Обиколка на Витоша 2010

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2010

Мнениеот F1-MAN » Съб Юни 26, 2010 3:45 pm

Иначе и мойто времезасичане даде +10 минути над това на организаторите, не знам що така...

Пешо, Фоксът и заключен работи :rofl:
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот bobbeliata » Съб Юни 26, 2010 3:59 pm

Дааам супер беше организацията... и времето беше идЯлно за каране... и условията си бяха съвсем прилични, незнам защо не ви харесва да има малко кал тук там... :D

А за празните бутилки от вода и опаковките от корнита, си е абсолютно дебилно да се изхвърлят по пътеките. :nono: Все пак не сме на Тур де Франс, че след нас екипите да минат и да съберат всичко...
bobbeliata

Рейтинг: 1220

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 26, 2010 4:01 pm

eMcKu написа:
HepBeH_XaMcTep написа:п.с. 2- До всички ХЦ рейсъри!!!
Мама ви мръсна! Събрах сигурно 10 захвърлени бутилки от минерална вода + няколко опаковки от Corny-та.... нямам думи просто... направо ненавиждам такива изпълнения!!!!

Противоречиш си, надали ХС рейсърите, ще имат времи за бутилки и корнита. Бидончето и другото на газ :popcorn:

Моля те, не се изказвай неподготвен.
Какво си противоречи. Напълно прав е!

Първо засякох голямо количство опаковки от вафли, след калта на язовир Студена малко преди 4 ти контролен пункт.
Второ след като стигнах до 4 ти контролен пункт, тръгваше един велосипедист който си отвори вафлата и си хвърли половината опаковка от вафлата на асфалта тъй като я беше скъсал. Направих му забележка да си вдигне опаковката. Нещо ми промърмори и си продължи без да я вдигне.
Между Ярлово и Ярема, засякох поне 3 празни бутилки по 0,5 л от минерална вода. Имаше доста велосипедисти които на рамките си в кошниците за шишета носеха минерална вода от същата марка по 0.5 л бутилката.

Да не искаш да кажеш че празните бутилки от минерална вода са от пешеходците? Ако наистина мислиш че е така става смешно защото пешеходицте (туристите) в частност тези туристи които когато си на Витоша си личе че ходят нон стоп по планината (лесно се познават тези хора, а не тези които се качват веднъж в годината до Боянския водопад откъдете аз съм свалял бирени бутилки и шишета от минерална вода) пазят чистотата на планината повече от крос кънтристите, фри райдерите, даунхилърите и т.н.

Така че Нервен Хамстер е абсолютно прав! И го подкрепям напълно.

Освен това на Обиколката имаше хора които караха без каска!

F1-MAN написа:Истинските ХС рейсъри, който бяха доста малко на брой караха на една вафла цялото...не виждам как биха могли да хвърлят опаковки... За останалите бързаци вече не знам.

Колко да са били истинските ХС карачи? 10-20 на брой. И 20 на брой да са ,останалите 20 пред мен със сигурност не са карали на 1 вафла. Но който и да е това е недопустимо като имаме претенция да практикуваме спорт в планината. Най-малкото не трябва да я замърсяваме.
Няма смисъл да коментираме повече. Фактите са си факти.

mors написа:Много добро състезание се получи! И от постигнатото време 08:24:33 съм доволен, пък догодина дано успея да сваля още...

Повярвай, може да свалиш времето с доста. Въпрос на физика и психика е. Това дето ти разправят че гумите ти трябва да бъдат еди какви си, или пък цялото ти колело малко са преувеличени неща. Колелото което караш може да е фактор до някъде, но задкормилното устройство прави всичко.
Така че, пожелавам ти до година да свалиш 1 час поне.
Последна промяна THEZOGGO на Съб Юни 26, 2010 4:30 pm, променена общо 2 пъти
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот F1-MAN » Съб Юни 26, 2010 4:04 pm

Истинските ХС рейсъри, който бяха доста малко на брой караха на една вафла цялото...не виждам как биха могли да хвърлят опаковки... За останалите бързаци вече не знам.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот mastermisho » Съб Юни 26, 2010 4:06 pm

Уоутър Антон Клепе 03:52:28
Tова момче не е българче :D

+1 в подкрепа на Хамстера
" http://www.openstreetmap.org gives us the ability to really create mtb focussed maps – like no other map provider has ever done. Therefore I call on you – to get engaged and start participating like over 100.000 people worldwide already do!"
Аватар
mastermisho

Рейтинг: 1567

Мнениеот mors » Съб Юни 26, 2010 4:24 pm

Много добро състезание се получи! И от постигнатото време 08:24:33 съм доволен, пък догодина дано успея да сваля още...

П.П. За хвърлянето на боклуци сте прави... но прасета има навсякъде.
Velosiped ist Krieg
http://egopolitico.org/
Аватар
mors

Рейтинг: 1213

Мнениеот colson » Съб Юни 26, 2010 4:26 pm

Аз бях човека, който THEZOGGO уличи, че замърсява планетата. Изкарах обиколката без да ям и пия, освен тази проклета вафличка, та защо ли ми трябваше! Част от опаковката се изплъзна и не я вдигнах, защото беше на пътя, а не на ПЪТЕКАТА ГОРСКА. На пътя, където преминаващите с колите си перничани бяха понахвърляли /ако някой е забелязал/ бутилчици, цигарени кутии и тук-там други дребни боклуци.
Другата част от опаковката, естествено, стигна до вкъщи в задния ми джоб.
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юни 26, 2010 4:31 pm

F1-MAN написа:Иначе и мойто времезасичане даде +10 минути над това на организаторите, не знам що така...

Пешо, Фоксът и заключен работи :rofl:

Аз изобщо не съм си гледал времеизмерването... :)
как да е!

А за лисунгера... :)
Подготвям едно клипче...
"Обиколката в 5 секунди"

мисля от всяко мероприятие да правя нещо такова... е така - за простотията!

бтв... по шосето вобще не съм гледал, но между Ярлово и Ярема си беше ебало мамата от захвърлени шишета... Даже спрях близо до Ярема за да ги изхвърля!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот colson » Съб Юни 26, 2010 4:34 pm

Карай всеки ден!
Аватар
colson

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 26, 2010 4:38 pm

@colson

Казах това което съм видял. Нито съм искал да те обидя нито да те уязва по някакъв начин. А и не знаех че си ти, а и това кой е по принцип няма значение. Констатирах това което видях. А къде е боклука, пак няма значение. Никой няма да го събере откъдето и да било.

Хубав клип!
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот colson » Съб Юни 26, 2010 4:49 pm

:beer: :beer: :beer: Ето ги и наградените:
http://www.youtube.com/watch?v=dJB7mBvy-DY

7
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Мнениеот lud_s_kolelo » Съб Юни 26, 2010 5:18 pm

Мдааа, тази година обиколката се получи много добра. По-идеално време не мога да си представя - хладно, без да вали и без слънце. Дали зарад това или не знам и аз, но в сравнение с миналата година свалих 3 часа от времето си :eyebrow: (ало, организаторите, няма ли награда за най-прогресиращ участник :rofl: )

Естествено само хубави неща могат да се кажат за организаторите, всичко си беше направено както трябва, а и идеята за резултатите в реално време кърти мифки :bowdown: :bowdown: :bowdown: . Само ако може догодина да е още по-реално и да давате междинните резултати на всички, не само на първите десетина ;).

Евала и на всички участници, това е нещо което не всеки би направил, така че всички финиширали за мен са победители!

П.С. Мария Киркова, казах ли ти че си първа ;)
lud_s_kolelo

Рейтинг: 1210

Мнениеот pavle » Съб Юни 26, 2010 5:21 pm

Супер беше обиколката. Доволен съм и от времето, което направих... 8:39 за първи опит си е големо щастие за мен :). Само не разбрах защо на сайта http://projects.web-hills.com/vitosha100km/ няма всички завършили състезатели.. включително и мен. Всъщност въобще ме няма в участващите. Номерата скачат от 345 директно на 557, а имаше и други хора с номера 4xx като мен. Надявам се организаторите да го оправят. Като цяло от всичко останало съм доволен.

Поздрави на всички и до скоро :).
П.
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle

Рейтинг: 1550

Мнениеот papi007 » Съб Юни 26, 2010 5:37 pm

581 - аз - няма ме в класирането на 7-о място... Да ме има за протокола...
579 - сестрата - и нея я няма..
Да се надявам че до понеделник ще ги оправят тези пропуски, че иначе ставам лош :D

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юни 26, 2010 5:42 pm

Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот eMcKu » Съб Юни 26, 2010 6:05 pm

THEZOGGO написа:....

http://www.youtube.com/watch?v=dJB7mBvy-DY
За тези хора става въпрос.
Подобно на темата за обувката на Тошко, пак започваш да преиграваш нещата, въпреки че знаеш, че нищо няма да се промени и догодина пак някой ще си хвърля опаковките.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот stilo » Съб Юни 26, 2010 6:08 pm

mors написа:Много добро състезание се получи! И от постигнатото време 08:24:33 съм доволен, пък догодина дано успея да сваля още...

Другия път се пробвай с туристите-скороходци. Там средната май е по-висока и имаш голем шанс да попаднеш в контролното време без да се зориш. Мани педалите, или не те обичат или не са за тебе. :eyebrow:
Аватар
stilo

Мнениеот valsto » Съб Юни 26, 2010 7:02 pm

papi007 написа:581 - аз - няма ме в класирането на 7-о място... Да ме има за протокола...
579 - сестрата - и нея я няма..
Да се надявам че до понеделник ще ги оправят тези пропуски, че иначе ставам лош :D

Best wishes, papi007 :wavey:

да не сте пропуснали някоя контрола? защото някои хора поради тази причина липсват в списъка.
а сестра ти какво време даде?
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот kapitanblood » Съб Юни 26, 2010 7:26 pm

106 Уоутър Антон Клепе 8 03:52:28

Респект,към този човек,браво .
Радомир Христов Янкулов 8 10:57:49
:blush:
Искам да кажа,че това ми беше първото такова мероприятие,като дължина трудност,абе въобще 1-то състезание ако мога така да го нарека.Не съм доволем много от себе си,ножех и още по-добре,ама нищо другия път.
Евала и на другите участници в обиколката, :agree: ,имаше всякакви,от шосейки до градски колела,от напълно подготвени,до пълни аматьори. :bowdown:
Въпроса,който @Хамстера повдигна,за боклука,е наистина много грозна проява,имаше по целия път бутилки,опаковки от вафли и бонбони.Аз лично като се прибрах по джобовете имах един плик с боклуци :D ,организацията беше на ниво и то много добро :bowdown: :bowdown: :bowdown:,хората бяха усмихнати,любезни и готови да ти помогнат с всичко.Малко ги оплюхме като пуснаха темата,но всичко беше 6+.
Браво и на [quote104 161 Добромир Василев Стойновски 8 10:57:49 ][/quote],въпреки трудностите не се предаде. :bowdown:
А на съдията който ни излъга,че от Ярлово до пункта в Железница има 8 километра :V: :smash: (луд човек)
Сега остана да се възстановя от това,за другата седмица,че Мусала ни зове.
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
П.П.Благодаря и на Админ(Любо),за съветите които ни даде преди 2 седмици,влязаха в употреба :D .
П.П.2 Ако съм пропуснал някои,мола да ме извини. :agree: :clap: :clap:
Последна промяна kapitanblood на Съб Юни 26, 2010 7:31 pm, променена общо 2 пъти
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот lud_s_kolelo » Съб Юни 26, 2010 7:28 pm

stilo написа:

Другия път се пробвай с туристите-скороходци. Там средната май е по-висока и имаш голем шанс да попаднеш в контролното време без да се зориш. Мани педалите, или не те обичат или не са за тебе. :eyebrow:

Това изказване беше доста тъпо. Какво сега, тия дето не я минават обиколката за под 5 часа да си продадат колелетата ли? Доста от хората, които правят тази обиколка не карат често, работят на бюро и като цяло не са в кой знае каква форма. Но им свалям шапка че все пак я правят, според мен са си заслужили уважението дори само заради това, че правят нещо което не им е като разходка в парка. Така че подобни изказвания не правят чест на никой, ако ще и да минава обиколката два пъти по-бързо от масовката.
lud_s_kolelo

Рейтинг: 1210

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 26, 2010 7:29 pm

Браво Радо! Радвам се че сте завършили благополучно.
Едно огромно евала към Добри, голям човек е той! :agree: :^:
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Raffy » Съб Юни 26, 2010 8:50 pm

Снимки ще кача след около 1-2 часа, защото съм нощна смяна и малко да понамалее народа.

Много лошо се получи при мене... Вчера бях дневна смяна, вечерта спах 3 часа, после 100 км. и сега нощна смяна... нямам думи...
Аватар
Raffy

Рейтинг: 1192

Мнениеот RedHawk » Съб Юни 26, 2010 8:57 pm

Много добра обиколка. На рекорди :D . Поздрави на всички участници за ентусиазма.
:beer:
Аватар
RedHawk

Мнениеот Raffy » Съб Юни 26, 2010 10:25 pm

Аватар
Raffy

Рейтинг: 1192

Мнениеот Reactor » Нед Юни 27, 2010 7:21 am

Тазгодишната Обиколка на Витоша беше супер интересна.
Всичките препятствия по пътя я превърнаха в още по голямо предизвикателство.
Бяха поставени нови рекорди както при колоездачите,така и при пешеходците.
Всичко това превръща традиционната Обиколка на Витоша в още по популярно мероприятие.
Организацията беше на ниво във всяко отношение!
С нетърпение очакваме догодина,следващата 41-ва Обиколка на Витоша.
Поздрав към всички успешно финиширали :clap: :wavey:

Скромен фотоматериал!!!
Аватар
Reactor

Мнениеот Лаврентий Берия » Нед Юни 27, 2010 7:54 am

@ kapitanblood

Поздравления за успешното завършване на Обиколката! Само ще помоля да ни открехнеш за тайните /съветите/, които ви е разказал Админа- той е баща за всички нас - и тези,които бяха по-кротки по трасето и са бориха за влизане в първата стотица. Докото сме топли да си направим изводите за догодина. Предварително благодаря. ...и на Админа благодаря! :wavey:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Мнениеот silvertm » Нед Юни 27, 2010 8:07 am

Клепе преди Чуйпетлово:
Изображение

И десетина минути след него Тодор:
Изображение

Заб.1: Часовникът на апарата ми е с 15-ина минути напред, така че по мои сметки и двамата трябва да са се движили до тоя момент със средна скорост около 20км/ч. Явно след Смильо сериозно са си подобрили времето.
Заб.2: Клепе не е човек, тоя не го чух да диша, когато профуча край мен.
Заб.3: Наистина по трасето останаха много боклуци, като за бутилките съм сигурен, че са на "рейсърите", защото няколко пъти го видях с очите си.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот Univer welo » Нед Юни 27, 2010 8:15 am

Искам и аз да добавя своите благодарности към Организаторите, Спонсорите и Участниците в Обиколката на Витоша -2010. Възхитен съм!
Изразявам уважението си към всички участници за спортсменския дух по трасето. Много голяма благодарност - за участника, който спря да ми помогне - засуканата верига при спускането над Ярлово!
Моля се за девойчето с шинираното коляно / пак Ярлово / - травмата да е малкия дявол. Бързо оздравяване!
Пожелавам на всички да се видим отново на следващия старт. :smash: :beer:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот pavle » Нед Юни 27, 2010 10:33 am

Лаврентий Берия написа:@ kapitanblood
..Само ще помоля да ни открехнеш за тайните /съветите/, които ви е разказал Админа..

offtopic: 3 клипчета от тогава
http://www.dailymotion.com/video/xdof7c ... yyyy_sport
http://www.dailymotion.com/video/xdofvv ... yyyy_sport
http://www.dailymotion.com/video/xdou2u ... yyyy_sport

Класирането на сайта вече е оправено и всички са на линия :beer:
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle

Рейтинг: 1550

Мнениеот ZLATEN » Нед Юни 27, 2010 10:57 am

pavle написа:
Лаврентий Берия написа:Класирането на сайта вече е оправено и всички са на линия :beer:

незнам какво и къде е оправено, но аз съм 461 номер Мартин Филев, и ме няма в списъка и класациите, а минах през всички контроли :bigeyes:
ZLATEN

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания