колко го ч*кат оня, представа си нямам. при проблем с артикула - счупен е, износен е, не отговаря на описанието в обявата - пак се свързваш с пейпал и ти се връща част от сумата, която си заплатил, за да покрие евентуалния ремонт. за последното - опита не е мой, а на приятел - поръчва лап-топ от ибей втора ръка, машината се рекламира като перфектно състояние, идва и се оказва, че дисплея има цепка от край до край. 2 реда до пейпал и 60% от сумата бяха върнати, за да се купи нов дисплей. вече от личен опит - наскоро поръчах рамка за мой приятел - дойде без средно и без проходната ос, въпреки че средното беше включено в обявата. оста не беше, но по принцип оста се води част от рамката, затова е логично да бъде пратена и тя. писах на човека, заявих му, че ако не ги прати или не ме компенсира по някакъв начин, ще си имаме разправийки с пейпал... явно се е стреснал, щото 4-5 дни след това, с хиляди извинения, средното и оста пристигнаха. :D но тук има няколко подробности, които си заслужава да спомена - в моя случай пратих парите като подарък, за да платя аз таксата на пейпал, а не продавача. после обаче, докато го чаках оня да отговори, ми писна и се разрових в сайта на пейпал да го омаскаря, се оказа, че нямам право да предявявам претенции, щото парите се водят подарък. слава богу, човека явно не е знаел, иначе можеше да ми каже - ДГД и йок средно и ос. затова - ако пазарите от пинкбайк през пейпал, няколко съвета:
1 - искайте снимки, ако няма достатъчно (демек има само 1-2 снимки) - сериозните продавачи няма да ви откажат.
2 - дори и да е дадена информация в обявата, искайте още, питайте каква е историята на частта или колелото, как е ползвано и колко време, грижели ли са се за него/нея, ей такива въпроси.
3 - като се договорите с продавача, можете да си направите устата евентуално да си разделите таксата на пейпал по равно - има хора, които на драго сърце ще се навият. просто са си добрички! :D
4 - като пращате пари, таксата на пейпал зависи от размера на сумата, която плащате. примерно вие плащате таксата, щото продавача не се е навил - имате 2 варианта: изпращате парите (точната сума, за която сте се разбрали) като подарък, и системата автоматично си начислява таксата и си я дърпа от ВАС. или: пращате парите като "покупка на стоки", но предварително поглеждате колко ще е таксата и я добавяте към изпращаната сума. така, на договорена сума 1000лв. таксата е примерно 30лв. - пращате му 1030лв., системата му удържа на него 30лв., и той пак си получава 1000. тези цифри са само примерни, не мога да помня точните такси за различни суми пратени пари. но лично аз препоръчвам втория вариант - "покупка на стоки", тъй като при евентуален проблем ще можете да се оплачете на пейпал, докато, както писах по-горе, при "като подарък" пейпал нищо не може да направи.
надявам се съм помогнал поне мъничко. ако забравям нещо, питайте, ще се радвам да отговоря, ако мога. :agree: :beer:
ЕДИТ: ааа да, замалко да забравя - ако попаднете на човек, който не иска да прати до нашата мила родина, освен услугите на Емпреса и Еконт може да ви свържа и с няква мацка-позната на мой приятел - работи в някаква фирма в Лондон и доставката оттам до Бг е 10 паунда за до 10 кила. оттам насетне за всяко кило отгоре се доплаща май по 1 паунд. :dontknow:
Последна промяна hitar_potar на Вто Юни 22, 2010 1:17 pm, променена общо 1 път
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Юни 22, 2010 12:46 pm

Изключително съм ти благодарен. Това исках да чуя. Сега остава да донапълня касичката със стотинки :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Capoeira » Вто Юни 22, 2010 1:45 pm

Пари аз не пращам по пейпал, това е най-сигурният начин да те овътрят. Колкото и да не са свикнали да мислят по-този балкански начин все някой може да се подиграе и да ти прати поредното Wallmart колело.
Задължително всяко плащане става само след като продавача изпрати invoice за него на моя пейпал акаунт, като задължително се опоменава какво включва покупко продажбата:
Вид на атрибута, модел, размер, по възможност и сериен номер. Таксите нека продавача да си ги начисли като ти прати платежното.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот liblibiq1 » Вто Юни 22, 2010 3:52 pm

Capoeira написа:Задължително всяко плащане става само след като продавача изпрати invoice за него на моя пейпал акаунт, като задължително се опоменава какво включва покупко продажбата:
Вид на атрибута, модел, размер, по възможност и сериен номер. .

ще обясниш ли какво е това invoice
и също ако някой може да ми каже
кова е таксата ако имаш регистрация
в пеи пал и какво ми трябва за тази
регистрация че нешто не съм на ясно..
Поглед максимално напред. Не се гледат камъни, дупки, и дератата встрани от пътеката. Фокусът е съсредоточен върху правилната линия.
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот tanec » Вто Юни 22, 2010 4:03 pm

В буквален превод invoice означава фактура. В тази "фактура" са описани артикулите, които закупуваш и крайната цена, която трябва да заплатиш (цената на артикулите + цената за доставка до желаната дестинация). Тази фактура трябва да се генерира от акаунта на продавача и да се изпрати към твоя!
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот kfx700 » Вто Юни 29, 2010 7:24 am

Хора, искам да попитам някой от вас знае ли някакви куриери,които от Канада примерно да ми докарат някоя рамка ..... Конкретно ме интересува Specialized Demo 9 (2006 год.) само рамка от Pink Bike ... Харесал съм си една такава и поради това че до сега не съм поръчвал от там , сега малко се затруднявам ... ще мога да се разбера с продавача , но незнам на коя фирма да използвам услугите .... ако някой от вас знае плс да сподели ще съм му много благодарен... :beer: :beer: :confused:
Аватар
kfx700

Рейтинг: 889

Мнениеот hitar_potar » Вто Юни 29, 2010 10:39 am

кажи на продавача да провери цените в канадските пощи - обикновено техните са най-малки. частните куриери са кожодери. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kfx700 » Вто Юни 29, 2010 10:41 am

аха.. щом ще излезе по евтино :8D: :8D:
Аватар
kfx700

Рейтинг: 889

Мнениеот Fanatico » Пон Юли 05, 2010 10:49 pm

Ще искам да поръчвам вилка от там (Англия), та се чудя как ще стане плащането. С Еконт (доставка - знам, че ще е малко солена, но не ми се занимава с други фирми и чакане) и наложен платеж дали ще стане ? Честно казано, мисля утре да отида до близкия офис и да ми обяснят (надявам се) за какво става въпрос, но се сетих за тази тема и прегледах, че вече е поръчвано и ако може някой да ми разясни.
Благодаря.
:)
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Юли 06, 2010 12:15 am

:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 06, 2010 6:13 pm

Fanatico написа:Ще искам да поръчвам вилка от там (Англия), та се чудя как ще стане плащането. С Еконт [size=70](доставка - знам, че ще е малко солена...

не малко солена ами даже много солена, та чак пресолена, особено ако ги ползваш за посредници при плащането
всъщност не съм сигурен, че ще приемат да посредничат, при положение че купуваш от физическо лице
Аватар
Ozzie

Мнениеот Tonkata1 » Сря Юли 07, 2010 4:43 pm

Аз пък искам да си взема цяло колело.Но ония не иска да го изпрати понеже е имал проблем предишния път,когато е пращал ... Чудя се дали ще могат тези от еконт да идат и да го вземат и да го доставят или трябва той да го занесе в офиса :erm:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Следваща

Назад към Общ форум